Dog.bg Форуми : Изолатор Каменар, ВАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор Каменар, ВАРНА

#101 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 February 2010 - 01:25 PM

А за кучетата в морската градина, обадете се но ги накарайте да обещаят или вие се заинтересувайте наистина да ги върнат след 10-14 дни на същото място.
искайте по някакъв начин да ви гарантират че няма да ги евтанизират.Това не е хуманно хораааааа, да пазим себе си и нашите домашни любимци за сметка на бездомните.По тази логига да евтанизираме всеки човек участвалв бой, който е завършил рани и счупвания.Как ви звучи"евтаназия за всички побойници на улицата и всички агресивни хора".Ако за вас е ок, обаждайте се в каменар и ги обричайте на смърт, няма проблеми.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#102 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 20 February 2010 - 06:44 PM

Аз никъде не съм написала нищо за евтаназия. Точно затова попитах дали е добра идея да се обадя в Каменар, само за кастрация, но не и да ги убият. Точно от това ме е страх, искам само да ги вземат и после да ги върнат там. Разбира се, че ще искам да ми гарантират по някакъв начин, че ще ги върнат на същото място. Знам, че това не е решение, но не е решение и да си затворя очите и майката да роди още 7-8 след месец, и да са със същата съдба. Ако се наложи, дори едно по едно аз ще ги заведа да ги кастрират, но колкото и да искам не мога да ги пребера всички бездомници в нас. А те са големи, възрастни и никой няма да иска да ги задоми. До колкото знам, само в Каменар правят безплатни кастрации. Сега кастрирахме едното домашно куче и ни струваше 60 лв. Няма как да платя по толкова пари за да кастрирам бездомните. Ако знаете някой вет, който кастрира бездомни безплатно?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#103 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 February 2010 - 06:37 PM

Цитат(irjitoo @ Feb 20 2010, 11:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
инцидентът е много неприятен и даже бих казала ужасен, но обаждайки се в Каменар с обяснението че сте нахапани вие ги обригате на смърт.Защо като видяхте домашната некастрирана женска не звъннахте да дойдат да я кастрират а чак след като бехте нападната се обадихте.Вие гледате животно и знаете че те без повод не нападат.Аз в нас имам 70кг куче, което е било нападано от такива глутници но никога не е било хапано то или аз.Не ви упреквам, но да ви кажа честно не съм съгласна с подхода Ви.Трябваше по-рано да се обадите до Каменар, не сега.Защото ще будат евтанизирани dog.gif

Първо изобщо не съм споменавала,че са ухапали мен или кучето ми,именно поради тази причина,че агресивно куче няма да бъде кастрирано,а умъртвено.Второ споменах ,че кучето е в квартаа от скоро от около седмица.Четете внимателно,и не разбирайте това което на вас ви се иска да разберете.Споменах ,че са ме ухапали,а не че съм го казала по телефона.Трето няма значение дали има повод,щом са ви ухапали значи са агресивни,сега ваксинацията за бяс на лекарите няма да им обясня ми то ме ухапа с повод,може ли да не плащам!Късмет е че не са ви хапали вас и вашето куче.На мен лично ми се случва за трети път да ме хапе бездомно куче и то без да предизвикам по някакъв начин агресията му.Кварталните кучета ни познават и не ни закачат,защото сме се сприятелили къде с храна къде с милувка,но тези са нашественици и явно се опитват да пазят новата територия.От една страна може би е по добре,че стана така защото сега ще приберат повече кучета за кастрация.Които изричн сме упоменали,че чакаме да ги върнат на същото място.С най-добри чувстава!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#104 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 06:42 PM

Цитат(irjitoo @ Feb 20 2010, 11:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
А за кучетата в морската градина, обадете се но ги накарайте да обещаят или вие се заинтересувайте наистина да ги върнат след 10-14 дни на същото място.
искайте по някакъв начин да ви гарантират че няма да ги евтанизират.Това не е хуманно хораааааа, да пазим себе си и нашите домашни любимци за сметка на бездомните.По тази логига да евтанизираме всеки човек участвалв бой, който е завършил рани и счупвания.Как ви звучи"евтаназия за всички побойници на улицата и всички агресивни хора".Ако за вас е ок, обаждайте се в каменар и ги обричайте на смърт, няма проблеми.

Дори и кастрирани кучетата пак правят глутници и нападат,тези в Морската градина около делфинариума всички са кастрирани,но все пак се хвърлят да хапят.И сравнението ви изобщо не е правилно,гледайте анимал планет,агресивно куче се умъртвява,защото е потенциално опасно за хората и животните около него.Ако беше ухапало вашето дете дали пак така щяхте да разсъждавате?Има много мили бездомни кучета,но има и такива които са много агресивни,поради това че няма кой да работи с тях да бъдат социализирани понякога това е решението колкото и крайно да е то.Не оставайте с впечатлението че съм за евтаназия напротив върло против съм,но за агресивно куче нападнало човек да,защото то би нападнало отнво.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 24 February 2010 - 11:25 PM

Днес идваха от Каменар за кучетата, за които аз писах. Прибраха няколко, но бременната женска не успяха да хванат, много е бърза. стреляха по нея, но без успех. Не са много разговорливи, не ми дадоха да видя и кои кучета са прибрали. А и не казаха, дали ще се върнат за женската. Не съм звъняла аз, явно по друг сигнал.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#106 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 25 February 2010 - 03:44 AM

неискам да останете с чъвството че и е приятно че са ухапали някой човек или куче.но не смятам че сте много прави като се обаждате в камена р при полужение че знаете какво ще ги сполети там.Аз просто обичам страшно много тези животни и не понасям дори мисълта че им се случва нещо лошо.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#107 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2010 - 07:45 AM

Да разбирам Ви въпреки ,че в Каменар е мизерия,явно нещата малко са се променили от последното ни посещение там,онзи ден дойдоха и прибраха повечето некастрирани кучета аз им помогнах да хванат няколко.Хората изненадващо и за мен бяха много мили и внимателни с кучетата,да не кажа състрадателни,поговорихме си доста докато ги хване упойката.Обясниха ми че след операцията им трябва няколко дена да заздравее раничката и че ще ги върнат отново на същото място защото са задължени откъдето ги вземат там да ги връщат.Ако не е Каменар кой да ги кастрира,аз лично вече съм кастрирала 3 кучета пред блока с мои средства.В момента имам 3 кучета и 2 котки финансово ми е невъзможно а време почти никакво(работя и уча) да се занимавам с кастрацията на 10-15 още.Така че Каменар остава единствената алтернатива.Вчера нарочно накарах майка ми да звънне в Каменар и да пита има ли при тях кучета от нашия квартал,те отговориха да има няколко след стерилизация щели да ги върнат на същото място да не се безпокоим.Според вас кое тогава е правилно да се направи в такава ситуация,щом обаждането до кастрационния център не е правилно?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 March 2010 - 01:53 PM

Видео:

http://www.facebook....?v=338951313427

#109 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2010 - 04:09 PM

Условията са по-добри от последното ми посещение преди години,въпреки че са мизерни повярвайте ми по добре е отколкото беше!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 05:34 PM

Моля ви, качете снимки. Няма голям смисъл от темата, ако не се качват актуални снимки на животните.

#111 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 05:40 PM

Актуални снимки има в групата "Нека да помогнем на бездомните животни попаднали в изолатора в Каменар" във фейсбук. Там има снимки и от Добрич.

Много от темите за изолаторите в дог.бг не се актуализират, така че актуални снимки няма да можеш да намериш, освен ако не се свържеш директно с хора от града, които ги посещават.

#112 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 06:55 PM

Във добричкия изолатор има 2-3 овчарки,питоподобен куч,хъски,каракачанка,кокерче и още много душици които чакат и се надяват,а на някои и надежда не им е останала.
http://www.facebook....id=324960471728 -изолатор Добрич

http://www.facebook....id=324960471728
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2010 - 07:38 PM

zz_219.gif

#114 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 March 2010 - 07:44 PM

В Добрич няма изолатор,а немско-български приют и животните се гледат добре. Дай, боже, във всеки град такъв.
А вашите кучета, за които се обадихте да ги приберат, върнаха ли ги живи и кастрирани на улицата, нищо не казвате.
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 12:44 AM

На мен при последното ми ходене ми казаха, че е забранено да се снима. Ако някой е успял да снима в Каменар, още повече, че е качил снимки във Фейсбук, моля да сподели тук и информация, и снимков материал.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 10:15 AM

Цитат(dikari @ Mar 10 2010, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В Добрич няма изолатор,а немско-български приют и животните се гледат добре. Дай, боже, във всеки град такъв.
А вашите кучета, за които се обадихте да ги приберат, върнаха ли ги живи и кастрирани на улицата, нищо не казвате.

Да всички до един са тук кастрирани и са добре ae_085.gif
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 07:10 PM

Нямам за цел да обидя някой повярвайте ми. Но снимките които са в профила на Каменар във Фейсбук не са от Изолатора там. На двата албума си пише, че са от Добрич, на третия не пише, но това не е Каменар, На клипчето каето е качено последно дата 17.02.10 момичето е с къс ръкав, което ти говори, че също не е актуално, защото вън е зима. Както писа и уинд достъп в Каменар ни се отказва, помощ също, затова няма и актуална информация.
User's Signature

Качена снимка

#118 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 07:54 PM

Какво значи забранено е да се снима! Хора , четете закона и наредбата и си отстоявайте правата! Имате право на ПОСТОЯННО наблюдение- чл.47 ал.5 от ЗЗЖ, което значи че можете да упражнявате контрол винаги в рамките на работното време /включително и в събота и в неделя- / Единствено не можете в официалните празници - чл.121 от Наредба №41.
Снимайте всичко-това е част от обществения контрол. Как иначе ще събирате доказателства! Те като кажат , че нямате право да влезете или да снимате вие какво- отказвате ли се? Ами носете Закона и Наредбата в себе си , покажете им ги най-учтиво- като са грамотни ще прочетат какво пише. И ако продължават, им посочете и чл.58 т.4- т.е , че можете да получите съдействието на органите на МВР. Друг е въпроса , дали органите на МВР ще се отзоват , но вие бъдете настоятелни и покажете , че знаете правата си !
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#119 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 09:44 PM

Катерила съм се по външната порта още когато нищо не им беше регламентирано. Опитай да влезеш, когато целият персонал стои зад заключената порта и ти казват, че в момента се съвещават и да отидеш следобед, когато нямат дори изложено работно време, когато нищо не спазват. Когато се покатерих всички поне излязоха, да можеш да говориш с тях. Говорят глупости, не ги интересува никакъв закон. Преди да ги затворят. Опитай да влезеш, а дори и да влезеш в двора, халетата, където държат кучетата, са заключени. И какво да направя? (Имам клипчета от ситуацията - и какво от това? Така или иначе Каменар беше затворен след проверка от РВМС и природозащитни организации от София, мисля - и какво от това? Пак отвори. Гледачите са същите, ветеринарите са същите, управителят е сменен, има някакъв ред поне, но никаква мисъл за животинките.)

След затварянето и "ремонтите" в Каменар (който не знае, ремонтът се състои в боядисване, а, и някакви стари общински климатици, но къде бяха инсталирани, не видях) има нов управител. Имат сложена табелка с работно време. Всеки може да влезе, да си впише данните в тетрадката за посещения, да разгледа. Но НЯМА право да снима. Щели да ми счупят фотоапарата, ако снимам.

Какъв обществен контрол, какво ти чудо? Смяташ, че като им размахаш някакви закони, веднага ще извадят бумаги, протоколи и ще дадат пълна информация? Че ще ти разрешат да снимаш, когато са казали, че не може, защото само общината ще си снима животните и ще ги качва на общинския сайт, който все още не е готов? Когато не си представител на никаква организация?

За да се пребориш с общински структури, които явно имат някакви свои интереси, е необходимо време и посвещение на каузата (аз не съм си поставила за цел да се боря с Каменар, преценявам, че нямам нито нужното време, нито необходимите ресурси). Хубавото поне е, че не се водят приют, а нарушения има във всички общински приюти и изолатори в родината ни, в изолатори и приюти, в които има достъп, снима се, приемат се помощи и т.н. Но не виждам това да е предотвратило нарушенията.

Затова пак повтарям, нека хората, които си поставят такава задача, да се заемат с реализирането по съответния ред. Аз просто прецених, че не мога да се занимавам И с това. Писала съм по-горе какво трябва да се направи, ако някой има желание. Ще цитирам:
Цитат
Ако някой иска да направи дарение за Каменар, трябва да пише до Стойчо Бакалов от общината, дирекция ОООР и да се подпише договор.
Ако това дарение е храна, тя трябва да е придружена със сертификат за качество, както и със сертификат, удостоверяващ срока на годност!?!
Ако дарението е легълца и одеала за кучетата - според Иван Радев, перефразирано донякъде: Това са диви кучета, взети от улицата, те ще разкъсат одеалата и ще изядат легълцата. Общината е закупила дървени скари (никак не са изглеждали да са нови), които им били удобни и достатъчни. След малко повече по темата станало ясно, че одеалата не били удачни, защото ако се намокрели, нямало къде и как да се изсушат (т.е. не им се занимава).
Ако дарението е медикаменти - сертификати.
Ако някой иска да полага труд като доброволец - да се пише до Стойчо Бакалов.
Никой няма право да снима в кастрационния център - ако някой извади фотоапарат, щял да бъде счупен.
Кучетата щели да бъдат снимани и поставяни на сайт на общината - да се търсят задомители.
Всеки може да влезе и да разгледа помещенията, преди това вписва в книга имена, адрес, цел на посещението.
Прехвалените ремонти се състоли в боядисване на оградите. Вероятно и поставени някъде климатици, друг е въпросът дали ще ги ползват.
Имало е няколко кучета.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2010 - 11:41 AM

Как да разбирам- че хората , които пишете в този форум не сте от организация регистрирана по ЗЮЛНЦ? Просто хора, които имате душа и сърце и сте съпричастни към съдбата на бездомните , но действате еднолично!? Но така няма да стане нищо. Как и от чие име ще се борите и ще упражнявате обществен контрол по смисъла на ЗЗЖ? Вярно е , че да се пребориш с общинските структури е необходимо време и посвещение на каузата и от написаното виждам , че го съзнавате но аз мислех , че във Варна има добра работа и силни организации. Колко организации всъщност има във Варна?
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема