Изолатор - Перник(бившия КЦ)
Публикувано: 09 February 2010 - 12:02 AM

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...
Публикувано: 22 February 2010 - 06:18 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 22 February 2010 - 11:52 PM
Етп ни и нас с думите... а бе ти няма л ида спреш да ме снимаш бе папарак!

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...
Публикувано: 24 February 2010 - 02:31 PM
Договорът ни с общината изтича през месец май тази година. Не спя денонощно, за да измислям евентуално ако ни прекратят и ако пропадне цялата ни борба какво ще стане с тези кучета.........
Правим всичко по силите си, но в тази държава се оказа, че много от кучелюбците са просто онези лелички, които само хранят животните пред блока и ги е еня само за 5-6 тяхне си кучета. Така останахме предадени от хората , на които вярвахме. Заблуждавала съм се, че ще бъдем подкрепени от привържениците ни, заблуждавала съм се, че много хора биха станали доброволци и биха дали всичко от себе си, за да докажем , че можем, за да спасяваме и да помагаме, но явно тези , които ни управляват най - добре знаят що за племе сме - нали сме ги избрали. Беден народ, прост и всичко отворило гъз за пари и далавера. Затова хора най - невинните създания животните , а не изключвам и децата ще са жертвите на нашият култ към простотията култ към чалгарската ни държава.
Под диктовки селски кметове и шефове на институции пишат писма, че имало много кучета- Общината се подготвя да си върже гащите.
Както искате го приемайте, но аз искам да осигуря живота на максимум от кучетата ни на стационар пък за останалите само мога да се моля на Господ. Затварям си очите, затварям си и сърцето и плача...........
Какъв беше плана на Господ, какво искаше да ни докаже, че не можем да оправим света - той е несправедлив и ще трябва да го приемем.
Че светът е несправедлив осъзнах и когато татко ми почина в невероятни болки от рак, а беше милосърден и жалостив - към животните човак, а убийците и хора с куп грехове към природата живеят щастливо и се радват на деца, внуци и спокойствие....................
Ще цитирам ред от едно стихотворение "Затварям ви за хората сърце- защото си човешко"
Не искам да приемате , че абдикирам- ще направя всичко по силите си, за да дам дом и шанс на нашите кучета, затова помагайте.

Публикувано: 24 February 2010 - 04:18 PM
евтаназират се само доказано агресивни кучета
обявяването на куче за агресивно може да направи само човек с нужната компетенция.
не разбирам, наистина, как може точно да ви се помогне, какви са идеите ви, какво смятате да правите и изобщо имате ли някаква визия?

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 24 February 2010 - 04:38 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 04:43 PM
стегнете се
пишете изречения с по 45 думи, в които 90% са епитетите и прилагателните. Сори, ама голяма част от поста ви прескачам, а търся това, което наистина е важно. Искам точен и кратък отговор. Систематизиран. Не прилагателни или революционни справки. Това, че се познавате с "Елито" на мен нищо не ми казва, нито кога ви е именния ден.
Исках да знам има ли някакъв план за действие. План Б има ли. Има ли начин да се помогне? С кого е говорено до момента за помощ. Представихте ли им изпълненото от вас, обяснихте ли, че имате още по-грандиозни планове. Направете една презентация с осиновени и кастрирани. Представете това, което правите с гръм и трясък. Предизвикайте интерес и диспут.

Публикувано: 24 February 2010 - 04:52 PM
Или в приютите не се евтаназират неагресивни кучета?
В Перник кметицата не е от обичащите кучетата.
Изобщо там хората са доста изостанали в хуманното си отношение към животните (да ме извиняват хората от приюта, не визирам тях).
Аз разбирам призива на Sheba така: Кой с каквото може да помага: с идеи, с търсене на дом за кучетата от приюта, които са заплашени с унищожаване, с търсене на съдействие от чуждите организации, които помагат на кучетата в София, търсене на съдействие от нашите природозащитни организации и т.н. Защото тези животни не са по-малко нещастни от софийските, даже са доста по-гладни, защото и хората там са бедни и не хвърлят и парче хляба, в София хората, помагащи на бездомните кучета не се броят на пръсти до 2-3, както е това в Перник и в другите малки градове.
Затова свалям шапка на всички от този форум, които сами се борят да спасяват нещастниците в провинцията. Евала на вас!
Rodegunda, WInd, Чери, Sheba................да не ровя по форума!
Публикувано: 24 February 2010 - 04:56 PM
Престанете с това делене на София и останалите?!?!?!!? Вие нас за некви изроди ли ни имате, че не ми става ясно? Че ако едно куче е от Макоцево ще го изритам или заколя? Що за глупости! Какви са тия комплекси, кви са тия търсения на извинения, че нещо не се случва така както се иска?????? Дайте малко по-креативно. От лалалала във форуми няма да стане
Стегнете се ви казвам! Паниката не ви помага! Мислете!
Нещо от сорта:
хора, така и така
искам да направим това и това
за целта ни трябва това и това
за това можем сами, но за еди кое си ще имаме нужда от помощ

Публикувано: 24 February 2010 - 04:58 PM
хора, така и така
искам да направим това и това
за целта ни трябва това и това
за това можем сами, но за еди кое си ще имаме нужда от помощ
Така напишете и вече да се мисли заедно - кой, с какво, как, кога и къде.
Публикувано: 24 February 2010 - 05:05 PM
Да права е Пърси- искаме помощ от гледна точка на това - да се намерят дори и приемни домове на колкото се може повече кучета.
От друга страна съм сигурна, че каквото и да се предложи на кметицата - ако ще и Бриджит Бърдо да дойде съм почти сигурна , че ще откаже.....
Мисля, че вече имат даже планове за изолатора.
Не знам защо си помислих някога, че можем да променим света...........а съм на 32 години все пак.
Да ме прости д-р Бобадова, но толкова ми е объркана тиквата .....и не мога да систематизирам нещата.
Стихове почнах да пиша за кучетата - имам идея и да започна да се снимам гола с кучетатат , за да има пазар......

Публикувано: 24 February 2010 - 05:17 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 05:18 PM
Кой да докара пострадало бездомно куче от Перник в София? Някой перничанин ли? О, боже, не познавам такъв! Колко са хората от Перник, които помагат на животните там? Има ли хотели, в които се правят отстъпки, както тук за бездомните кучета? А да сте чули за вет от Перник, който ще лекува с отстъпка или ще държи на стационар бездомно куче?
И аз казвам - стига това делене на кучетата, но то е факт. Това е. Има проблем и не се мисли как да се реши, а пак се започват едни дрънканици, кой какво казал и как го казал и с колко думи го казал.
А март месец на 3 км от Перник, където е вилата на родителите ми, кметът пак ще застреля всички тичащи по улицата кучета. Факт.
Публикувано: 24 February 2010 - 05:21 PM
Темата май не е само за това ама ... къде се спазва закона точно в тази му част?! Мисля, че за никой не е тайна, че и в Сеславци се евтаназират набедени за агресивни кучета. Не искам да се бъркам в неща, за които имам само косвени впечатления, но точно преди 2-3 дни прочетох една статистика, че през 2009 година всяко 4-то попаднало в Сеславци куче е евтаназирано. Кой там е експертът определел тези животни като агресивни? Не съм никак изненадана, че общинарите в Перник също както и софийските им колеги четат законите като дявола евангелието.
Публикувано: 24 February 2010 - 05:25 PM
Самите стопанисващи трябва наистина да избистрят за себе си нещата и да имат план за действие.
Според мен те самите не презентират дейността си достатъчно добре. Ако го направят ще имат помощници, не ме убеждавай, че цял Перник са гадняри. Не е верно това.
Защо да се кара куче в София? Толкова ли не може да се говори с лекар там за преференциални цени за кучетата в приюта? А и нали там има лекари? Или няма? М?
Деленето може и да го има, но не е от Софианци! Не ми вменявай чувство за вина, че съм в София. Когато имах опция да дам лекарства на когото поискам говорих и с Перник и София. И двата изолатора ги получиха. Всички пари от продадени от мен календари отидоха за Стара Загора. Точно защото тук действам активно, реших да помогна пасивно. Това делене не знам кой го измисли, но е най-малкото обидно!
И съжалявам, че не ми харесва липсата на креатривност и паниката, но така нещата не се случват.
Всъщност, отвам да си чопля носа.

Публикувано: 24 February 2010 - 05:31 PM
Не ми каза за кой град става въпрос, но всички знаем, че това е масова проктика......навсякъде.
Къде е сега Борисов------къде е Найденов- за който ходих до Враца да гласувам , а сега не му било до нас.
Тормозят ежедневно Тони с обаждания и куцо и сакато.
Щом кучето ухапало - значи е агресивно.
Кой орган да контролира общината?!?
РВМС ли?!
Кметицата ни е от БСП- Перник е един град, в който интелигенцията е кът.........
В неин интерес е да няма жалби, а кой знае може и от парите да прибира?!

Публикувано: 24 February 2010 - 05:34 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 05:40 PM
Още на втория ден от дейността ни...секретарят на общината - кадър на БСП -- стар комунист казал: "Е какво нали дай лапа вече взеха изолатора защо има още бездомни кучета?! На втория ден!!!!!!!!!!!1
Това комуниста....................думи нямам.
Лошото е , че и хората с които до вчера бяхме "ние" сега се обаждат и казват"Вие " и казват има кучета- нищо не провети, а никой не попита как се справяме?!
Защото явно им е харесвало, когато бившата докторка от време на време е поевтанизирала кученцата- естествено , че така по- бързо ще има видим ефект, а сега ние не можем да насмогнем на уличната популация, защото и без това всеки знае, че тази програма е три години.....не една......три.