Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#281 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 09 February 2010 - 12:02 AM

Браво Ели, страхотни сте, продължавайте в същия дух! :) Има надежда, има и резултат - вие сами се убеждавате с всеки ден, тези усилия не отиват никъде, а навсякъде из България!!! Поклон пред трудът ви! Успех на вас и на малките ни приятели!!!
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#282 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 22 February 2010 - 06:18 PM

Ето малко снимки от нас.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#283 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 11:52 PM

Браво Ели, страшни сте, давайте само така! Много успехи и щастливи сърчица и очички за всички ви там!!!

Етп ни и нас с думите... а бе ти няма л ида спреш да ме снимаш бе папарак! wub.gif ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#284 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 02:31 PM

Така......пиша тук за всички, които се интересуват от нас , кучетата ни и съдбата на изолатора. Все още нямаме никакви новини от община и кмет. Дори не знаем тяхните намерения. Едно е ясно обаче, че 100% искат да ни провалят- всеки ден измислят, нова и нова глупост- карат и графици да правим. Искат да евтонизираме всяко куче едва ли не дето лае- защото лаейки то проявява агресия. Не виждам скоро и надежда нещата да се оправят и в национален мащаб. Говорих със съпругата на министър Найденов относно предложението на д-р Петров /зам.директор на Екоравновесие/ и тя все ми казва - "спокойно" и "на Найденов не му е до нас" и така- направо вече виждам обречеността на цялата ни кауза. Виждам в този форум колко много хора помагат и се мъчат и правят и невъзможното, за да подобрят живота на дори и едно животинче и ми се иска да вярвам, че някой ден ще живеем в по-добра държава, но........кога?!? Независимо от разликите и противоречията ни /с някои хора/ съм сигурна, че каузата ни е една или поне се надявам.
Договорът ни с общината изтича през месец май тази година. Не спя денонощно, за да измислям евентуално ако ни прекратят и ако пропадне цялата ни борба какво ще стане с тези кучета.........
Правим всичко по силите си, но в тази държава се оказа, че много от кучелюбците са просто онези лелички, които само хранят животните пред блока и ги е еня само за 5-6 тяхне си кучета. Така останахме предадени от хората , на които вярвахме. Заблуждавала съм се, че ще бъдем подкрепени от привържениците ни, заблуждавала съм се, че много хора биха станали доброволци и биха дали всичко от себе си, за да докажем , че можем, за да спасяваме и да помагаме, но явно тези , които ни управляват най - добре знаят що за племе сме - нали сме ги избрали. Беден народ, прост и всичко отворило гъз за пари и далавера. Затова хора най - невинните създания животните , а не изключвам и децата ще са жертвите на нашият култ към простотията култ към чалгарската ни държава.
Под диктовки селски кметове и шефове на институции пишат писма, че имало много кучета- Общината се подготвя да си върже гащите.
Както искате го приемайте, но аз искам да осигуря живота на максимум от кучетата ни на стационар пък за останалите само мога да се моля на Господ. Затварям си очите, затварям си и сърцето и плача...........
Какъв беше плана на Господ, какво искаше да ни докаже, че не можем да оправим света - той е несправедлив и ще трябва да го приемем.
Че светът е несправедлив осъзнах и когато татко ми почина в невероятни болки от рак, а беше милосърден и жалостив - към животните човак, а убийците и хора с куп грехове към природата живеят щастливо и се радват на деца, внуци и спокойствие....................
Ще цитирам ред от едно стихотворение "Затварям ви за хората сърце- защото си човешко"
Не искам да приемате , че абдикирам- ще направя всичко по силите си, за да дам дом и шанс на нашите кучета, затова помагайте.

User's Signature

#285 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 February 2010 - 04:18 PM

нищо не разбрах...
евтаназират се само доказано агресивни кучета
обявяването на куче за агресивно може да направи само човек с нужната компетенция.
не разбирам, наистина, как може точно да ви се помогне, какви са идеите ви, какво смятате да правите и изобщо имате ли някаква визия?

User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 04:38 PM

Защото аз специално си взех от там куче д-р Бобадова, защото и на именния си ден ходих специално да се запозная с Вълчо, запознах се с жените, с Елито лично и т.н. Мога смело да кажа, че имам лично мнение по въпроса, имам и горе-долу добра визия за... проблемите им! Основния е, че имат срок до... края на май може би както казва Елито да се изнесат от сегашният обект, който общината им е дала! А това вие сама можете да си представите колко ще е тегаво и какви трудности би създало за тях, какво би могло да стане с кучетата! Уви наистина проблема е толкова ужасно голям, може дори и да доведе човек до безумие, страдание и недоумение накъде да поеме, когато обича животинките, а всичко в държавата ни се оказва срещу тях, няма закони, а и да има такива те са толкова абсурдно и глупаво написани, че просто няма накъде! Има и друг проблем, че някакви си там закони има, ама няма кой от държавната администрация да ги спазва!!! Затова какво остава на хората - тези с общи цели, както е тук, да се спасят животните, да не се убиват, да се приютят и да им се намерят любящи домове да се съюзат и обединят от тази идея и да загърбят различия и т.н. за да може неща да се направи, да им се помогне на тези създания, които с нищо на никого не са виновни!
User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 04:43 PM

ама вижте
стегнете се
пишете изречения с по 45 думи, в които 90% са епитетите и прилагателните. Сори, ама голяма част от поста ви прескачам, а търся това, което наистина е важно. Искам точен и кратък отговор. Систематизиран. Не прилагателни или революционни справки. Това, че се познавате с "Елито" на мен нищо не ми казва, нито кога ви е именния ден.
Исках да знам има ли някакъв план за действие. План Б има ли. Има ли начин да се помогне? С кого е говорено до момента за помощ. Представихте ли им изпълненото от вас, обяснихте ли, че имате още по-грандиозни планове. Направете една презентация с осиновени и кастрирани. Представете това, което правите с гръм и трясък. Предизвикайте интерес и диспут.
User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 04:52 PM

Така нещата звучат на хартия, но всички много добре знаем, че на практика те се случват по друг начин.
Или в приютите не се евтаназират неагресивни кучета?
В Перник кметицата не е от обичащите кучетата.
Изобщо там хората са доста изостанали в хуманното си отношение към животните (да ме извиняват хората от приюта, не визирам тях).
Аз разбирам призива на Sheba така: Кой с каквото може да помага: с идеи, с търсене на дом за кучетата от приюта, които са заплашени с унищожаване, с търсене на съдействие от чуждите организации, които помагат на кучетата в София, търсене на съдействие от нашите природозащитни организации и т.н. Защото тези животни не са по-малко нещастни от софийските, даже са доста по-гладни, защото и хората там са бедни и не хвърлят и парче хляба, в София хората, помагащи на бездомните кучета не се броят на пръсти до 2-3, както е това в Перник и в другите малки градове.
Затова свалям шапка на всички от този форум, които сами се борят да спасяват нещастниците в провинцията. Евала на вас!
Rodegunda, WInd, Чери, Sheba................да не ровя по форума!

#289 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 04:56 PM

Абе, хора!
Престанете с това делене на София и останалите?!?!?!!? Вие нас за некви изроди ли ни имате, че не ми става ясно? Че ако едно куче е от Макоцево ще го изритам или заколя? Що за глупости! Какви са тия комплекси, кви са тия търсения на извинения, че нещо не се случва така както се иска?????? Дайте малко по-креативно. От лалалала във форуми няма да стане
Стегнете се ви казвам! Паниката не ви помага! Мислете!
Нещо от сорта:
хора, така и така
искам да направим това и това
за целта ни трябва това и това
за това можем сами, но за еди кое си ще имаме нужда от помощ
User's Signature

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 04:58 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Feb 24 2010, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо от сорта:
хора, така и така
искам да направим това и това
за целта ни трябва това и това
за това можем сами, но за еди кое си ще имаме нужда от помощ

Така напишете и вече да се мисли заедно - кой, с какво, как, кога и къде.

#291 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:05 PM

Здравейте пак. Имаме една възможност да продължим в дейността си, но би било прекалено оптимистично да си мислим, че общината ще приеме, защото те искат ЕВТАНАЗИЯ. Всеки Божи ден хора като под команда правят системен тормоз. Искат да им представим график на ловенето по райони. Ами ако някой ден не ловим.2!? Сега се обади една патка- от кметство Изток - квартал в Перник и казва- щом не сте ни се обадили да присъстваме- значи не сте ловили......................и всичко това на фона на хората, които до вчера те подкрепяха , а сега само ти се обаждат да прибереш някое и друго закъсало куче - и вече не се обаждат за него дори да попитат как е.
Да права е Пърси- искаме помощ от гледна точка на това - да се намерят дори и приемни домове на колкото се може повече кучета.
От друга страна съм сигурна, че каквото и да се предложи на кметицата - ако ще и Бриджит Бърдо да дойде съм почти сигурна , че ще откаже.....
Мисля, че вече имат даже планове за изолатора.
Не знам защо си помислих някога, че можем да променим света...........а съм на 32 години все пак.
Да ме прости д-р Бобадова, но толкова ми е объркана тиквата .....и не мога да систематизирам нещата.
Стихове почнах да пиша за кучетата - имам идея и да започна да се снимам гола с кучетатат , за да има пазар...... ab_041.gif Майтап разбира се..........това е безисходица.
User's Signature

#292 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:15 PM

По закон Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ЕВТАНАЗИРА
те може да искат и капсулата на Гагарин, ама йок!

User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:17 PM

Има си закони, които и те и вие трябва да спазвате. В ЗВМД май беше доста подробно описано за ловене, кой трябва да присъства задължително. Може би не разбирам, но не им се давайте. Трябва да си знаете правата и задълженията и да действате по закон. Като ви тормозят, пишете жалби. Наистина се извинявам, ако не съм права в нещо.

#294 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 05:18 PM

Кой кого мисли за "изроди" не разбрах?
Кой да докара пострадало бездомно куче от Перник в София? Някой перничанин ли? О, боже, не познавам такъв! Колко са хората от Перник, които помагат на животните там? Има ли хотели, в които се правят отстъпки, както тук за бездомните кучета? А да сте чули за вет от Перник, който ще лекува с отстъпка или ще държи на стационар бездомно куче?
И аз казвам - стига това делене на кучетата, но то е факт. Това е. Има проблем и не се мисли как да се реши, а пак се започват едни дрънканици, кой какво казал и как го казал и с колко думи го казал.
А март месец на 3 км от Перник, където е вилата на родителите ми, кметът пак ще застреля всички тичащи по улицата кучета. Факт.

#295 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:21 PM

Цитат(d-r Bobadova @ Feb 24 2010, 04:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По закон Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ЕВТАНАЗИРА

Темата май не е само за това ама ... къде се спазва закона точно в тази му част?! Мисля, че за никой не е тайна, че и в Сеславци се евтаназират набедени за агресивни кучета. Не искам да се бъркам в неща, за които имам само косвени впечатления, но точно преди 2-3 дни прочетох една статистика, че през 2009 година всяко 4-то попаднало в Сеславци куче е евтаназирано. Кой там е експертът определел тези животни като агресивни? Не съм никак изненадана, че общинарите в Перник също както и софийските им колеги четат законите като дявола евангелието.

#296 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:25 PM

Няма джавканици. Или е по-добре да си седя отстрани и да си чопля носа?
Самите стопанисващи трябва наистина да избистрят за себе си нещата и да имат план за действие.
Според мен те самите не презентират дейността си достатъчно добре. Ако го направят ще имат помощници, не ме убеждавай, че цял Перник са гадняри. Не е верно това.
Защо да се кара куче в София? Толкова ли не може да се говори с лекар там за преференциални цени за кучетата в приюта? А и нали там има лекари? Или няма? М?
Деленето може и да го има, но не е от Софианци! Не ми вменявай чувство за вина, че съм в София. Когато имах опция да дам лекарства на когото поискам говорих и с Перник и София. И двата изолатора ги получиха. Всички пари от продадени от мен календари отидоха за Стара Загора. Точно защото тук действам активно, реших да помогна пасивно. Това делене не знам кой го измисли, но е най-малкото обидно!
И съжалявам, че не ми харесва липсата на креатривност и паниката, но така нещата не се случват.
Всъщност, отвам да си чопля носа.
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:31 PM

Хора един от докторите ни каза, че има колега, които работа по такива програми и кастрирал само мъжки кучета даже под някое дърво- всичко женско евтанизирал............. Даже се изсмял на нашия доктор , който казал , че наистина кастрира...
Не ми каза за кой град става въпрос, но всички знаем, че това е масова проктика......навсякъде.
Къде е сега Борисов------къде е Найденов- за който ходих до Враца да гласувам , а сега не му било до нас.

Тормозят ежедневно Тони с обаждания и куцо и сакато.
Щом кучето ухапало - значи е агресивно.
Кой орган да контролира общината?!?
РВМС ли?!
Кметицата ни е от БСП- Перник е един град, в който интелигенцията е кът.........
В неин интерес е да няма жалби, а кой знае може и от парите да прибира?!
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 February 2010 - 05:34 PM

Като на първо време можете ли да изкарате справка по периоди за брой кастрирани, ефтаназирани, прибрани и задомени кучета? Знае ли се по периоди каква е популацията? За да се вземе решение, първо трябва да се анализира текущия статус, после да се върнете назад във времето и да видите поставените цели. Нека се види какво е изпълнено, да се анализира, така по-лесно ще се състави план за действие. Имайки тези данни, ако те показват, че сте покрили разумна част от законовите изисквания към вас, ще имате основание да пуснете жалба към по-висша инстанция.
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:40 PM

Хора имам и справка, която показва, че през 2008 ма е нямало едно агресивно куче- /защото няма евтаназиии - по официални отчети в общината, а знаем, че са евтанизирани половитата заловени кучета/. Писала съм и по ЗДОИ имам аргументи и всичко, имаме амбулаторен дневник, имаме регистър, имаме брой евтаназии, имаме брой кастрирани, но на тях не им стига , защоо кучета все още имало?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Още на втория ден от дейността ни...секретарят на общината - кадър на БСП -- стар комунист казал: "Е какво нали дай лапа вече взеха изолатора защо има още бездомни кучета?! На втория ден!!!!!!!!!!!1
Това комуниста....................думи нямам.
Лошото е , че и хората с които до вчера бяхме "ние" сега се обаждат и казват"Вие " и казват има кучета- нищо не провети, а никой не попита как се справяме?!
Защото явно им е харесвало, когато бившата докторка от време на време е поевтанизирала кученцата- естествено , че така по- бързо ще има видим ефект, а сега ние не можем да насмогнем на уличната популация, защото и без това всеки знае, че тази програма е три години.....не една......три.
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:40 PM

Говорихте ли с 4 лапи за помощ, кастрационна програма в перник?
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »