Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#301 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 February 2010 - 05:44 PM

Няма нужда да зачеквате "старата докторка", това няма да ви помогне, по-скоро обратното.
Като имате справки, какво показват те? Направихте ли поне един анализ? Не на думи, а в писмен вид? Изпратихте ли го някъде? Какво ви отговориха в писмен вид? Пуснали ли сте до сега някаква жалба и до кого? Аз така и не разбрак какво се случи в крайна сметка с парите, които трябваше да ви превеждат, а не го правеха. Започнахте ли да получавате пари за дейността си?
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 24 February 2010 - 05:44 PM

Д-р Бобадова
" 4 лапи идваха през 2007 ма в Перник.
Тяхната дейнаст е същата като нашата, но имат съвсем други цели.
Вие се познавате с тях.
За един месец те могат да направят показно- да кастрират например 300 - 400 кучета в Перник и да си тръгнат.....
И после какво?
Вие познавате д-р Марина Иванова и предполагам сте запознати с "историята".
Нямам нищо против- даже искам да им заимствам ловци и всичо.....бих работила с всеки, на който знам, че помислите му са чисти ........

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#303 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:46 PM

Когато казвам старата докторка имам предвид д-р Ирена Цанова, а не явно каквото си мислите.

User's Signature

#304 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:48 PM

ъммм....кастрирани 300-400 не е малко, Бога ми!
Това би било за вас огромна помощ защото:
няма да плащате вие за кастрациите
няма да се занимавате вие с кастрациите
няма да търсите домове на бебетата на кастрираните
изобщо...300-400 мисля е много добра бройка. говорете с тях за нов проект.
не знам каква е историята.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#305 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:50 PM

Парите се превеждат със закоснение, но те стигат единствено и само за кастрации,и ловене и издръжка на 1 брой куче за три дни. А ние имаме 60 за много, много дни.......
Заложихме ниски цени, за да спечелим, когато си мислехме , че ще сме много.............................и ще си помагаме.
Имали сме жалби , имали сме справки и интервюта по телевизиая и всички.................и проверки ееседмични . Но за анализи не стигат хора. Ако някой може да се навие да го направи този анализ- за коойто - извинете, че го казвам на Гюро кюмуро ич не му дреме, а нашата кметица има избиратели като Гюро кюмуро......и на нея не и дреме.......за анализи. На пресконференцията даже си позволи да говори с нас с насмешка.....
Ей хора това е Перник......
User's Signature

#306 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:54 PM

Ами...естествено, че ще гледат на вас с насмешка. На тях им е това позицията към всеки и всичко.
А и погледи самата ти как реагираш на анализа си? с насмешка... просто
User's Signature

Качена снимка

#307 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 05:56 PM

Д-р Бобадова Вие явно не правите разлика между - таво , което вие сте изгредили в София години нареед и това, което е в Перник......
Това е провинция.
Аз тръгнах да им казвам за причините, които карат едно домашно куче да проявява агрлесия и тя ми се изсмя................., а пък тъпата и еколожка- незадоволена жена каза," Ние нама да ги превъзпитаваме кучетата"
User's Signature

#308 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 05:58 PM

Аз лично нищо не съм изградила. Просто помагам, както мога.
Виж, наистина не е важно кой е задоволен и кой кога е роден.
Направете си равносметка - колко са кастрирани, колко осиновени, за колко време, с помощта на кой и как.
И потърсете слабите си места.
Там е решението.
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 06:06 PM

Ние знаем къде ни е слабото място- не ни достигат доброволци и пари. Лично според мен ни куца и ловец- просто са много малко кволифицираните такива- т.е. опит.
Но с постоянния тормоз от общината всичко провалят- разбирате ли - ние всеки ден сме под заплаха, че ще ни изгонят.
Всеки бяга и никой не се наема. Караме се помежду си от - обреченост и изнервеност.
Всяко подобрение вътре е направено с наши пари и средства.....а дойде една патка и ми вика, че сме взели хиляди- никой не пита и не иска да знае какви разходи са направени и за какво........само може да обвинява.
Поисках пари преди на една 150 лв за ограда- да има дворчета, за да не се бият кучетата и тя ми вика , а къде са хилядите..........
хилядите........знаете колко струват и консумативите и всичко.....
Имаме документи за всичко- за всеки един лев
Никой дори не иска да помогне да закареме куче до софия на преглед......
Оставят го и не се обаждат да питат кака е.
Тях не ги интересува дори да го евтанизираме.......................

Постигнали сте всички вие-
и пак ще кажа, че ако България се развива 30 години напр-. след Европа то провинцията е поне на 10 от столицата ............вие дори нямате представа какво значи прост народ.
В Перник се роди мисълта "Оти че ги кастрираме - они не ни ебат , а ни апат"
User's Signature

#310 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 06:11 PM

Ок, къде кандидатствахте за още пари? Как смятате да увеличите приходите? Обмисляте ли някаква кампания? Обмисляте ли някакви действия в тази насока? Смятате ли да включите някак деца, някак да ги ангажирате? Мислите ли, че един пресрилийз за направеното и обмисляното би помогнал? Бихте ли направил една презентация за всички осиновени от приюта кучета и тези които чакат? Обходили ли сте всички ветеринарни лекари? с всеки говорено ли е? Мислите ли, че една кампания за отпечатване на брошури за вашия град би помогнала? Мислите ли, че ако се съберат пари и се отпечатат ще се ангажирате да ги разпространите из града? гарантирате ли ми, че примерните брошури няма да седят ей така някъде по вашите стаи, а ще бъдат разпространени из цял Перник?
User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 February 2010 - 06:11 PM

sheba, за да се получи помощ е нужно да се поиска. За да се поиска, трябва ясно да се систематизира и каже: "имаме нужда от това, и това, от пари за това, от хора за онова". За мен лично, като ваш симпатизант не става ясно нито как се оправяте, нито от какво имате нужда.
Пример - когато събирахте пари за къщички - това беше отбелязано в един пост тук. И край.
За да бъде въвлечен някой в някоя кауза, то трявба всикчи да е ясно, да се говори, пише и обсъжда.
Този форум помага невъзобразимо много. Но за да се получи, хората трябва да са наясно какво се случва и с какво могат да помогнат.
Ясно е, че общината ще ви притиска. Някакви си кучелюбци се намърдват на място, което би могло да обслужва общината, да се вадят парички и да се трепят кучета тихомълком, така, както се случва навсякъде другаде. Представям си какъв натиск е.
Но наиситна - систематиризай нещата.

п.п. Два поста нови, докато пусна моя.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#312 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 06:27 PM

Има тема за организиране на фест в София за осиновявания и приемни домове. Имате ли материали, с които да участвате?
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 24 February 2010 - 06:49 PM

Цитат(MechoPuh @ Feb 24 2010, 05:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(d-r Bobadova @ Feb 24 2010, 04:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
По закон Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ЕВТАНАЗИРА

Темата май не е само за това ама ... къде се спазва закона точно в тази му част?! Мисля, че за никой не е тайна, че и в Сеславци се евтаназират набедени за агресивни кучета. Не искам да се бъркам в неща, за които имам само косвени впечатления, но точно преди 2-3 дни прочетох една статистика, че през 2009 година всяко 4-то попаднало в Сеславци куче е евтаназирано. Кой там е експертът определел тези животни като агресивни? Не съм никак изненадана, че общинарите в Перник също както и софийските им колеги четат законите като дявола евангелието.

Значи тук сте прави и то много! Наистина е забранено, ама на кой му пука?! Сеславци ок, ама там има някаква прозрачност, нали? Там има някаква възможност да се упражнява и обществен контрол над самият приют за бездомни кучета! Ами в Пловдив какво е лошо положението? Всяко куче хванато там след известно време, мисля че беше 14 дневен срок, може би и по малко вместо да се пусне бива директно евтанизирано без да се описват документи, причини, лица присъствали, дадена причина и т.н. Самият Приют, ако може да се нарече така дори няма правото да работи, но работи под чадърът на общината, която в не една и две точки престъпва законите и слага нови свои на тяхно място! Т.е. имаме едно наистина голямо своеволие и самодействие от страна на общината и цялата администрация в Пловдив... не знам кое е по-лошото...да няма приют или да има, но там след седмица две животните да бъдат приспивани.... :(
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#314 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 06:58 PM

Ами бушка - за къщичките - идеята пропадна- мисля , че само Фанфан, който винаги ни подкрепя беше пратил. Това така и си остана и то не защото не сме искали. Кучетата ни са добре откъм гледна точка на спането- вярно е , че не спат на чаршафи, но гледаме да им е добре- под навес са и не са изгладняли. Пробламе ни е с доброволците- с грижите , но все пак се оправяме- просо от общината искат чудеса, а те няма ка да станат. А и няма как да не остане незабелязано колко човека работим.......
А общината само това и чака......
Къщичките не са ни от първа необходимост......имаме нужда от приемни домове и от осиновявания.
Смятам - с цялото си нахалство да искам от кмета място дори и един декар, където мокор и трудно да продължим някак, защото това са нашите си кучета......но дали ще даде е друг въпрос. Защото ако не изпълняваме програма ще имаме по - голяма свобода и възможност да помагаме. Пък и нама да треперим по цял ден.
User's Signature

#315 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 07:16 PM

Най - важното е, това което на всички ни убягва- ще сме силни единствено заедно. Защото със спасяването на няколко кученца не решааме въпроса- капка в морето. За мен е важно решаването на проблема в нац. мащаб не само в Перник или София.
До кога ще караме така незнам.
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 07:19 PM

Цитат(sheba @ Feb 24 2010, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най - важното е, това което на всички ни убягва- ще сме силни единствено заедно. Защото със спасяването на няколко кученца не решааме въпроса- капка в морето. За мен е важно решаването на проблема в нац. мащаб не само в Перник или София.
До кога ще караме така незнам.

О, да! Но докато го правим доброволци, а държавата абдикира ще е трудно. Много трудно. Но пък затова сме заедно, за да се борим и да си помагаме.
Помислете пак за феста в София!
User's Signature

Качена снимка

#317 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 09:44 PM

Шеба, ще ме извинявате, но не мога повече да чета мрънкащите и тюхкащи се постове. Не виждам разлика между постовете в началото на взимате на стопанисване на изолатора от Вас и към момента.

Действате:
- хаотично;
- паникьосано;
- само обяснявате кой от общината, какво казал, какви нови неща са Ви измислили и т.н - това го правят постоянно и Вие за толкова време не съумяхте да се справите с този натиск и да го преодолявате;
- нито една Ваша започната кампания не е доведена докрай - веднага се сещам за къщичките, календарите....
- не е достатъчно само да напишете един ред във форума - трябва да се организират и иницират хората;
- не може да ме убедите, че в Перник няма 5 души, който да са готови да помогнат - не виждам как набирате средста и как разпространявате дейноста си;
- сайта ви не е съдържа почти никаква информация и т.н.

Мога да продължавам до безкрай - имате много пробойни - няма да споменавам и това, че рядко приемате съвети.

Имаше тук през годината на няколко пъти възможности да прекратят договора с Вас - не видях, нито един път след положителния развой на събитията, вие да сте направили нещо по мащабно.

Разбирам че сте малко - но не виждам и как се опитвате да станете много - писането на стихове не помага!

#318 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 February 2010 - 10:06 PM

Моето мнение по въпроса:

Тъй като се разграничавахме на градове,
1. В София има не повече доброволци-колко са всички, който ходят да хранят кучетата в Сеславци, например?
2. Защо при вас няма дарение-може би не сте спечелили доверието на хората?!
3. Защо, когато взехте да стопанисвате приюта, ви бяха предложени идеи за самофинансирането му и вие не им обърнахте внимание?
4. Как очаквате някой да ви предложи втори път помощ, като при първия не реагирате?

За да не съм голословна, преди около 2 седмици, потресена от краставата епидемия, царяща там предложих, да бъде обсъдено с вет, с какъв препарат да се напръска там за да изчезне това явление (такива препарати много, като цяло не са и скъпи), като предложих и финансова помощ - от мен и други спонсори. Отговора беше" ще се консултираме", отговор още няма.

На мен крастата там не ми е проблем, но аз предлагам вариант, за овладяване на проблема, отговор смислен не получавам, и в същото време се търсят пари за скъпи препарати внасяни от чужбина- за лечение, мерки за ограничаване, както споменах не се взимат!

Сигурна съм, че ще има несъгласни с мен, това е само една много малка част от цялостното ми негативно мнение, но аз на черното не мога да кажа бяло.

User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 February 2010 - 10:20 PM

Първо - календарите доведохме до край. Второ разпространяваме и брошури, които също са от дарение. Сайта ни съдържа достатъчно и мгоо информация, трето за бройката, която сме имаме ужастно много постижения и осиновявания...........Чеетвърто аз за разлика от някои , които ме обвиняват не само мрънкям ами и също така помагам. Пето- елате и намерете тези 5 доброволци. Шесто предложението за самофинансиране беше направено от човек за който се убедихме, че е нечестен, както с нас така и с много хора. Седмо ако общината приеме предложението на този човек, за който говорите съм заявила не веднъж, че ще помагам също толкова , колкото и сега.
Аз не искам да сипете обвинения.
Всичко , което сме си предприели сме си докарали докрай.............със 1000 усилия.
Аз да попитам защо Вие не кандидатствате за Сесловци...............отидете вместо като доброволци като изпълнители тогава да ви видим.
Не искам с никой да се заяждам
Поисках помощ за осиновяванията.......................който може да помага.
За крастата се оправяме- това не е масово явление та да сме го закъсали- засега овладяваме положението. Простете че не съм ви отговорила - благодаря ви за помоща и предложението, но явно съм имала по - приоритетни неща на главата, която ми е една и не стигам с всичко.
Всяка наша работа е докарана докрай- мисля, че сме го доказали и доказваме, защото аз съм тази, която оставя детето си, за да помагам, защото Тони е тази, която се е разкъсала и без , която нямаше въобще пернишкият изолатор да се знае от някой - знаете ли защо, защото нямаме право да се провалим.

Много ми е лесно да си гекна дупето в удобният стол на удобната службичка и да съм доброволец, когато имам свободно време- ние нямаме този избор..........................

User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 10:25 PM

Цитат(sheba @ Feb 24 2010, 10:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз да попитам защо Вие не кандидатствате за Сесловци...............отидете вместо като доброволци като изпълнители тогава да ви видим.

Много ми е лесно да си гекна дупето в удобният стол на удобната службичка и да съм доброволец, когато имам свободно време- ние нямаме този избор..........................

Досега само четох в тази тема, ама сега вече тези две изказвания леко ме изнервиха!
Шеба, това точно, такава една позиция, няма да доведе до никакъв напредък в отношението и ангажимента на другите към вас и начинанието ви.
Ок, шапка ви свалям за това, че сте се хванали с такава несъмнено тежка задача и се борите, ама хайде да не сваляме гарда и да се самозабравяме!!!!
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема