Изолатор - Перник(бившия КЦ)
Публикувано: 24 February 2010 - 11:32 PM
Ама ние си раздаваме брошури бе хора, ние си кастрираме и връщаме, ние раздаваме и календари, ние и картички раздаваме- имаме дечица дето ги правят тези неща.
Имаме кастрирани над 600 кучета да днес.
Лошото е че все се налага да прибираш- едно да осиновят- две ни оставят, я прегазени, я болни , я застрашени
кажете с това какво да правим- ние сме запълнили капацитета си. Това е проблема- ако нямаше кучета на стационар- капа на тояга- ще си правя каквито и да е кампании.
Идват оставят ги и си отиват- какво да правим- да си канализираме нещата- кастрирай и върни, а когато кажат кучета е агресивна махнете го.
А когато за месец януари поради студовете имаме кастрирани едва 15 кучета и общината казва- няма да ви приемем отчета- защо са толкова малко.
Когато избиха тръбите от студа и няма вода и ръцете да си измиеш- когато с електрическа кана размръзваме всеки ден водата на кучетата, защото замръзва......а всички недоволни и аз не знам защо..................

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 24 February 2010 - 11:35 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 11:37 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 11:39 PM
Престанете да се оплаквате, да се правите на жертва и да мрънкате. Всички имат трудности, преодоляваме ги. Вземете с ръце. Не може всичко да е лесно. Да трябват кампании - вземете ги направете. Докато пишете тук вече два часа, можехте да пуснете около 30 теми в различни форуми за помощ.
Въобще - след тези три страници ляляля, аз нямам желания да Ви помогна - само се оплаквате и вменявате колко е трудно, без желание за развитие.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:41 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 11:49 PM
Лека нощ на всички, че вярно, че загубих доста време, но пък нали трябва да ви държа в течение. Аз затова и започнах

Публикувано: 24 February 2010 - 11:51 PM
Лека нощ на всички, че вярно, че загубих доста време, но пък нали трябва да ви държа в течение. Аз затова и започнах
С това поведение, до никъде няма да го докарате.
Никаква бележка, не сте си взела за съжаление.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:53 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 11:54 PM

sheba,направихте хубави теми на много животни от Кастрационния център.Обновявайте си и сайта по-често,правете клипчета.Бъдете по-постоянна и в другите действия.
Не се сърдете,че има критика,понякога тя може да звучи като нападка към Вас,но аз съм сигурна,че всички мислят как може да се помогне.Постарайте се да привлечете повече хора и наистина се вслушайте в съветите на хората тук.Аз съм сигурна,че не Ви е лесно,но щом сте се захванали не се предавайте,няма да е честно!

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 25 February 2010 - 12:00 AM
За набирането на доброволци, това не ми е силна страна, но няколко идеи вече са ви нахвърлени. Също така можете да дойдете на фестивала, за който се писа по-рано, там също е възможно да се намерят доброволци, както и да се поговори за търсене на временни домове.
Анализ на работата е нещо, с което с удоволствие бих се захванала, но сега нямам възможност да отделя цяла седмица /която и не би била достатъчна за сериозен анализ на дейността ви/. Мисля, че на първо време анализ на текущия статус по отношение на поставените цели е достатъчен, а него можете да си направите и сами.
За връзките с обществеността, не се обиждайте, казах го с ясното съзнание, че и аз не бих могла да се справя адекватно с това. Просто хората сме различни и различни неща ни се отдават.
Публикувано: 25 February 2010 - 12:03 AM
Жалко е, че мислите така.
Надявам, се поне някоя от идеите да направите.
Публикувано: 25 February 2010 - 12:09 AM
Дано да греша, но доколкото ми е известно политиката на "Четири лапи" е да си сътрудничат с местните органи на управление, т.е. с общините. Казано с други думи, общината в Перник е тази, която трябва да се обърне към тях за инициирането на кастрационен проект, а не момичетата от "Дай лапа". Някой по-запознат да каже дали наистина е така, но аз поне съм останала с такива впечатления.
Публикувано: 25 February 2010 - 12:12 AM
Съгласна съм, че в провинцията е много по-трудно, и че в София сме свидетли на цвета на администрацията - тези тук са амбициозните европейци, хора. Приканвам всеки да си представи сътрудничеството с кмет на малък град, на когото държавата внезапно нарежда да спре да убива кучетата, с което е абсолютно несъгласен. Не само той - а и всички други отговорни по какъвто и да е било начин за организирането на кастрационен център хора.
Както и да е, струва ми се, че sheba не искаше да омаловажи ничий труд. Както и не мисля, че някой тук счита, че кучетата в Перник са по-различни или наужким от кучетата в София. Сигурна съм, че можем да бъдем много конструктивни и в крайна сметка полезни за бездомните кучета на Перник.
Публикувано: 25 February 2010 - 12:21 AM
Дано да греша, но доколкото ми е известно политиката на "Четири лапи" е да си сътрудничат с местните органи на управление, т.е. с общините. Казано с други думи, общината в Перник е тази, която трябва да се обърне към тях за инициирането на кастрационен проект, а не момичетата от "Дай лапа". Някой по-запознат да каже дали наистина е така, но аз поне съм останала с такива впечатления.
да, но за целта трябва някой да побутне общината

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 25 February 2010 - 01:28 AM
"Току що пристигам и оостанах неразбрана, разбра ме един и то погрешно"- това е характерно за зодията ми- Рак. Понякога се връщам и прочитам написаното и аз самата виждам, че не е както трябва.
Наистина имам хаотични мисли и понякога пиша и казвам нещата так всякаш всеки е длъжен да е запознат с темата, колкото мен. Наистина отивам в общината и на пресконференции с предварителната нагласа, че ни мразят и , че отивам на линч. Винаги подготвена за лошо. Наистина , когато се почувствам застрашена ставам иронична, нападателна и заядлива.
Истоната е, че на много от вас лично се извинявам ако съм го обидила с нещо. Истина е, че винаги подхождам единствено с добри намерения и винаги съм готова да говоря и да изяснявам проблемите и съм отворена за всичко стига да е честно и добро.
Не знам как ги правя тези неща.
Да и аз искам да не се занимавам с тези неща. Връзки с обществеността. Само искам да кажа, че не за прав път виждам в този форум как нападат човек. Може да съм агресивна, но пък и много от хората тук са така. Аз например никога не бих си позволила да критикувам човек, или пък най- малко да се нахвърлям така върху някой, който виждам , че прави всичко възможно за каузата си и в нашия случай за животните.- Да признавам - може да не съм най- доброто, но за съжаление за момента - единствено.
И аз искам да имам един нормален уикенд със семейството си - да отида в планината с детето си, а в един момент се получава, че лишавам и изнервям детето си а работата пак не е свършена , както трябва.
Никога не съм правела нищо за признание или доказване - правя го за животните, но когато при всичките лишения и тормоз пък вземат и упреци да се сипят не е приятно - най - малко пък от хора, които би трябвало да са подкрепа- дори и само морална.
Благодаря на всички, които запазиха добрия тон и човещината си.
А за да съм станала така агресивна не е от лесно все пак- това за извинение

Публикувано: 25 February 2010 - 01:46 AM
Направете списък с точки от какво имате нужда. Във форума има хора с различни професии и интереси, които са отдадени на каузата. Така всеки, който иска да ви помогне, ще се ориентира бързо и ще може, при желание, да ви подпомага с дадена дейност.