Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#161 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 December 2009 - 10:50 AM

Перник, защо мълчите като общината ви гони и затваря на нова година. Всички слепи, сакати, оперирани ги чака смърт извън приюта, сега е момента да качвате снимки, да молите за помощ и осиновявания, бързайте.
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 11:12 AM

ud_009.gif

#163 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 17 December 2009 - 11:22 AM

Ами не мълчим. Който трябва знае. Плюс това не ни е връчено предизвестие все още. Опитваме се да се преборим и този път. Така че ,моля без упреци. А не пишем тук, защото се занимаваме с по - важни неща - например да оправим бакиите , в коита ни заборкаха наши обще познайници. Един от мотивите на общената г-жо е, че приемаме кучета от Сеславци срещу 2000 лв. - какво ще кажете за това, а другият е, че щом има 300 ухапвания трябва да има и 300 евтаназии. Не пишем тук, защото търсим начини не да спасим само нашите 50 кучета , а да удържим фронта и при тази битка.........и да спасим всички бездомни.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#164 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 11:28 AM

ни лук ял ни лук мирисал

на кривта ракета и е крив космоса

#165 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 11:35 AM

Ясно е, че се борите. Но, ако не стане, кучетата просто умират вън от приюта, ще ги избият за 1 час по тъмно. Не спорете сега, не му е времето. Криви и прави има, но всеки ще се прибере на топло до печката. А нещастниците ги чака смърт. Моля, подновете си обявите и пишете, че е спешно.
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 11:36 AM

Цитат(sheba @ Dec 17 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Който трябва знае.

Мисля, че всички тук, които се включваха с дарения за Перник, със съвети, всички, които малко или много ви мислеха, и като казвам ВИ имам предвид кучетата в Перник, са част от тези, които трябваше да знаят!

Цитат(sheba @ Dec 17 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
например да оправим бакиите , в коита ни заборкаха наши обще познайници.

Говори направо, може би сега е момента да обясниш най-накрая защо д-р Станкова не е в Перник вече...мисля, че хората тук заслужават да знаят и това.
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#167 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 17 December 2009 - 11:43 AM

ud_009.gif sheba, моля не се обиждайте, наистина не е това целта на поста ми. Държите се като малки деца, които сякаш ги е страх да кажат, че има проблем. Искате помощ от хора тук при други обстоятелства, редно е и да кажете какво се случва. Може пък с общи усилия да се реши въпросът. Ако трябва да се събере подписка, да се включат свидетели, да се пишат някакви писма и жалби..... да им се звъни по телефона с искане да продължите дейност.....
Явно имате някакъв проблем с комуникацията с общината и щом е така е по-добре да поискате помощ, вместо да премълчавате и изходът от ситуацията да е неприятен за всички, а за някои дори фатален.
Наистина не се обиждайте, хора сме - грешим. Това е моето мнение, ако някой има има по-добро или предложения.....
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 12:05 PM

Цитат(ZviariK @ Dec 17 2009, 11:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
хора сме - грешим.

Понякога за хората е по-важно да са от значимите други
и цела или идеята на която са се посветили остава на заден план

пусто его да се вика браво и да се тупа по рамото

някой предпочитат да метът с проскубана метла, но да им викат евала
нищо, че друг предлага хубава прахосмукачка - за какво им е като няма да я управялват те и няма да е за тях - Браво-то

Понякога грешките са фатални

#169 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 December 2009 - 12:09 PM

Пишете направо какво става там.
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2009 - 02:04 PM

Благодаря но всички, които ни помагат. Всичко , което е дадено е отишло за животните. Тези хора, които станаха част от нашата работа са запознати и са в течение на нашите неволи. Беше ясно от самото начало, че общината ни гледа под лупа, защото те не искат да лекуваме , а да евтанизираме. Искат при 300 ухапани да има 300 евтаназии. При условие , че броят на ухапаните е драстично намалял. Имаме някои косове и ни е доста напрегнато - все още нямаме крайни резултати, затова не съм писала. Пък ето и в момента благодарение на Дикари хвърлям нерви и енергия да пиша това и да отговарям на нападките ви вместо да се съсредоточа в ползотворна насока.
Имате избор всичики- тези, които подкрепят д-р Станкова могат да продължават - и тя спасява кучета, тези които ни подкрепят нас също виждат какво правим. Всеки е свободен ако има възможност да помага на ,който избере. Стига сте ни яли за това, че не вашата докторка е при нас. Ние си имаме добри доктори и операционна, която отговаря на 2 ра категория.
Всички вие , които помагате на животните аз ви свалям шапка, но необичам нередностти и нечисти работи. Анук нещо за някакво море говори , но не знам за какво става дума. Всеки от вас е добре дошъл да види и разбере всичко, което иска.

Достатъчно ни е обвинението, че срещу 2000 лв. на месец спасяваме сеславски кучета.........това, което вашата докторка правеше. Нямам нищо против - софийски или пернишки и те са душици и вие сте доста хора , които им помагате. Браво. Но ние нямаме право да се провалим.................затова каквото искате мислете за мен , но ще минавам през "човешки трупове" - със зъби и нокти ще се боря независимо срещу кой, за да запазим това дето сме постигнали, защото имам вяра на себе си и на Тони .
www.dailapa.wordpress.com

Благ од ар я н а fanfan че ни памага.
И всичко това е в името на животните.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#171 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 December 2009 - 02:25 PM

Забравих да пиша още- благодаря на Илит за дарението, благодаря на Соня Митрева за 150 кг. храна за кучетата и за спасените от нея кучета, благодаря на Руми, която също ни помага, благодаря на Ина, благодаря на horsrider, благодаря на Антонина от Абу Даби ,благодаря всички хора- освен , че правим всичко заради кучетата не мога да не кажа, че такива хора като вас също ме стимулират да правя и невъзможното. Искам само да ви уверя, че няма да се дадем без бой flagbg.gif
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 02:32 PM

Цитат(sheba @ Dec 17 2009, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно ни е обвинението, че срещу 2000 лв. на месец спасяваме сеславски кучета.........това, което вашата докторка правеше.

? Някакво пояснение за това? Всякакви други неща си говорете и разсъждавайте, но има ли нещо за сеславски кучета, моля да е ясно и точно.

#173 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 04:35 PM

Цитат(nort2005 @ Dec 17 2009, 02:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sheba @ Dec 17 2009, 12:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Достатъчно ни е обвинението, че срещу 2000 лв. на месец спасяваме сеславски кучета.........това, което вашата докторка правеше.

? Някакво пояснение за това? Всякакви други неща си говорете и разсъждавайте, но има ли нещо за сеславски кучета, моля да е ясно и точно.

#174 Потребителят е офлайн   Marieta_dogs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 04:53 PM

Здравейте!
Досега мълчах и очаквах някой от Перник да го напише, но тъй като това 2 месеца не се случи, реших най-после аз да дам обяснението, защо вече не работя в Перник. Ето я историята:
През месец май имах доста обаждания от Антоанета Ваташка, ( тя е човекът, на чиято майка фирмата в момента има сключен договор с Общината за изолатора в Перник. Също така тя е и председател на сдружение "Дай лапа"), с молба да започна работа при тях, по кастрационната програма. Аз приех. Около месец работех, като почти еждневно пътувах, но тъй като пътя ми в едната посока беше 95км и ми идваше в повече, попитах председателката дали можем да се нанесем да живеем (аз, човекът с който живея, който ловеше кучетата и моите лични кучета, включително и тези, които вече бяха при мен на хотел) в изолатора. Тя с охота прие и много се зарадва. След като се нанесохме, се наложи да вършим освен нашата работа (кастрации и ловене) и всичко останало (пране, чистене, миене, хранене и т.н.), което всъщност не ни влиза в задълженията. А защо - защото хората, които трябваше да го свършат не бяха там, идваха доста рядко, някои само в събота - за да пият бира, както сами си казваха, цитирам: "Най-обичам да дойда тук и да си пия бирата". Купувахме храна, защото хората, от сдружението, стопанисващо Пернишкия изолатор, не бяха осигурили, поради липса на пари. Вместо да търсят спонсори и адекватни варианти, те пуснаха обява, че продават боксерка, чиито стопанин я доведе и заряза в изолатора! С тези пари възнамеряваха да купят храна. В крайна сметка боксерката бе подарена, но в случая е безумно, че такава мисъл изобщо им е минала през главите. Това оставям без коментар. И това са хора, които непрекъснато твърдят, че обичат животните и мислят за тях. Благодарение на тази тяхна "любов" едно кученце ослепя напълно и с второто си оченце, защото 2 месеца обещаваха и все не намираха време да я закарат на преглед, въпреки че дори им бях записала час при д-р Димов. Явно за тях това никога не беше приоритет. В крайна сметка я закарахме ние, но в този ден Мимето, (така се казва кучето) получи кръвоизлив и загуби напълно и необратимо зрението си и с това око. Слава Богу, Мимето сега е с нас. Претърпя 2 операции, но за съжаление се наложи да се извадят и двете очи, а можеше да се запази едното, ако се беше реагирало навреме.
По повод форумските кучета, които бях взела на хотел преди да се преместя в Перник и се грижих за тях аз, без участието на "Дай лапа", искам да кажа, че благодарение на средствата, които идваха от тези животинки, кучетата в Пернишкия изолатор имаха какво да ядат! Заплащането за кастрациите, т.е. моята заплата се бавеше минимум с по 2 месеца и тези приходи спасяваха положението. Не отричам, че след дълги дебати и сдружението се включи в купуването на храна, последния месец.
Обвинявани сме, че заради нас не може да се поддържа хигиена в изолатора, защото кучетата бяха пускани навсякъде. Най-правилно за тях беше всички да бъдат по клетките. Тук всеки си има мнение по въпроса, само искам да вметна, че ако вместо двама, за ежедневната хигиена се грижеха 4-5 човека, нещата щяха да стоят малко по-различно.
Всички знаем, ( и тук четохме) че Общината не е доволна от работата на "Дай лапа" и имаха ултиматум за 2 месеца да изчистят Перник от кучета. За да се спасят кучетата, сградата, терена и да предотвратим появата на следващи стопани на изолатора, които евентуално да започнат с евтаназиите, помолих чужда Неправителствена Организация за помощ. Те приеха, като условията бяха - Общината предоставя терена, а всички останали разходи за кастрации, храна, ремонт и поддръжка се поема от организацията. Договорът щеше да бъде сключен за период от 15-20г. От този момент нататък започнаха обвиненията срещу мен, че действам зад гърба им (факта, че те знаят, доказва, че това не е така), че ще спра да кастрирам бездомни кучета, че ще го превърна в мой собствен хотел. Много пъти сме говорили, че вратите ще бъдат отворени за всички, но най-големия проблем явно беше, че "Дай лапа" нямаше да бъде страна на договора. Мисля, че всеки, който наистина милее за кучетата и иска да се подобри тяхното положение, би се зарадвал на такава възможност и би се оттеглил именно заради кучетата. Те щяха да бъдат в пъти по-добре, отколкото са сега. В крайна сметка явно се оказа, както стана ясно от един разговор, за фирмата най-важна е финансовата страна на въпроса. Ние бяхме изгонени от стопаните на приюта. Златната възможност за участие на чужда организация и за трайното спасяване на кучетата и подобряване на положението им там, за съжаление отпадна. Единственият човек от Перник, който ни подкрепяше и помагаше, и застана зад нас, беше Cocoa (Диди).
Съжалявам и наистина ми е мъчно за тези животни. Съжалявам също, че в момента там кастрира студент и вече има смъртен случай при кастрация. Желая късмет на "Дай лапа" и им пожелавам в бъдеще да мислят наистина малко повече за кучетата.
Искам да благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и продължават да ме подкрепят. Тези, които са важни за мен знаят за ангажимента, който съм поела пред Сеславските животни, какво и защо правя за тях. Всичко останало няма значение. Винаги ще има слухове, клюки, оборвания, оправдания, но в крайна сметка всеки има право да вярва на когото иска.
Извинявам се за дългия пост, но мисля, че дължах обяснение на хората в този форум.
д-р Мариета Станкова

#175 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 17 December 2009 - 05:00 PM

Marieta_dogs rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 05:17 PM

rc_036.gif и от мен !
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#177 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 December 2009 - 05:24 PM

Пропилян златен шанс.Уви!Жалко за животните....
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2009 - 05:40 PM

Наистина златна възможност д-р Станкова!

Пробвайте да я реализирате в някой друг град. Не се отказвайте.

#179 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 05:54 PM

Цитат(neofly @ Dec 17 2009, 05:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина златна възможност д-р Станкова!

Пробвайте да я реализирате в някой друг град. Не се отказвайте.

Като например в Благоевград.В голяма нужда са кучовците тук....Ще се осигури терен.

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#180 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 December 2009 - 08:22 PM

Д-р Станкова,Вие сте един Голям Човек!

Ние всички,страничните наблюдатели знаем колко чувства,емоции,време и средства влагате за бездомните животинки!

Аз лично Ви се възхищавам безкрайно и се надявам добрините,които правите никога да не спират!

Моля Ви не се отказвайте от тази кауза!
User's Signature

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема