Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#401 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 March 2010 - 10:18 PM

1. Можете ли да ти предоставите някакви данни относно:
Брой регистрирани домашни кучета в Перник и общината;
Предполагаем общ брой домашни кучета в Перник и общината.

2. Можете ли също така да предоставите някой от докладите, които сте подавали към общината? Само към отдел "Екология" ли са подавани тези доклади?

3. Имате ли информация каква е причината от общината да недоволстват от работата ви? Имате ли достоверна информация откъде и от кого идва желанието да се прекрати работа с вас?

4. Каква е структурата на общината (касаеща вашата дейност) и кои са главните играчи (кмет, зам-кмет по екологията, главни експерти и т.н.? Какви са позициите и отношението на всеки един от тях?

5. Какво най-общо включва общинската програма по ЗЗЖ? Кой е участвал в писането й? Какъв бюджет е определен за изпълнението й и каква част от него получавате (или би трябвало да получавате) вие?

6. Какви контакти имате изградени до този момент с:
Община Перник
РВМС Перник
Честнопрактикуващи ветеринарни лекари
Медии

7. Също така, можете ли да ни предоставите информация относно:
Регистрация на приюта и клиниката към него. Има ли, като какво и т.н.
Персонал на приюта - лекари, гледачи, ловци.
Как протича самата дейност - как и с какво се залавят кучетата, колко време престояват, как се маркират, с какво се третират и т.н.
Имало ли е досега проверки на дейността ви от контролния орган (РВМС). Какви са заключенията?

Всичко това, а и всяка друга информация, за която се сещате, би била необходима за да се направи един т.нар. SWOT анализ, което, струва ми се, ще ви е доста от полза. За да можем да навлезем поне малко в контекста на проблемите ви, ще ни трябва нещо доста по-конкретно от "те са лоши и не ни искат". Ако толкова не ви искаха - нямаше да ви допуснат въобще да поемете дейността. И моля ви, пишете, макар и привидно всичко да е поутихнало. Имам чувството, че сте изгубили адски много време, през което е можело да бетонирате позициите си и да изградите съответните контакти.
User's Signature

Качена снимка

#402 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2010 - 10:35 PM

Сетих се и още нещо - можете ли (по-скоро - имате ли против) да ни предоставите договора с общината. Доколкото си спомням, той не е сключен с "Дай лапа", а с частна фирма. Може ли да се окаже, че има някакви чисто формални пропуски в самия договор или някоя от страните, което също да доведе до прекратяването му? Има ли задължения, която някоя от двете страни не е изпълнила и какво предвижда договора в този случай?
User's Signature

Качена снимка

#403 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2010 - 01:56 AM

Сега се зачетох в последните 5-6 страници. Простете, но имам чувството, че хората от Перник много лесно горят мостове, които биха се оказали спасителни. Не може така да се хвърлят обвинения и епитети наляво и надясно. Освен, че е адски несериозно, е и самоубийствено. Я си представете, че "незадоволената" еколожка случайно прочете темата? Или кметицата или някой друг от общината. Как очаквате после да намерите общ език с тези хора. Как очаквате, след като първо им кажете колко са тъпи и корумпирани, после да искате да ви чуят и да приемат позицията ви? И защо кметицата изведнъж стана "кучемразка", след като само до преди три години именно вие я считахте за много "наш" човек? Какво я е накарало да промени позицията си и отношението си? Имам лични впечатления от нея и съвсем не мога да кажа, че е лошо настроена към животните. Утре ще се наложи някой от хората, които сте оплюли, да взима решение относно приюта - какво мислите, че ще е и дали няма да е повлияно от обидата, която сте нанесли?

Шеба, съдбата ви е предоставила уникалния шанс да поемете нещата в приюта. Не го пропилявайте, защото втори шанс няма да получите.

Също така - вече работите близо 10 месеца, не може да ми кажете, че все още нямате никакъв план и го карате както дойде. Не може в началото на работата си, след като сте се запознали с уславията, да не сте изготвили някакъв план за дейност. Ако наистина не сте - не се учудвайте, че от общината ви критикуват. Ако пък имате план - пуснете го и тук, за да го обсъдим. Една от правилните стъпки за сключването на нов договор би била представянето на план за действие за 2010 и 2011 г.

От постовете става ясно, че има проблем с ловенето на животните. С какво оборудване разполагане, как се извършва самото ловене? Принципно не би било проблем да организираме обучение, но, кажете ми, как очаквате човек, когото сте клеветили наляво и надясно, че е усвоил 50 000 евро от проекта на "Четири лапи" в Перник, да ви приеме с отворени обятия и да забрави обидата?

И накрая - доброволната работа е нещо изключително положително и заслужаващо уважение. Когато става въпрос за позиция, която изисква работа над 4 часа на ден - по-добре е да е платена - това е гаранция, че ще бъде свършена качествено, навреме и от специалист. Колко души в момента са на заплата при вас?

Моля, отговорете на въпросите, които зададох, защото мисля, че сериозно сте го закъсали. Дано да можем да помогнем и с общи усилия да измислим нещо.
User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 March 2010 - 08:46 AM

Искренно се надявам от приюта в Перник да оценят, помощта и насоките който им се дават от 4 лапи.

Аз също искам да разбера - освен нещата който съм питала на предишната страница, ако е възможно - вече две седмици след случката за прекратяването - какво правите с животните - ако наистина след по малко от два месеца няма да сте там - къде ще ги преместите, защо няма теми за тях и т.н.

#405 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 10:50 AM

Не пиша, защото почивните дни съм в изолатора. Когато не пиша значи съм там. Явор, ако не съм отговаряла то е защото, когато съм в изолатора нямам компютър. Ще прегледам въпросите си и ще се постарая да ти отговоря на тях в най - кратък срок.
ANSF има теми за почти всички кучета от изолатора.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#406 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 March 2010 - 06:07 PM

Шеба, това което имах впредвид е, че ако ще напускате изолатора е добре примерно в тази тема да публикувате снимки+ истории на всички животни - да покажете, че е спешно - ако наистина е така. Всичко да е на едно място - както за Сеславци се пускат отделни теми за животните едва когато са извадени или пред изваждане от приюта.

#407 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 06:12 PM

НОВА ГАДОСТ- ТРОВЯТ КУЧЕТА НА ЦЕНТЪРА НА ПЕРНИК. БИЛО УЖАСЯВАЩО.ЗВЪНЯТ ОТВСЯКЪДЕ. ЕДНО КУЧЕНЦЕ ВЕЧЕ ПОЧИНА ПРИ НАС. ДРУГИ СЕ МЪЧАТ ПО ЦЕНТЪРА - СЕГА ОТИВА ЕКИП ДА ПОМАГА. ЗВЪНЯХА И ОТ ОБЩИНАТА, ЗА ДА НИ ИЗВЕСТЯТ. СНИМАЛА КАБЕЛНАТА. ИЗВИКАХМЕ И ДРУГИ ЖУРНАЛИСТИ, КОГАТО ОЩЕ СИ МИСЛЕХМЕ, ЧЕ ОТРОВЕНОТО Е САМО ЕДНО.
МАЙЧИЦЕ, А АЗ СЪМ В СОФИЯ И НЕ МОГА ДА ПОМОГНА
User's Signature

#408 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 March 2010 - 06:15 PM

Може да се възползвате от тази кошмарна ситуация, еле па щом има тв екипи и да обясните много от нещата в ефир.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#409 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 March 2010 - 06:19 PM

Цитат(bushkata @ Mar 15 2010, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Може да се възползвате от тази кошмарна ситуация, еле па щом има тв екипи и да обясните много от нещата в ефир.

Да, това е много добра възможност. Само, че така трябва да се подготвите да не излезе, че тъй като не си вършите работата, хората вече нямат друг алтернативи, защото има много кучета, освен саморазправата.

#410 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2010 - 06:30 PM

Как така се оказва нещо като организирано? В същото време и в Стара Загора, къде да очакваме още подобни зверства?!?!?! Мръсни гадове eg_033.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 06:42 PM

Имам и винаги съм имала подозрения , че това си е държавна политика. Точно поради тази причина- твърде е организирано. Кой човек ще тръгне да трови така масово- да отрови две три дето му пречат - разбирам, но това си е акция- всякаш взимат опит от други населени места.
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 06:50 PM

Звънях в РВМС- казват, че нищо не могат да помогнат. Казват и , че аутопсия не могат да направят. Кажете къде се прави аутопсия. Звъннахме на полицията, за да могат евентуални те да правят аутопсия.
User's Signature

#413 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2010 - 07:46 PM

Пиши на чери - тя е изпращала материал за установяване на отровата, но проучи точно каква е процедурата, за да не кажат после, че бил негоден материала. А аутопсия - който и да е ветеринар, който е съгласен да се подпише и да документира всичко. Приберете телата във фризер и дано имате успех. Това е една от войните, които се водят, за да се размърдат държавните служители да си свършат работата eg_033.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#414 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 March 2010 - 11:33 PM

Равносметката: 5 мъртви кучета. В страшни болки и агония. Едно повръщало кръв, конвулсии и мъки. Мамка муууууууу.
Мъката на животните е предизвикала истински потрес в поти всички граждани по местата на инцидентите. Хората са плакали, помагали, водили са по доктори...................журналистите и всички са ужасени. Днес еколожката използва случая да ми се обади и да ми каже , че ще ни връчат заповед за прекратяване на договора с фирмата , а че ние - сдружението можем да останем. Ще бъде назначен общински доктор и гледачи- трябвало да има компетентни хора в "изолатора" . Под компетентни хора имат предвид такива, които ще определят едно куче за много агресивно дори ако примигне с едното око.
Също така ми каза, че ние ако искаме можем и да стоим там и по 24 часа и по 36

Благодаря за помоща и съветите - писах на Чери и обменихме информация.

http://news.zapernik.com/149185.html
User's Signature

#415 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 07:59 AM

Тоест сега Дай лапа и общината ще подпишат документ за някакво сътрудничество в областта на приюта или ...?
Вие какви мерки взехте за да не Ви се връчва нищо след случката от 2 март?

#416 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2010 - 08:58 AM

Оставете сега емоциите настрани. Какви контакти с РВМС имате? Случайно някакви с НВМС?
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 March 2010 - 09:01 AM

Изгледах клипчето на умиращото животно - картината е същата като в Русе... не мога да кажа дали е същата отрова, но животното изглежда по същия начин.
Толкова много животни, в толкова градове си отидоха... Нас ни предупреди един англичанин - кандидат за изолатора. Зам кмета му отказа да оглави проект "Кастрирай и върни". След това англичанина ни събра - представителите на всички сдружения в Русе и ни показа бъдещата картинка - трупове- по този начин много общини си решават проблема...

#418 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 16 March 2010 - 09:03 AM

Мисля, че трябва да се отправи сигнал директно към прокуратурата - РВМС няма да имат избор, ако им спуснат заповед...

#419 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 March 2010 - 05:16 PM

http://www.focus-news.net/?id=n1364517
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 March 2010 - 09:08 AM

Дааааа.
Разликата обаче в действителност е, че РВМС нищо не е направила. Дори проба не са взели те.
User's Signature

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема