Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#421 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 18 March 2010 - 09:24 AM

Ето това е поредното ни осиновено кученце. Милосърдно младо семейство научиха за съдбата и и поискаха да и осигурят спокоен дом за остатъка от живота и.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#422 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 March 2010 - 09:37 AM

Шеба, успяхте ли да отговорите на въпросите на Явор от 4 лапи?
Какви неща правите за да не Ви изгонят, какви кампании подехте?
Каква помощ Ви е нужна?

#423 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 March 2010 - 09:41 AM

Да се похвалим с новото осиновяване. Скипи е поредният ни задомен. Добри хора са го взели и ще живее в къща с дворче. Той беше един грамадан и аз много се притеснявах дали някой ще го вземе. Той едва ли не познал от пръв поглед, че това са неговите хора. Подмазвал се като малко пале. А да ни е честито, а на Скипи прекрасен живот пожелаваме.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#424 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 11:25 AM

Хайде да му е честито и на него и на вас! af_089.gif
Дано само да не се завърне бързо-бързо и той обратно, както Понго-Джеп. Кучетата май не искат да се отделят от вас ab_041.gif
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#425 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2010 - 12:04 PM

Цитат(ansf @ Mar 18 2010, 06:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Шеба, успяхте ли да отговорите на въпросите на Явор от 4 лапи?
Какви неща правите за да не Ви изгонят, какви кампании подехте?
Каква помощ Ви е нужна?

?!?!?

#426 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2010 - 03:47 PM

Здравейте
Извинявайте, че нямам време да отговоря на въпросите на Явор, но многото събития покрай нас напоследък просто ни ангажират напълно. Вчера даже идваха на проверка от общината и полицията. Честно казано не разбрах каква точно беше целта на проверката им. Стигнаха до извода, че имаме много кучета, което и ние си знаем.
Помощтта от която имаме нужда е в осиновяването на кучета и намирането на приемни домове. Скипи ми беше на премисъл, че той бе грамадан и всяваше респект- дори не можеше да го върнем на улицата, но ето , че и той намери дом.
User's Signature

#427 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 03:56 PM

За да може да се търсят домове и т.н. - трябват актуални снимки и истории.
Освен това, ако работите по посока, да оставате в приюта, спешно домове все едно напускате не се търсят, нали?

Въобще каква стратегия сте подели?
Според мен може много да почерпите от опита и съветите на 4 лапи, за което ми се струва разумно, приоритетно да отговорите на техните въпроси. Днес сме вече 23.03 - три седмици след онова изтичане в интернет, че прекратяват договора - аз все още не схващам, на каква посока сте тръгнали, каква конкретна помощ искате, какво ще се случва за напред, какви кампании започнахте?

#428 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 March 2010 - 04:01 PM

Не ми е много ясно защо се задават едни и същи въпроси до безкрайност...вече...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#429 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 04:21 PM

Относно приемните домове за съжаление не мога да съм от полза като предложа такъв, но поне ще споделя една идея.

Идеята не е моя и е стара като колелото, но много ми хареса и направих опити да я приведа в действие. За съжаление, изпълнението й е доста трудно, особено за мен и до момента пълен крах. За какво става дума:

Да се намери човек, който е социално слаб или от оксиморонната категория 'млад пенсионер', който срещу скромна месечна помощ (пр. 60 лв, ок. 2 лв на ден) да приеме в дома си и да се грижи за социализирано, ваксинирано и т.н. животно като за свой любимец, примерно докато кучето чака осиновяване. Отделно от тази сума аз да поема за кучето храна, ако е нужно медикаменти/добавки, разходи и евентуално превоз за вет. Имах разни въпросници и критерии за избор, нямам идея кой може да финасира* подобно нещо, до колко подобен договор би имал тежест (ето днес четох за хъскитата, които малтретирал някакъв, дето уж ги гледал временно). Ясно е, че ще трябват редовни предварително уговорени проверки на място (поне 3 пъти в месеца, по мое мнение), ще трябва и внезапни такива, ще трябва доверие и още какво ли не.

Особено ми допада идеята, защото дава работа и смисъл на хора, които не са в завидно положение и едновременно с това помага и на животно. Сумата не е огромна, 1 човек трябва да се лиши от двете си кафета за деня.

Как неуспешно търсих подобен човек: питах всички 'кучкари' в парковете, които знам (инфилтрирах се в средите им като се натресох на приятели с кучета :), подготвих обява, пуснах я в Позвънете и я разлепих из центъра на София, където си мисля, че живеят хора от профила, който търся (в голям апартамент, евентуално живеят сами или с още 1 член на семейството, с много нисък доход). Обадиха ми се само неподходящи хора, няма да навлизам в подробности. Идеята всъчност чух от InaG и тя съвсем реалистично и практично ми каза, че не е това начина да се намери приемен дом. Съгласна съм с нея, вече :) Ама бях длъжна да пробвам.

Та, ако смятате, че бихте се ангажирали с подобна идея, мога да пусна платени обяви във вестниците от името на Сдружението ви, да ви дам въпросниците и критериите, за да ги прегледате и одобрите, заедно с друго, за което се сещам и да помагам с интервюта и проверки. 1 човек да намерим, все ще е нещо.

Реших да пиша тук, а не на лични, защото колкото и да ми е тъп подхода, може някой друг да го подобри и приведе в действие. А съм убедена, че и други са пробвали и бих се радвала да споделят опит, извинявам се, ако не е уместно в тази тема.

*моята идея е да намеря поне 1 такъв човек и сама да плащам, но сигурно има някакви фондове? Бях питала позната, която има достъп до инфо за Евро фондове, тя каза, че не знае за такива, които да подпомагат улични животни и най-вероятно няма подобна програма. В случая обаче според мен става дума за помощ на социално слаби хора, а не на самите животни.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#430 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 04:51 PM

Elizd, има логика в идеята, но на практика не се получава. Опитвала съм се да я осъществя още преди 7-8 години, и то с два пъти по-голямо възнаграждение, и не успях. Направих си разбор, знам защо не става, и не опитвам повече. Най-много да попадна на някой идиот, дето само ще прибере парите.

#431 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 06:22 PM

Еколожката ни каза, че ще сме там до края на договора. Значи имаме два месеца - ако може да им се вярва.

User's Signature

#432 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 06:31 PM

Хорааааааааааааа познавате ли го това момиче?! af_089.gif

Това е Баба Молиииииии. af_089.gif af_089.gif
Въпреки, че новинките покрай нея са леко тревожни. Моли имала малки тумурчета на млечните жлези и при добри кръвни показатели ще се оперира. Стискаме палци на бабето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#433 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 07:00 PM

Sheba, какво стана с двете парализирани кучета, за които правихме консултация с д-р Димов за операциите им?
Едното куче, това с двете счупени лапи имаше огромен шанс да бъде оперирано и да се възстанови. Другото се мъчеше жестоко, беше пълно със сачми, имаше дори и в пениса и беше с почти нулев шанс за операция, но надявам се, че не сте го оставили да се мъчи в тези адски болки??
Та въпросът ми е, наистина ли смятате, че кучето със шансовете за операция ще се оправи само, т.е. ще чакате краката му да зарастат накриво, защото те са двата са счупени, има травма и на гръбнака?????????

#434 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 07:05 PM

Нали щяха да отавят само дружеството, без фирмата и след това?
КАКВО СТАВА И КАКВО ПРАВИТЕ?
ПИТАМ ВЕЧЕ ХИЛЯДА ПЪТИ или кажете, че нищо не правите или, че няма да кажете или не знам вече - ГУБИТЕ ЦЕННО ВРЕМЕ.

#435 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2010 - 08:21 PM

Така.....
Чудя се защо дори не се зарадвате на една добра новина , а винаги гледате да се заяждате? Пърси някога аз написах нещо в темата на Виктор, защото ме помолиха и бях длъжна на човека, който ме помоли. Вие с какво сте му задължена?

Не мисля , че искрено ви интересува съдбата на тези животни, защото щяхте да продължите да се интересувате за тях и след заминаването на д-р Станкова.
Без да целя да се заяждам.

Не искам да пиша по темата за нашия Кастрационен център никаква информация, защото някои от четящите и "вълнуващите " се не са с добри намерения и вече се опасявам от всичко. Каквото стане - това. Дали правим нещо или не ще се разбере. Казвам, че единствената помощ от която имаме нужда е приемни домове и осиновявания за повечето от кучетата. Нито мрънкям нито се оплаквам.
Спрете да се държите все едно съм длъжна да давам обяснения. Аз просто пъддържам нашата тема. И това го пиша с най- добри намерения.
Правим всичко , което е по силите ни и ако не сме перфектни и според вашите очаквания съжалявам. Толкова можем.

Може да сме лоши, отвратителни, заядливи, некадърни,но нека се цени все пак трудът ни моля. Нали все пак , каквото правим го правим в името на животните.Дори и да ни махнат си е заслужавало -все пак не на малко животни сме намерили дом.

Благодаря на хората, които ни помагат.
User's Signature

#436 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 08:25 PM

Цитат
Не мисля , че искрено ви интересува съдбата на тези животни

Ако не я интересуваше, дали щеше да пита?
User's Signature

Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2010 - 08:26 PM

Ами хората тук предпочитат да останете и да се борите за това, а не да се допусне връщането на касапите. Затова ви се дадоха съвети и запитвания. Като не искате да пишете публично, направете го на ЛС. Не вярвам точно Явор да ви е враг, а от него и "4 лапи" има много да се научи, а могат и да помогнат. Не разбирам защо се предавате!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 24 March 2010 - 08:48 PM

Шеба,ти сама го каза-Дали правим нещо или не,ще се разбере.Така е,за пореден път се разбра,че не правите нищо.Оставихте тези две кучета да живеят толкова дни с такива тежки травми.При предложената ви помощ за пореден път нищо не направихте.Еми извинявай,ама сами си сърбайте попарите,щото сами си ги дробите,лошото е че страдат животните.Защо отговаряш със заобикалки на всички зададени до тук въпроси?Защо отговаряш на въпросите,на които ти е удобно?Когато някой се интересува-не бил искрен.Когато никой не се интересува-защо не се интересува.Няма угодия.
Този приют ще потъне благодарение на бездействието ви.
Един съвет-Спри да вървиш срещу всички и срещу себе си,защото от това страдат най-много тези,на които твръдиш че искаш да помогнеш!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#439 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 09:05 PM

Жалко, че и тези животни ще станат жертва на политиканстване и интриги!

Друго не мога да кажа, а и няма смисъл...
User's Signature

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 10:12 PM

Знаеш ли, Sheba, тези две кучета две седмици след разговора ми с д-р Димов стояха в приюта и живееха в адски болки.
Мога да пусна рентгеновите снимки да се види за какво става дума. Едното куче не можеше да си прибере пениса от болката и от сачмата в него. Това не е ли чудовищно? Не знам какви сърца имате, за да гледате мъките им и нищо да не предприемате. Ти господ ли си, за да решаваш дали едно куче заслужава такива мъки? Ако на тебе ти счупят двата крака, също ли ще чакаш сами да зарастнат?, каквото сте отредили на това животно?
Това за темата на Виктор и на някой, на който съм длъжник, не го разбрах. Тъпа съм, кажи ми го в прав текст, че хич не обичам да съм длъжница на някого. Аз вярвам на един доказал се в ставните операции вет, а не на теб. Да кача ли снимките, във форума има ветове, нека си кажат и те мнението? Макар, че вече е късно за каквито и да било операции.
За Перник-ходила съм само един път. Нещо не си в час.
За Станкова-не познавам друг човек, който толкова всеотдайно и безкористно да обича бездомните животни.
За теб-нещо страдаш от амнезия. Прегледай темата назад, за да видиш кой те защити при едно от поредните ти мрънкания.
И си навлякох гнева на хора от форума.
Смяташ ли, че ако не ме интересуваха тези кучета, щях да се набутвам с телефонни сметки, да губя моето време и това на хирурга, който, между другото, беше съгласен да оперира малкото куче за безбожно смешна цена. Защото е човек!
Или те гризе гузната съвест?
Защо не отговори на въпроса ми?

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема