Dog.bg Форуми : Помощ за малката Йожи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ за малката Йожи

#61 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2009 - 09:18 PM

Здравейте,
днес спряхме с лечението на Йожи.. Докторът каза, че е нужно още време и няма как ей така да се оправи... следващо лечение препоръчва да се проведе след 2 месеца.. проблема е там, че нещата стават все по-сложни.. имам си проблеми с баща ми, заради нея... наложи се да я затворим в нещо като клетка денс... не е малка за размерите й, но не мисле, че ще й бъде много приятно...няма да има кой да се грижи за нея, както казах, не искам да натоварвам сестра ми толкова много...
Ще ПОМОЛЯ, ако някой има желание и възможности, нека я вземе... моля ви пишете

#62 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 July 2009 - 10:15 PM

Алекс, не че да те отчайвам, но трудно ще се намери дом за коте като Йожи. Тези котета за мен са специални, малко по-различни от останалите. Тяхната любов и привързаност са различни. Те са едни от най-дълбоко привързващите се същества. Това не са само мои наблюдения. В България дом за тях е почти невъзможно да се намери, особено за тези, които като Йожи нямат хигенни навици. Помня случая в зоомания на подобно коте, което след време бе изпратено на село заради хигиената и естествено изчезнало.

Ако имаш познания по английски или друг език, те съветвам чрез интернет да потърсиш дом на малката извън България. Аз опитах и се намериха хора в Англия. Тази страна те съветвам да я избягваш, защото е скъпа дестинация, но най-вече заради 6-месечната карантина.

Иначе в интернет има много общества на disabled animals. Има яху групи, хората си помагат, осиновяват. Опитай.

Сега прочетох, че отиваш да учиш в чужбина. В коя страна? Дай да намерим дом на Йожи там, пътуването с теб ще е много по-добре за нея откъм стреса.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   veronica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 July 2009 - 07:40 AM

Здрейте,опитах се да се регистрирам,но нещо нестава.Още ли важи re_037.gif

#64 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 11:15 AM

veronica - няма смисъл да се регистрираш..

Иначе знаех, че ще си е кажи речи невъзможно да намеря подходящ дом за Йожи... Предложението за чужбина е добър вариант, за момента нямам идея как да намеря приемно семейство за малката.. Ще уча в Швейцария и дотам ще ходим с кола, но не знам как бихме могли да я прекараме през граница, сигурно ще има проблеми... имаме 1 месец и половина да потърсим такъв дом.. Най-лошото при нея е, че постоянно й се появчват рани по задницата, където се влачи и седи в урината си.. по интернет има показани колички за котета, но тук няма никакви, ако някой може да каже откъде да намерим ще бъде чудесно, ние се опитахме да й направим, но нещо ни няма по тая част.. dry.gif

#65 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2009 - 11:28 AM

Мисля, че ви трябва международен паспорт, всички ваксини включително за бяс, чип. Да е минало време от ваксината с бяс - мисля 21 дена. Започвайте подготовката. Ветеринарния ви лекар ще може да каже повече. Тук има и хора с опит в превоза на животни навън. Пък там дали не можете да се обърнете с молба за помощ към някое дружество, приют? Ще им разкажете историята, котето така или иначе ще е там с вас. Може да му намерят осиновители или да ви упътят към лекари и дружества, които да ви помогнат. Малката заслужава всички усилия. Прекрасна е.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2009 - 05:21 PM

Здравейте,
реших да пиша, защото имам добри новини за Йожи smile.gif . От днес вече почнахме да я гледаме с памперси (достатъчно е дебеличка, за да не й падат), качихме я на Йожи- мобилчето, което й направихме и тя се разхожда, само за минути разбира се(но прави добри крачици) , защото се чувства ужасно слаба явно (сега си е полегнала). И може би най-важното - сестра ми като видяла какво съм написала ми се поразсърди(че на малката й трябва нов дом) и каза, че за нищо на света не иска да се разделя с нея.. остава сега и родителите ми да го осъзнаят(според баща ми само я мъчим..), явно на нас възрастните ни е по-трудно да възприем състоянието й dry.gif , но стискайте палци, че това ще стане с времето и както и, че тя ще се възстанови.. wub.gif

#67 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 01 August 2009 - 06:52 PM

Алекс, може би е добре да помислиш в преспектива. Ти заминаваш, сестра ти може би след време също. Йожи ще остане с родителите ти. След като баща ти смята, че само я мъчите, може би ако вас двете ви няма вече, той ще реши да я приспи, за да не се мъчи. Котето ще живее минимум 10 години.

Аз немски не знам, но в Швейцария ако я предложиш мисля, че това би бил идеалният вариант за нея. В интернет могат да се намерят приюти, написваш хубаво писмо за Йожи и вярвам искрено, че ще я поискат. Това което трябва да направиш е просто да я ваксинираш и чипираш. Нищо сложно. Надявам се каквото и да изберете да помислите добре и Йожи да се радва на хубав живот.
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 01 August 2009 - 08:02 PM

И аз мисля че навън има по големи шансове, както за дом, така и за лечение.В много отнощения там са доста по напред от нса.И наистина ви трябва един месец между ваксината за бяс и пътуването.Както и да си има комбинирана ваксина за останалите болести.Тъмно син международен паспорт(със звездичките на евросъюза) и чип.Това е.
Успех!!
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 August 2009 - 11:17 AM

Благодаря много за съвети те ви, виждам, че и вие сте загрижени за съдбата на малката.. аз си мислех като отида там да поразуча нещата, да видя до колко е възможно такова нещо и разбира се още се надяваме, че Йожи ще се оправи, за да може да живее добре и при нас... но ще почна да търся отсега информация и да й бием ваксините най-вероятно.. имаме още месец и половина... :)

#70 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 06 September 2009 - 12:45 PM

Какво стана с тази душица?
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 09:52 AM

Цитат(deni_avr @ Sep 6 2009, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какво стана с тази душица?

Здравей, ами нищо добре е малката. Все още не може да ходи, защото мускулите са й малки и няма сила. Но се чувства много добре, гледаме си я с памперси и тя много ни радва, но очаквам да проходи рано или късно. smile.gif

#72 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 10:46 AM

Здравейте, вчера водих Йожи на доктор. Той каза, че според него има 80% вероятност да не се оправи. Той продължава да твърди, че Йожи има проблем с мозъка и не може да си координира крачетата. Според мен не е така, защото търсих из интернет пък и вашите клипчета показват че тя няма такова заболяване. По мои наблюдения тя вече си е възвърнала чуствителността на крачетата дори и опашката си "размахва". Миналия път когато ходихме на доктор, той ми каза че като се разгони ще може да и слага инжекции за мускулите. Сега каза, че трябва да мине поне година за да пробва някакви инжекции за мускули. Той препоръчва да се направи още един курс с нивелин. Аз мисля, че и е по-нужно да развие мускули. Чуствителност на краката има почти на 100%. Моля да ми обясните дали има някакво лечение за мускулите и. Не съм от София и тук в Монтана това е най-добрия лекар, но ако има някое сигурно лечение ще се опитам да я заведа. Благодаря ви много за помощта

#73 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 October 2009 - 10:49 AM

Алекс, защо не я заведете до Враца, близо е. Ще разуча за добрите лекари в града и ще ти пиша. Най-малкото като второ мнение.
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 October 2009 - 10:59 AM

Цитат(alex_superplus @ Oct 7 2009, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
той ми каза че като се разгони ще може да и слага инжекции за мускулите.

А да обясни случайно каква е логиката за това?

#75 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 12:06 PM

Цитат(MechoPuh @ Oct 7 2009, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(alex_superplus @ Oct 7 2009, 08:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
той ми каза че като се разгони ще може да и слага инжекции за мускулите.

А да обясни случайно каква е логиката за това?

Ами каза че ще може да и слага инжекции с мъжки полови хормони, които способстват за разтежа на мускулите.

gamina, и аз обмислях варианта да я заведа в Враца, но не зная дали има по-добри ветеринари от монтанските. Ще съм ти много благодарна, ако намериш информация за някои по-компетентен.

#76 Потребителят е офлайн   gamina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 October 2009 - 12:23 PM

Колко са по-добри не знам.
виж тези - ул. "Войнишка" №4, 092 / 66 14 55 - вет. комплекс Компаньон.
Водят се като най-добрите уж в града, аз нямам лични впечатления, родителите ми водят кучетата си при тях. Като цяло отзивите са добри.
Надявам се телефонът да е актуален, из нета излиза и някакъв мобилен.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   alex_superplus Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 05:14 PM

Здравейте, вчера я заведох на Враца - в тази клиника и в една друга. Трима лекари я прегледаха и са категорични че няма как да се въстанови . Все пак аз още се надявам че с времето ще проходи.

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни