Dog.bg Форуми : От къде си взехте френския булдог?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От къде си взехте френския булдог?

#21 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 31 May 2011 - 03:11 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#22 Guest_tsveti4kaaa_*

• Група: Гости

Публикувано: 01 January 2012 - 07:24 PM

Тука май има някакъв КУЛТ към родословията :rc_036: ....еми нашия няма родословие...и го взехме от човек който решил че вече не го иска, мръсен ,бълшив и във вид все едно е живял навън...Пропътувахме цяла България и честно казано пак бих си взела куче по този начин , тук много хора оплюват кучетата без родословие,но не намират за неправилно това че искат по 2000 лева за кученце !!! :dry: :dry: :dry: :dry:

#23 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2012 - 02:40 AM

2000 лева за животно с което ще живееш 15 години с гарантиран произход,перфектен екстериор,уравновесен характер без наследствени болести от които някои фатални ето това получаваш за 2000 лева.
Весели празници и честита нова 2012 години Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 02:46 AM

Надявам се,че ме разбра а и се замисли какво коства на развъдчиците да заплодят което също е сериозна сума, да мине цялата бременност да ги изгледат до най-малко 55 дневна възраст и е късмет ако има повече от 3-4 бебета.
Сметни и недей да мислиш така повърхностно,всеедно се продават коли на старо.Качена снимка
Това е моята гледна точна,ако ти имаш по-добра то моля те нека я споделиш.

#25 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоtsveti4kaaa, в 01 January 2012 - 07:24 PM, написа:

Тука май има някакъв КУЛТ към родословията :rc_036: ....еми нашия няма родословие...и го взехме от човек който решил че вече не го иска, мръсен ,бълшив и във вид все едно е живял навън...Пропътувахме цяла България и честно казано пак бих си взела куче по този начин , тук много хора оплюват кучетата без родословие,но не намират за неправилно това че искат по 2000 лева за кученце !!! :dry: :dry: :dry: :dry:

Култ едва ли има ,въпреки , че няма лошо да има култ към "ПОРОДАТА" :rc_036:
Но определено трябва да има КУЛТ към правилното отглеждане и развъждане на всякакви кучета ,не само френски булдог .
Защото никое куче не заслужава това

Цитат

...мръсен ,бълшив и във вид все едно е живял навън...

Странна е гледната ви точка ,това явно е правилно (цитата),а другото е неправилно(цената)!
Но разни хора , разни идеали!
Аз, например смятам ,че една такава обява е жалка и определено обявената цена е много висока(!) за това което се предлага,

Цитат

Коледна промоция 300лв френски булдо4ета
Евро паспорт обезпаразитени ваншно , ватришно , бели с 4ерни петна мажко 350лв промоция поради огромната конкуренция цените падат за вас женски бели с 4ерни петна 300лв

защото щом не те интересува породата ,условията в които се отглеждат родителите ,от какъв човек си взимаш кучето и т.н. ,ами осиновете си бездомно кученце .Те също са бълшиви и мръсни и определено живеят на улицата , а може да се окажат по-здрави а и ще спасите един живот!
Кучето не е играчка , нито кило домати!
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   berguni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 11:11 AM

Родословието си е голям + няма спор в това и ще се убедиш с времето.Вярно и аз си обичам моя Нерон който е без родословие,но когато има родословие ти ще си 100% сигурен дали кучето ще боледува от атаксия,дисплазия и много такива коварни болести,а не както се е получило при теб.Дай боже кученцето да се оправи и да нямате проблеми!!

#27 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 11:18 AM

Да разбира се прави сте , че по-доброто отглеждане изисква по-големи средства . Не съм казала че е правилен начина по който работят зооборсите, зоомагазините и разните други подобни , но не смятам че тези суми за който някой развъдници продават поколението на своите кучета би стимулирала продажбата на "селектирани" кученца , все пак не всеки може да си позволи да отдели такава сума , особено в държава КАТО БЪЛГАРИЯ ! Всичко най-добро , и не бъдете толкова заядливи с хората ! :md_064:

#28 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 11:26 AM

Показване на мнениетоberguni, в 02 January 2012 - 11:11 AM, написа:

Родословието си е голям + няма спор в това и ще се убедиш с времето.Вярно и аз си обичам моя Нерон който е без родословие,но когато има родословие ти ще си 100% сигурен дали кучето ще боледува от атаксия,дисплазия и много такива коварни болести,а не както се е получило при теб.Дай боже кученцето да се оправи и да нямате проблеми!!

Да разбира се ,че е важно , но ми се струва малко прекален начина по който се експуатират родословията, надявам се да не сте ме разбрали погрешно, аз не съм против това кучето да има родословие . Но като каже някой, че щом кучето няма родословие значи не става за нищо и не е френски булдог , а нещо което прилича на френски булдог се дразня много . Всеки има своите виждания , аз споделям моите, нали все пак затова са форумите , а не само да се хвалим взаимно :ae_085:

#29 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 12:02 PM

Показване на мнениетоberguni, в 02 January 2012 - 11:11 AM, написа:

Само да вметна , че няма родословие ,което ще ти гарантира някакво 100%здраве(това е нещо имагинерно)Родословието 100% може да гарантира произхода на дадено куче, че то е наследник на еди какви си родители и прародители.
Атаксията и дисплазията са хубави примери ,които си дал , но е различна трактовката при тях и съответно връзката им с родословието.
За атаксията са открити гените, които отговарят за нея и могат да се направят тестове на родителите и да се предвидят какви ще са малките и съответно да се избегне появата на това коварно заболяване.Т.е. в тази ситуация може да имаш 100% сигурност , че кучето ти няма да страда от атаксия ,ако родителите му са чисти от това заболяване(има и момент с хетерозиготност ,когато също няма да е болно животното , но ще е носител)
За дисплазията се правят снимки и съответно ако родителите са чисти се допускат до разплод , но тя е полигенно унаследяема , т.е. няма един ген който отговаря за нея и няма налично генетично изследване за дисплазия. В тази връзка понякога даже и от чисти от дисплазия родители може да се появи проблемно куче.Изследванията се правят с цел да се сведе до минимум риска!
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 12:31 PM

Показване на мнениетоtsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 11:18 AM, написа:

Да разбира се прави сте , че по-доброто отглеждане изисква по-големи средства . Не съм казала че е правилен начина по който работят зооборсите, зоомагазините и разните други подобни , но не смятам че тези суми за който някой развъдници продават поколението на своите кучета би стимулирала продажбата на "селектирани" кученца , все пак не всеки може да си позволи да отдели такава сума , особено в държава КАТО БЪЛГАРИЯ ! Всичко най-добро , и не бъдете толкова заядливи с хората ! :md_064:

Да точно защото сме в България , ние не държим да стимулираме никой ,който няма ясна идея за това как трябва да се отглежда едно куче и защо всьщност взима куче и не желаем поколенията на нашите кучета да са бълшливи , мръсни и да живеят на двора.В България каквато и цена да обявиш , пак ще те оплюят ,защото се различава в пъти от средната цена по обявите на развъждачите и зооборсите :md_064: Хората незнам защо са решили че там е мерилото, а не е!
Истината е че не се интересуват какво купуват.
Ето нечии родители как изглеждат и как живеят.Харесва ли ви?
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
има много подобни примери :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#31 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 12:42 PM

Напротив не съм съгласна с вас , че хората не се интересуват какво купуват , това за колко се купил едно куче не е определящо как ще бъде гледано то , когато имаш желание да си вземеш куче , а нямаш възможност естествено , че няма да да дадеш заплатата си за половин-една година , а ще търсиш най-изгодното . Това , че си си купил куче от 300 лева не те прави по-лош собственик :dry: , и мисля ,че териториалната обособеност в която живеем е показател за претенциите който трябва да предявяваме ! :md_064:

#32 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 04:24 PM

Колата ни трябва да е със всички екстри,телефонът-последен модел,подът в къщи- паркет,телевизорът -плазмен,дрешките ни са от Витошка и мнооого други такива примери.С това показваме колко сме напред с материала.Но като вземеш куче за 300лв,това говори какъв тарикат си-да не си луд да дадеш 1000лв за същото на вид горе долу,то и без това повечето хора не правят разлика.
Е за това става въпрос,не че нямаш възможност да постигнеш да имаш куче от породата която искаш.
Развъдниците не са против кучетата без родословие,против стопаните са,които на първо/ второ разгонване гледат да възвърнат ,че и да спечелят от инвестицията.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#33 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 07:44 PM

Ако не се лъжа доста от хората по развъдниците на работят по добрата кауза за разпространяване на породата...МАЙ ТОЧНО ЗА ПАРИЧКИ ГО ПРАВЯТ ?!?!??! И точно "марковият" френски булдог не струва 1000 лева !

#34 Потребителят е офлайн   ATT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 08:27 PM

Показване на мнениетоtsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 07:44 PM, написа:

Ако не се лъжа доста от хората по развъдниците на работят по добрата кауза за разпространяване на породата...МАЙ ТОЧНО ЗА ПАРИЧКИ ГО ПРАВЯТ ?!?!??! И точно "марковият" френски булдог не струва 1000 лева !

Извинете,на според Вас как трябва да се разпространи породата, като подаряват бебетата ли ? И,ако прочетете малко форума ще видите,че по-голямата част от французите тук са без родословие,за голямо съжаление и едва ли бихме били в този форум ако развъдчиците ни обиждаха кучетата. Образовайте се малко,почетете , никога не е излишно!
User's Signature

Качена снимка

#35 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 11:04 PM

Показване на мнениетоATT, в 02 January 2012 - 08:27 PM, написа:

Показване на мнениетоtsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 07:44 PM, написа:

Извинете,на според Вас как трябва да се разпространи породата, като подаряват бебетата ли ? И,ако прочетете малко форума ще видите,че по-голямата част от французите тук са без родословие,за голямо съжаление и едва ли бихме били в този форум ако развъдчиците ни обиждаха кучетата. Образовайте се малко,почетете , никога не е излишно!

В каква насока по-точно да се образовам и да чета, ако не е тайна ?!?!?! Никъде не съм казала че трябва да се раздават кучета или да се подаряват , но според стандарта в държавата някой хора трябва да се съобразяват малко , защото според мен цените който се обявяват са изкуствено завишени и надути . Абе всеки е свободен да прави каквото иска , но ме дразни това , че има хора който хем се правят на безкористни , хем уж мразят "печалбарството" на гърба на животните.....хем те правят точно това ! :dry: :dry: :dry: Аз лично изразих несъгласието си с този вид хора ,който се опитват да ме убеждават , че само техните кучета стават всичко друго "само се му викали ... еди какво си" , смешничко е просто .

#36 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 January 2012 - 11:18 PM

Момиче ти май пак не четеш какво ти написаха по-горе.Айде върни се прочети го,осмисли го(ако можеш) па тогава речи.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#37 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 11:32 PM

Абе аз се чудя изобщо какво ли се занимавам да споря с няколко злобни душички тука ?!?!?!? Грешката е моя че изобщо се връзвам и си губя времето с разни злобарки :af_089: :af_089: :af_089: :af_089: ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО И ПО-ПОЛЕКА СЪС ЗЛОБИЧКАТА БЕ , НЕ Е ПОЛЕЗНА .....а за осмислянето няма да повдигам темата с 2 висши и магистратура мисля , че го докарвам на мислене , а не се мъча да се издържам на гърба на животинки ! :ba_025:

#38 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 11:38 PM

Ако ще и с 5 висши да сте,нещо съвсем простичко не можете да разберете.Колко жалко.... :dh_188: Що ли когато не ни отърва другите са ни виновни.Ми като не Ви харесват цените не купувате бе.Какво сте заинатили?Гледайте си мелезчеto и си мислете,че имате представител на порода-еди коя си.Само и единствено РОДОСЛОВИЕТО е доказателство за породна принадлежност.Всичко останало е нещо приличащо на породата-породоподобен мелез.
Злоба -НЕ в никакъв случай.Изпитваm огромно съжаление от такива безнадеждни случаи.

Това,че сте осиновили куче е похвално.Но кучетата от развъдник не им се случват неща като на вашето,моето и така.Ето откъде най-вероятно идва вашето куче,ето кои на вероятно са родителите му.

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#39 Guest_tsveti4kaaa_*

Публикувано: 02 January 2012 - 11:46 PM

АМА .......................... :zz_020: :zz_020: :zz_020: :zz_020: :zz_020: :zz_020:

Спазвайте правилата, които сте приели при регистрацията във форума!!! Думи от този род
не се толерират тук! Последно предупреждение!
МОД

#40 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2012 - 11:52 PM

хахаха :ab_041: къде са Ви 2-те висши образования?Нещо липсват май?

Ето Ви едно интересно четиво http://forum.dog.bg/...?showtopic=4811
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни