От къде си взехте френския булдог?
#22 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 01 January 2012 - 07:24 PM
Публикувано: 02 January 2012 - 02:46 AM
Сметни и недей да мислиш така повърхностно,всеедно се продават коли на старо.
Това е моята гледна точна,ако ти имаш по-добра то моля те нека я споделиш.
Публикувано: 02 January 2012 - 10:42 AM
tsveti4kaaa, в 01 January 2012 - 07:24 PM, написа:
Култ едва ли има ,въпреки , че няма лошо да има култ към "ПОРОДАТА"
Но определено трябва да има КУЛТ към правилното отглеждане и развъждане на всякакви кучета ,не само френски булдог .
Защото никое куче не заслужава това
Цитат
Странна е гледната ви точка ,това явно е правилно (цитата),а другото е неправилно(цената)!
Но разни хора , разни идеали!
Аз, например смятам ,че една такава обява е жалка и определено обявената цена е много висока(!) за това което се предлага,
Цитат
Евро паспорт обезпаразитени ваншно , ватришно , бели с 4ерни петна мажко 350лв промоция поради огромната конкуренция цените падат за вас женски бели с 4ерни петна 300лв
защото щом не те интересува породата ,условията в които се отглеждат родителите ,от какъв човек си взимаш кучето и т.н. ,ами осиновете си бездомно кученце .Те също са бълшиви и мръсни и определено живеят на улицата , а може да се окажат по-здрави а и ще спасите един живот!
Кучето не е играчка , нито кило домати!
Публикувано: 02 January 2012 - 11:11 AM
#27 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 02 January 2012 - 11:18 AM
#28 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 02 January 2012 - 11:26 AM
berguni, в 02 January 2012 - 11:11 AM, написа:
Да разбира се ,че е важно , но ми се струва малко прекален начина по който се експуатират родословията, надявам се да не сте ме разбрали погрешно, аз не съм против това кучето да има родословие . Но като каже някой, че щом кучето няма родословие значи не става за нищо и не е френски булдог , а нещо което прилича на френски булдог се дразня много . Всеки има своите виждания , аз споделям моите, нали все пак затова са форумите , а не само да се хвалим взаимно
Публикувано: 02 January 2012 - 12:02 PM
berguni, в 02 January 2012 - 11:11 AM, написа:
Само да вметна , че няма родословие ,което ще ти гарантира някакво 100%здраве(това е нещо имагинерно)Родословието 100% може да гарантира произхода на дадено куче, че то е наследник на еди какви си родители и прародители.
Атаксията и дисплазията са хубави примери ,които си дал , но е различна трактовката при тях и съответно връзката им с родословието.
За атаксията са открити гените, които отговарят за нея и могат да се направят тестове на родителите и да се предвидят какви ще са малките и съответно да се избегне появата на това коварно заболяване.Т.е. в тази ситуация може да имаш 100% сигурност , че кучето ти няма да страда от атаксия ,ако родителите му са чисти от това заболяване(има и момент с хетерозиготност ,когато също няма да е болно животното , но ще е носител)
За дисплазията се правят снимки и съответно ако родителите са чисти се допускат до разплод , но тя е полигенно унаследяема , т.е. няма един ген който отговаря за нея и няма налично генетично изследване за дисплазия. В тази връзка понякога даже и от чисти от дисплазия родители може да се появи проблемно куче.Изследванията се правят с цел да се сведе до минимум риска!
Публикувано: 02 January 2012 - 12:31 PM
tsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 11:18 AM, написа:
Да точно защото сме в България , ние не държим да стимулираме никой ,който няма ясна идея за това как трябва да се отглежда едно куче и защо всьщност взима куче и не желаем поколенията на нашите кучета да са бълшливи , мръсни и да живеят на двора.В България каквато и цена да обявиш , пак ще те оплюят ,защото се различава в пъти от средната цена по обявите на развъждачите и зооборсите
Истината е че не се интересуват какво купуват.
Ето нечии родители как изглеждат и как живеят.Харесва ли ви?
има много подобни примери
#31 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 02 January 2012 - 12:42 PM
Публикувано: 02 January 2012 - 04:24 PM
Е за това става въпрос,не че нямаш възможност да постигнеш да имаш куче от породата която искаш.
Развъдниците не са против кучетата без родословие,против стопаните са,които на първо/ второ разгонване гледат да възвърнат ,че и да спечелят от инвестицията.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 02 January 2012 - 08:27 PM
tsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 07:44 PM, написа:
Извинете,на според Вас как трябва да се разпространи породата, като подаряват бебетата ли ? И,ако прочетете малко форума ще видите,че по-голямата част от французите тук са без родословие,за голямо съжаление и едва ли бихме били в този форум ако развъдчиците ни обиждаха кучетата. Образовайте се малко,почетете , никога не е излишно!
#35 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 02 January 2012 - 11:04 PM
ATT, в 02 January 2012 - 08:27 PM, написа:
tsveti4kaaa, в 02 January 2012 - 07:44 PM, написа:
Извинете,на според Вас как трябва да се разпространи породата, като подаряват бебетата ли ? И,ако прочетете малко форума ще видите,че по-голямата част от французите тук са без родословие,за голямо съжаление и едва ли бихме били в този форум ако развъдчиците ни обиждаха кучетата. Образовайте се малко,почетете , никога не е излишно!
В каква насока по-точно да се образовам и да чета, ако не е тайна ?!?!?! Никъде не съм казала че трябва да се раздават кучета или да се подаряват , но според стандарта в държавата някой хора трябва да се съобразяват малко , защото според мен цените който се обявяват са изкуствено завишени и надути . Абе всеки е свободен да прави каквото иска , но ме дразни това , че има хора който хем се правят на безкористни , хем уж мразят "печалбарството" на гърба на животните.....хем те правят точно това !
Публикувано: 02 January 2012 - 11:18 PM
#37 Guest_tsveti4kaaa_*
Публикувано: 02 January 2012 - 11:32 PM
Публикувано: 02 January 2012 - 11:38 PM
Злоба -НЕ в никакъв случай.Изпитваm огромно съжаление от такива безнадеждни случаи.
Това,че сте осиновили куче е похвално.Но кучетата от развъдник не им се случват неща като на вашето,моето и така.Ето откъде най-вероятно идва вашето куче,ето кои на вероятно са родителите му.
Публикувано: 02 January 2012 - 11:52 PM
Ето Ви едно интересно четиво http://forum.dog.bg/...?showtopic=4811

Вход

Горе
Цитиране +