Dog.bg Форуми : От къде си взехте френския булдог?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От къде си взехте френския булдог?

#41 Guest_tsveti4kaaa_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 January 2012 - 11:54 PM

ЛИПСВА ТИ МОЗЪК НА ТЕБ !
Спазвайте правилата на форума!
МОД

#42 Guest_tsveti4kaaa_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 January 2012 - 11:55 PM

КАТО ГЛЕДАМ НА ВАШИТЕ "РАЗВЪДНИКОВИ" КУЧЕТА ПРОБЛЕМИТЕ СА ИМ ДОСТА ПО-СЕРИОЗНИ

#43 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 January 2012 - 11:57 PM

Колко сте права на нас всички тука във форума ни липсва мозъка,че се опитваме да обясняваме всеки път неща дъвкани по 1000 пъти на новорегистрирали се тарикати с по 5 ''хартиййки'' така де висши образования,които нямат грам елементарна култура.Пък били и дами :dh_188: Колко мъка има по тоя свят Боже!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 02 January 2012 - 11:57 PM

Цитат

Само и единствено РОДОСЛОВИЕТО е доказателство за породна принадлежност.

Принципно е така, но откъде мислиш че идват "породоподобните" кученца? Най-често идват от родители продадени за пет клас, но след това вкарани в разплод извън киноложка организация. Или пък даже са си 100% шоу клас кучета, но собствениците им не са ги завели нито на 1 изложба, и са решили да пръкнат поколение. Породна принадлежност се установява и чрез днк тест срещу 40-50евро. Но веднъж щом дадено куче излезе от рамките на чистопородното развъждане, то не може повече да се върне там, нито поколението му.
В САЩ има 2 начина да се сдобиеш с куче - 1вия от "reputable breeder" срещу сериозна сума, съсобственост, сериозен договор с определени условия за изпълнение. А 2рия начин е от "backyard breeder", когато търсиш просто куче за домашен любимец. Няма гаранция относно здравето на кучетата с родословие. Освен наследствено предаваните болести има и други ненаследствени, но типични за дадена порода. Пример - кожни проблеми.
Това са фактите, родословието е просто акта за раждане на кучето. То е гаранция само за произхода, за нищо друго. Не е гаранция за здраве. За здравето могат да бъдат гаранция здравни изследвания, въпреки че има полигенетични заболявания, при които дори родителите да са 100% здрави, пак може да има проблем с някое кученце от поколението.
Вярно е, че развъдчиците правят всичко възможно (не всички) да намалят възможността за поява на наследствен проблем, но дори и развъдчиците не са Господ и понякога са безсилни. Също имайте в предвид, че изкуствено създадените породи са с много по-ограничен генофонд от мелезите и следователно са с по-ниска имунна система и като цяло по-болнави, това е факт в световен мащаб.

#45 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 12:05 AM

Така е Весела,но кученца от ''знаеш къде'' са болни в един много голям процент от случаите именно поради липсата на какъвто и да е контрол.И тук както и в другите теми не става въпрос колко са долни и гадни мелезите и какви страхотни кучета са тези с родословие,а за нещо съвсем друго.Именно това другото се опитваме да обясним,а се започва тирада видиш ли как развъдчиците са едни печалбари,като тия същите дето продават по борсите и магазините,само,че развъдника играе по хард като иска 2000лв за куче.Човек,който ходи на изложби,изследва кучетата си,чипира,ваксинира кучетата си-да се нарече търгаш и че трябва да се съобразява с икономиката на страната-да вземат да ги подаряват тия развъдчици значи :ab_041:
Знаеш,че принципно съм съгласна с теб и знеш и какво се случва с приплодите от подобни скачки за о 100 лв и като им се нарадват на улицата.Колко често в приют има чистокръвно куче и колко често породоподобно?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 03 January 2012 - 12:39 AM

В предишния си пост аз споменах следните 2 места, от където можеш да се сдобиеш с кученце - reputable breeder (официално регистриран развъдник) и backyard breeder (междусъседско развъждане). Това са 2та приемливи според мен начини да се сдобиеш с кученце в зависимост от това дали искаш да ходиш на изложби и да развъждаш или просто искаш домашен любимец. Всяко кученце с дефекти, независимо по кой от двата начина е придобито е препоръчително да се кастрира, за да се предотврати предаването на породен недостатък.
Ще спомена някои проблеми, които са присъщи на породата френски булдог - това са кожните проблеми, брахицефален синдром (включващ удължено меко небце, стеснени ноздри, затруднено дишане), дискова херния (хондродистрофоидна порода, селекционирана за по-малък ръст), пателарна луксация, проблеми с очите (ентропия, чери ай).
Ще спомена и 3тия начин да се сдобиеш с кученце - puppy mill, или така наречената ферма за кученца. Това е най-лошия и неправилен начин за придобиване на кученце, защото по този начин се стимулира този долен и безскрупулен бизнес с животи. Стотици кучета са натъпкани в малки клетки и раждат ли раждат до последния си дъх, никога не видели човешка ласка и никога не подгонили топка. Кученцата не се ваксинират и най-често идват при новите си стопани с бонус - вирусно предавана болест, слаба имунна система и лошо общо състояние. Ако някой от вас си е взел кученце от зоомагазин, нека знае че е подкрепил волно или неволно този долен бизнес. Защото повярвайте ми, кученцата от фермите ядат най-евтината храна, лежат в собствените си изпражнения и не получават никаква ветеринарна помощ, никога.
Аз съм човек, който много обича кучетата и вярвам, че за всяко куче трябва да има дом. От тази гледна точка всеки трябва да се замисли много добре преди да реши, че ще има кученца от любимото си куче. Трябва да е наясно как ще реализира поколението, как ще им намери съвестни стопани, как трябва да е готов при изникнал проблем да си вземе кученцето обратно и да не допуска това кученце да попадне в приют или на улицата. Отговорността не трябва лежи само на плещите на развъдниците, а на съвестта на всички вас.

#47 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 12:42 AM

tsveti4kaaa, ще ти кажа само едно, Моли се след година сумата, която си дала по ветеринари да не надвишава тази от 2000 която коментираш! :mg_062: При мен, за неродословното ми "френчи" сумата е доста по-висока от тази за съжаление... :dh_188:
Желая на всички живи и здрави любимци, със или без доказан произход, а тези които тепърва искат да се сдобият с такъв - мислете хора!!!

#48 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 08:31 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 02 January 2012 - 10:39 PM, написа:

В предишния си пост аз споменах следните 2 места, от където можеш да се сдобиеш с кученце - reputable breeder (официално регистриран развъдник) и backyard breeder (междусъседско развъждане). Това са 2та приемливи според мен начини да се сдобиеш с кученце в зависимост от това дали искаш да ходиш на изложби и да развъждаш или просто искаш домашен любимец. Всяко кученце с дефекти, независимо по кой от двата начина е придобито е препоръчително да се кастрира, за да се предотврати предаването на породен недостатък.
Ще спомена някои проблеми, които са присъщи на породата френски булдог - това са кожните проблеми, брахицефален синдром (включващ удължено меко небце, стеснени ноздри, затруднено дишане), дискова херния (хондродистрофоидна порода, селекционирана за по-малък ръст), пателарна луксация, проблеми с очите (ентропия, чери ай).
Ще спомена и 3тия начин да се сдобиеш с кученце - puppy mill, или така наречената ферма за кученца. Това е най-лошия и неправилен начин за придобиване на кученце, защото по този начин се стимулира този долен и безскрупулен бизнес с животи. Стотици кучета са натъпкани в малки клетки и раждат ли раждат до последния си дъх, никога не видели човешка ласка и никога не подгонили топка. Кученцата не се ваксинират и най-често идват при новите си стопани с бонус - вирусно предавана болест, слаба имунна система и лошо общо състояние. Ако някой от вас си е взел кученце от зоомагазин, нека знае че е подкрепил волно или неволно този долен бизнес. Защото повярвайте ми, кученцата от фермите ядат най-евтината храна, лежат в собствените си изпражнения и не получават никаква ветеринарна помощ, никога.
Аз съм човек, който много обича кучетата и вярвам, че за всяко куче трябва да има дом. От тази гледна точка всеки трябва да се замисли много добре преди да реши, че ще има кученца от любимото си куче. Трябва да е наясно как ще реализира поколението, как ще им намери съвестни стопани, как трябва да е готов при изникнал проблем да си вземе кученцето обратно и да не допуска това кученце да попадне в приют или на улицата. Отговорността не трябва лежи само на плещите на развъдниците, а на съвестта на всички вас.

Има и 4-ти начин осиновяваш :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 03 January 2012 - 02:01 PM

Мине се, не мине време и пак старата песен на нов глас !!!!
Тезата за родословията защитават много потребители тук,чиито кучета са БЕЗ родословие......не защото са били на това мнение от самото начало,а защото след година, две гледане на куче опитът им го е показал!!!!
Няма нужда някой да те убеждава в каквото и да било.....сама ще го разбереш (tsveti4kaaa).....а относно възпитанието и образованието ти......еми да,права си- ТОВА Е БЪЛГАРИЯ !!!!
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   DeX98 Икона

Публикувано: 08 August 2012 - 08:22 PM

Показване на мнениетоmagiz, в 21 June 2009 - 08:37 PM, написа:

ти откъде си го взе.... :ae_085:
ние си го взехме от една жена.....която има френски булдог притова много хубав....ии бащата на джими е голям мъжкар....просто много ми харесаха и двамата му родители.....а за дядото на джими да не говорим той е просто удивителен и е с родословие....
и така отидохме в варна видяхме ги и много ни харесаха и си взехме... :ae_085:

можеш ли да ми кажеш точно от къде защото аз съм от Варна и другото лято смятам да си зимам куче и харесах френския булдог :)

#51 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 08 August 2012 - 11:43 PM

Когато ми отровиха предното куче дълго дискутирах с един много добър кенел (не за питбули)- собственика му за кучетата от развъдник, за шоу и пет клас. Човека беше много точен и искрен, неговите кучета струваха над 1,000 лв. и въпреки това той ми каза нещо много хубаво - това, че кучето е от развъдник, дал съм определена солидна сума и има родословие и е шоу-клас изобщо не гарантира, че кучето ми ще става за изложба или ще е прекрасен представител...това си е шанс въпреки внимателната селекция и абсолютно професионалната работа. Много хора преекспонират родословието моето куче е внесено, но никога не съм гледал на някой питбул от България като по-лошо качество, напротив има страхотни екземпляри без родословия. Първия ми пит беше без родословие, но чрез ДНК тотално се доказа принадлежността му, която всъщност беше очевидна и за собствено его му бях направил подобен тест. Но на въпроса от развъдчик или от кучката на съседа - естествено, че от развъдника.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни