Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1341 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 27 January 2009 - 04:24 PM

Цитат

Цитат

Мерси за инфото още утре ще ида да му зема.

така и така ще ходиш му вземи и въженце за да се дърпате.това е любимата игра на моята принцеса. :wub:

Това с въжето не е много полезно за зъбите...по-добре нещо да дъвчи отколкото да дърпа.

#1342 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2009 - 04:27 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Мерси за инфото още утре ще ида да му зема.

така и така ще ходиш му вземи и въженце за да се дърпате.това е любимата игра на моята принцеса. :wub:

Това с въжето не е много полезно за зъбите...по-добре нещо да дъвчи отколкото да дърпа.

не мисля така.мисля че да си играят с въженце е полезно но аз все пак не казвам че трябва да дърпа с въжето а и ако кученцето е мъничко още да съгласна съм но ако е да речем на 2 или 3 месеца мисля че може да си играе с такава играчка
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1343 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 04:40 PM

Моята като беше малка имаше едно гумено прасе  :prase: и само него си дъвчеше...не й трябваха въжета и други подобни простотийки  ;D пък и като чуя игра с въже все се сещам за един познат които искаше да ми демонстрира как правят с 4 месечното си кученце хеликоптер...направиха 7-8 оборота и кучето изведнъж фръкна...последиците бяха счупени предни зъби.

#1344 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 04:43 PM

Цитат

Моята като беше малка имаше едно гумено прасе  :prase: и само него си дъвчеше...не й трябваха въжета и други подобни простотийки  ;D пък и като чуя игра с въже все се сещам за един познат които искаше да ми демонстрира как правят с 4 месечното си кученце хеликоптер...направиха 7-8 оборота и кучето изведнъж фръкна...последиците бяха счупени предни зъби.

лелеееееееееееее горкото животинче.аз моята маймунка не я размятквам с въжето.просто си се дърпаме с него и като й го хвърля го носи. ;)ама за хеликоптери.боинги и тем подобни не съм си помисляла.Все пак си има и разни кокалчета и играчки за гризане де.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1345 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 08:14 PM

Здравейте, може ли да ми кажете как да науча ротвайлера ми да не ме ръмжи докато яде ? Ето какво ми се случи днес: подадох купата с гранулите на кучето ми и аз този път нямах работа и реших да го погаля (докато яде) и той направо полудя ! Ръмжи и същевременно яде ! За няколко секунди омете всичко и ми се буташе да го галя,все едно нищо не се е случило ! Досега не е проявявал каквато и да е агресия ! Но сега незнам какво да правя.Нямам намерение да го бия,защото мисля че има и по цивилиозен начин за справяне с този проблем ! Моля помогнете ! :(

#1346 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 08:18 PM

Цитат

Досега не е проявявал каквато и да е агресия ! Но сега незнам какво да правя.Нямам намерение да го бия,защото мисля че има и по цивилиозен начин за справяне с този проблем ! Моля помогнете ! :(

има специална тема за видовете агресия при кучето...разгледай и прочети внимателно всичко и ако още имаш въпроси ги задай впоследствие...нещата са предъвквани милиони пъти...нищо лично.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1347 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 08:45 PM

Цитат

Цитат

Досега не е проявявал каквато и да е агресия ! Но сега незнам какво да правя.Нямам намерение да го бия,защото мисля че има и по цивилиозен начин за справяне с този проблем ! Моля помогнете ! :(

има специална тема за видовете агресия при кучето...разгледай и прочети внимателно всичко и ако още имаш въпроси ги задай впоследствие...нещата са предъвквани милиони пъти...нищо лично.

Прощавайте просто отдавна не съм влизал в dog.bg. Прочетох темата за агресията и доминантното поведение,но никъде не е обяснено как да се справим и дори няма такъв случай там ! :( Ротвайлера е на 3 години и 2 месеца и просто незнам какво да правя ! Физиономията му докато ме ръмжи е покъртителна. Вие как научихте вашите животни да не ви ръмжат,докато ядат и вие искате да го погалите или просто да минете покрай тях ? :sos:

#1348 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:02 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ротвайлера е на 3 години и 2 месеца и просто незнам какво да правя ! Физиономията му докато ме ръмжи е покъртителна. Вие как научихте вашите животни да не ви ръмжат,докато ядат и вие искате да го погалите или просто да минете покрай тях ? :sos:

ами ако ще споделям свой личен опит моля:когато моите кучета са на три МЕСЕЦА и ДВА ДЕНА аз започвам да им бъркам в купичката с храната докато се хранят и когато ми направят споменатата от вас покъртителна физиономия им се налага да изядат един  десерт във вид на такъв покъртителен шамар че го помнят ЗАВИНАГИ...да го обясня още по-простичко: закъснели сте а и сте допуснали явни грешки в социализацията на кучето и което е още по-важно - не сте му дали да разбере кой кой е във вашия малък колектив.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1349 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:24 PM

Цитат

Здравейте, може ли да ми кажете как да науча ротвайлера ми да не ме ръмжи докато яде ? Ето какво ми се случи днес: подадох купата с гранулите на кучето ми и аз този път нямах работа и реших да го погаля (докато яде) и той направо полудя ! Ръмжи и същевременно яде ! За няколко секунди омете всичко и ми се буташе да го галя,все едно нищо не се е случило ! Досега не е проявявал каквато и да е агресия ! Но сега незнам какво да правя.Нямам намерение да го бия,защото мисля че има и по цивилиозен начин за справяне с този проблем ! Моля помогнете ! :(

Ръмжи защото си мисли ,че ще и земеш яденето и мойто така ръмжи като го галя но само когато го галя по главата ,а назад не .

#1350 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:42 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Ротвайлера е на 3 години и 2 месеца и просто незнам какво да правя ! Физиономията му докато ме ръмжи е покъртителна. Вие как научихте вашите животни да не ви ръмжат,докато ядат и вие искате да го погалите или просто да минете покрай тях ? :sos:

ами ако ще споделям свой личен опит моля:когато моите кучета са на три МЕСЕЦА и ДВА ДЕНА аз започвам да им бъркам в купичката с храната докато се хранят и когато ми направят споменатата от вас покъртителна физиономия им се налага да изядат един  десерт във вид на такъв покъртителен шамар че го помнят ЗАВИНАГИ...да го обясня още по-простичко: закъснели сте а и сте допуснали явни грешки в социализацията на кучето и което е още по-важно - не сте му дали да разбере кой кой е във вашия малък колектив.

Koko виж това:Здравейте,казвам се Ивайло и едни мои приятели не можеха повече да се грижат за ротвайлера си и аз го купих от тях ! Кучето се казва Макс и е на 3 години,много е добро (грам злоба няма)! Не е от развъдник ! Има си всички ваксини обезпаразитено е но собствениците не можеха а и не искаха да се грижат за него и аз го приютих ! поста е от тук:            http://dog.bg/forum/index.php/topic,20596.0.html                                                                       

Кучето е при мен от няколко месеца, не съм имал възможноста да го възпитам ! Научих го само на няколко команди,но с това незнам как ще се справя ! Освен да пробвам твоят метод. Слагам една ръкохватка и бъркам в паничката докато яде и ако изръмжи шамар.Ако ме ухапе да се надяваме ръкохватката да спаси положението.  ;D Ще пробвам с ръкохватката и дано има резулатат !

#1351 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:47 PM

Аз  моя пакостник мога да го пипам по зъбите докато яде :yahoo:не проявява никаква агресия :blink:Мисля,че му дадох да разбере,че не съм заплаха за храната,когато започнах да му давам храната и разни лакомства направо от ръката ми и той си свикна :kuchence:Единственото нещо,с което не мога да се справя е,когато отида на разходка и го пусна,всичко точно,обаче когато дойде време да си тръгваме и го повикам да му сложа каишката,той го приема като покана за игра и започва едно ръмжене,едно лаене и обикаляне около мен :huh:И ми е много трудно да го хвана :sos:

#1352 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:52 PM

Аз когато си правя тестове с кучката бърникам в купичката й с една метла...и започва да издава ниско честотни звуци  ;D ама виж ся баща ми с раце й бърка в купичката ама като беше малка...на 5-6 месеца го беше ухапала защото искаше да й премести купичката и тогава бащата му игра един юмрук в канчето и до ден днешен на него дава да й пипа храната а на мен не. ;D

#1353 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:53 PM

Цитат

Освен да пробвам твоят метод. Слагам една ръкохватка и бъркам в паничката докато яде и ако изръмжи шамар.Ако ме ухапе да се надяваме ръкохватката да спаси положението.  ;D Ще пробвам с ръкохватката и дано има резулатат !

категорично те съветвам ДА НЕ ПРОБВАШ ПОДОБНА ГЛУПОСТ...ти също чети какво съм писал: тези неща се правят когато кучето тежи 10 а не 50 кг...в случая с израсло куче ще трябва да вървиш по-деликатно към изграждането на йерархията помежду ви...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1354 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 09:58 PM

Цитат

...когато отида на разходка и го пусна,всичко точно,обаче когато дойде време да си тръгваме и го повикам да му сложа каишката,той го приема като покана за игра и започва едно ръмжене,едно лаене и обикаляне около мен :huh:И ми е много трудно да го хвана :sos:

Аз така съм я гонел около 30 минути...ама не беше игра ами направо искаше да си хване шапката и да си замине...добре,че се спря в един храсталак да върши една ГОЛЯМА работа и тогава се метнах върху нея чак я сецнах горката ама к'во да прайш...трябва да си я прибера в къщи. ;D ;D

#1355 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 10:13 PM

Цитат

Цитат

Освен да пробвам твоят метод. Слагам една ръкохватка и бъркам в паничката докато яде и ако изръмжи шамар.Ако ме ухапе да се надяваме ръкохватката да спаси положението.  ;D Ще пробвам с ръкохватката и дано има резулатат !

категорично те съветвам ДА НЕ ПРОБВАШ ПОДОБНА ГЛУПОСТ...ти също чети какво съм писал: тези неща се правят когато кучето тежи 10 а не 50 кг...в случая с израсло куче ще трябва да вървиш по-деликатно към изграждането на йерархията помежду ви...

Ivailo,пробвай да му даваш храна от ръката и го гали през това време (докато яде) и той ще разбере че няма да му вземеш храната ! ;) По-добре послушай Koko, и се откажи от метода с ръкохватката,защото ротвайлера не трябва да се провокира ,дори на шега !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1356 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 02:46 PM

Цитат

Igra4cs, кучето си сменя зъбките докато навърши 6 месеца и хапе каквото му падне.защото го сърбят венците. Купувай му играчки,кокалчета от пресована кожа да има къде да ги чеше (зъбките)! :blink:

Веднага на другия ден му купих кокал от пресова кожа и играчки гумени и си играе само с кокала.

#1357 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 02:49 PM

Цитат

Цитат

Igra4cs, кучето си сменя зъбките докато навърши 6 месеца и хапе каквото му падне.защото го сърбят венците. Купувай му играчки,кокалчета от пресована кожа да има къде да ги чеше (зъбките)! :blink:

Веднага на другия ден му купих кокал от пресова кожа и играчки гумени и си играе само с кокала.

Значи сега е спряло да хапе ? :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1358 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2009 - 06:10 PM

Пак си хапе но само когато си играем ,така ми се радва  ;D

#1359 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 01:52 PM

Цитат

Пак си хапе но само когато си играем ,така ми се радва  ;D

според мен не е много уместно да те хапе докато си играете.неволно да те захапе ок и моята правеше така е и сега го прави де но като усети и й кажа "НЕ" се смущава и ме гледа виновно.не й позволявам да ме хапе защото си представям снимката на коко с детето и ме притеснява ако някое дете се заиграе с рая а тя няма да тежи 30 кила ами доста повече да не причини нещо на детето.хубаво е докато е малка да започнеш да я учиш на основните команди като седни,пусни,донеси и то в процеса на играта.моята пакостница вече знае доста от командите вкючително и стой на място и се отдалечавам от нея и тя не мърда докато не й кажа. :yahoo:малко ме притеснява факта че другарчетата с които се събираше ги няма а като чуе лай на по голямо куче се стряска така че внимавай с първата разходка.УСПЕХЧЕТА :wub:
User's Signature

#1360 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 11:51 PM

Нз моя макс не ме хапе .Секи ден го вода на разходка и много ме слуша команди все още нз много само НЕ за сега знае .И пак казвам няма нищо общо с предното ми куче може би като е мъжкар ли а предното беше женско .Женското ми беше много страхливо и никога не лаеше ,а това нито го е страх и е на 5 месеца само и е пазач от малко на дядо ми приятели те като го видат ,че е пуснат на двора и ги е страх да влезнат вътре .

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни