Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1361 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 30 January 2009 - 02:28 AM

Цитат

Пак си хапе но само когато си играем ,така ми се радва 

Цитат

Нз моя макс не ме хапе .

хапе,не хапе,хапе,не хапе...аве май хапе....аве не фе то си играе...оффф и аз не знам хапе ли не хапе ли. ;D ;D играч...кефиш! :palec: :kuchence:

#1362 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2009 - 03:16 PM

;D ахахах не хапе мен казвам а дрехите ми .Кокала изчезна безследно нз и аз къде но го няма .

#1363 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 30 January 2009 - 03:18 PM

Цитат

;D ахахах не хапе мен казвам а дрехите ми .Кокала изчезна безследно нз и аз къде но го няма .

Ми явно е изяден  ;D

#1364 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 03:44 PM

Или е скрит някъде. ;D ;D

#1365 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 04:26 PM

имам нужда от съвет и да предопредя,че не съм запозната с особеностите на породата.там където живея в момента има РОТ,женски и е дворно куче.като цяло е добричка,въпреки че в началото ме лаеше доста,когато влизах или излизах и да си призная доста ме беше страх,но все пак живея там и реших да я храня,за да свикне с мен.така вече като ме види излиза от колибата,махайки с опашка и чака,защото знае,че ще има нещо за похапване.говоря й и т.н.но въпроса ми е следния.аз също имам куче кокер мъжки и скоро ще го взема при мен,но проблема е,че при всяко влизане и излизане минавам на 1м.от нея и ако съм с него се страхувам,че защитавайки територията си може да пострадаме.дори само да ни види извън двора,така да се каже,направо увисва на синджира,а да не говора да влезем.имали са срещи извън двора,но стигнем ли до "територията Й" е напреклонна.как да процедирам,а и кучето не е мое и не мога да го контролирам.
извинявам се дългия пост,но все пак вие сте по-знаещи.
User's Signature

Качена снимка

#1366 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 05:58 PM

HRISI може би трябва да опитате в присъствието на собственика на ротвайлера да ги запознаете двете кучета. Но попитай първо собственика как се държи към други кучета, да не стане беля  :'(
Моята женска , когато види непознато куче също става буйна и понякога лае , но го доближава с цел игра, никога не напада защото е свикнала с кучета и никога не съм допускала да се кара с кучета.
Успех...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1367 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 06:06 PM

nezi мнг ти благодаря за отговора.те се познават,в смисъл,че сме ги събирали,рядко,но се е случвало,в парка.от собствениците знам,че реагира остро на чуждо присъствие в " нейното място".веднъж го вкарах и те едвам я удържаха, а моя умря от страх.ох,сложна е ситуацията.все пак ще се радвам на всякави идеи.
User's Signature

Качена снимка

#1368 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 08:04 PM

Извинете за глупавия въпрос,но кога кучетата си сменят козината ? ;D Някой определен месец или когата времето се стопли/стане студено ? ;D
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1369 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:10 PM

Аз се казвам Мишо и съм по-малкият син на ben2418.На 14 години съм и ето какво преживях днес: Разхождаме се аз,кучето ми и няколко приятели.Минахме покрай един автосервиз и се чу лай на 2 кучета.Ние продължихме натам и аз видях че кучетата са Немски овчарки,но мислех че няма от къде да излезнат.Ние бяхме на 10-20 метра от автосервиза обаче чухме същото лаене по-близо и видях че кучетата са излезнали и тичат към нас.Аз изпаднах в паника и незнаех какво да правя и се вцепених. Те се нахвърлиха върху Тори и аз успях да я издърпам навреме преди да я нахапят. Аз започнах да ритам едното то ми се озъби и се пробва да ми се нахвърли но кучето ми го захапа за врата и го метна настрани.Приятелите ми през това време се бяха вцепенили и не помръдваха. След като Тори захапа и метна едното те се отдръпнаха и аз започнах да викам колко глас имам за помощ и онези от автосервиза повикаха кучетата.Те извикаха Макс и не чух как нарекоха другото,но едното беше мъжко.Кучетата бяха два пъти по-големи от моето куче.По нея няма никакви следи че са я нападнали кучета както и по мен но я виждам че много се стресна.Това се случи посред бял ден.Нямаше никакви хора наоколо.Незнам какво да правя.Баща ми ще се върне чак във Вторник.Не съм казал на тати а и неискам да го притеснявам той замина по работа.Моля кажете какво да направя ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1370 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:40 PM

Ами щом не искаш баща ти да разбере не трябваше да пускаш тема,но както и да е...важното е,че няма пострадали...добре,че си бил с кучето.

#1371 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2009 - 07:53 PM

Цитат

Ами щом не искаш баща ти да разбере не трябваше да пускаш тема,но както и да е...важното е,че няма пострадали...добре,че си бил с кучето.

Аз знам че той рано или късно ще разбере просто не искам да се притеснява.Когато си дойде тогава ще му кажа.
User's Signature

#1372 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 January 2009 - 09:34 PM

Важното е за сега, че ти няма нищо и на кучето също. Не минавай от там. А като си дойде баща ти, той ще да знае какво да направи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1373 Потребителят е офлайн   rotvailer4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 10:30 AM

Цитат

Аз се казвам Мишо и съм по-малкият син на ben2418.На 14 години съм и ето какво преживях днес: Разхождаме се аз,кучето ми и няколко приятели.Минахме покрай един автосервиз и се чу лай на 2 кучета.Ние продължихме натам и аз видях че кучетата са Немски овчарки,но мислех че няма от къде да излезнат.Ние бяхме на 10-20 метра от автосервиза обаче чухме същото лаене по-близо и видях че кучетата са излезнали и тичат към нас.Аз изпаднах в паника и незнаех какво да правя и се вцепених. Те се нахвърлиха върху Тори и аз успях да я издърпам навреме преди да я нахапят. Аз започнах да ритам едното то ми се озъби и се пробва да ми се нахвърли но кучето ми го захапа за врата и го метна настрани.Приятелите ми през това време се бяха вцепенили и не помръдваха. След като Тори захапа и метна едното те се отдръпнаха и аз започнах да викам колко глас имам за помощ и онези от автосервиза повикаха кучетата.Те извикаха Макс и не чух как нарекоха другото,но едното беше мъжко.Кучетата бяха два пъти по-големи от моето куче.По нея няма никакви следи че са я нападнали кучета както и по мен но я виждам че много се стресна.Това се случи посред бял ден.Нямаше никакви хора наоколо.Незнам какво да правя.Баща ми ще се върне чак във Вторник.Не съм казал на тати а и неискам да го притеснявам той замина по работа.Моля кажете какво да направя ?

Здравей!Аз съм с 1 година по-голям от теб, имам женска ротвайлерка на 2 години, но ако ме бяха нападнали мен, както теб в случая, моята кучка нямаше да направи нищо, и сега нямаше да съм невредим както ти, ами щях да съм в някоя болница, за жалост просто не знам как да я науча да ме пази, ако някой може да помогне....

#1374 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 11:06 AM

Проблемът вече е решен. :yahoo: Вчера вечерта тати ми се обади и ме пита как съм и аз просто неуспях да го излъжа.Разказах му всичко и той каза че се сеща за кои кучета му говоря и че утре няма да ги има там.Днес рано сутринта отидох там с кучето и една бухалка (за самозащита) и ги нямаше.Сега има само един пазач както преди,но без кучетата. :yahoo:
User's Signature

#1375 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 11:13 AM

Цитат

Цитат

Здравей!Аз съм с 1 година по-голям от теб, имам женска ротвайлерка на 2 години, но ако ме бяха нападнали мен, както теб в случая, моята кучка нямаше да направи нищо, и сега нямаше да съм невредим както ти, ами щях да съм в някоя болница, за жалост просто не знам как да я науча да ме пази, ако някой може да помогне....

Защо мислиш че тя няма да направи нищо? Аз се радвам на реакцията на моето куче,защото ако не беше тя щяха да ме дават по новините за още една жертва на кучета.Аз също не съм я учил да ме пази нито пък тати или бати просто кучето знае какво да прави при такива ситуации.Не я провокирай дори на шега. Аз съм много изненадан че някакси не остави дори едно от тези кучета да ми направи нещо,сякаш въобще не мислеше за себе ами как да ме отърве,но ако онези не се бяха отдръпнали щяха да ни разкъсат.Едно куче срещу 2 НОК няма никакъв шанс,може само да те пази определено време.
User's Signature

#1376 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 12:10 PM

поради голямото заселване на нашия град с безпризорни кучета аз се въоръжих с кучегон,спрей за кучета и електошок за крайна мярка ако се нахвърли директно отгоре ми.жалкото в тоя случей е че когато излизам на разходка с Рая се въоръжавам като за чипровско въстание.проблема ми е в това че като малка докато я разхождаше баща ми е имала сблъсък със московска стражевая и е много наплашена и когато излизам с нея от лая на големи кучета се скрива зад мен.На път съм да поправя този проблем но ми трябва още поне месец.За жалост май и тогава ще продължавам да си ходя въоръжена като за банков обир ;D
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1377 Потребителят е офлайн   rotvailer4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 12:26 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Защо мислиш че тя няма да направи нищо? Аз се радвам на реакцията на моето куче,защото ако не беше тя щяха да ме дават по новините за още една жертва на кучета.Аз също не съм я учил да ме пази нито пък тати или бати просто кучето знае какво да прави при такива ситуации.Не я провокирай дори на шега. Аз съм много изненадан че някакси не остави дори едно от тези кучета да ми направи нещо,сякаш въобще не мислеше за себе ами как да ме отърве,но ако онези не се бяха отдръпнали щяха да ни разкъсат.Едно куче срещу 2 НОК няма никакъв шанс,може само да те пази определено време.

Хубав въпрос зададе.Защото е страхлива, като минаваме покрай някоя ограда, имаше едно малко пинчерче което я зала и тя се стресна и хукна веднага настрани, и тово продължава за жалост.... :( (кру)

#1378 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 01:24 PM

Мод.
По желание на много от пишещите тук, разделям темата от тази за "изтърсаците и белите петна"! Можете да продължите с поучително - заядливия тон помежду си без да прескачате ОНЕЗИ граници!

Цитат

ами явно числото 5 е избрано въз основа на наблюдения,а не случайно..и да може би не за всички породи е актуално но...явно хората които са се псрели на него,имат своите основания

напълно съм съгласна с теб относно всичко написано в този подфорум.
Айде некой да дойде да ми забрани на мен да раждам.ще го застрелям на място.както всяко живо същество има право да ражда така и кучето и хората и котките въобще всичко.не съм компетентна но мога да мисля.не знам законите на този сори ама ще го нарека "снобарски"клуб.и защо да не може да отглеждаш кучета извън този клуб и да ги развъждаш.щото на некой некъде ще му одари в джоба за тва ли.Щото членовете в клуба са да речем 5 а извън него са 50 и познайте колко кучета ще могат да продадат тея от 1000 лева след като тези 50 ги дават на много по земна цена.да не говорим че "снобарските"кучета имат цена 500 евро а не лева което означава че цената варира според курса на еврото.Като са толкова за породата защо не вземат да истребят всички кучета извън този клуб.Ако допуснат да се размножават извънклубни кучета породата ще вземе и ще мотира.Сори ама тва което прочетох до тук хич не ми харесва.АЗ живея в България-в демокрация не съм против законите против съм диктатурата.лично аз не мисля да развъждам кучета но пък мисля моята Рая да усети радоста да е майка не само веднъж.ОСЪДЕТЕ МЕ ЗА ТОВА И МИ ЗАБРАНЕТЕ И АЗ ДА РАЖДАМ.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1379 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 03:32 PM

Да, ПОРОДИСТИТЕ кучета имат такива цени, но не защото някой си ги е измислил, а защото така се е получило от търсене и предлагане. А НЕПОРОДИСТИТЕ са евтини, защото никой не дава повече.
User's Signature

Качена снимка

#1380 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 06:33 PM

Цитат

Браво на кучето ти , и дано и мойто така ме пази .

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни