РОТ говорилня
Публикувано: 29 October 2009 - 09:57 PM
"
От: nikola Email: nik..........@abv.bg Дата: 2009-10-28
Искам да попитам дали е вярно че ротваилерите имат порок на черепа които притиска мозъка на кучето и то става много агресивно и започва да напада и убива
Назад"
понякога съм щастлив, че не съм въоръжен... в такива моменти със сигурност бих се гръмнал...напада и убива!!!!
Публикувано: 30 October 2009 - 09:16 AM

Aleksandar
Публикувано: 30 October 2009 - 09:42 AM

Когато една бивша съученичка ми каза, че иска куче аз й предлагах най-ралични породи. Стигнахме до питбули и ротвайлери и тя ме погледна с една физиономия и каза "А, не, не! Не искам от тия, дето им се забива някаква кост в черепа и после оглупяват"

Публикувано: 30 October 2009 - 09:58 AM

Когато една бивша съученичка ми каза, че иска куче аз й предлагах най-ралични породи. Стигнахме до питбули и ротвайлери и тя ме погледна с една физиономия и каза "А, не, не! Не искам от тия, дето им се забива някаква кост в черепа и после оглупяват"

кажи и да си вземе чихуахуа та да няма проблем с костите в мозака хахахаха

Aleksandar
Публикувано: 30 October 2009 - 07:39 PM
Poncheens Black Charmer At Tiesto JW ShCM pictured here with the BIS judge Mrs Marion Spavin,
Chairman Robert Greaves and Andrew Clarke representing Purina the Sponsors
Прикачени снимки
Публикувано: 31 October 2009 - 09:07 AM
Незнайно защо, малцина от "нещастните" хора извън острова имат възможността да оценят по достойнство развъждането на поданниците на НВ КРАЛИЦАТА ... моите почитания към всички гръмки титли на кучето, но ми се иска да отбележа , че стандартът на породата е претърпял немалко промени през последните трийсетина години, а също така и разбирането за това що е то ротвайлер и как трябва да се развъжда.
Родословието на кучето е типичен пример за английско "дебелоглаво" развъждане от типа: ТИ НА МЕН НЯМА ДА МИ КАЗВАШ КОЕ И КАК!!! Ама че породата била се развивала едикакси, ама че в Германия и другаде се провеждат шампионати, където се събира цвета на породата в СВЕТОВЕН МАЩАБ ... абе щом не е АНГЛИЯ, не ми го хвали.
Съвсем пък ще оставя без коментар фактите, че в стандарта, валиден в Англия, можем да прочетем отдавна променените ръстови характеристики на породата, както и насърчаването към купиране на опашките...това е то: обичат да са винаги наопаки...като започнеш с движението на колите по улиците и стигнеш до липсата на смесители за топла и студена вода в много обществени сгради...
Затова да завърша така: халал да им е шампиона и на рамо да си го носят!
Публикувано: 31 October 2009 - 09:30 PM

Публикувано: 01 November 2009 - 02:27 AM

Ти пък, спам...хубаво е, че има и такива теми, че да се знае кое и как ... никога не е късно човек да понаучи разни неща...
Публикувано: 01 November 2009 - 08:09 PM
Публикувано: 01 November 2009 - 08:42 PM
най-тъпото е ,че и аз съм на същото мнение.Стандарта би трябвало да побутва една порода за да се изкарва най-доброто от нея,а не да я видоизменя.И аз бях много разочарован когато ходих за първи път на изложба и видях някви мършави и в същото време разпуснати без ни един ясно изразен мускул ротвайлери.Просто се бях навил да видя нещо което не съм виждал и затова може би останах разочарован.Пишейки този пост осазнавам,че може да си помислите,че се заяждам,но не е така...разбирам,че такъв е стандарта и кучетата по изложбите просто се придържат към него

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 08 November 2009 - 06:07 PM

Срещу символичните 100 лв давам за отглеждане много перспективно женско кученце от връзката МИРА - КОСЬО - с договор за съсобственост и евентуален първи избор на едно куче от следващо кучило по избор. Кучката ще попадне единствено у свестни хора, без претенции за повече от едно - две раждания в живота и...
orilmoril@gmail.com
Публикувано: 08 November 2009 - 06:49 PM
интересувам се от предложението Ви.
Има те ли други условия?
Мисля, че бих осигурила подходящи условия за отглеждането и възпитанието на кученцето.:)
пишете ми на пощата, може пък и да Ви излезе късмета...
имате ли СКАЙП?
Публикувано: 15 November 2009 - 10:50 PM

MOD.
Добре е, когато се слагат чужди снимки, то поне да се цитират имената на показваните кучета ...
Прикачени снимки

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 16 November 2009 - 08:27 AM

Не, всяко расово куче с добри заложби и правилно отгледано се очаква да изглежда така ... и без изкуствени стимуланти на растежа...
Публикувано: 16 November 2009 - 08:28 AM
Публикувано: 16 November 2009 - 08:31 AM
Със смирено снизхождение ще подмина лаишките глупости, написани от вас г-н AlStyle...
Публикувано: 16 November 2009 - 02:13 PM
Моля те, снимай и Херо. Знаеш, че имам афинитет към момчето.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро