Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2301 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 November 2009 - 02:18 PM

Абе не смея,да не ми се караш,че е малко дебел. ab_041.gif Ама нищо не мога да направя по въпроса,защото който се завърти покрай него му дава по нещо за хапване."Ама аз само малко му дадох-виж как ме гледа!Не може да не му дам"И други от сорта не оборими аргументи wf_039.gif

#2302 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 November 2009 - 02:26 PM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Добре се грижите за хайвана, сигурна съм. md_064.gif
Дай да го видим, пък аз обещавам да не се карам. beer.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2303 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 03:26 PM

MOD.

Добре е, когато се слагат чужди снимки, то поне да се цитират имената на показваните кучета ...

ами не им знам имената,в случая не те са важни за мен,а това как изглеждат въпросните кучета.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2304 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 03:52 PM

Здравейте на всички, чета от известно време вашите дискусии, къде по груби, къде по приятелски и с покана за кафета, реших да се включа и аз барабар петко с мъжете. Е и аз съм един от големите фенове на породата и то след като един красавец ме ухапа(слава бого на време се отдръпнах и само леко ме зехапа), но както и да е след тази случка като се прибрах в нас не ми подариха такова куче. Така около 15 години си мечтаех за рот и се радвах на чуждите.Много мои познати по край мен се запалиха по тази порода.Докато преди три години един ден мой приятел ми се обади и ме викна да видя какво е намерил,пред вратата му стоеше слаб, висок и много гладен мъжкар,беше и страхлив,не се приближаваше към никой,но с храна го подлъгах да дойде в нас,прибрах го, нахраних го и го оставих на спокойствие. На другата сутрин реших да вляза и да му дам от ръка,от тогава той е при мен и го обожавам(беше сбъдната мечта),а всички ме мислеха за луда как мога да прибера такова "страшно куче ". Кръстих го Блек и за моя голяма радост никой не го потърси,но дори и да бяха щях да ги чакам с пушка, защото никой не заслужава такъв тормоз какъвто той е имал(личеше му). Невероятно интелигентен,подлежи на команди въпреки че не съм го отгледала,е естествено проявява и собствен характер,но се справям. И така това е нашата история, ние не сме членове на вашите клубове нямаме и родословие, или поне не си го е взел като е избягал, или са изгонили неразбрах точно,но пак мисля че изглежда доста добре всичко си му е симетрично, пропорционално,(е липсва му опашката,т.е. купирана е.),та въпроса ми беше ще ни позволите ли да си коренспондира ме с вас или сме ви под нивото(винаги съм си мислила, че хората, които имат развъдници и изложбени кучета са много надути и че ако отсрещната страна не стои някой по велик от тях не си заслужава вниманието,надявам се да ме оборите и наистина да докажете че обичате кучетата, а не само факта че са изложбени и т.н.) ? Бих искала и евентуално мнение от дългогодишните развъдчици,защото когато го разхождам хората го заглеждат и го харесват,но ще ми бъде интересно и професионалното мнение. Поздрави на всички от форума и техните кучета md_064.gif

#2305 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 04:43 PM

Цитат(nemooo @ Nov 16 2009, 03:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
MOD.

Добре е, когато се слагат чужди снимки, то поне да се цитират имената на показваните кучета ...

ами не им знам имената,в случая не те са важни за мен,а това как изглеждат въпросните кучета.

За теб е ясно, че не са важни. Само дето имената на подобни кучета са много важни именно поради факта, че това най-често са КУЧЕТА-ШАМПИОНИ, т.е. РАСОВИ кучета, а не такива плод на междусъседско развъждане, което е и болката най-често на апологетите на НЕКЛУБНОТО "правене" на расата...

излиза така скъпи ми НЕМО: хем харесваш КЛУБНОТО, щото е най-доброто според някакви си картинки ... хем го отричаш, щото според някакви твои си интерпретации, организираната кинология спъва развитието на дадена порода...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2306 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 05:04 PM

Цитат(ДОКТОРЕТО @ Nov 16 2009, 03:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1. ...ние не сме членове на вашите клубове нямаме и родословие ...

2. ... но пак мисля че изглежда доста добре всичко си му е симетрично, пропорционално,(е липсва му опашката,т.е. купирана е.) ....

3. ... та въпроса ми беше ще ни позволите ли да си коренспондираме с вас или сме ви под нивото ...

4. ... Бих искала и евентуално мнение от дългогодишните развъдчици,защото когато го разхождам хората го заглеждат и го харесват md_064.gif

Така е, не сте членове на "нашите клубове", не разбирам за какво го изтъквате...ако е нещо с което се гордеете, това истински не ни касае, ако пък се чувствате ощетена - подайте си молба за членство в някой от "нашите клубове", току виж сме ви приели...

За съжаление ще се наложи да уточня, че въпрос 2. се бие с въпрос 4, защото някак хем си мислите (което за българина категорично означава "АЗ ЗНАМ" ), хем искате мнението на хората, които явно презирате и очаквате да не приемат вас и кучето ви на "тяхното" ниво ... според мен най-доброто във вашия случай е да си останете на ниво "хората се обръщат и го харесват" ... ако се опитате да прекрачите тази граница, вероятността да чуете нелицеприятни неща за така любимото ви куче клони към 100%, без значение, дали е успяло да си вземе родословието или не е имало този късмет ... съвсем отделна тема е, че в света на кинологията не е прието "дългогодишните развъдчици" да дават мнение току така и за щяло и нещяло ... мнение има работа да дава само и единствено оторизирания за целта съдия ... и то само по време на мероприятието, наречено "киноложка изложба"

по т.3 нека попитам и аз на свой ред: какво е вашето ниво, какви са ви критериите и на база какво очаквате да бъде сравнено нашето ниво с вашето и изобщо ... за какво говорите въобще, че нещо си изгубих мисълта, ДОКТОРЕТО?

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2307 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 05:16 PM

че са шампиони и че са расови се вижда.Не съм си и помислял обратното...а за останалото което си написал-ами не е вярно,че ги отричам.А и не съм казал ,че организираната кинология спъва развитието на дадена порода... казвам че се изменя породата.За мен на снимките които качих са расови кучета, такива кучета харесвам аз(говоря за външен вид)
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2308 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 05:43 PM

Като стана въпрос за външен вид.Ето моят идеал за това
INTER.CHAMPION,VDH/SCGJ/SCG/BIH/CRO/VEJ-CH,F.C.I.Vice Europa Young,Champion
I.F.R. WORLD WINNER 2006,F.C.I. EUROPA Champion 2007,Benelux winner'04/07
GONZZO EARL ANTONIUS

Front

А за женски
Chempion of Serbia,I.F.R. YOUNG WORLD WINER `07 + THE BEST YOUNG DOG AT SHOW,VDH EUROPAJUGENDSIEGERIN 2007,BENELUX YUGENDSIEGERIN 2007 + THE BEST YOUNG DOG ON SHOW 2007,ADRK BAYERNSIEGERSCHAU 2007 V1,ADRK OBERPFALZYUGENDSIEGERIN 2007,ADRK NORDBAYERNYUGENDSIEGERIN 2007,VDH BUNDESSIEGER 2007 V1,HUNGARIA KLUBSIEGER 2008,VDH Vice Europasiegerin 2008,VICE CLUBSHOW Holland Winner'09,ADRK Dreilдndereck siegerin 2009,ADRK KS 2009 - V1,Res.CAC-Anw.Dt.Ch.(VDH)+Auslandsiegerin 2009

Kendy Earl Antonius

User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2309 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 November 2009 - 06:37 PM

Цитат(navar @ Nov 16 2009, 05:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и да породата се изменя,в сравнение с шампионите отпреди 20 -25 години сегашните приличат на лалугери...но днес такъв е стандарта

Смехории! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

User's Signature

#2310 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 November 2009 - 06:43 PM

ДОКТОРЕТО,
Хубава случка разказахте. smile.gif Поздравления за делото ви!
Не разбрах обаче какви са очакванията ви тук - покана за какво?
Иначе тук мястото е открито за всеки, стига да спазва правилата на форума ... добре дош ли сте да си кореспондира ме.
User's Signature

#2311 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2009 - 07:07 PM

според мен това са пълни глупости,ГН Навар като съдя по себе си. Аз вече съм член на този форум около година, и още в началото всички ме приеха много добре и никои не ме е награбвал, Особено мод. и винаги ми се е обръщало внимание за каквото и да попитам или да се интересувам. За което благодаря.

User's Signature

Aleksandar

#2312 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 08:49 PM

ами бая си поиграх докато намеря имената.Ето ги и шампионите smile.gif
DIONYS OD DRAGICEVICA
- European Champion
- IPO 1
- HD/ED Frei, OFA Excellent
- OFA Heart(cardiologist) OFA Thyroid
- CERF'D, VWD Clear

INTL CH.,
BLACK TURK LION,
SchH I, BH, RCHCL, RJCH, RDerby Win '99, RJCI '00,
HCI '01 & '02, Loc 4 Top Ten '01, 5 CACIB,
20 BOB, 8 BOG, 4 BIS, COR 1967-98/147

CHAMPION BLACK TURK EURO
- International Champion
- American Champion
-Hungarian Champion
-Romanian Champion
-Moldavian Champion
- 16 x CAC, 7x CACIB, 2 x RCACIB
- Club Winner 2003
- V4 Euro Dog Show 2003
- 8X BOB, 1 x BIS, BH, SCH1

BLACK ROTT JARCO
Dame: HEIKE VOM GAMBRINUS
Born date: 02.12.1998

-ROMANIAN CHAMPION
-ROMANIAN CHAMPION "CUM LAUDAE"
-ROMANIAN JUNIOR CHAMPION
-MOLDOVA REPUBLIC CHAMPION
-ROMANIAN DERBY WINNER 1999
-ROMANIAN JUNIOR CLUB WINNER 2000
-HUNGARIAN CLUB WINNER 2001
-HUNGARIAN CLUB WINNER 2002 !!!!
-HUNGARIAN CHAMPION
-KOREA CHAMPION
-INTERNATIONAL CHAMPION
-4th place in ROMANIAN TOP TEN 2001
-5 X CACIB
-5 X ResCACIB
-40 X CAC
-10 X ResCAC
-20 X BOB
-8 X BOG
-4 X BIS
-BH
-SchH1

User's Signature

#2313 Потребителят е офлайн   Xrisi.dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Много .. но не чак толкова ... хD
Публикувано: 16 November 2009 - 09:03 PM

Здравейте на всички, чета от известно време вашите дискусии, къде по груби, къде по приятелски и с покана за кафета, реших да се включа и аз барабар петко с мъжете.

Пусни снимчици на ротчо smile.gif Браво, че сте го прибрали!

#2314 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 09:36 PM

Цитат(nemooo @ Nov 16 2009, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[/b]
[/size][/size]

браво немо...никой обаче не е искал постиженията на кучетата....ставаше дума само и единствено за имената им...сега като гледам още едно липсва...дотук си изброил само четири...расови кучета...по стандарта...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2315 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2009 - 10:26 PM

Цитат(KOKO_ko @ Nov 16 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nemooo @ Nov 16 2009, 08:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
[/b]
[/size][/size]

браво немо...никой обаче не е искал постиженията на кучетата....ставаше дума само и единствено за имената им...сега като гледам още едно липсва...дотук си изброил само четири...расови кучета...по стандарта...

петото не можах да намеря точно как се казва,защото снимката е използвана в много сайтове за ротвайлери пише нещо за "Marco", Rottweiler но не съм много сигурен затова и не го написах.Навар е прав кучетата са сръбски и румънски...а постиженията ги сложих,защото там пише годините през които са ставали шампиони,а там където не пише предполагам е защото е назад във времето
User's Signature

#2316 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 10:38 PM

Цитат(KOKO_ko @ Nov 16 2009, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1. ...ние не сме членове на вашите клубове нямаме и родословие ...

2. ... но пак мисля че изглежда доста добре всичко си му е симетрично, пропорционално,(е липсва му опашката,т.е. купирана е.) ....

3. ... та въпроса ми беше ще ни позволите ли да си коренспондираме с вас или сме ви под нивото ...

4. ... Бих искала и евентуално мнение от дългогодишните развъдчици,защото когато го разхождам хората го заглеждат и го харесват md_064.gif

Така е, не сте членове на "нашите клубове", не разбирам за какво го изтъквате...ако е нещо с което се гордеете, това истински не ни касае, ако пък се чувствате ощетена - подайте си молба за членство в някой от "нашите клубове", току виж сме ви приели...

За съжаление ще се наложи да уточня, че въпрос 2. се бие с въпрос 4, защото някак хем си мислите (което за българина категорично означава "АЗ ЗНАМ" ), хем искате мнението на хората, които явно презирате и очаквате да не приемат вас и кучето ви на "тяхното" ниво ... според мен най-доброто във вашия случай е да си останете на ниво "хората се обръщат и го харесват" ... ако се опитате да прекрачите тази граница, вероятността да чуете нелицеприятни неща за така любимото ви куче клони към 100%, без значение, дали е успяло да си вземе родословието или не е имало този късмет ... съвсем отделна тема е, че в света на кинологията не е прието "дългогодишните развъдчици" да дават мнение току така и за щяло и нещяло ... мнение има работа да дава само и единствено оторизирания за целта съдия ... и то само по време на мероприятието, наречено "киноложка изложба"

по т.3 нека попитам и аз на свой ред: какво е вашето ниво, какви са ви критериите и на база какво очаквате да бъде сравнено нашето ниво с вашето и изобщо ... за какво говорите въобще, че нещо си изгубих мисълта, ДОКТОРЕТО?

както си и мислех веднага започнахте да ме хокате,нито се гордея, че не съм ваш член, нито пък се чувствам ощетена, второ не мисля че въпросите ми се бият,трето аз никого не презирам това е много грозно, може да съм българка но незнам всичко,интересувам се от чуждото мнение и стига да не са смешни работи ги приемам,вслушвам се в съвети от хора които наистина имат опит. А за така наречените киноложки изложби и оторизираните съдии, ако като вчера съдят айде няма нужда(друга тема). ЗА малко и аз да се запитам за какво изобщо ви говоря ма се сетих, какви са качествата на моето куче и недостатъците, какво му липсва по екстериор и т.н. не съм тръгнала да го показвам по изложби,дори и да чуя нелицеприятни неща. И бих подала молба за член на някой клуб,кажете какво се иска от мен

#2317 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 10:41 PM

Цитат(dmm @ Nov 16 2009, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ДОКТОРЕТО,
Хубава случка разказахте. smile.gif Поздравления за делото ви!
Не разбрах обаче какви са очакванията ви тук - покана за какво?
Иначе тук мястото е открито за всеки, стига да спазва правилата на форума ... добре дош ли сте да си кореспондира ме.

Благодаря за поздравите, имам какво да науча от вас но мисля че мога да бъда полезна и аз,ако не с опит поне от вереринарен поглед.

#2318 Потребителят е офлайн   ДОКТОРЕТО Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2009 - 10:56 PM

Цитат(Xrisi.dog @ Nov 16 2009, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте на всички, чета от известно време вашите дискусии, къде по груби, къде по приятелски и с покана за кафета, реших да се включа и аз барабар петко с мъжете.

Пусни снимчици на ротчо smile.gif Браво, че сте го прибрали!

ето една две снимки като не претендирам че са добри

МОД.

Както вярно отбелязва по-долу нашият верен почитател navar сега следва да ти се случи следното: "сега ще те навикат и за строгия нашийник,и ще махнат снимките ... добре дошла в "нашия" форум" ... ТОЙ знае всичко! Понякога има дори и гадателски способности, както се разбира...

Вместо да те навиквам, ще те помоля да прочетеш правилата за ползване на форума и да се замислиш над онази точка от тях, където внимателно сме обяснили защо смятаме, че снимки на нашите кучета със строги нашийници са неподходящи за форума на НКР. Мисля, че все ще намериш начин да направиш снимки на кучето си без тези железа за укротяване на мечки по врата му.

#2319 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 16 November 2009 - 11:04 PM

Цитат(navar @ Nov 16 2009, 10:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dmm @ Nov 16 2009, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(navar @ Nov 16 2009, 05:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и да породата се изменя,в сравнение с шампионите отпреди 20 -25 години сегашните приличат на лалугери...но днес такъв е стандарта

Смехории! ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

щом казваш-мама ми е казала с мод-ове да не споря,аз съм прост говедар,кво ти разбирам от породи,селекции,и кинология.. но я сега погледни снимките и имената които е пуснал Немо от коя година са шампионите,и ги сравни с едно наше куче-да речем това което е пуснал сергееврот,или с което друго клубно куче от нашите изложби..както виждам това са кучета от близки наши съседи..виждаш ли разликата ..според мен разликата във визията на породата е ОЧЕВАДНА..
а и както Коко каза в един предишен свой пост,породата е претърпяла много промени в последните 30 години..да дам ли препратка към поста който цитирам по памет-ставаше дума за английския шампион..
или да продължаваме да спорим за това какъв е бил стандарта преди 25-30 години и сега..вервай ми ,не е само в купирането на опашката

Ти нещо изопачаваш нещата. Не знам защо реши, че съм ти наопаки, затова че породата се променя. ud_009.gif
Трябвало е да послушаш майка си - Не да не спориш с модове, а да не се правиш на кинолог. Опищя целия форум да плюеш Бг. кинологията, а сега се правиш и на специалист. А когато ни покажеш твое куче, произведено според правилата на АДРК, с постижения, тогава ела и си удари калпака в земята. Дотогава си спести раздаването на квалификации кои са лалугери и кои не. tb_195.gif
User's Signature

#2320 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2009 - 12:37 AM

Цитат
разликата се получава от факта дали плюеш или лижеш нечия задна долна част на гърба...

Не знам аз дали лижа някоя долна част на гърба, но ти определено можеш да го направиш. И за твое сведение аз мога да кажа, че от тези федерации които ти "НЕ ПЛЮЕШ" : бокса и кикбокса не може в България човек нищо да си избере. Само някакви въздухари. Само в борбата има що годе нещо. И ако обичаш не споменаваи повече кои какво лиже ГН НАВАР.
User's Signature

Aleksandar

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема