Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2321 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2009 - 07:09 AM

Цитат(navar @ Nov 16 2009, 11:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
.....

Тъй ...
Изписа цял ферман, но нищо по същество не съобщи. Показвал си кучета по ринговете, ОК. Това смятам никой не ти оспорва. И това ли ти дава право да слагаш етикети?! Много е лесно да се критикува отстрани ... Балкански синдром.
Не си ПРОИЗВЕЛ куче по клубни правила, не си направил нищо за развитието на породата!
И слепеца разбра, че не помагаш, но поне не пречи!
За киноложката ми култура - позволи ми и аз да поназнайвам туй-онуй.
Имаш и някакъв проблем със значението на думите уважение и подмазване?!
А що се отнася до моето модериране - хората от клуба не ми държат сметка, защо реши, че пред теб трябва да отговарям? А ако толкова си недоволен, можеш да се оплачеш на dog.bg. Дотогава, ще продължавам да модерирам според правилата на форума и за добруването на клуба.
С това приключвам спора.
Всяка иронична проява от тук насетне, омаловажаваща и усмиваща расовите кучета и хората свързани с тях, ще бъде трита, а при злоупотреба - отсраняване от форума.

Хубав ден!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2322 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2009 - 09:45 AM

Цитат(navar @ Nov 16 2009, 11:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ами аз показах кучета,които бяхе произведени според тогава действащите стандарти,явявали се на тогава провежданите изложби,и печелили каквото е трябвало..ама кой ти помни времето преди 10 години...

Не е важно какво си бил показал преди десет години...важното е какво показваш и в момента...може и малко странно да ти се стори, но НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО СИ БИЛ ПОКАЗАЛ, никой от нас в НКР не знае и НЕ ПОМНИ....сигурно защото е било нещо специално показаното от теб...пак ще кажа...сигурно всички ние сме виновни, че не помним чутовните ти подвизи по ринговете...и да...аз съм от многото, които ДОБРЕ помним времето преди 10 години

Цитат
да цитирам пак клубни развъдни номера ,и изложби ако искаш-много е лесно да се провери ??
за твое успокоение,става дума за кучета линия на Хасан....ако не ти говори нищо ,питай колегата си мод-Хасан беше негов...

За твое сведение: няма ТАКАВА ЛИНИЯ ... кучето даде прекалено малко поколения в България за да има ТАКАВА линия ... съвсем друг въпрос е що е линия и кой и как може да я поддържа извън едно организирано развъждане, каквото има само в НКР ... това, че някъде назад в нечий произход е внесеното от мен куче още нищо не означава ... и само за твоя справка: години след като кучето си беше отишло, из пловдивско се продаваха негови "новородени" приплоди ... забавно нали ...

Цитат
ако идеята е да се подмажеш на колегата си-поздравления ,успя..

Ами каква друга идея може да има един колега - модератор освен да се подмаже на колегата си модератор?!

Цитат
... но за справка да цитирам един колега,изявен кинолог относно ротвайлерите произведени в Бг,че ако ги съди германски съдия,така както съдят кучетата в германия,ще трябва да ги пратим да живеят вързани в някой заден двор...защо ме караш да пиша неща които не са за писане...англичаните били обратни колела,не разбирали от ротвайлери-а кой беше съдия на миналогодишната специалка??

Ами хайде като цитираш неизвестния "колега - изявен кинолог" бъди така добър да се поразровиш в толкова лщбимото ти минало и виж кои германски съдий са съдили нашите кучета ... да не забравя и евтиния ти популизъм, зачекващ г-жа Пинчес - съдила миналогодишния ни шампионат ... е, г-жата е известен по цял свят МФК-съдия, нищо , че е имала късмета да се роди на ОСТРОВА, БОГ ДА ПАЗИ КРАЛИЦАТА!

Цитат
... а кои са лалугери-вижда се ясно,сравни снимки на сегашни кучета и такива отпреди 10-15-20 години..и не говоря за българските само,а за всички

Ето снимка на тазгодишния ЛАЛУГЕР - победител на Клубната изложба на НКР:

ARES OD MITOV - open class - V1,CAC,KS,BOB ... и "за твоя справка" животното е около 60-тте килограма ... тип недоразвит лалугер, модел на стандарта 2005-2009 год.

Има и други лалугери за показване, ама малко се одосадих от глупостите ти...честно...бели и добри!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2323 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 10:32 AM

Цитат(navar @ Nov 17 2009, 10:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
да ,бели и добри...а дали не съм имал куче внук на Хасан, син на Арон...я да видим ..
Хасан и Берта -ади нямаха ли син Арон някакъв в пазарджик???
Той дали не заполоди една наша кучка от Лайман перингвайс и Габриела ф. Грейс???
а дали кученцата не си останаха при нас ??
и дали кученцата нямаха клубни развъдни номера..да речем 021/98-Рв и 022/98-Рв....и т.н ...

да...син и внук...и за каква линия говорим тук ... и къде са всички цитирани от теб кучета сега...къде са потомците им ... всеки може да си спомня какво е било преди 10 години...ако иска и днес обаче да говори, ще трябва да си свери часовника...вече сме 2009 год., а не 1999 ... и защото споменаваш някой си Лайман и някоя си Габриела ... ще замълча снизходително по повод качествата на тези животни ... в развъдната комисия на НКР се радваме истински, че няма следи от тези кучета в днешното ни развъждане...

и за завършек ще отида на любимата ти руска тематика... търговците и "размножителите на килограм" в тази държава наистина допринесоха през годините в огромна степен за разсипването на породата:

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2324 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 02:06 PM

Моя рот беше син на Лайман и Габриела фон грейс.......за съжаление не мога да намеря снимки и кучето отдавна не е сред живите. Според мен не беше от най-едрите , но смея да твърдя - изключително съразмерен.Като психика беше изключително уравновесен, за работни качества не мога да говоря ....беше просто домашен любимец , колкото до външния вид имаме оценка от изложба Мн. Добър - до колкото си спомням пишеше нещо от рода на отлична масивна структора , правилни ъгли , отлични движения и т.н......но имаше някакъв проблем със зъбите (според лекарите от непраилно хранене) бяха му потъмняли малко......това ще да е било към 1995-6 год. Съдията беше англичанин.

Следя с голям интерес спора ви и ми прави впечатление , че никой не споменава за работните качества на кучетата ....... имам усещането , че такива тежки , масивни кучета биха загубили от работоспособността си....опасявам се , че тази прекрасна порода ще се изроди в някакъв обикновен домашен любимец. Според мен освен на здравето и екстериора на кучетата следва да се обърне внимание и на работните качества.....не намирам кой знае каква информация за изпити или състезания на клубните кучета.
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#2325 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 04:30 PM

ЧИСЛОТО НА ИЗПОРТЕНИТЕ ОТ "ШОУТО" РАБОТНИ ПОРОДИ СЕ УВЕЛИЧАВА С ВСЯКА ГОДИНА

автор:
John Broadhurst

Числото на работните породи,изпортени от шоу развъждането се увеличава с всяка изминала година.
Пойнтерите вече не могат да намират дивеч.Басетът и Блъдхаунда не ходят по следа.Фокстериерите,някога малки и поврътливи се превърнаха в големи правокраки същества,неспособни да се шмугнат в лисича дупка.Някога силните и издръжливи Санбернари днес са толкова дисплазични,че е трудно да доживеят до старостта си без хирургическа намеса.Ирландските сетери-знаменитите търсачи са станали толкова разсеяни,че не са в състояние да открият дори и параден вход.А Кокер спаньолът,потресаващ в миналото ловец "джобен размер" се доближи до нивото на Мопс с козина на пудел,способен да се заблуди не само в полето,но и в собственото си пространство.
С изключение на шепа декоративни породи,които са създадени за да не вършат нищо,освен да топлят ръцете на своите стопани,няма нито една друга порода която виждаме по изложбения ринг способна да изпълнява задълженията за които е била създадена.
Фермерите които развъждат новите породи крави,свине или овце оценяват своите животни от икономическа гледна точка-количество месо или вълна имащи пазарна стойност която не се променя много,независимо дали една дузина съседи ще започнат да отглеждат овце и свине от същата порода.Развъждането на изложбени кучета също е вид работа,но тя се фокусира върху понятията "красив" и "моден"
Холандският генетик E.L. Hagedoorn,дългогодишен консултант на киноложките организации по цял свят предрече че шоу-ринговете ще унищожат работните породи и времето за съжаление доказа неговата правота.Още през 1939г. в една от своите книги той написа,че:"За много породи шоу-ринга е по скоро заплаха,отколкото помощ.Производителите започват да отделят все по голямо внимание само на тези точки от стандарта които са видими само на ринга и забравиха за по важните,чиято оценка е невъзможна в изложбена обстановка.Представянето на кучето на изложба няма никакво отношение към полезността на самото животно".
Организатори нееднократно са обявявали на всеослушание,че"Нашата изложба не е конкурс за красота.Ние имаме представа как трябва да изглеждат породите и какво трябва да умеят да правят..."Обяснете това на собственика на авганката изведена от изложбената си клетка,разресана прилежно и изсушена със сешуар,представена в ринга и после пак прибрана обратно в същата клетка.Обяснете това на селекционера на прекрасната Немска овчарка спечелила Best in Group,същият този,който с удивление наблюдаваше на същата изложба представлението на следовите овчарки от спасителната служба.Каквито и лозунги да издигат съвремените шоу привърженици-всичко си остава едно долнопробно театрално представление и нищо повече.
Теорията винаги завършва там,където започва реалността.И по всичко личи,че това е било винаги така.Някои от изложителите записват своите териери в клас "работен" само защото на няколко пъти са се шмугнали в дупка.Те претендират,че знаят що е "истинска работа".Само не ги питайте,как се измъква заклещено в дупката куче,или как се обработват раните след "битка".
Повечето съдии в ринга знаят много малко или почти нищо за реалната работа на породата която съдят.Почти никой от тях реално не е държал в ръцете си оръжие,не е виждал по ръцете си мазоли и не е пълзял по блатата...но за сметка на това по двадесет и повече години са държали за повода своите кучета,преодоляли са с тях хиляди мили,с една едничка цел- да прибягат по ринга в елегантни одежди.По някога са треперели по цели нощи по влакове и автомобили,спали са по лоши хотели и са се завръщали обратно.Но да проходят десет мили до лисича дупка,да видят какво прави тогава тяхното куче.НЕ,това те не са правили нито веднъж през живота си.
Изложбените линии фактически са отделени от работните.Така се случи с много ловни породи и продължава да се случва с всички останали работни породи.
През последните години,поддръжници на двете породи - Бордерколи и Джак ръсел териер обявиха война на АКС(рус) в опит да защитят работните качества на породите.За съжаление числото на селекционерите стремящи се да запазят генофонда и традициите в развъждането на работните породи от поколение на поколение намалява.В момента по иозложбените рингове все още е възможно да се видят работещи БордерКоли и ДжакРъсел териери,Но числото на реално работещите кучета по изложбените рингове от другите породи практически клони към нула.Лисицата и фазана не се интересуват от модерната екстравагантност.Тук цветът на козината,очите или носът няма никакво значение....У работните кучета красотата има собствено измерение което се определя с образно с думичката ПОЛЕЗНОСТ.
Повечето любители на кучета започващи да се занимават с развъждане имат опит с породата не повече от пет години.През цялото това време те са "събирали материал" и дори са прочели няколко книги за породата.Повечето не приемат развъждането за системна и отговорна работа.Размножават случайни кучета с една единствена цел-да произведат поредният победител.
Повечето никога не са тествали генетически своите кучета и когато биват запитани,не унищожават ли те със своето безотговорно развъждане работните породи,те отговарят:"ОК!Аз през живота си не съм изял нито една дива птица",или "На мен не ми е нужно куче за охрана на домът ми-имам си висока ограда и надеждна алармена инсталация" или "повече никой няма да ловува лисици,както знаете това е незаконно"
Ние никога не трябва да забравяме,че чудесните работни породи не са възникнали поради нашият каприз.Ние се явяваме само временни пазители на генофонда предоставен ни от предходните поколения развъдчици.Именно на нашите плещи лежи отговорността да съхраним най важното и най доброто и да го предадем на идните поколения.
Отговорният развъдчик се отнася сериозно и уважително към историческото предназначение на своята порода.Длължен е да тества своите кучета и да установи тяхната реална работна пригодност.Да се убеди,че тяхният екстериор,размер и темперамент ги правят подходящи за изпълнение на историческата им мисия.Стандартът на породата се е родил не в ринга,а тамкъдето е истинската и сериозна работа.Нека не забравяме,че само там кучето може да бъде оценено обективно,за това за кoeто е създадено.

Статията е от списание:
"Мой Чемпион" №4/2008

#2326 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 05:43 PM

Цитат(navar @ Nov 17 2009, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ти пък.. сега работни качества...
айде пак стана мазало...
сега ще се почне едно обясняване как видиш ли клубните кучета хапят ръкав и вървят по следа-имат си работни качества...и не са загубили грам от работните си качества...май натам върви и любимия ни ротвайлер-няма вече месари,няма стада,няма каручки-има САС,САСIВ,ВОВ и разни други съкращения...за кво му е на ротвайлера да работи като може да се разхожда по ринга,а през останалото време да спи в клетка...

Гледам тук си търсиш публика и харесваш и ползваш популизма на хората от които уж толкова си се отвратил. Знай едно...не знам как са "произведените" от теб в някакво дружество кучета...аз за моите и за много други кучета в клуба знам едно: малко фигуранти издържат 2 - 3 атаки и дотам...всичките ми кучета са били кошмар за големите усти...двама-трима от най-добрите фигуранти в България се осмеляваха да работят с моите иначе добри и гальовни като котки Хасан и Яго ... и ако към нещо съм се стремял през годините, то това е било да УДЪРЖАМ толкова " бързо губещите се" работни качества на нашето куче ... отдавна няма каручки, няма ги и онези стада отпреди 100-200 години, няма ги и месарите, които някога са спасили породата от затриване...днес сме 2009-та, а не 1909-та ... кучета всякакви, едни стават повече за работа, други не...истината е, че трябва да се търси златната среда, а такава с големи усти и претенции никога не може да бъде постигната...

Теб, навар, като най-голям радетел на работните качества на кучетата на НКР те каня да си обуеш едно гащеризонче и да се побориш със същия този Арес от Митов, или с моя добричък като теленце Косьо от Тишевица, може и да се пробваш и с един Али от Алегро Диваче ... макар, че що касае този последния...не, по-добре да не рискуваме, че да не се наложи да пропуснеш варненския форум поради главоболие...

Това, което се опитвам накратко да кажа е, че за съжаление много малко хора у нас работят истински с нашата порода, което само по себе си не е проблем на породата и работните и качества...затова има и изпити за развъдна годност, а там се проверяват много лесно качества като сила на характера, борбеност и др.

Темата е приключена поради явното изчерпване на доводите и на двете страни... а и не на последно място защото както каза: ТЕБ НАШИТЕ КУЧЕТА НЕ ТЕ КАСАЯТ, имаш си там някакви други дето в крайна сметка развъждаш, показваш по изложби или каквото там друго каза...

Когато се върнеш в породата с великите ти кучета за по 1600 евро "всякото" с радост ще те изслушаме и ще премерим верността на идеите ти...никого не сме върнали през годините, и на теб ще се радваме...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2327 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2009 - 10:06 PM

Г-н КОКО_ko (Мод.) по-долно и непочтенно нещо от това да се криете и възползвате така нагло чрез правомощията дадени ви (да се модератор) наистина не съм срещал.Това да коригирате мнение чрез мод. контрола и след това да заключвате тема и да не оставяте даден потребител да отговори или да редактира мнение е тъпо.Реално погледнато всички, които са против вашите мнения (наопаки като Англия и прочее) трябва да им се запуши устатат, като не им се дава право да говорят (като се заключват теми...) мнооого долно нещо.И говорите за "бели и добри", кое ви е бялото на вас...това че се криете като лисица зад титлата " МОД " - това е безумно тъпо.Вие сте зрял човек, постъпете като такъв... и уж живеем в демократично време....ебахти и демокрацията.Като не ви оттърва нещо оборете го ,а не се скатавайте.Никой не е длъжен да е съгласен с това, което мислите...всеки си има собстено мнение и е свободен да говори(вече няма ограничение/забрана на речта и следователно наказване за тези, които говорят).Вземете си поука и оправете нещата както трябва да са си.
Хайде сега желая на всички лека вечер.

#2328 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 11:25 PM

радвам се,че нашата говорилня е по-интересна от много други във форума,защото се обсъждат сериозни теми,а не теми от рода - каква дрешка да облека на кучето си? smile.gif Дано да си остане такава и да не се трият и редактират коментарите

п.п. и дано да не станем всички само читатели smile.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2329 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 11:28 PM

Цитат(AlStyle @ Nov 17 2009, 10:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Г-н КОКО_ko (Мод.) по-долно и непочтенно нещо от това да се криете и възползвате така нагло чрез правомощията дадени ви (да се модератор) наистина не съм срещал. Ебахти и демокрацията ...

Ебахти, неебахти ... темата е приключена. Тук няма какво да се доказва, нямам и опоненти за оборване насреща си. Имам само празни приказки и недоволстване от системата, което гледам и слушам откакто има организирана кинология у нас...г-н АлСтайл ... ние с навар поне се видяхме очи в очи...ти като какво мерило ми се явяваш тук да ми обясняваш, че съм се криел зад правомощията, дадени ми като модератор?

Нормално е хора като теб да се правят, че не разбират за какво говоря. Така резултат от безкрайните ни лакърдии НИКОГА няма да има...затова и е ПРИКЛЮЧЕНА ТЕМАТА. С такива като вас В НКР НЯМАМЕ КАКВО ДА ОБСЪЖДАМЕ...да не говорим, че дадох предложение: елате на общо събрание на Клуба и си изплачете болката или станете наши членове и давайте предложения...ето на това аз казвам "ебахти верно демокрацията" ... вечна опозиция без конкретни предложения и нищо реално показано никому не е нужна...затова за не знам кой път : КРАЙ НА ТЕМАТА!

И ако толкова ви боли: оплачете се на администрацията на форума, че съм хем потребител, хем модератор ... може пък и да ви излезе късмета и да ме разкарат с гръм и трясък, та ега ви олекне и ви стане густо майна!

и да: бели и добри - вече много повече от двамата колеги ме подсещат, че е добре да сме по-стриктни в модерирането по отношение на вас ... както и да е ... ПРИКЛЮЧЕНА ТЕМА и за да няма недоразумения за сетен път: вместо да заключваме "неудобните" ни теми просто ще трием откровените ви псевдореволюционни бръщолевения...щото ни е страх от истината и щото сме едни такива долни и подли...да, бели и добри...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2330 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2009 - 11:45 PM

Цитат(navar @ Nov 17 2009, 10:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
прав е КОко..това е говорилнята на НКР-а аз не съм член ... докато не с епояви някой нов Навар който да мъти водата ....
а бели и добри...е просто заучена фраза...за да няма повече конфликти,обидени,накърнени чувства млъквам..ставам читател какъвто бях три-четири години...а КОко за да направя това което съм обещал,някой трябва да заяви желание да ми дойде на гости,нали...айде бели ,черни ...все тая...

Тук не е място, където който и да е може да "мъти някаква вода" ... със сигурност не и водата на НКР. Единственото, което в този случай се случва, за съжаление е това, че хора, нямащи нищо общо с организираната кинология у нас, стават волю - неволю свидетели на безсмислени разпри в интернет пространството ... ето затова отново да кажа: щом си толкоз загрижен за породата РОТВАЙЛЕР у нас ела на общото ни събрание и се изокай, оплачи се, дай предложения, стани инициатор на нещо ново и положително. И сега защото никак, ама никак не ти се занимава с организацонна дейност, а още по-малко с развъждане, контролирано от хора от които си се "отвратил" по презумпция ... та затова ОТНОВО ще чуем от теб вечното и единствено: "КОРУПЦИЯ" ... "ОСТАВКА" ... е...чували сме го и преди...и какво от това...

п.с.

Много сложно става това твоето: хем сме поканени уж, хем изведнъж трябва да ЗАЯВЯВАМЕ желание за гостуване ... аз лично помня как преди повече от година пред свидетели се изока, че сме канени в Пловдив в обозримо бъдеще на някаква митична софра...е...останахме си само с мечтите ... бели и добри, все пак!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2331 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 12:31 AM

Цитат(navar @ Nov 18 2009, 12:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
..бели ,зелени и червени...и добри

п.с само да попитам какво значи думата изока,която ползваш..в нашия край я няма

"Бистришките баби са прочути из целия свят с изпълненията си - включени са в Списъка на шедьоврите на световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Жителите на малкото село Бистрица, в подножието на планината Витоша, успяват да съхранят фолклора си непокътнат през вековете. И до днес пеенето, танците и специфичните ритуални практики на жените се предават от поколение на поколение.
Групата на Бистришките баби е основана преди повече от половин век и днес се състои от 9 жени трето поколение певици. Те пеят на две групи - едната група пее, а другата отпява. Пеят само стари песни по същия начин, по който са се пели преди години. В репертоара си имат над 300 песни. Повечето са трудни за изпълнение, изпъстрени с орнаментика, която те наричат "тресене". Не може да се научи от ноти, защото почти не се записва вярно, и съответно не може да се прочете. Първо трябва да се усвои стилът, което отнема години.
Пеенето на Бистришките баби е уникално, защото е много старинно запазено е още от предхристиянската епоха. Специалисти го определят като уникална полифония на три гласа. Полифонията е архаичен тип пеене с характерна мелодика, запазило се през хилядолетията. Трите партии са характерни само за Бистрица и ги няма в другите населени места в Шоплука. Горният глас се нарича "окане" и се изпълнява от по една жена от всяка група. Другите две жени "бучат право", т.е поддържат основния тон като втори глас, а останалите две жени в групите "бучат криво" - изпълняват трети глас.
Песните на бистришките баби съпровождат празниците от обредния календар. Песни има за всеки обичай, за всеки вид труд, както и за развлечение..."

иначе в ежедневието да се изокаш означава още: да се "изцепиш" , да се изкажеш с апломб, да натъртиш нещо многозначително, да кажеш - АЗ СЪМ ... все от сорта неща...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2332 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 06:27 AM

Навар , Коко е прав в много отношения ....ние мрънкаме, на пример, че не се говори за работните качества на кучетата...ами айде предложи нещо, с което да се накарат бъдещите и настоящи стопани на ротове, да работят с кучетата си ( като не визирам пазенето на стадата ) Познавам много стопани на кучета , или по-скоро , на пръсти се броят тези дето идват поне на училище , което даже им е безплатно.....че вече не виждам ротове дори и в полицията.
Българина е мързелив а не кучетата...това е.

Може би трябва повече да се говори , пише и популяризира ....не ми идва на ум , а и не е моя работа , за това и не критикувам никого.

А да се спори толкова ожесточено, кое куче изглежда по-добре или повече отговаря на стандарта е направо безсмислено......просто отивате на специалка и това е......е , който няма родословие си седи в къщи или си води ротовете със стадата, в което също няма нищо лошо.

User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#2333 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 03:48 PM

Аз много искам да водя кучето си на училище, но какво да направя като съм от Банско и тук няма човек които да разбира поне малко от възпитание на кучета. Аз се опитвам и форума много ми помага, но не всичко можеш да постигнеш само с четене на форума. Все пак някои ртябва да ти покаже някои неща. Просто нямам физическата възможност да ходя всяка седмица в събота и неделя в София, а съм чул че не било добре да се оставя кучето в училище примерно за месец???? Което не знам дали е така.
User's Signature

Aleksandar

#2334 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 November 2009 - 04:14 PM

Забрави варианта да го дадеш някъде и след месец да го вземеш обучен. Кого ще слуша? С какви "методи" ще е обучаван? Как ще се грижат за него през този месец?
Качественото обучение се получава само, ако се учат едновременно куче и стопанин.

#2335 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 04:21 PM

Цитат(Francesca @ Nov 18 2009, 04:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Забрави варианта да го дадеш някъде и след месец да го вземеш обучен. Кого ще слуша? С какви "методи" ще е обучаван? Как ще се грижат за него през този месец?
Качественото обучение се получава само, ако се учат едновременно куче и стопанин.

ами всъшност идеята ми я подхвърли един планински спасител, защото и тяхните кучета ги водят на обучения. Но не знам как точно става.

User's Signature

Aleksandar

#2336 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 04:52 PM

Цитат(Баката @ Nov 18 2009, 04:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...ами всъшност идеята ми я подхвърли един планински спасител, защото и тяхните кучета ги водят на обучения. Но не знам как точно става.

така е то, у нас всеки разбира от всичко ... кажи му на планинския спасител да си спасява по планински, а не да дава вредни съвети :) ... аз съм сигурен, че спасителите би трябвало да разбират от СПАСЯВАНЕ, а не от ДРЕСУРА ...и да, забрави просто да си даваш кучето където и да е...само ще ти вземат парите и дотам. Дресурата при други хора е много фина работа, за съжаление това е и доста скъпо удоволствие, а и не бих ти препоръчал повече от 4-5 човека на които да си повериш хайванчето...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2337 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 06:36 PM

Благодаря за ценните съвети, надявам се да ми помагате и за напред, защото искам моят сладур да стане много възпитан и послушен.
User's Signature

Aleksandar

#2338 Потребителят е офлайн   Борис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 09:41 PM

Някой може ли да ми препоръча тренер в северозападна българия? Благодаря предварително =)
User's Signature

Качена снимка

#2339 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 11:31 PM

като стана въпрос за работни качества ето един шампион

08 DM World Working Champion
08 DM High Protection 08 Europaseiger Winner V-1 IFR World Champion Show -V-2 DT VDH CH German CH 12 x V-1 rated Excellent Korung SchH/VPG III, IPO III BH, AD, Ztp, HD +/-, ED + Ives competing at the IFR World Championship Milan, Italy V-2

Ives competing at the 2008 ADRK Klub Seiger Show (Champion Class)

1st place at the the World Working Championship Germany's Deutsch Meister 2008

Ives winning the 08 Deutsch Meister with Oliver Neubrand korung 2008

Europasieger Show 2008, V-1 and New VDH Champion

User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2340 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2009 - 11:49 PM

Цитат(nemooo @ Nov 19 2009, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
като стана въпрос за работни качества ето един шампион

добре де, ти какво искаше всъщност да ни кажеш? искаше да ни покажеш куче каквото не сме виждали, или снимки от проведен работен изпит, каквито и ние можем да намерим в Интернет?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »