Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2621 Потребителят е офлайн   Desenceto Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2010 - 12:01 PM

Разрових се и неможах да намеря отговор на въпорса си затова питам тук!! Някой виждал ли е комбинация от ротвайлер и чау-чау ? Дали ще се разберат ? До колкото четох в форума на чау-чау мечовците приемат други кучета и малко хора са имали проблеми, но ме притеснява дали Бък (ротвайлера) ще приеме "мечо", при условие, че е бил единствено куче до сега ? Ако някой има опит моля да сподели !! Поздрави на всички !

#2622 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2010 - 12:49 PM

Показване на мнениетоDesenceto, в 12 July 2010 - 12:06 PM, написа:

Разрових се и неможах да намеря отговор на въпорса си затова питам тук!! Някой виждал ли е комбинация от ротвайлер и чау-чау ?

ТИ СИ ЛУД БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Aleksandar

#2623 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 12 July 2010 - 01:18 PM

Май нещо не схващам, защо да е луд/а? До колкото разбирам Desenceto просто иска да гледа две кучета, пък дали ще се разберат... от много неща зависи.
User's Signature

Качена снимка

#2624 Потребителят е офлайн   Desenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 01:18 PM

Показване на мнениетоБаката, в 12 July 2010 - 12:54 PM, написа:

Показване на мнениетоDesenceto, в 12 July 2010 - 12:06 PM, написа:

Разрових се и неможах да намеря отговор на въпорса си затова питам тук!! Някой виждал ли е комбинация от ротвайлер и чау-чау ?

ТИ СИ ЛУД БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eg_033: :eg_033: :eg_033:

Защо да съм луда ??? Защото се интересувам ли ?? Не знам нещо и търся информация от по компетентини от мен, не виждам кое е лудост!! Ако бях написала имам чау-чау и ротвайлер, ВЕЧЕ ги имам и сеа питам - да щеше да е лудост, но както виждаш просто се интересувам... Нужно ли е всеки път когато някой по неусведомен от вас попита нещо да го нападате. Знам, че ротвайлерите са доминантна подора кучета, но имам познати с лабрадор и ротвайлер и както се вижда те се разбират !!!

Много ми е интересно защо всеки път като попитам нещо се намира някой да ме нападне веднага... Питам, защото не знам, а не защото си тарся да се заяждам с някой ... Ако може някой да ми даде компетентен отговор от личен опит (или да е наблюдавал нещо подобно ) Благодаря, а ако не моля мод да ми истрие въпроса, защото не виждам причина да ме нападат. Чудно ми е как от форума на чау-чау можаха да ми отговоря като човек на човек без тъпи коментари и излишни емоции .... :md_064:

#2625 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 July 2010 - 01:24 PM

Desenceto, Баката може просто да се е заблудил от изречението " Някой виждал ли е комбинация от ротвайлер и чау-чау" и да е решил, че искаш да вадиш такова кучило. Аз в първия момент също се опулих, но като прочетох целия пост мисля, че ми се изясни. Но той предполагам ще си каже какво е имал предвид.
User's Signature

Качена снимка

#2626 Потребителят е офлайн   Desenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 01:26 PM

Съжалявам за обърването имам предвид да живеят заедно :db_046: Мъжки ротвайлер и женска чау-чау (естествено кастрирана ) :ae_085: В случея мъжкия ще е по голям с около година !!! Надявам се сега да стана ясно и да не се получават обърквания :ae_085: :ae_085:

#2627 Потребителят е офлайн   Desenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 01:29 PM

ZviariK благодаря за пояснението !!
Както казах ротвайлера е мъжки и ще е 1 год по голям от мечото , който ще е женски !! Ротвайлера ще вижее вън а мечо вътре .. Просто искам да знам дали ще се разбират когато излизаме или като се вижат просто нейскам зверове ( и двете кучета ще са добре дресирани естествено) :ba_025:

#2628 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 July 2010 - 01:35 PM

Хората с опит да кажат, аз като наблюдател мисля, че никой не може да ти даде категоричен отговор. Зависи твоето куче дали е свикнало с други животни по принцип, зависи другото дали е свикнало по същия начин. Може пък по принцип и двете кучета да се разбират с други животни, но да не се харесат по между си. Може пък и да се харесат. И двете кучета ли са големи /пораснали имам предвид/? Знаеш ли твоето как реагира на бебета /ако мечката е бебе....въпреки, че щом е кастрирана няма да е бебе/?
User's Signature

Качена снимка

#2629 Потребителят е офлайн   Desenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 02:48 PM

Ами моят е още малък и чесно казано се страхува от други животни (имам предвит домашни ) виждал се е с един пикинез (колкото него на 3 месеца и малко) и го беше страх. Иначе от уличните кучета не, на тях просто не им обрашта внимание, а с по големите домашни се опитва да ги души и да си играе иска.
А чау-то ще го вземаме бебе (после ще го кастрираме като порасне), но до тогава ротчо ще е на около година, защото сега е малак и няма да мога да се оправям с две бебета :be_107: :be_107:

#2630 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2010 - 11:26 PM

Много се извинявам за недоразумението, наистина не съм разбрал правилно, но беше написано подвеждащо. Затова съм се объркал, помислих, че става дума за кучило от двете породи, а както знаем, има всякакви индивиди, с всякакви странни идеи на този свят. Още веднъж, извинявай.
User's Signature

Aleksandar

#2631 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 10:00 AM

Баката няма нищо грешката е моя, защото не съм се изразила правилно. Поздрави !!! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2632 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 10:39 AM

Показване на мнениетоDesenceto, в 12 July 2010 - 11:06 AM, написа:

Разрових се и неможах да намеря отговор на въпорса си затова питам тук!! Някой виждал ли е комбинация от ротвайлер и чау-чау ? Дали ще се разберат ? До колкото четох в форума на чау-чау мечовците приемат други кучета и малко хора са имали проблеми, но ме притеснява дали Бък (ротвайлера) ще приеме "мечо", при условие, че е бил единствено куче до сега ? Ако някой има опит моля да сподели !! Поздрави на всички !

Вижте аз лично мисля,че не би трябвало да има проблем.Естествено,че подхода и начина,които ще изберете за социализирането са много важни.Но положителното е ,че са още малки и двамата.
Моят случаи е различен....Аз имам изоставена меле3ка(кастрирана),но тя дойде преди ротвайлерите.И въпреки ,че е 10 кг с мокра козина :ab_041: си позволява да им досажда и да ги дразни от време на време.Еееее Daisy(женската ротвайлерка),понякога и се поскaрва,когато малката дразнителка прекали,но аз не обръщам внимание....Женска им работа... :wb_052:
С Dick(мъжкара),няма никакъв проблем,ама и той горкия според мене вече се е отчаял между тия двете ненормалници...
Като оставим шегата настрана...
Единственото,което Ви съветвам е да внимавате с на кой,какво и защо?!Защото аз лично имам един недостатък и той се състои в това,че на малката любима п.....рка и позволявах повечко и не претендирах,толкова,колкото от големите....оттам в началото се зароди малко ревност,но бързо коригирах проблема и сега всички сме едно голямо,послушно и щастливо семейство... :af_089:
Пожелавам Ви успех...

P.с....Иначе много ме развеселихте с последните постове,чак започнах да си представям ,какво би излезнало :ud_009: ....И Моля Ви не мислете,че сме кръвожадни и зли (Вярвайте ми,това са само градски легенди :md_064: ),но самият факт,че сме горди и отговорни собственици,на една от най класните,уникални и качествени породи предполага,че e по добре да се пита и изчисти някое недоразумение,отколкото да замълчиш,защото можеш да сбъркаш :md_064:

Да си допиша нещо,че се присетих....
Питането ми е....Внимателно ли преценихте и обмислихте дали Вие ще имате необходимото време и възможности да се занимаете с две толкова специални и ангажиращи същества?!
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#2633 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 03:23 PM

grigo009 На първо място много благодаря за отделеното време и изчерпвателния отговор.
Та сега аз да ти отговоря :
Аз лично страшно много обичам кучета, приятеля ми също ! Знам, че едно куче е огромна отговорност и не е само да го гушкаш и да му се радваш. Ротвайлера иска много обучение и го зехме след много време обмисляне и сега се справяме и той е едно добре гледано и възпитано куче (макар и още малък ). Бък (ротвайлера ни ) е едно много умно куче,но има нужда от много време, а аз имам такова. По простата причина (макар, че звучи някак си гадно), че нищо не правя по цял ден. И цялото ми време е негово. Приятеля ми работи, но също отделя всичкото си време на него. Искам само да кажа, че ще изчакаме известно време Бък да поотрасне, за да може да му дадем най-доброто обучение и да има основното. Просто нейскам да рискувам едното от двете кучета да не бъде въспитано като хората, защото нейскаме зверове, а домашни любимци и добри приятели.
Знам, че и след година, две ротвайлера няма да спре да има нужда от обучение, но вече ще има изграрени основни навици и най-важното ще знае какво може и какво неможе да прави и няма да си прави каквото му се иска на него.
От своя страна чау-то също иска много грижи и възпитание и поддръжка на козината и те са по боледуващи кучета (голям израз иначе :ab_041: ) и за него ще ни трябва много време, но тогава (когато го вземем ) и приятеля ми ще има повече свободно време и се надявам да успеем.
Но никога не бихме взели животинка (няма значение каква и мишле дори), за която няма да имаме време или възможност да се грижим.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2634 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 06:45 PM

Виж много се радвам за тебе и адмирирам въодушевлението и желанието,което показваш..... :ba_025:
Лошото в случая е ,че сега погледнах на колко години си и за съжаление,няма да бъда коректна,ако не ти призная,че съм много против младежи на тази възраст да поемат подобни сериозни отговорности(не ,че няма и от ужким порастналите по паспорт,с трески за дялкане,даже напротив,Ho това е друга тема)...
Идеята ми е....Hе че не си способна да се справиш.Може би така сам научена,че си има възраст за всичко.
Оооофф незнам как да ти го кажа,но и съм длъжна да ти обесня,защо така мисля...
Моето мнение си е мое и никoй не длъжен да се съобразява.....
Hямаш идея до няколко години,колко ще ти се промени живота и въобще няма да прилича на описания....А както знаем ,кучовци средно 15-ина години живеят,да не говорим(колкото и психопатски да ти прозвучи),един ротвайлер от какви грижи и нужди ще има и по натам.
Cега всичко ти е цветно и розово,но има ситуации,които не зависят напълно от теб и после ще трябва да взимаш решения...
Моля те разбери ме говоря ти най приятелски.... :ae_085:
Съвета ми е да не взимаш засега друго кучо и да си усложняваш ситуацията сама...Изчакай няколко години да видиш накъде ще те духне вятъра, и когато си по стабилна,взимай по конкретни решения...

P.с....Виж живея от доста години в страна ,в която със закон е прието непълнолетни граждани да нямат право да са собственици ,на определени породи кучета,не защото е някакъв вид дискриминация,а защото са преценили ,че така е редно и по добре.Знам ли и аз...
Както казах... Hе ми взимай думите ,като атака или каквото и да било,приеми ги като съвет от човек,който е минал по този път и знае за какво иде реч... :md_064:
Хайде чао засега и успех от мен в избора....от сърце.. :rc_036:
User's Signature

#2635 Потребителят е офлайн   inside690 Икона

• Interests:Интернет, Дизай, Уеб Сайтове

Публикувано: 14 July 2010 - 11:29 PM

Като гледам бая се карате тук, ето ви един виц за разведряване:

- Четири крака и една ръка - що е то?
- Щастлив ротвайлер.

#2636 Потребителят е офлайн   Vlado & Amber Икона

Публикувано: 15 July 2010 - 11:17 PM

И аз се колебаех какво куче да избера,но се спрях на женски рот,мъжкия просто ми убегна.Колкото сериозно по темата за куче ПАЗАЧ едва ли има две мнение(тоест едва ли има две раумни и обосновани мнения) ротвайлер е максимално подходящ за пазач-привързан,с чувство за собственост,достатъчно респектиращ,сериозен(аз също подкрепям мнението че НОК са лигави).Винаги съм харесвал породата-излъчва нещо специялно,има нещо философско в поведението дори и на малките пупета.Поздрави и умната с изобра на порода.

#2637 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 12:07 AM

Показване на мнениетоVlado & Amber, в 15 July 2010 - 10:22 PM, написа:

И аз се колебаех какво куче да избера,но се спрях на женски рот,мъжкия просто ми убегна.Колкото сериозно по темата за куче ПАЗАЧ едва ли има две мнение(тоест едва ли има две раумни и обосновани мнения) ротвайлер е максимално подходящ за пазач-привързан,с чувство за собственост,достатъчно респектиращ,сериозен(аз също подкрепям мнението че НОК са лигави).Винаги съм харесвал породата-излъчва нещо специялно,има нещо философско в поведението дори и на малките пупета.Поздрави и умната с изобра на порода.

:ud_009: :ud_009: :ud_009:
Мдааа лично за мен ,когато някои има колебания за нещо,не е на добре работата....
Иначе ме забавлява искренно темата...Супер готина е...да се чудиме и избираме какво,как и защо,че чак да се обесняват и обосновават превъзходства и други... :ud_009:
Лека нощ на всички ....и Моля ,които все още се двоуми...да си помисли,доста(ако му е възможно),преди да вземе конкретно решение.... :mg_062:
User's Signature

#2638 Потребителят е офлайн   ДеSиHka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 01:48 PM

grigo009 да разбирам, че това е приятелски съвет и съвсем не смятам да се сърдя . Знам, че си прав/а за всичко,което каза. Най-важното, което трябва да спомена е, че няма да се грижа само аз това съвсем не го правя само на своя глава. Защото сама няма да мога да се справя в никакъв случей и много добре разбирам какво имаш предвит.
Отностно запитването ми:
Питах информативно не съм на 100% решена, че ще го направим. Има още много време да обмислим нещата. Естествено, че помислих над всичко, което ти си написал още преди това. Защото знам(както писах и в предишен пост), че едно куче не е топка козина, която може да мине само с гушкане и хранене два/три пъти на ден . Много съм далеч от тази мисъл, поради ред други причини. Няма да казвам, че знам точно какво ни очаква, защото незнам. Знам само, че няма да ни е лесно, защото за мен едно куче е все едно, едно дете , иска не само любов и да му се радваш иска възпитание, разболява се, иска да прекарваш по голямата част от времето си с него, защото има много нужди. Знам, че в живота няма нищо "розово". И добре разбирам съвета ти . Благодаря много !!! :re_037: :re_037: :re_037:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2639 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2010 - 02:35 PM

За мен е истинско удоволствие винаги,когато ми се отдаде възможност да си общувам с разумни,млади хора....
Комплименти :rc_036:

P.S...Женa съм :ab_041:
User's Signature

#2640 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 09:31 AM

Ще задам няколко въпроса,които от много време насам ме "измъчват" и искрено бих се радвала да получа отговор.
Как е баба Феста (Festa von Tishevitsa) ? Още ли е в Пловдив? И не на последно място да помоля за снимки,защото от дълго време не съм виждала красавицата,а ако и снимките са правени скоро,цена няма да има фотографа :dog: :smile:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема