Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2741 Потребителят е офлайн   rANdi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2011 - 01:19 PM

Като външен вид ми харесва повече рота.И другото е,че като чета доста хора са доволни от своите ротвайлери.Може би защото повече хора ли го имат,не знам

#2742 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 February 2011 - 01:45 PM

познавам и доста хора с догота и те са много доволни.Външния вид е едно качествата друго.Сам си избираш какво търсиш.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2743 Потребителят е офлайн   rANdi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 01:46 PM

Показване на мнениетоrANdi, в 13 February 2011 - 12:05 PM, написа:

Нямам много опит точно с тези две породи,обаче който се колебае между тях според МЕН рота е по-добрия избор.И двата са хубави,уникални породи обаче...мисля,че рот :wb_052:

#2744 Потребителят е офлайн   geriat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2011 - 02:42 PM

Моето мнение-Рота е с по-малко "генетични' болежки! Израсте ли до към годинка,нормално,после трябва влак да го "блъсне"...
Деяни и на двор,далеч повече от други породи,обучава се лесно,страшно е привързан към стопаните си! Не "цвили-приказва" или там каквито други определения има за вдигане на шум в дома,особено в апартамент! Спокоен е в малка,ограничена територия-без да се налагат километрови разходки! Не,че не иска,но се примирява и с това,което можете да му дадете...Не "шляпа" излищно с опашка,която може да разрани...Космите се почистват далеч по-лесно от по-късокосместите породи,на които космите се забиват по всичко.Чистоплътен е!
Не омаловажавам другите породи! Хората са зъздали около 400 породи-на "цвет и вкус",както казват Братушките!
Имаш свое право на избор!
Не на последно място можете да си осиновите и да спасите куче от улицата
!Успех в избора!

Поздрави
Гери

#2745 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 07:03 PM

Здравейте
Някой от вас ще ходи ли на изложбата в с.Стамболово на 19-ти Март?

#2746 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2011 - 11:33 PM

Зов за помощ : Търси се кръводарител с кръвна група 0-
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2747 Потребителят е офлайн   Angel_vip Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2011 - 08:46 PM

Здр. :re_037: имам едно въпросче и то е : Ако Рота ми не е от развъдник, може ли да ходи на състезания и изложби?

#2748 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2011 - 08:50 PM

На изложби НЕ,не знам какво разбираш под състезания обаче...можеш да се явиш на зипит БХ и ИПО,но и таксата е по височка.Най-добре си го закупи от развъдник,не само заради изложбите,а и за да имаш здраво кученце представител на породата :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2749 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 09:17 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 04 April 2011 - 08:50 PM, написа:

На изложби НЕ,не знам какво разбираш под състезания обаче...можеш да се явиш на зипит БХ и ИПО,но и таксата е по височка.Най-добре си го закупи от развъдник,не само заради изложбите,а и за да имаш здраво кученце представител на породата :ba_025:

Добре е да престанеш да даваш съвети, особено когато идея нямаш за какво става дума.

На изложби и работни изпити от номенклатурата на FCI, могат да се явяват ЕДИНСТВЕНО РАСОВИ КУЧЕТА. :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2750 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2011 - 08:24 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2011 - 07:17 PM, написа:

Добре е да престанеш да даваш съвети, особено когато идея нямаш за какво става дума.

На изложби и работни изпити от номенклатурата на FCI, могат да се явяват ЕДИНСТВЕНО РАСОВИ КУЧЕТА. :tb_195:

Е аз какво казах по горе?
На БХ и ИПО можеш да се явиш с куче без родословие.В сириус!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2751 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 08:49 AM

Само Аджилити! :ba_025: Няма по интересен и по полезен спорт от това, поне според мен.
И дет' се вика, може да хванеш първия мелез от улицата и да го направиш шампион, стига да знаеш как :ae_085:

#2752 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 09:54 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 05 April 2011 - 08:24 AM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2011 - 07:17 PM, написа:

На изложби НЕ,не знам какво разбираш под състезания обаче...можеш да се явиш на зипит БХ и ИПО,но и таксата е по височка.Най-добре си го закупи от развъдник,не само заради изложбите,а и за да имаш здраво кученце представител на породата Качена снимка

На изложби и работни изпити от номенклатурата на FCI, могат да се явяват ЕДИНСТВЕНО РАСОВИ КУЧЕТА. Качена снимка

Е аз какво казах по горе?
На БХ и ИПО можеш да се явиш с куче без родословие.В сириус!

Ти нищо не каза по-горе. Ако следваме логиката на написаното от теб, човек може да се яви на тези изпити и в кварталната градинка при теб да го изпиташ.

Всеки, който научи изпитния правилник би могъл да те "изпита" ... и какво от това.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2753 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 09:55 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 05 April 2011 - 08:49 AM, написа:

Само Аджилити! Качена снимка Няма по интересен и по полезен спорт от това, поне според мен.
И дет' се вика, може да хванеш първия мелез от улицата и да го направиш шампион, стига да знаеш как Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2754 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 April 2011 - 12:41 PM

ако следваме логиката на човек не знаещ дали кучето му може да се яви на изложби,очевидно не знаещ и питащ,следва и да попита аджеба къде може да се яви на такива изпити и какво представляват като цяло ако не е запознат.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2755 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 02:45 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 05 April 2011 - 12:41 PM, написа:

ако следваме логиката на човек не знаещ дали кучето му може да се яви на изложби,очевидно не знаещ и питащ,следва и да попита аджеба къде може да се яви на такива изпити и какво представляват като цяло ако не е запознат.

Без значение чия логика следваме: НЕРАСОВО КУЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЯВИ НА ОФИЦИАЛЕН ИЗПИТ ОТ НОМЕНКЛАТУРАТА НА МФК.

Да се чете: НИКЪДЕ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН.

Без значение от произхода на кучето, обаче, ВСЕКИ МОЖЕ ДА ТРЕНИРА ПО КАКВИТО СИ ПРАВИЛНИЦИ ЖЕЛАЕ. От друга страна, естествено е да може да се яви пред комисия от приятели с кебапче и бира в ръка, пък да покаже какво е научил по време на тренировките. Което още далеч не означава, че се е явил на ОФИЦИАЛЕН ИЗПИТ от гореспоменатата номенклатура.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2756 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 04:10 PM

...но и таксата е по височка...

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 05 April 2011 - 02:45 PM, написа:

...може да се яви пред комисия от приятели с кебапче и бира в ръка...

Ей ся става ясно, отде идва по-височкото, в таксата, на Бумката :beer: :ac_007: :wc_055:

#2757 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2011 - 05:34 PM

Това поне пишеше на сайта на Сириус за членове една такса за явяване,за други друга такса съответно по висока.Но доколкото разбирам явно има някакви промени след събранието в Димитровград и явяването на куче БЕЗ май вече не е официално и няма да получи сертификат ако изобщо бъде допуснато.
А г-на Коко да не би вече да е треньор в Сириус или просто спортува там?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2758 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 09:46 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 April 2011 - 05:34 PM, написа:

Това поне пишеше на сайта на Сириус за членове една такса за явяване,за други друга такса съответно по висока.Но доколкото разбирам явно има някакви промени след събранието в Димитровград и явяването на куче БЕЗ май вече не е официално и няма да получи сертификат ако изобщо бъде допуснато.
А г-на Коко да не би вече да е треньор в Сириус или просто спортува там?

Какво пише "на сайта на Сириус" теб най-малко те интересува, а още по-малко ти дава и правото да тълкуваш или да правиш опити да разясняваш. Сириус е сдружение с нестопанска цел, където САМО НЕГОВИТЕ РЕДОВНИ ЧЛЕНОВЕ могат да решават какво и как да спортуват с кучетата си. Дали ще е нещо по правилата на МФК или пък ще е състезание по надяждане - пак в Клуб Сириус ще се решава. Споменатите някакви такси и още по-някакви митични "събрания в Димитровград" нямат абсолютно никаква връзка с темата : "МОЖЕ ЛИ НЕРАСОВО КУЧЕ ДА СЕ ЯВЯВА НА СПОРТНИ ИЗПИТИ ОТ НОМЕНКЛАТУРАТА НА МФК" Отговорът е простичък и еднозначен: "НЕ, НЕ МОЖЕ"

Що касае скромната ми личност и връзката и с клуб Сириус: и треньор съм, и просто спортувам там и PR съм, и радетел и просто всичко което трябва да съм когато потрябва да съм ... понякога не съм или просто съм ... обърках се вече заради теб.

Дотук като потребител.

А сега като потребител-модератор:

Всякакви твои по-нататъшни опити за логореистични изяви по темата ще смятам за опит за спамене и ще изтривам без да коментирам.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2759 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 10:57 AM

Как може да забранявате на някого да прави нещо,което Вас лично не Ви засяга и не вреди на репутацията Ви?
След като се интересува,защо да не погледне и не сподели информацията с другите потребители?
Защо да не трябва да тълкува написаното? Щом се появяват такива съмнения,дали пък не е написано не както трябва? (т.е. неясно,неточно и т.н.)
А ако трябва да сме коректни - питащата не е посочила дали иска да се явява на изпитания под егидата на МФК или просто да си обучава кучето,без да преминава изпити.Това бяха ваши догатки,нали? Или щом е неродословно - не става за нищо,всичко им (на кучето и собственика) е забранено?

Странни хора сте...от 5 думи на кръст,вече се гледате на кръв...

Не защитавам ShiBumi_GirL,наистина понякога се намесва там,където не й е понятно за какво става дума,но налагането на забрани за нещо измислено, е пренебрегване на чисто човешките права на всеки свободен гражданин.

ПП. После някои се чудят,защо само 2-3-ма пишат.Защо ли?

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2760 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 11:31 AM

Показване на мнениетоLilTed, в 07 April 2011 - 10:57 AM, написа:

Как може да забранявате на някого да прави нещо, което Вас лично не Ви засяга и не вреди на репутацията Ви?

Спомням си как настойчиво си чоплеше в носа и как замислено броеше мравките по асфалта, когато се срещнахме наживо и те помолих най-учтиво да споделиш с мен пламенните си терзания относно това колко съм лош. Спомням си как бързо - бързо се изсули и така и не ми даде възможност да се порадвам наживо на будния ти ум и доблестна гражданска, че и киноложка позиция в живота. Създаваш впечатление за умно момиче и все пак да ти обясня като на невежо такова: написаното от @ShiBumi_GirL засяга както лично мен, така и клуб Сириус. Засяга не на последно място и човека, на когото дава грешна информация по зададен от него въпрос.

Цитат

След като се интересува, защо да не погледне и не сподели информацията с другите потребители?
Защо да не трябва да тълкува написаното? Щом се появяват такива съмнения,дали пък не е написано не както трябва? (т.е. неясно,неточно и т.н.)

В правото има една максима: "да тълкува нормата има право единствено органът, който я е издал" . Ако в случая нормотворецът е Сириус, само ТОЙ КАТО КЛУБ има работа да тълкува. Всичко останало е вредно преливане от пусто в празно и аз трябва да взема мерки това да не се случва. Нямам нищо против споделянето на ВЯРНАТА информация. Ако някой има някакви съмнения относно верността на написаното в сайта на Сириус, нека отправи там запитванията си. Тук само може да навреди, правейки опити за тълкуване на неща, които не им е мястото да бъдат коментирани, не за друго, а защото какво пише в сайта на клуб Сириус си е работа на клуб Сириус и не засяга всеки втори, решил, че трябва да се изявява като разбирач, коректор или съдник на тяхната дейност.

Цитат

А ако трябва да сме коректни - питащата не е посочила дали иска да се явява на изпитания под егидата на МФК или просто да си обучава кучето,без да преминава изпити.Това бяха ваши догатки,нали? Или щом е неродословно - не става за нищо,всичко им (на кучето и собственика) е забранено?

Ако трябва да сме коректни: няма значение какво иска или не иска питащата: аз единствено се опитвам да предпазя потребителя от това да получи грешна информация по ЗАДАДЕНИЯ ОТ НЕГО ВЪПРОС:

Цитат

Ако Рота ми не е от развъдник, може ли да ходи на състезания и изложби?

Или пак си проспала темата на разговора, или пак нещо ти е дошло в повече та търсиш изява тук!?

Цитат

Странни хора сте...от 5 думи на кръст,вече се гледате на кръв... Не защитавам ShiBumi_GirL,наистина понякога се намесва там,където не й е понятно за какво става дума,но налагането на забрани за нещо измислено, е пренебрегване на чисто човешките права на всеки свободен гражданин.

Благодаря ти за изявата , надявайки се с нея да изчерпа зова на чисто човешките си права на свободен гражданин! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »