РОТ говорилня
Публикувано: 18 December 2012 - 05:14 PM

Пожелаваме си да ни е жив и най-важното здрав дълги години

Публикувано: 21 December 2012 - 09:11 PM

Публикувано: 17 January 2013 - 11:30 PM
Цитат

така е :) в разхождащи из парка компании, ротовете са едни от най гальовните кучета, и най не-създаващи проблеми, спрямо други дребни и големи породи , които са далеч по агресивни, непослушни и /с доза извинение/ глупави.
разбира се, отстояват си своето , имат си характер, но , горното е наистина малко известен факт, заради което много хора трупат комплекси и сереотипи.
наскоро ми се случи един ненормалник изпадна в паника и дигна кучето си на ръце дори , заради това че моя отиде да се подушат /махайки дружелюбно опашка /
разбира се, нищо особенно не стана, само дето ненормалника тръгна да ми обяснява как "трябвало да държа кучето на повод и с намордник" , и че Бг няма да се оправи заради такива като мен , дето не знаят как да гледат кучета, и че той самия гледа куче от....познайте... от цяяяяяла година и половина !
аз онемях.
и разбира се, не пропусна да спомене как наоколо и "други" кучета не са на повод и го нападат....
а на въроса.. как може 99% от кучетата да си играят дружелюбно , и как само неговото "нападат" не можа да отговори...
на предложението - пусни го да си поиграят, да се опознаят - пак не можа да отговори ...
те тва е.. някои хора си мислят че целия свят им е виновен, и че земята се върти около тях , не за друго , а защото ТЕ смятат така.
а го казвам това не за друго , а защото ми стана жал за кучето ... някои наистина не случват на стопани...
Публикувано: 18 January 2013 - 12:45 AM
miro1a, в 18 January 2013 - 12:30 AM, написа:
Човека много добре си го е казал... най-малкото кучето ти трябва да е на повод.Давам пример със следната ситуация : минава човек с мъжко куче, твоето отива при него и набързо стават на кълбета, кой ще е виновния? Не бих сторил нещо на пуснатото куче, а на неговия стопанин!
Публикувано: 18 January 2013 - 06:08 AM
miro1a, в 17 January 2013 - 11:30 PM, написа:
разбира се, нищо особенно не стана, само дето ненормалника тръгна да ми обяснява как "трябвало да държа кучето на повод и с намордник" , и че Бг няма да се оправи заради такива като мен , дето не знаят как да гледат кучета... някои наистина не случват на стопани...
Не знам защо смяташ човека за ненормалник. Разгледай себе си в ролята на такъв и току виж си се познал. Не винаги твоята гледна точка е вярната и не винаги някой трябва да се съобразява с теб.
Моите кучета също не водят безсмислен социален живот по градинките и за късмет отдавна съм се отървал от многознаещи умници като теб. И то с доводите на споменатия от теб човек.
Никой не е длъжен да ти търпи "добродушно махащото с опашка куче", има разпоредби за носене на повод и намордник и т.н.
И да, прав си, някои кучета наистина не случват на стопани. Замисли се, дали и твоето не е от тях...

Публикувано: 19 January 2013 - 12:12 PM
Цитат
кой е казал " да търпи" ???
спекулираш с "наредбите"
да, ако човека е решил да си ограничи кучето да не се социализира и да не подушва други кучета - да, ОК . ама какво прави там където моето си играе със всички други ???
значи аз съм виновен че виждам че няма проблем , няма агресивност, и отиват да се подушат ?
хм....
Цитат

да, замислял съм се, а ти от твоята "висота" дали си си задавал реципрочен въпрос ?
или говорищ от гледна точка на бизнесмен , развъждащ кучета ?
Цитат
да, напълно съм съгласен.
но много добре виждам каква е ситуацията, и никой не е станал на кълбета.
те кучетата даже не разбраха какво става, и защо няк'в чичка идиот философства, за неща които ОЧЕВИДНО въобще не са проблем между кучетата.
пп
ах да... айде добре ще дам и друг случай , от лятото - пак така се разминаваме / НА ПОВОД , драги законодатели/ със по дребна порода.. пумеранче или нещо такова ... и стопанката пак изпада в неистов ужас, защото "едно време" кучето и било хапано от ня'кви кучета.... а ситуация пак НЯМА, само подушване и махане наопашки без грам ръмжене или подобни неща...
и ко прайми ? същата работа...
Публикувано: 19 January 2013 - 03:58 PM
Публикувано: 19 January 2013 - 05:20 PM
но
май някой много бърка понятията, слагайки етикети "такива като теб" .
не съм тук да се заяждам или обиждам както вие го правите, без да сте запознати със ситуацията, затова не мисля да продължавам този безсмислен спор.
Цитат
така е, законово трябва да се забрани на кучетата и да дишат.
подкрепям !
айде със здраве :)
време е за разходка :)
Публикувано: 20 January 2013 - 01:26 AM
miro1a, в 19 January 2013 - 05:20 PM, написа:
но
не съм тук да се заяждам или обиждам както вие го правите, без да сте запознати със ситуацията, затова не мисля да продължавам този безсмислен спор.
Цитат
подкрепям !
Ама наистина никой не е длъжен момче. Знаеш ли, много пъти се сблъсквах с коментари относно кучето и много бързо разбрах, че тем подобни подушвания и запознанства са излишни, кучето ми се разхожда само на повод , без излишни експерименти , коментари и напрежение !
Публикувано: 20 January 2013 - 09:50 AM
AlStyle, в 19 January 2013 - 03:58 PM, написа:

Публикувано: 20 January 2013 - 10:14 AM
miro1a, в 19 January 2013 - 05:20 PM, написа:
но
Цитат
подкрепям !
Не, приятелю, ти беше онзи, който пръв нарече НЕНОРМАЛНИК, някакъв уплашен от кучето ти човек. Сега наричаш човека
Цитат
Цитат
Само в твоята си глава някой се заяжда с теб, а се обиждаш, щото не ти харесва мнението, различно от твоето. А със ситуацията сме запознати, поне на мен подобни ситуации ми се случват повече от тридесет години

Цитат
КО речи?
Цитат
Та така, приеми, че никак даже не виждаш каква е ситуацията и, че колкото и да не ти се харесва, един ден ВСИЧКО става на кълбета. Приеми също, че ХОРАТА са онези, които трябва да разбират разни неща, КУЧЕТАТА винаги са на втори план. Приеми, че в очите на околните ти можеш да си същия идиот, за какъвто приемаш човека с мнението, което точно на теб не ти харесва. И най-накрая приеми, че на този свят малко неща са ОЧЕВИДНИ, като описваната от теб градинска ситуация със сигурност не е между тях.

Публикувано: 20 January 2013 - 04:42 PM
защото - първо - съм го видял, чул , срещнал.
никого тук не съм обидил нарочно или неволно , без да съм го видял или да съм имал вземане-даване.
реципрочно - не искам пуснати от "въдуха" епитети " такива като теб" , без да знаеш "какви са като мен".
защото , забележи - когато се раминавам с ЧОВЕК, първата ми реакция е да кажа "добър ден" , или "добър вечер".
така е в 99% от хората които разхождаме кучета.
затова оставам намнението си че някой/я/ която насреща ми тръгва с викове и да ми дава акъл от 30 метра - за идиот и за ненормалник.
сори.
не че и моя юнак не са го нападали озверели не-социализирани кученца и кучища, но никога, повтарям НИКОГА не съм се ядосвал на стопанина, а напротив - тръгвам със усмивка и "дай да видим да го разтървем да не ми го хапе" , след което се опитвам да проведа НОРМАЛЕН разговор за кучето му и т.н. и т.н.
като ЧОВЕК.
защото както казвате - на първо място е ЧОВЕКА.
второ - свързано с първото - казвате ми човека е на първо място .... - да, а колко пъти да повтарям че ситуацията ВЪОБЩЕ не е проблем на кучетата, които спокойно , без признаци на агресия се разминават, а проблема е единствено и само в човешкия фактор ? които човеци, ВМЕСТО спокойно да обяснят притесненията за кученцата си , след "добър вечер" , "как сте" и т.н.. предпочитат да се нахвърлят като недоклатени пуйки, избиващи незадоволените си комплекси ?
м ?
и трето - що ме вкарварте във няк'ви филми дето въобще не са ми свойствени , нито по характер ?
ако нямате с кого да се заяждате заради тези пояснения, сори - не съм пубер, който да отговаря на всяка глупост , изречена към него .
Виждам че в този форум често се случват таквиа неща, свойствени за същества, но не и хора., най много - за спорове между пубери
съвет - не търсете заяжданиците, а позитивното в хората. тогава живота и на кучета и хора ще е много по добър :)
че,... пак е време за разходка :)
Публикувано: 20 January 2013 - 06:58 PM
miro1a, в 20 January 2013 - 04:42 PM, написа:
второ - свързано с първото - ... недоклатени пуйки, избиващи незадоволените си комплекси ?
и трето - що ме вкарварте във няк'ви филми дето въобще не са ми свойствени , нито по характер ?
... то си знае неговото ...

Публикувано: 20 January 2013 - 07:21 PM
miro1a, в 20 January 2013 - 04:42 PM, написа:
че,... пак е време за разходка :)
Много се пенявиш, бе човек. Опитай на тая разходка или поне на следващата да си поиграеш ти с кучето. Надали имаш идея как ще го зарадваш. Ако те мързи, вече е друг въпрос - остави на кварталните кучета да го "социализират".
Публикувано: 20 January 2013 - 07:34 PM
Цитат
ами изглежда на много различни езици говорим , щом не е ясно че точно това правя.
пп
а за "епитетите" - да повторя - не си позволявам такива, без доказано лично впечатление.
за което съм се аргументирал.
а дали аз съм "идиот и неномалник" в техните очи, след като подхождам със "добър вечер" и т.н... за разлика от абсолютно излишната агресия , е вече там не знам... сигурно съм такъв, щом и за вас това е така.
айде лека вечер /типично идиотско изказване, нали :) /