Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2901 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2013 - 09:50 AM

Показване на мнениетоmiro1a, в 20 January 2013 - 07:34 PM, написа:

за което съм се аргументирал. а дали аз съм "идиот и неномалник" в техните очи, след като подхождам със "добър вечер" и т.н...
айде лека вечер /типично идиотско изказване, нали :) /

Добър ден.

Ти нещо май много насериозно си се взел. Ако при теб е нещо специално да поздравяваш хората, то при мен, например, това не е така. И ако си мислиш, че именно ТВОЕТО и то ДОКАЗАНО ЛИЧНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ касае някого, да знаеш, че горчиво се лъжеш.

Има и други хора по света, с ТЕХНИТЕ СИ ДОКАЗАНО ЛИЧНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ. Не си мисли, че ТОЧНО ТИ си някакъв критерии за общовалидни поведенчески модели. Това само ще те нарани.

Затова, както и на база кратки, но доказано лични впечатления от писаниците ти във форума, а също и без да искам по никакъв начин да те обиждам или да бъда груб, ще споделя с теб, че смятам, че именно ти проявяваш типичното за един идиот и ненормалник обструктивно поведение.

Не бих споделял с теб тези си съкровени мисли, ако не бях твърдо убеден, че с поведението си по кварталните градинки категорично вредиш на каузата :ae_085:"ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДОГ.БГ - еталон и пример за подражание в киноложки план!" :ae_085:

С почит и уважение. И приятен ден. И светло бъдеще.

ОМ

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2902 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 11:02 AM

Цитат

категорично вредиш на каузата :ae_085:"ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДОГ.БГ - еталон и пример за подражание в киноложки план!" :ae_085:

единствено с това мога да се съглася, защото е същото когато да кажа във форум на катаджии че съм минал на леко жълто или гумите на автомобила ми не са спрели неподвижно пред знак "стоп" :)
резултатът ще е същия - не бих отговарял на изискванията за примерност във форум на катаджии. :)
за останалото .. оставам си на собственото мнение, все пак аз излизам на разходка за общуване и със хората и със кучетата.
който излиза по други причини си е негова работа, но не и мой проблем . :)

#2903 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2013 - 11:24 AM

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 11:02 AM, написа:

... все пак аз излизам на разходка за общуване и със хората и със кучетата ...

В това няма лошо. Лошото е, когато си натрапваш компанията - твоята и на кучето - на непознати хора, още повече когато не ти я искат.:md_064:

Приеми, че хората се страхуват от ротвайлери и ти си този, който трябва да покаже светлата страна на породата и хората, които притежават такива кучета. Но не по начина, по който го правиш в момента, а с отговорно отношение към околните и съобразяване с тях.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2904 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 11:43 AM

понеже сме в "говорилнята" ще си позволя още малко коментар...

- не всеки който не спазва стриктно законите и разпоредбите е идиот и ненормалник, докато обратното е често срещано явление.
говорех за безпричинната агресия на ситуация в която проблем НЯМА.

То и на улицата много шофьори са ми неприятни, 1 млн карат без гражданска, други без колан... неприятни са ми дупките, задръстванията и т.н...

Цитат

В това няма лошо. Лошото е, когато си натрапваш компанията - твоята и на кучето - на непознати хора, още повече когато не ти я искат.:md_064:

натрапена е силно казано. - човека минава там , където аз и още 10-20 кучета минимум се разхождат, и не пречат на 99.99% от разминаващите се хора и кучета.
проблема е изцяло в акъла и психо-комплексите на тоя , който е решил че всяко доближаване е гооооляяяяям проблем.
/повтарям кучетата дори не разбраха кво става/
има и хора които физически непонасят кучета, гнус ги е , други не понасят котки , и т.н..
аз също много неща не ми харесват но ??

преди да ми кажете пак че човека е на първо място, с което съм напълно съгласен , припомням че човека не го е страх за него , а за кучето му.

казвате аз да се замисля как изглеждам - ами замислял съм се, и дори практически се е случвало по лоши ситуации - по големи /по възраст и порода/ кучета са го сваляли безпричинно моя юнак , разминавайки се , или играейки, само че никога не съм реагирал като комплексар - що ми събори хапе и яде кучето , или подобни глупости.
еми случило се, голямо чудо ... разтърваме ги , и с усмивка се разделяме.
та.. казвате трябваше да се развикам - абе идиот, що не си държиш кучето далеч от моето ... ??
сори.... именно защото глеам да се разбера с хората, и те с мен, а не като хамали или тираджии да се псуваме.
ето това е идиотското и ненормалното.
може и да бъркам някъде, но това ми е манталитета

Цитат

Приеми, че хората се страхуват от ротвайлери и ти си този, който трябва да покаже светлата страна на породата и хората, които притежават такива кучета. Но не по начина, по който го правиш в момента, а с отговорно отношение към околните.

разбира се,
но пак да кажа, не смятам че разминаване с подушване е проява на агресивната страна на дадена порода.

#2905 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 January 2013 - 11:52 AM

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 11:43 AM, написа:

.... ми, ето го отговора :smile: Промяната идва от човека. Смяна на мисленето, промяна на манталитета и други такива неща. Важното е да има развитие напред.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2906 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 11:56 AM

Показване на мнениетоdmm, в 23 January 2013 - 11:52 AM, написа:

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 11:43 AM, написа:

.... ми, ето го отговора :smile: Промяната идва от човека. Смяна на мисленето, промяна на манталитета и други такива неща. Важното е да има развитие напред.

разбира се, с удоволствие чета вашите мнения, въпреки че съм най черния според вас, и се отнасям с разбиране, и предполагам , се развивам :)

#2907 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 01:37 PM

Здравей Миро,

От известно време чета внимателно мненията и от двете страни във вашия "спор".
Вероятно аз разбирам по-малко от теб и много други членове на форума от кучета,
но знам какво съм виждал с очите си.

Знаеш ли как се чувства едно момиче ,което замръзва и буквално трепери ,когато
непознато куче се приближи до нея(няма значение дали иска да си играят или просто
да я подуши). Говорил ли си с такъв човек , или той е под нивото ти и е страхливец?
Може би това същото момиче би било по-смело от всички нас в други ситуации.

Знаеш ли как една жена не посмя да помръдне, когато кучето ми беше на каишка на
5-6 метра от нея, защото е била нахапана съвсем скоро?

Знаеш ли как собственик на лабрадор се панира като видя кучето ми да се приближава
до неговото ,защото предишния ден друг "добър, послушен и дружелюбен" ротвайлер
е нахапал зверски кучето му.

Може би не знаеш. А може би няма как да имаш спомените и чувствата на подобни хора и
затова не ги разбираш. Но това , че не ги разбираме не значи , според мен, да им налагаме
познанията си и мнението си. По-скоро нека бъдем толерантни и да подхождаме с едно на
ум,за да е комфортно за всички, защото ми става супер готино когато човекът отсреща
обича животните , не се страхува и се радва на кутрето ми , както то на него.

Поздрави
Красимир

#2908 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 01:58 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 11:56 AM, написа:

...вашите мнения, въпреки че съм най черния според вас ...

Здравей.

Ти сега какво, взе и внимание ли да си търсиш да ти обърнем? Горното категорично е плод само и единствено на жадуващото ти за внимание и одобрение его.

Всъщност си ми абсолютно безинтересен. За съжаление градинките са пълни с уж добронамерени философи като теб.

Довиждане.

Приятен ден.

Всичко най-хубаво.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2909 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 09:01 PM

Цитат

Може би не знаеш. А може би няма как да имаш спомените и чувствата на подобни хора и
затова не ги разбираш

ето пак.. не знам защо сте останали с такова впечатление, и аз срещам и съм разговарял със такива хора.
и пак казвам - за хората е разбираемо , но не е предмет на ситуацията.

Цитат

Ти сега какво, взе и внимание ли да си търсиш да ти обърнем? Горното категорично е плод само и единствено на жадуващото ти за внимание и одобрение его.

пълни измислици

#2910 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 10:39 AM

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 09:01 PM, написа:

пълни измислици

Не, ето това са измислици
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2911 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 08:17 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 24 January 2013 - 10:39 AM, написа:

Показване на мнениетоmiro1a, в 23 January 2013 - 09:01 PM, написа:

пълни измислици

Не, ето това са измислици

хехе.. а казваш аз съм търсил внимание и нещо за его-то .. ... хаха

иначе клипчето е мн добро , гледал съм го и преди ... само че в духа на .....цитирам :
"ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДОГ.БГ - еталон и пример за подражание в киноложки план!"
....се ужасих... тръшнах се на пода, оревах света, метнах се на покрива замръзнал в страха си /откъдето пиша/ ... как може без повод , намордник , и едно до друго пред панички храна ??!?!?! как не са станали на кълбета, което /цитирам те/ рано или късно ще стане :) :mg_062: :ae_085:

#2912 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2013 - 10:06 PM

miro1a едното няма нищо общо с другото, вземи се спри или смени темата :) . говорете малко за спорта, какво тренирате с кучетата, не само да мрънкате като някви лапета.

#2913 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 12:03 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 24 January 2013 - 08:17 PM, написа:

хехе.. а казваш аз съм търсил внимание и нещо за его-то .. ... хаха

иначе клипчето е мн добро , гледал съм го и преди ... само че в духа на .....цитирам :
"ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДОГ.БГ - еталон и пример за подражание в киноложки план!"
....се ужасих... тръшнах се на пода, оревах света, метнах се на покрива замръзнал в страха си /откъдето пиша/ ... как може без повод , намордник , и едно до друго пред панички храна ??!?!?! как не са станали на кълбета, което /цитирам те/ рано или късно ще стане :) :mg_062: :ae_085:

Бе ти много насериозно си се взел май. Сложих това клипче единствено за да прекратя безплодните лакърдии с твоя милост, а и за разведряване на атмосферата в ГОВОРИЛНЯТА. :ab_041:

Какво ЕГО, батко, какви киноложки планове, какви поводи, намордници и кълбета ... много си натъпкал главата с концепции и предположения, давай го по-кротко, че може да изпушиш.

Айде довиждане, всичко хубаво и да си жив и здрав.

п.с.

Сега шизофренично и като модератор: край на преливането от пусто в празно. Разбрахме, как са нещата СПОРЕД ТВОИТЕ ВИЖДАНИЯ, останахме доволни и благодарим за вниманието.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2914 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 12:48 PM

Малко и от мен за по-петъчно настроение.
Седя си с една комшийка (седемдесет годишна - твърда българка) и си гугукаме.

В краката и кротко е изплезил език Дик (шестдесет килограмов рот на три години - на повод).

Минава едно друго бабе покрай нас и се вре умишлено, като по погледа усетих познатата неприкрита враждебност.

Естествено, последва изсъскване от типа "... да си прибирате в къщи тези кучета-убийци!!!!.... не ви ли е срам!!!)

Комшийката я изгледа злобно (така може да гледа само кален в битките пенсионер) и отговори незабавно на провокацията:

" Я си въври по пътя жено, че ако го пусна тоя УБИЕЦ, ще те убие от ЦЕЛУВКИ ....."

Кво да правиш - опасна порода!:beer:

#2915 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 01:28 PM

Цитат

Сложих това клипче единствено за да прекратя безплодните лакърдии с твоя милост, а и за разведряване на атмосферата в ГОВОРИЛНЯТА.

ми то и аз реагирах шеговито да разведря атмосферата. - то е очевидно.
постоянно ми се струва търсиш под вола теле, дето никога го е нямало :)
айде със здраве и успешен ден и от мен :)

Цитат

" Я си въври по пътя жено, че ако го пусна тоя УБИЕЦ, ще те убие от ЦЕЛУВКИ ....."

така е :)
познато :)

#2916 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 03:06 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 25 January 2013 - 01:28 PM, написа:

Цитат

Сложих това клипче единствено за да прекратя безплодните лакърдии с твоя милост, а и за разведряване на атмосферата в ГОВОРИЛНЯТА.

ми то и аз реагирах шеговито да разведря атмосферата. - то е очевидно.
постоянно ми се струва търсиш под вола теле, дето никога го е нямало :)
айде със здраве и успешен ден и от мен :)

Цитат

така е :)
познато :)

Важи и да си държиш занапред кучето на повод като виждаш, че някакви "изперкали идиоти" ги е страх от него.:re_037:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2917 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2013 - 08:15 PM

Цитат

Важи и да си държиш занапред кучето на повод като виждаш, че някакви "изперкали идиоти" ги е страх от него.:re_037:

разбира се, то така и стана, просто не очаквах /повтарям се/ че от ситуация в която за кучетата няма грам проблем, ще се получи БЕЗПРИЧИННА /акцентирам на това/ човешка истерия, заради кчуето си , което според него е застрашено, но не и според самото то.... както и да е... минала работа.... радвам се за едно - не, не че ще го водя ВИНАГИ на повод, което е пряко нарушение на разпоредба ХХ , алинея УУ, осъзнавайки изцяло вината си , а се радвам че такива хора, за които съм си казал мнението , и не отстъпвам от нито един епитет казан по горе, са все пак малко.

А от опит знам че от идиоти и комплексари спасение няма. това го казвам не от "кучешки" опит, а най общо от много други ситуации.
за съжаление, винаги мислещия, анализиращ човек се оказва най виновен.

пп
ах да .. и за друго се радвам .. че въпреки внушителните като порода габарити , много хора се заглеждат, но не уплашени а възхитени .
все пак ротовете си имат неотразима физиономийка и израз. :) :be_107:

#2918 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2013 - 10:16 PM

Показване на мнениетоmiro1a, в 25 January 2013 - 09:15 PM, написа:

А от опит знам че от идиоти и комплексари спасение няма.

едно си баба знае, едно си баба бае.

Показване на мнениетоmiro1a, в 25 January 2013 - 09:15 PM, написа:

ах да .. и за друго се радвам .. че въпреки внушителните като порода габарити , много хора се заглеждат, но не уплашени а възхитени .
все пак ротовете си имат неотразима физиономийка и израз. :) :be_107:

да , така е...въпреки че хората, които говорят с лошо за породата са много, тук там се намират и такива , които се възхищават и радват на тези същества.

#2919 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 11:35 AM

Показване на мнениетоmiro1a, в 25 January 2013 - 06:15 PM, написа:

А от опит знам че от идиоти и комплексари спасение няма. това го казвам не от "кучешки" опит, а най общо от много други ситуации.
за съжаление, винаги мислещия, анализиращ човек се оказва най виновен.

Колега, никак не е красиво да наричаш хората идиоти и т.н. Това че някой се страхува от кучета съвсем не е осъдително. Рота си е сериозно и страшно куче в очите на страхуващите се. Така че варианта според моето виждане е в градски условия винаги на повод, така можеш да го контролираш напълно и хората виждащи това ще са спокойни. Пък ако го изведеш в гората и няма хора около теб го пускай да прави каквото ще. Аз така процедирам с нашата кучка - Хъски. Тя се държи като котка с хората - не лае изобщо и обича да се вре за да бъде погалена или пък да оближе някой, който е харесала. Човек като не я познава и види тичащо срещу него куче естествено е да се стресне и уплаши ако не е наясно с породата. Имал съм различни случки и то в гората когато е пусната да тича. Слава богу не съм имал разправии с никого, защото поне успявам да ги предупредя, че кучето не е опасно и обича да се запознава когато хареса някой. Разбира се с кучкарите няма проблем, защото тя умира за игра с други кучета, но не всички хора които срещаме по пътя си са кучкари /притежатели и обичащи кучета/. Затова нека не сме крайни в отношението си към различните от нас и да избягваме квалификациите.

пп. Много харесвам Ротвайлерите и като си направих новата къща смятах да си купя един, когато дъщерята ме изненада като ми остави нейното хъски и замина за Дубай. Пък жената не дава да кажа дума за второ куче . Сега не ми остава друго освен да чакам дъщерята да се върне и да си прибере диването-Хъски, а аз да си взема истинско куче. :smile:
Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#2920 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2013 - 02:29 PM

Показване на мнениетоpiron45, в 26 January 2013 - 11:35 AM, написа:

Сега не ми остава друго освен да чакам дъщерята да се върне и да си прибере диването-Хъски, а аз да си взема истинско куче. :smile:
Поздрави.

:ba_025: :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147