Публикувано: 13 February 2013 - 09:25 PM
Разглеждайки обяви попадам на следното "кучета за ОХРАНА продава Развъдник :: КериБлуТериер,,, Ротвайлер,,, Доберман,,, РизенШнауцер,,, КангалТурски,,, БулдогАмерикански,,, ... " Цени НАРОДНИ. Доставка до посочен от Вас адрес в цялата страна. WWW.DOGKENNELBG.COM .
Влизам в посочения сайт и започват да ме учудват все повече и повече публикации: "Ще Ви помогнем ако имате разгонено женско куче от която и да е порода. Предлагаме Ви мъжки кучета за разплод -над 30 различни породи. Ще Ви окажем съдействие за продажбата на Вашите новородени кученца, котенца и др."
В категорията им с породи кучета разглеждам Ротвайлер, при което след скромното описание има следното : " Разновидности: Ротвайлер има 2 разновидности, според произхода си и това са :
1-Немски тип Ротвайлер
2-Руски тип Ротвайлер, който е по-едър от Немския" ......
Там в тази същата категория има две топ обяви: едната от които гласи следното: "развъдник продава малки кученца родени в България, с купирани опашки, възможен оглед на родителите, 250лв/бр., за Зоо-магазини отстъпки... ВНИМАНИЕ ! даваме гаранция за здравословното състояние на всяко куче закупено от нас. "
Реших за последно да надникна в категорията кучета за разплод и там фигурира "перфектният" мъжки НЕМСКИ ротвайлер, на който има снимки дори на самият акт на заплождането.... накрая не се сдържах обадих се на "отговорник по развъдната дейност" понеже те имат и такъв, за да го попитам като са развъдник издават ли родословие за така хванелите ротвайлери, които имат целогодишно, като се позамислиха какво да ми отговорят, ами може... то бащата има значи и кученцата ще имат, започнаха едни шикалкавения, и ???? последва въпрос от моя страна за номер, под който фугурират в БЪЛГАРСКИТЕ РАЗВЪДНИЦИ ЗА РОТВАЙЛЕРИ РЕГИСТРИРАНИ ВЪВ FCI, но не го знаеха на момента, за да ми го кажат, трябваше да се обадя малко по късно, и разбира се повече не ми се вдигна телефона........
Докога такива дребни тарикати ще мамят и ще печелят на гърба на хора които влагат средства, полагат труд, развиват и запазват породата ........