Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#761 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 August 2008 - 04:11 PM

Имам следния въпрос ... отивам аз до магазина на славейков да купа на Арес нов нашийник и чувам как любезно отговарят на човека пред мен "...имаме лабрадор -без родословие-600лв, а с родословие-800лв. и че го имат наличен в другия техен магазин който е на околовръстното". Идва моя ред и ги питам ще ми дадат ли със сигурност родословие ако си зема кученце те ми казват "да" и че били внос от Сърбия. Та...дали може да се фалшифицират тези родословия примерно и да казват че кученцата са от някаде си за да не може човек да провери дали то е регистрирано или наистина има хора който уж са развъдчици и да дават кученцата си на магазините :samoubiec:
User's Signature

Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 August 2008 - 09:34 PM

Никой утвърден развъждащ еди каква си порода кучета, няма да даде кучето си в зоомагазин.
В добрият развъдник кученцата стоят минимум, докато навършат 2 мес., за Сърбия - има развъдчици, които дават палетата си още по-късно. От развъдника, палето отива директно при новия си стопанин. Не се подхвърля насам и натам, докато някой го хареса на витрината.
А за нахалството и лъжите на търговците в магазините не се изненадвам. Ето, че и ти самата поставяш под въпрос достоверността им.
Едно куче или има родословие или няма. Родословието, ако го има, върви с кучето. Пазарлъци за куче с или без родословие, което е определящо за цената, говори само за търгашество и безскруполност. :Бляк!:

Другото е, че в тези заведения дори предлагат неродословни кучета (отделени рано от майка си и натирени по клетки и аквариуми) по-скъпо от едно куче, което е обгрижвано с опит, любов и сумати безсънни нощи в някой топъл и уютен развъдник.
Парадокс!!! B)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#763 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 10:02 PM

То неставаше дума за едно и също кученце ... но това няма значение и аз така си мисля че е пълна измишлъотина но ме фрапира мисълта че в този магазин на околовръстното който аз не съм видяла на живо само на страницата им има и ветеринарен кабинет и уж хора който държт на животните, но може би и да спекулират пред хората .Примерно купувайки си от там животно ако го заведа при тяхния ветеринар той би ли ми казал директно ако му има нещо или би го  прикрил защото работи там?
п.с - аз избирам второто което е мноооого тъжно поне за мен и после лекарска етика  :-
User's Signature

Качена снимка

#764 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 August 2008 - 10:27 PM

Тук, във форума преди време потребител сподели, че си е взел кученце (май беше хъски) от зоомагазин, в който има и вет. лекар. Та потребителя беше супер щастлив, че си е взел кученцето и са му "подарили" ваксините, които предстоят, ако ползва кабинета им. А кучето беше на 50 и няколко дена, дето вече трябва да има сложена поне една, одтелно че кучето не беше и обезпаразитено и имаше големи проблеми след това. Не проследих развоя, но по-важното е, че потребителя беше очарован колко подаръци има от там и че не се е минал.

П.п. За фалшифицирането, незнам дали го правят или не. Всяко родословие може да се провери. Но като си взел вече кучето, платил си и от БРФК или клуба ти кажат, че това родословие не става за нищо, кел файда. От зоомагазина не се ангажират за достоверността. Ще ти кажат, че така са го взели и дотук. Ходи гони после Михаля....
User's Signature

#765 Guest_Boxxxer_*

• Група: Гости

Публикувано: 27 August 2008 - 10:37 PM

Искам да попитам да ли някои е ползвал четка за зъби за кучета ? неска видях ама незнам дали ще е от полза

#766 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 10:43 PM

Цитат

Имам следния въпрос ... отивам аз до магазина на славейков да купа на Арес нов нашийник и чувам как любезно отговарят на човека пред мен "...имаме лабрадор -без родословие-600лв, а с родословие-800лв. и че го имат наличен в другия техен магазин който е на околовръстното". Идва моя ред и ги питам ще ми дадат ли със сигурност родословие ако си зема кученце те ми казват "да" и че били внос от Сърбия. Та...дали може да се фалшифицират тези родословия примерно и да казват че кученцата са от някаде си за да не може човек да провери дали то е регистрирано или наистина има хора който уж са развъдчици и да дават кученцата си на магазините :samoubiec:
;D ;D ;D Любимия ми зоомагазин! Една младичка очилатка е шефката,обожавам да влизам там и да я поднасям всеки път с най-различни неудобни въпроси. ;D
При последната ни среща с приятеля ми още от спирката на Славейков взехме да мислим каква глупост да й издрънкаме ха-ха .. Хем ми е жал,хем е са толкова прости,че предизвикват невероятен смях като ги слушам. :'(
Леко ще се отклоня от рот-темата,за което моля мод да ме извини предварително.
Та влизамие ние в магазина и аз преди това си намислям някоя порода да питам за нея,този път реших да заложа на Тоса Ину  ;D и влизам и питам:
-Добър ден интересува ме мога ли да си поръчам кученце при вас?
-Да,може каква порода желаете?
-Ами мъжко Тоса Ину
-мм моля .. ахъ тосину,амм момент да повикам шефката (идва шефката)
- какво обичате моля?
-търся Тоса Ину
-госпожице бъркате,може би искате Акита Ину?!
-не,не бъркам искам тоса ину  ;D  ;D ;D
-но как излежда това куче? (и се започва невероятното ровене по енциклопедията и каталозите ... )  ;D

След като с триста зора го намери и й отворих работа за поне 15мин звънене насам натам и консултиране с кой ли не ми каза да звънна след 1седмица да проверя дали някъде има в наличност такова куче.Попитах я ще има ли родословие и тя "ооо,даа ама разбира се"  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#767 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 10:53 PM

ротвайлер батка

#768 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 27 August 2008 - 10:55 PM

Цитат

ми каза да звънна след 1седмица да проверя дали някъде има в наличност такова куче.Попитах я ще има ли родословие и тя "ооо,даа ама разбира се" 

Любима фраза! Това като в "1001 стоки". Сигурно в склада има застояла стока, дето са забравили, че я имат. :rolleyes:
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 11:14 PM

Да за същата става въпрос...  :Абе, ти чуваш ли ме?!:
User's Signature

Качена снимка

#770 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2008 - 12:36 PM

Какво значи не ми трябва за бой,по-скоро за пазач???
Защо реши че това са кучета за бой? :viking:
Ама по темата-ротвайлер...
не че не съм се замисляла да взема едно дого за дружка на Тара,,,нооо за момента нямам възможност  :-

#771 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 03:27 PM

Цитат от сайта на в. Тишевица който искрено ме разсмя. ;D ;D ;D ;D

Цитат

Ако искате самостоятелно, недоверчиво или пък зло към околните куче вземете си чау-чау или фила бразилеро.

User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 09:16 PM

Цитат

Цитат

Ако искате самостоятелно, недоверчиво или пък зло към околните куче вземете си чау-чау или фила бразилеро.

така, така...чети и се учи, имаш още много да наваксваш ;D ... в. Тишевица - не се бях сетил че има и вестник с това име :huh:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#773 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 09:30 PM

Цитат

Цитат

Цитат

така, така...чети и се учи, имаш още много да наваксваш ;D ... в. Тишевица - не се бях сетил че има и вестник с това име :huh:

Чета,защото сайта ти е много хубав.Още повече,че освен "лъскавата" опаковка ми харесва и съдържанието.Прекрасни ротвайлери,наистина не съм виждала по класни кучета от тази порода поне в Бг.
Любимото ми куче от вестник Тишевица съм го пуснала във фотогалерията на раздела.
Не бъди толкова хаплив  ;)

Нямам какво да уча от твоя сайт,защото не се занимавам с ротове.Чета от чисто любопитство и да изплакна око по красивите кучета.Единственото което ми стана интересно как като не си се занимавам с горе споменатите породи ги прецени като качества и характер та чак и ги препоръчваш на хората.
Да пишеш глупости за другите,за да изпъкне "твоето гардже" е леко некоректно  ;)
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 09:46 PM

Цитат

...Единственото което ми стана интересно как като не си се занимавам с горе споменатите породи ги прецени като качества и характер та чак и ги препоръчваш на хората...Да пишеш глупости за другите,за да изпъкне "твоето гардже" е леко некоректно  ;)

е...като ще си чешем езиците - да си ги почешем. вземи и прочети разни неща за цитираните породи...днес слава Богу има интернет и гугъл. ако въпреки това ти е смешничко знай че на мен не ми е било много когато съм написал цитираното от теб. описаните породи са си просто такива, вкл. и по стандарт - самостоятелни, недоверчиви и много често с лют зъб да го кажем на по-разбираем език...нищо повече или по-малко. който иска подобни кучета да си ги намира. не и да ги бърка обаче с ротвайлера. няма място нито за изпъкване нито за гарджета. съвсем отделен въпрос е че споменатите качества са изключително търсени от широката публика...просто факти.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#775 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 09:57 PM

Цитат

Цитат

...Единственото което ми стана интересно как като не си се занимавам с горе споменатите породи ги прецени като качества и характер та чак и ги препоръчваш на хората...Да пишеш глупости за другите,за да изпъкне "твоето гардже" е леко некоректно  ;)

е...като ще си чешем езиците - да си ги почешем. вземи и прочети разни неща за цитираните породи...днес слава Богу има интернет и гугъл. ако въпреки това ти е смешничко знай че на мен не ми е било много когато съм написал цитираното от теб. описаните породи са си просто такива, вкл. и по стандарт - самостоятелни, недоверчиви и много често с лют зъб да го кажем на по-разбираем език...нищо повече или по-малко. който иска подобни кучета да си ги намира. не и да ги бърка обаче с ротвайлера. няма място нито за изпъкване нито за гарджета. съвсем отделен въпрос е че споменатите качества са изключително търсени от широката публика...просто факти.
Ами виж сега мисля,че не е мястото тук да си чешем езиците,но само човек който е отглеждал тези две породи и в частност чау-чау може да напише подобно нещо.Ти отглеждал ли си чау-чау? ... или фила?!
Все пак съм притежател на кучета от тази порода и дълго мога да споря за качествата и нрава им ... но пак казвам не тук рот-говорилнята е мястото.
Не знам къде и какъв стандарт си чел,но искам да ми цитираш точно къде пише "зло към околните"  :- като човек със дългогодишен опит и като човек който се занимава не малко време с една от сериозните породи (ротвайлер) би трябвало да знаеш,че стопанина изгражда характера на кучето,докато стандарта по-скоро описва външния му вид просто казано.
Написано в сайта е безупречно с изключение на тази част.Споделям го тук защото вярвам както хвалби можеш да търпиш и критики от хора като мен ... лаик на тема ротвайлер.
Това е равносилно на това аз да си сложа в сайта "ако искате гальвно куче компаньон,идеалното семейно куче вие сте на точното място вземете си чау-чау" .. "ако обаче искате агресивно към околните куче с труден характер-вземете си рот"  :-
User's Signature

Качена снимка

#776 Guest_Boxxxer_*

Публикувано: 29 August 2008 - 10:34 PM

Искам да попитам защото вече сам отчаян  :( имам боксер на 1 година които само каса повода си  :rolleyes: някои ако може да ми каже някаква здрава  :sos: :sos: :sos:

#777 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 29 August 2008 - 10:56 PM

Цитат

Искам да попитам защото вече сам отчаян  :( имам боксер на 1 година които само каса повода си  :rolleyes: някои ако може да ми каже някаква здрава  :sos: :sos: :sos:
Вземи му верижен ;)

#778 Guest_Boxxxer_*

Публикувано: 29 August 2008 - 11:05 PM

верижния нестава за бягане а тои бяга на сяка разходка ако някои може да ми кажи някав лек и здрав

#779 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 11:07 PM

Цитат

някав лек и здрав

http://rogz.com/home.htm
User's Signature

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 08:10 AM

Цитат

Не знам къде и какъв стандарт си чел,но искам да ми цитираш точно къде пише "зло към околните"

в сайта си съм описал ТРИ породни признака на ДВЕ ПОРОДИ...гледам избрала си си "ЗЛО" за коментиране...добре щом си казала...ето ти малко цитати:

"НЕЗАВИСИМО (ти да видиш!) със самостоятелно мнение, чау-чау проявява склонност към резервираност и трудно предоставя приятелството си ( :huh: :huh: :huh:). Въпреки това,когато ви възнагради с приятелство (НЕКА ПАДНЕМ ЗАДРУЖНО НА КОЛЕНЕ И ПРЕКЛОНИМ ГЛАВИ!!! ;D ;D ;D) , трябва да се чувствате изключително привилегирован (ТИ ДА ВИДИШ ЧУДО!!!  ;D ;D ;D)...

Бранещо стопанина си до смърт, чау-чау е отлично куче-пазач (а такива ПО ДЕФИНИЦИЯ ТРЯБВА ДА СА "ЗЛИ" казано по народному)...ЧАУ-ЧАУ е много упорито, но прекалено САМОСТОЯТЕЛНО като мислене, то не е най-подходящо за упражнения и дресура (е...РОТВАЙЛЕРЪТ Е СЪЗДАДЕН ЗА ДРЕСУРА И УПРАЖНЕНИЯ!).

ето ти и малко написано от специалистите за ФИЛА БРАЗИЛЕРО:

" Фила бразилеро - агресивно по природа куче за охрана, лична защита и лов.В Бразилия се използват като великолепни кучета за охрана, а също и за лов на ягуари.Характерни черти на Фила са неговите мъжество, решителност и смелост..." (иначе казано ЛЮТ ЗЪБ или просто ЗЛО по народному...)

или пък тук:

"Качества и предназначение: Обикновено Бразилската Фила не крие неприязнените си чувства към непознати...  ;D ;D ;D "Верен като Фила" - гласи бразилска поговорка. Славата му като най-доброто куче пазач е неоспорима в цял свят..." (явно само ти имаш нужда от превод) ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »