РОТ говорилня
Публикувано: 27 August 2008 - 04:11 PM
Публикувано: 27 August 2008 - 09:34 PM
В добрият развъдник кученцата стоят минимум, докато навършат 2 мес., за Сърбия - има развъдчици, които дават палетата си още по-късно. От развъдника, палето отива директно при новия си стопанин. Не се подхвърля насам и натам, докато някой го хареса на витрината.
А за нахалството и лъжите на търговците в магазините не се изненадвам. Ето, че и ти самата поставяш под въпрос достоверността им.
Едно куче или има родословие или няма. Родословието, ако го има, върви с кучето. Пазарлъци за куче с или без родословие, което е определящо за цената, говори само за търгашество и безскруполност. :Бляк!:
Другото е, че в тези заведения дори предлагат неродословни кучета (отделени рано от майка си и натирени по клетки и аквариуми) по-скъпо от едно куче, което е обгрижвано с опит, любов и сумати безсънни нощи в някой топъл и уютен развъдник.
Парадокс!!! B)

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 27 August 2008 - 10:02 PM
п.с - аз избирам второто което е мноооого тъжно поне за мен и после лекарска етика :-
Публикувано: 27 August 2008 - 10:27 PM
П.п. За фалшифицирането, незнам дали го правят или не. Всяко родословие може да се провери. Но като си взел вече кучето, платил си и от БРФК или клуба ти кажат, че това родословие не става за нищо, кел файда. От зоомагазина не се ангажират за достоверността. Ще ти кажат, че така са го взели и дотук. Ходи гони после Михаля....

Публикувано: 27 August 2008 - 10:43 PM
Цитат
При последната ни среща с приятеля ми още от спирката на Славейков взехме да мислим каква глупост да й издрънкаме ха-ха .. Хем ми е жал,хем е са толкова прости,че предизвикват невероятен смях като ги слушам. :'(
Леко ще се отклоня от рот-темата,за което моля мод да ме извини предварително.
Та влизамие ние в магазина и аз преди това си намислям някоя порода да питам за нея,този път реших да заложа на Тоса Ину ;D и влизам и питам:
-Добър ден интересува ме мога ли да си поръчам кученце при вас?
-Да,може каква порода желаете?
-Ами мъжко Тоса Ину
-мм моля .. ахъ тосину,амм момент да повикам шефката (идва шефката)
- какво обичате моля?
-търся Тоса Ину
-госпожице бъркате,може би искате Акита Ину?!
-не,не бъркам искам тоса ину ;D ;D ;D
-но как излежда това куче? (и се започва невероятното ровене по енциклопедията и каталозите ... ) ;D
След като с триста зора го намери и й отворих работа за поне 15мин звънене насам натам и консултиране с кой ли не ми каза да звънна след 1седмица да проверя дали някъде има в наличност такова куче.Попитах я ще има ли родословие и тя "ооо,даа ама разбира се" :rolleyes:

Публикувано: 27 August 2008 - 10:55 PM
Цитат
Любима фраза! Това като в "1001 стоки". Сигурно в склада има застояла стока, дето са забравили, че я имат. :rolleyes:

Публикувано: 29 August 2008 - 09:16 PM
Цитат
Цитат
така, така...чети и се учи, имаш още много да наваксваш ;D ... в. Тишевица - не се бях сетил че има и вестник с това име :huh:
Публикувано: 29 August 2008 - 09:30 PM
Цитат
Цитат
Цитат
така, така...чети и се учи, имаш още много да наваксваш ;D ... в. Тишевица - не се бях сетил че има и вестник с това име :huh:
Чета,защото сайта ти е много хубав.Още повече,че освен "лъскавата" опаковка ми харесва и съдържанието.Прекрасни ротвайлери,наистина не съм виждала по класни кучета от тази порода поне в Бг.
Любимото ми куче от вестник Тишевица съм го пуснала във фотогалерията на раздела.
Не бъди толкова хаплив ;)
Нямам какво да уча от твоя сайт,защото не се занимавам с ротове.Чета от чисто любопитство и да изплакна око по красивите кучета.Единственото което ми стана интересно как като не си се занимавам с горе споменатите породи ги прецени като качества и характер та чак и ги препоръчваш на хората.
Да пишеш глупости за другите,за да изпъкне "твоето гардже" е леко некоректно ;)

Публикувано: 29 August 2008 - 09:46 PM
Цитат
е...като ще си чешем езиците - да си ги почешем. вземи и прочети разни неща за цитираните породи...днес слава Богу има интернет и гугъл. ако въпреки това ти е смешничко знай че на мен не ми е било много когато съм написал цитираното от теб. описаните породи са си просто такива, вкл. и по стандарт - самостоятелни, недоверчиви и много често с лют зъб да го кажем на по-разбираем език...нищо повече или по-малко. който иска подобни кучета да си ги намира. не и да ги бърка обаче с ротвайлера. няма място нито за изпъкване нито за гарджета. съвсем отделен въпрос е че споменатите качества са изключително търсени от широката публика...просто факти.
Публикувано: 29 August 2008 - 09:57 PM
Цитат
Цитат
е...като ще си чешем езиците - да си ги почешем. вземи и прочети разни неща за цитираните породи...днес слава Богу има интернет и гугъл. ако въпреки това ти е смешничко знай че на мен не ми е било много когато съм написал цитираното от теб. описаните породи са си просто такива, вкл. и по стандарт - самостоятелни, недоверчиви и много често с лют зъб да го кажем на по-разбираем език...нищо повече или по-малко. който иска подобни кучета да си ги намира. не и да ги бърка обаче с ротвайлера. няма място нито за изпъкване нито за гарджета. съвсем отделен въпрос е че споменатите качества са изключително търсени от широката публика...просто факти.
Все пак съм притежател на кучета от тази порода и дълго мога да споря за качествата и нрава им ... но пак казвам не тук рот-говорилнята е мястото.
Не знам къде и какъв стандарт си чел,но искам да ми цитираш точно къде пише "зло към околните" :- като човек със дългогодишен опит и като човек който се занимава не малко време с една от сериозните породи (ротвайлер) би трябвало да знаеш,че стопанина изгражда характера на кучето,докато стандарта по-скоро описва външния му вид просто казано.
Написано в сайта е безупречно с изключение на тази част.Споделям го тук защото вярвам както хвалби можеш да търпиш и критики от хора като мен ... лаик на тема ротвайлер.
Това е равносилно на това аз да си сложа в сайта "ако искате гальвно куче компаньон,идеалното семейно куче вие сте на точното място вземете си чау-чау" .. "ако обаче искате агресивно към околните куче с труден характер-вземете си рот" :-

Публикувано: 30 August 2008 - 08:10 AM
Цитат
в сайта си съм описал ТРИ породни признака на ДВЕ ПОРОДИ...гледам избрала си си "ЗЛО" за коментиране...добре щом си казала...ето ти малко цитати:
"НЕЗАВИСИМО (ти да видиш!) със самостоятелно мнение, чау-чау проявява склонност към резервираност и трудно предоставя приятелството си ( :huh: :huh: :huh:). Въпреки това,когато ви възнагради с приятелство (НЕКА ПАДНЕМ ЗАДРУЖНО НА КОЛЕНЕ И ПРЕКЛОНИМ ГЛАВИ!!! ;D ;D ;D) , трябва да се чувствате изключително привилегирован (ТИ ДА ВИДИШ ЧУДО!!! ;D ;D ;D)...
Бранещо стопанина си до смърт, чау-чау е отлично куче-пазач (а такива ПО ДЕФИНИЦИЯ ТРЯБВА ДА СА "ЗЛИ" казано по народному)...ЧАУ-ЧАУ е много упорито, но прекалено САМОСТОЯТЕЛНО като мислене, то не е най-подходящо за упражнения и дресура (е...РОТВАЙЛЕРЪТ Е СЪЗДАДЕН ЗА ДРЕСУРА И УПРАЖНЕНИЯ!).
ето ти и малко написано от специалистите за ФИЛА БРАЗИЛЕРО:
" Фила бразилеро - агресивно по природа куче за охрана, лична защита и лов.В Бразилия се използват като великолепни кучета за охрана, а също и за лов на ягуари.Характерни черти на Фила са неговите мъжество, решителност и смелост..." (иначе казано ЛЮТ ЗЪБ или просто ЗЛО по народному...)
или пък тук:
"Качества и предназначение: Обикновено Бразилската Фила не крие неприязнените си чувства към непознати... ;D ;D ;D "Верен като Фила" - гласи бразилска поговорка. Славата му като най-доброто куче пазач е неоспорима в цял свят..." (явно само ти имаш нужда от превод) ;D ;D ;D