РОТ говорилня
Публикувано: 13 October 2008 - 12:31 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 13 October 2008 - 04:28 PM
Цитат
Цитат
защо? И Догото е яка порода и много добър пазач!
Но не по-добър от ротвайлера ;) .Ротът си е куче пазач,работно куче,докато Догото е ловджия.Не казвам,че не става за пазач,но не може да се сравнява с рота в това отношение B).
Публикувано: 14 October 2008 - 08:41 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Но не по-добър от ротвайлера ;) .Ротът си е куче пазач,работно куче,докато Догото е ловджия.Не казвам,че не става за пазач,но не може да се сравнява с рота в това отношение B).
Не бих казала,че едно Дого е по-лош пазач от Ротвайлера. Това,че Догото не е работно куче не значи,че не е толкова добър пазач ;)
ПП. За да не ме плюете.... сравнявам с това,което съм видяла!Не със стандарта на породата!
Публикувано: 14 October 2008 - 08:46 AM
Цитат
добра забележка...ловджия.
Публикувано: 14 October 2008 - 08:53 AM
Аз преди 3 дни отивайки на работа, срешам един господин си се разхожда с повода и се оглежда. Спира ме уважаемия с въпроса едно куче да сте срещали? Породата каква е го питам, а човека усмихнат отговаря питбул :o. Казах му, че не съм виждала и съответно се поинтересувах дали трябва да се пазя ако го видя. Вярно, глупав въпрос зададох може би, но какъв отговор ми даде с усмивка 32 зъба и гордост, ами да много ясно, че трябва да се пазите?
Ами като е ясно уважаеми, защо кучето ти не е на повод и е без наморник??? :huh: Заради такива хора, после всички стопани на кучета сме едва ли не глупаци, че ги отглеждаме.
Публикувано: 14 October 2008 - 05:49 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Не бих казала,че едно Дого е по-лош пазач от Ротвайлера. Това,че Догото не е работно куче не значи,че не е толкова добър пазач ;)
ПП. За да не ме плюете.... сравнявам с това,което съм видяла!Не със стандарта на породата!
Е аз ти казвам своето мнение,не ти го налагам.И аз го казвам от личен опит,не съдя само по предназначението.Ще ти дам пример с моята ротвайлерка-едва на 4.5 месеца е,а вече се е хвърляла в моя защита на 3 пъти-ако искаш,ще разкажа.Адски е бдителна-реагира и на най-малкия шум.Когато тръгна да отварям вратата,винаги идва с мен.Още е бебе,а проявява страхотни качества на пазач.Ако искаш вярвай!Иначе е голяма глезла,но,при всяка евентуална опасност,става сериозна.Не можеш да ме убедиш,че един Аржентински дог ще е също толкова ефектнивен.Просто на рота си му е в кръвта.
Публикувано: 14 October 2008 - 06:17 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Е аз ти казвам своето мнение,не ти го налагам.И аз го казвам от личен опит,не съдя само по предназначението.Ще ти дам пример с моята ротвайлерка-едва на 4.5 месеца е,а вече се е хвърляла в моя защита на 3 пъти-ако искаш,ще разкажа.Адски е бдителна-реагира и на най-малкия шум.Когато тръгна да отварям вратата,винаги идва с мен.Още е бебе,а проявява страхотни качества на пазач.Ако искаш вярвай!Иначе е голяма глезла,но,при всяка евентуална опасност,става сериозна.Не можеш да ме убедиш,че един Аржентински дог ще е също толкова ефектнивен.Просто на рота си му е в кръвта.
Напълно съм съгласен с didorot ! На ротвайлера си му е просто в кръвта ! Аз имам женски на 2 год и няколко месеца !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 15 October 2008 - 01:01 PM
Цитат
А защо много хора предпо4итат Рот,пред Дого.
btw,за паза4 де ;)
Публикувано: 15 October 2008 - 01:50 PM
Цитат
btw,за паза4 де ;)
ми нямам идея защо:)Дали е така никой не може да ни каже:)Аз много се колебаех Дого или Ротвайлер ,но определено не съм се насочила към Рота за това,че е по-добър пазач,а поради други причини:)
ПП.Понеже ми стана доста любопитно все пак дали наистина е така,пуснах тема в Клуб Дого Аржентино,който иска,може да погледне,не да си говорим празни приказки:)
Става ли Догото за пазач?
Публикувано: 15 October 2008 - 02:11 PM
От друга страна,съм виждал много хора с ку4ета паза4и-в лицето на Ротвайлера.Това за мен са едни от най-умните ку4ета!Силни и безстрашни също така.Друг е въпроса кое от двете породи е "по-способно",т.е. кое ще се справи по-добре в Ситуацията.
Публикувано: 15 October 2008 - 02:43 PM
Цитат
Цитат
Аз не разбирам много,но мисля логи4ески.
Но ако бях аз този,който се двоуми,щях да избера Ротвайлер.
Ставаше въпрос не за какво би избрал,а защо Догото не е добър пазач:)
За избора няма какво да обсъждаме,то е ясно:)Иначе нямаше да пиша в тази тема ,а в друга:)
demedalor
Цитат
Ето,това е :yahoo:
Публикувано: 15 October 2008 - 07:24 PM
Но преди да отиде да се скрие,гледаше стопанина си/все едно го питаше/ и той ако не кажеше-Стой,бяга и звук не издава.
Поздрави
Публикувано: 16 October 2008 - 09:32 AM