Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#921 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2008 - 10:25 PM

Цитат

Цитат

:P Не е много възпитано да ми се плези докато я снимам  :P

Особенно на 2-рата снимка все едно нарочно го прави. :wub:А на 3-тата скръстила тези лапи като типична госпожица. ;D Да ти е жива и здрава.И да си те радва. :blink:

Това имах впредвид и аз - изглежда сякаш се плези нарочно! :) Иначе си имам идея за жегата :))) Чаро я изпитва най-вече в колата като сме... А аз изпитвам дъха му  ;D

#922 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 11:14 PM

Цитат

Ето 2 снимки от този уикенд! Чаро се представи като добър пазач - цяла вечер спа пред палатката ни и лаеше само веднъж по някакво животно! ;)

Ама Чаро голямо зверче е станал ! ;D Marka много хубаво куче имаш ! Много прогресивно расте ! На колко месеца е ? :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#923 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 12:18 AM

Цитат

....спокойно всичко е ОК. Цункам те и нямам търпение да се върнеш...Чао :P
:wub: горкия яката му блести сънцето ;D
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#924 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 07:58 AM

Цитат

Цитат

Ето 2 снимки от този уикенд! Чаро се представи като добър пазач - цяла вечер спа пред палатката ни и лаеше само веднъж по някакво животно! ;)

Ама Чаро голямо зверче е станал ! ;D Marka много хубаво куче имаш ! Много прогресивно расте ! На колко месеца е ? :blink:

Прогресивно расте да :)) нямаш идея колко :huh: ;D на 5 месеца и 15 дена е! Благодаря, ще му кажа! :)

#925 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 11:48 AM

Цитат

Жалко,че нямам колело,иначе яко тичане щеше да падне...

подобни маратонски натоварвания не са за ротвайлера. 3 км умерено бягане им стигат. останалото е мъчение според мен...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#926 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 01:11 PM

Искам да се извиня на KOKO_ko и компания :blink:Те си знаят за какво :wub:Поздравления за прекрасните кученца,нека са живи и здрави и много успехи :->)

#927 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:01 PM

Цитат

Искам да се извиня на KOKO_ko и компания :blink:Те си знаят за какво :wub:Поздравления за прекрасните кученца,нека са живи и здрави и много успехи :->)

приема се, щото сме си благородни и добри така или иначе...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#928 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 02:37 PM

Цитат

Цитат

Жалко,че нямам колело,иначе яко тичане щеше да падне...

подобни маратонски натоварвания не са за ротвайлера. 3 км умерено бягане им стигат. останалото е мъчение според мен...

На моето 5 месечно и 1 му стига,но нима на възрастен рот,в добра спортна форма,му стигат само  3км. ?Нещо не ми се вярва,но ти би трябвало да знаеш по-добре...

#929 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 03:04 PM

Цитат

На моето 5 месечно и 1 му стига,но нима на възрастен рот,в добра спортна форма,му стигат само  3км. ?Нещо не ми се вярва,но ти би трябвало да знаеш по-добре...

при изпита за издръжливост при нашите кучета , те трябва да избягат 20 км с бавно темпо и с две почивки от по 15 мин и 30 мин. като подчертавам, че това е ИЗПИТ, а не ежедневие...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#930 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 06:22 PM

Здравейте :blink:И аз мисля,че 3 км. са достатъчни за един рот :-Преди около седмица,на мен и моя 4 месечен "рот",ни се наложи да вървим 8 километра пеш по пресечена местност :rolleyes:Аз съм свикнал и изглеждаше,че и кучето не се затрудни,но като си пристигнахме у дома,то само хапна набързо,легна и не мръдна до 10:00 сутринта :oЯвно му беше дошло в повече,а иначе по-принцип се прави на много спортен пес ;DАма,той също е един тъкъв дребничък за рот на тая вчзраст,струва ми се :(Явно тоя дето ми го даде ме е прецакал ,меко казано...... :'(

#931 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 11:03 PM

на мен пък ми се струва, че 8км също са множко за 4 месеца...предполагам де...и след такова движение не го храни веднага като се приберете, а изчакай малко.така и с водата.и като правите такива походи(ама по-малки) си наблюдавай кутрето,трябва да можеш да различаваш кога се е уморил,за да не се учудваш после до колко спи :blink:
п.п. ако не е от развъдник прецакването си го има,щем не щем... :(

#932 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 07:55 AM

Принцесо, за какво прецанване говориш - не се ли умаря всяко нормално куче, или тези от развъдниците са роботи? Чаро го пазихме от претоварване, докато се беше малък и тромав. В един момент сам започна да тича и дивее и това стана точно на 4 месеца. Сега е на 5 и 1/2 и всеки уикенд сме с него на язовир или планина, а той тича мнооооого повече, отколкото е нужно за предвижването - тича нагоре надолу и си играе с кучетата на приятели, с които сме. Като се върнем, разбира се, както и ние, един ден е изморен и не му се тича много много, а повече полежава. Това ако е прецакване, значи и ние хората сме прецакани  ;)
Най-важното, според мен е да се следят сигналите на кучето и да не се претоварва излишно, особенно като е малко!

#933 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 12:54 PM

а пак прочети  ;)

Цитат

Ама,той също е един тъкъв дребничък за рот на тая вчзраст,струва ми се :(Явно тоя дето ми го даде ме е прецакал ,меко казано...... :'(

това имах в предвид... ;) не казвам нищо лошо.и мойта не е от развъдник ;)
и ако си мислиш че като си потръчква с други кучета нагоре надолу е тренировка, значи....не мислиш ;)  случайно имам същото куче на по-голяма възраст и откакто наблягаме повече на тези неща виждам разликата с игрите...играта си е игра ;) а и на 5 месеца само това му е в главата...

#934 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 06:51 PM

:) Сори, сега разбрах за прецакването защо е... А иначе съм съгласна, че има разлика между тренировка и игра. Като казвам, че всеки уикенд ходим някъде, говоря за планина все пак и преходи. Опитах да тичам сутрин с него, когато беше на 4, но изоставаше и се тътреше. Спрях временно, сега тича наравно с мен и мисля, че е ок. Друг е въпроса, че не успявам всеки ден, но пък през уикенда наваксваме... Много странно се получи с Чаро - до 4 месеца беше голяма мърда - умаряше се от 5 мин игра и изведнъж, сякаш се събуди една сутрин и беше топка енергия... и продължава да е така - това ми харесва де, само да мога да се отърва от ужасното скачане с двете лапи отгоре ми... :rolleyes:

#935 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:38 PM

аз мисля, че е малък за тичане...остави го да играе, на 5 месеца си е като детенце :wub: ние едва сега започнахме да тичаме на повече от годинка :rolleyes: напълно е нормално да изостава и да се тътри  :blink: като не е свикнал, а и е малък не може да тича наравно с теб...изчакай още малко и ще се опитваш само да го догонваш ;D

пример с мен-Тара на 5 мес. също се тътреше и не ме стигаше като се затичвахме, затова тогава само си играехме, хем да й е интерсно, хем да изразходва енергия и т.н. :blink:

...е незнам дали съм права..

#936 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:45 PM

Ами гледам да му угаждам на неговите нужди :) както писах по-рано - сега кипи от енергия и като е вкъщи дивее много - бяга от стая в стая и скача нависоко... :huh: Затова е добре ако може като излезе да поизразходва, нали? Аз мисля, че всяко куче си има неговите си нужди и е важно да го разбираш:)

#937 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2008 - 10:59 AM

Искам да поясня,че не всеки ден правя походи от 8 километра с Барон(така се казва кучето)Благодаря за съвета,да не го храня след като е тичал дълго:blink:А иначе,когато беше на 3 и полувина месеца тичаше наравно с мене,не ми отстъпваше по издръжливост и скорост,а аз си падам малко спортист :yahoo:Сега като е на 4 месеца обаче ме подминава като пътен знак :PМного по-бърз е ;D

#938 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 10:07 AM

Уау! това доказва, че кучетата са много различни... и все пак... дали такова натоварване е добро за малко куче - ставите и т.н... Незнам, специалистите ще кажат! Нашата ветеринарка ни каза да не правим големи походи в планината до 6тия месец поне... Не бих казала, че го изпълняваме, но той е на 6 почти вече...

#939 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 07:58 PM

Ммм да различни са :blink:Моето не е от развъдник :'( и мисля,че е по-дербничко от стандартен рот на тази възраст :rolleyes:Не че не го храня,но изглежда по-слабичък и атлетичен и може би това  допринася за бързината му

#940 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2008 - 11:16 PM

ами да, и при хората е така: по-пълничките не са никак атлетични..

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни