Цитат
Цитат
А ей тоя рот,така като го гледам ако е по високичък,може и да ги има тия кг.за които говориш
Ако този рот беше при мен, незабавно щях да предприема мерки за влизането му в нормални граници на килограмите му.
Цитат
За 80кг.незнам,но за около 60-65кг.съм виждал,на моето родителите са по толкова,а и тук в едно село до Търново има един мъжки който пред мен го теглиха и той колкото тях
shaarkyy, многото килограми са вредни и опасни за здравето на кучето. Не се лъжи по това. Ротвайлерът е набито и яко животно. Всеки килограм в повече е нездравословен за самото куче. И като гледам снимките на родителите на твоята Дара, извинявай, ама не падам от Марс. Пред теб тези приказки може и да минават за тези кг. на родителите й, но не ги казвай тук, несериозно е.
Не искам да звуча грубо, но се питам дали ще проумееш някога, че килограмите не са най-важното, защото, лично на мен ми омръзна да ти чета постовете, свързани с тази тема.
Аз не съм се гордял с тези кг.за които говорех,ставаше въпрос че има кучета които са по 60-70кг. а може би и повече,моето примерно е 34-35кг.и 61-62см. високо и ми се вижда дебеличко,въпреки че по онази таблица трябва да е толкиова за 7 месечно женско,а всекидневно си играя с нея,разхождам я на дълго рзтояние и бяга доста,а и повечето пъти когато я извеждам я пускам и да си играе и с други кучета,но си стои горе/долу на същото телосложение,не бих допуснал кучето ми да е толкова дебело като тези на снимките,бих допуснал да е толкова тежко,колкото е нормално за височината и възраста му,но не и повече,а това дето питам постоянно,е така,защото да видя моето как се развива,защото ми се вижда дебеличко,а и всеки като я види казва същото,не сте ме разбрали правилно за това защо задавам този въпрос,не е от мания за дебелина,а просто съм загрижен за любимеца си :blink: