Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1601 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 28 March 2009 - 12:27 PM

Тази сутрин я закарах при вета.Получила е алергия от препарата Frontline изследва я за крастни кърлежи,не откри такива.Каза друг път,ако използвам фронтлайн,да бъде за 20-40 кг.Не зависимо колко е тежка.Сега вече съм спокоен,раната започна да хваща коричка а петънцата започнаха да се покриват с козина,до 2-3 седмици ще е възтановена напълно.Възползвах се,че съм при доктора и го накарах да прослуша сърце,бели дробове и т.н всичко е ОК. :ns22:

#1602 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 March 2009 - 03:52 PM

Показване на мнениетоben2418, в Mar 28 2009, 12:02 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в Mar 28 2009, 09:47 AM, написа:

пудра-тапилан дава добри резултати..
но при броя на моите таласъми не мога да ги пудря едно по едно...аз лично ползвам Айкън в концентрация 1мл/1л вода...
пръскам наред-кучета ,добитък...за 10 години не съм имал алергии,дерматози или натравяне...веднъж в месеца пръскам,или след дъжд,или след като плуват..но моите все пак не са домашни любимци..

Бен, Тори обезпаразитена ли е вътрешно..да не е хванала глистуняци и затова да слабее....26 кила ми се струват малко,едната наша женска мишка в момента е на годинка и е 40

Аз също си мислех за вътрешното обезпаразитяване затова вчера и дадох 4 таблетки Празимек Д ! Просто ще увелича доста дажбите и разходките,защото 26 кг за рот наистина са малко нали ?

26 кг за ротвайлер пък макар и женски си е направо обезпокоително...моят щурчо е на 6 месеца и тежи 37 кг(не е дебел ей!!!...жилав е като пръчка и пълен с енергия...15 км разходки дневно не му стигат)..колкото за празимек и там трябва да се внимава защото при някаи кучета(бобтейл,коли и хъски) минава през хематоенцефалната бариера и може да предизвика епилептиформени гърчове...За мен най-добър баланс като цена и полза е Канидона..ееее Цестал + е много добър ама не всеки може да си го позволи...А на слабичката дама аз за всеки случай бих и пуснал изследвания...хемоглобин,левкоцити,диференциална кръвна картина, урея,креатинин и чернодробни ензими...И в тази връзка...никога не започвайте каквото ида е лечение без направени изследвания...особено с антибиотици....рискувате да си убиете животното си насила....

#1603 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 05:16 PM

Показване на мнениетовинету, в Mar 28 2009, 03:52 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Mar 28 2009, 12:02 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в Mar 28 2009, 09:47 AM, написа:

пудра-тапилан дава добри резултати..
но при броя на моите таласъми не мога да ги пудря едно по едно...аз лично ползвам Айкън в концентрация 1мл/1л вода...
пръскам наред-кучета ,добитък...за 10 години не съм имал алергии,дерматози или натравяне...веднъж в месеца пръскам,или след дъжд,или след като плуват..но моите все пак не са домашни любимци..

Бен, Тори обезпаразитена ли е вътрешно..да не е хванала глистуняци и затова да слабее....26 кила ми се струват малко,едната наша женска мишка в момента е на годинка и е 40

Аз също си мислех за вътрешното обезпаразитяване затова вчера и дадох 4 таблетки Празимек Д ! Просто ще увелича доста дажбите и разходките,защото 26 кг за рот наистина са малко нали ?

26 кг за ротвайлер пък макар и женски си е направо обезпокоително...моят щурчо е на 6 месеца и тежи 37 кг(не е дебел ей!!!...жилав е като пръчка и пълен с енергия...15 км разходки дневно не му стигат)..колкото за празимек и там трябва да се внимава защото при някаи кучета(бобтейл,коли и хъски) минава през хематоенцефалната бариера и може да предизвика епилептиформени гърчове...За мен най-добър баланс като цена и полза е Канидона..ееее Цестал + е много добър ама не всеки може да си го позволи...А на слабичката дама аз за всеки случай бих и пуснал изследвания...хемоглобин,левкоцити,диференциална кръвна картина, урея,креатинин и чернодробни ензими...И в тази връзка...никога не започвайте каквото ида е лечение без направени изследвания...особено с антибиотици....рискувате да си убиете животното си насила....

Аз преди си я обезпаразитявах само с Цестал + и Дронтал +,но ветаринаря ми каза да я обезпаразитявам само с Празимек през лятото зареди Дирофилариозата ! Ето линк да я видите моята дама: http://forum.dog.bg/...mp;#entry603915
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1604 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2009 - 06:21 PM

Определено не ми изглежда 26 килограма, сигурен ли си? Колко е висока?

#1605 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 08:10 PM

Показване на мнениетоazzzy, в Mar 28 2009, 06:21 PM, написа:

Определено не ми изглежда 26 килограма, сигурен ли си? Колко е висока?

Тя е висока 62 см ! Ами както написах по-горе първо се качих на кантара сам след това се качих с кучето на ръце и резулата беше покъртителен ! Няма как кантара да е претеглил с 10-20 кг по малко ! Най-много 1-2 кг по-малко !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1606 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 10:55 AM

Защо ли не се учудвам.Това са хора които си живеят в някакъв техен филм,техен свят...разбрали недоразбрали (Драскачи) ....вече не им обръщам внимание.

#1607 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 04:46 PM

Показване на мнениетоnavar, в Mar 29 2009, 11:32 AM, написа:

абе да постна тук една случка която май е повече за бисери ама...
покрай опититеми да осиновя кучката в Сеславци,в един мой пост бях написал че във фермата ми кучката ще живее повече от добре, в резултат на което получих ядосано лично съобщение от потребител чието име няма да назова,щот след тва се изяснихме..
та в съобщението пишеше най общо че такива като мен мъчат животните,ползвайки ги постоянно за разплод,че стоят недохранени,без ваксини,в клетки и фермите са най ужасното място в което може да живее едно куче..но за мое нещастие кучката в сеславци била кастрирана и аз нямало да мога да я ползвам за долните си цели,и за трупане на печалба ....

явно за дамата това беше пръв мой пост който чете ,и не знаеше че аз всъщност говоря за друг вид ферма :) в която кучетата живеят и работят в условия каквито повечето кучета само сънуват....
е после се разбрахме де,ама в началото ситуацията беше трагикомична..

Навар,ако условията на живот за куче при теб са толкова добри,може ли да ти пратя Тори заедно с няколко чувала храна :ab_041: и да ни си ми я върнал по-малко от 40 кг ! :zz_231: :ab_041: :aa_002:
User's Signature

#1608 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 05:17 PM

Защо ве бен....лесно се угоява куче,просто увеличи двойно,тройно ако трябва дажбата...и ще качи килограми е... ако няма глисти.Моята миналото лято доста беше отслабнала заради жегите и като захладня малко и започнах да я храня три пъти на ден и за по малко от две седмици си възвърна нормалното тегло.

#1609 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 09:01 PM

Навар,ще пробвам метода ти и ще пиша след 2-3 седмици какъв е резултата ! Sa-37 е добър витаминен комплекс нали ?

Mahorec,аз като си представя сега Тори колко ще отслабне като се затопли направо лошо ми става ... ! На няколко километра от вкъщи има река и се чудя дали като се затопли да не пусна Тори малко да поплува,за да направи малко мускулчета все пак ?
User's Signature

#1610 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 09:22 PM

Аз лятото редовно я хвърлям в дунава да плува но вече ще я връзвам с въже,че последния път като я хвана течението я закара чак в румънско...добре,че мина един немски пасажер да ми я върне дори я бяха подсушили...абе швабата си е шваба.... ако бяха балканджии сигурно нямаше да я погледнат. :zz_216:

#1611 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 09:42 PM

Показване на мнениетоMahorec, в Mar 29 2009, 07:22 PM, написа:

Аз лятото редовно я хвърлям в дунава да плува но вече ще я връзвам с въже,че последния път като я хвана течението я закара чак в румънско...добре,че мина един немски пасажер да ми я върне дори я бяха подсушили...абе швабата си е шваба.... ако бяха балканджии сигурно нямаше да я погледнат. :zz_216:

И не можа да предвидиш,че може да се случи нещо такова :wacko: ?Трябва да се радваш,че е жива.Това с въжето не е добра идея.По-добре я пускай да плува в някое спокойно езерце или язовир,за да нямаш ядове после.
Ben,не знам,снимките ли я правят по-внушителна,но определено бих дал на Тори най-малко 40кг.,но 26 за безобразно малко за ротт,сигурен ли си,че кантарът е бил верен?И колко повече мускули искаш,та тя е адски здрава...

#1612 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2009 - 09:58 PM

Еми тя по принцип си цопа на плиткото и не се отдалечава много но тогава я разсеяха едни патици и тръгна да ги гони....измори се точно където течението е най-силно и я понесе.Бях готов и аз да скоча но като знам що народ се издави там.Добре,че бяха тея да ми я върнат даже като си я взех на ръце туристите започнаха да ръкопляскат. :ac_007: казах им Danke и отпраших. :ac_007:

#1613 Потребителят е офлайн   ep_silver Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2009 - 03:01 AM

Показване на мнениетоben2418, в Mar 28 2009, 06:10 PM, написа:

Тя е висока 62 см ! Ами както написах по-горе първо се качих на кантара сам след това се качих с кучето на ръце и резулата беше покъртителен ! Няма как кантара да е претеглил с 10-20 кг по малко ! Най-много 1-2 кг по-малко !

Миналата година пролетта качих моя дивак на кантар за багаж и показа точно 50 килца, няколко дена по късно направих същият опит като теб с домашен кантар, първо сам, после с кучето и резултатът беше че кучето тежи 36кг. На следващия ден отново отидохме до въпросния кантар за багаж и направих няколко опита, първо само аз, после само кучето, накрая и аз и кучето и резултатът беше един и същ, че кучето е 50кг. Така че, не можеш да се довериш напълно на домашен кантар ,особенно на тези дето са със стрелка и жило ( с дигиталния не съм пробвал, изглежда ми много крехък и не знам дали би издържал)
User's Signature

The Devil u Know is Better than the Angel u Don't!

#1614 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 08:53 AM

Искаш ли малко да си сменим кучетата?Моята Троя е станала слон тази зима.Намалих и порцията на половина,удвоих и разходките и нищо.Милата с тия кила така я мързи,че хората с другите кучета казват,че е кръстоска с бивол. :wacko: :ac_007:

#1615 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 09:40 AM

Като бях при вета. я истеглихме 42 кг.А началото на годината я качих на домашен кантар показа 48 после пак я качих показа 51 и третия път показа 49.Тези кантари са си чисти боклуци. :zz_031:

#1616 Потребителят е офлайн   dani petkova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 10:57 AM

Това са картини на сестра ми Боряна.Тя завършва художествената академия тази година.Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1617 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2009 - 12:56 PM

Един малко странен въпрос.Кучетата като се намокрят нали се тръскат наляво и надясно но много бързо за да изсъхнат по-бързо ? След като сложите фронтлайн не ви ли се тръскат по същия начин ?
User's Signature

#1618 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2009 - 08:00 PM

Последниите мнения, около кученцето на ToHu_MeTaHa са преместени в тази тема, с цел подреденост на форума.
С поздрави най-сърдечни, ваши модератори вечни! :rc_036:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1619 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 April 2009 - 08:04 PM

Показване на мнениетоdani petkova, в Apr 2 2009, 11:57 AM, написа:

Това са картини на сестра ми Боряна.Тя завършва художествената академия тази година

Хубави картини! А кои са моделите?
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1620 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2009 - 09:33 AM

Нека като лекар с 25 годишен стаж и аз да добавя нещичко по темата.Няма нищо по-жалко и нелепо от това човек да се изживява като Господ и по някакви измислени от него критерии да определя кой да ражда и кой не,кое да се селекционира и кое не!Така наречените чисти линии са пълни с рецесиви,които рано или късно се проявяват най-често като имунен дефицит(резултатът е често боледуване,неоплазми и т.н.)...
Не е дадено от Бог на човека да познава всички закони на живота за да може да определя,кой да живее и кой не!!!А евтаназията е най-големият грях,който човек може да сложи на сърцето си!

МОД.

В този форум се говори ЕДИНСТВЕНО за развъждане под контрола на човека, в частност говорим за контрола и селекцията, упражнявани от Развъдната комисия на НКР. Всяка пропаганда и размисли по темата, различни от написаните по-горе ще се смятат от нас за нарушаване правилата на DOG.BG и в частност на форум НКР.

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни