РОТ говорилня
Публикувано: 28 March 2009 - 12:27 PM

Публикувано: 28 March 2009 - 03:52 PM
ben2418, в Mar 28 2009, 12:02 PM, написа:
navar, в Mar 28 2009, 09:47 AM, написа:
но при броя на моите таласъми не мога да ги пудря едно по едно...аз лично ползвам Айкън в концентрация 1мл/1л вода...
пръскам наред-кучета ,добитък...за 10 години не съм имал алергии,дерматози или натравяне...веднъж в месеца пръскам,или след дъжд,или след като плуват..но моите все пак не са домашни любимци..
Бен, Тори обезпаразитена ли е вътрешно..да не е хванала глистуняци и затова да слабее....26 кила ми се струват малко,едната наша женска мишка в момента е на годинка и е 40
Аз също си мислех за вътрешното обезпаразитяване затова вчера и дадох 4 таблетки Празимек Д ! Просто ще увелича доста дажбите и разходките,защото 26 кг за рот наистина са малко нали ?
26 кг за ротвайлер пък макар и женски си е направо обезпокоително...моят щурчо е на 6 месеца и тежи 37 кг(не е дебел ей!!!...жилав е като пръчка и пълен с енергия...15 км разходки дневно не му стигат)..колкото за празимек и там трябва да се внимава защото при някаи кучета(бобтейл,коли и хъски) минава през хематоенцефалната бариера и може да предизвика епилептиформени гърчове...За мен най-добър баланс като цена и полза е Канидона..ееее Цестал + е много добър ама не всеки може да си го позволи...А на слабичката дама аз за всеки случай бих и пуснал изследвания...хемоглобин,левкоцити,диференциална кръвна картина, урея,креатинин и чернодробни ензими...И в тази връзка...никога не започвайте каквото ида е лечение без направени изследвания...особено с антибиотици....рискувате да си убиете животното си насила....
Публикувано: 28 March 2009 - 05:16 PM
винету, в Mar 28 2009, 03:52 PM, написа:
ben2418, в Mar 28 2009, 12:02 PM, написа:
navar, в Mar 28 2009, 09:47 AM, написа:
но при броя на моите таласъми не мога да ги пудря едно по едно...аз лично ползвам Айкън в концентрация 1мл/1л вода...
пръскам наред-кучета ,добитък...за 10 години не съм имал алергии,дерматози или натравяне...веднъж в месеца пръскам,или след дъжд,или след като плуват..но моите все пак не са домашни любимци..
Бен, Тори обезпаразитена ли е вътрешно..да не е хванала глистуняци и затова да слабее....26 кила ми се струват малко,едната наша женска мишка в момента е на годинка и е 40
Аз също си мислех за вътрешното обезпаразитяване затова вчера и дадох 4 таблетки Празимек Д ! Просто ще увелича доста дажбите и разходките,защото 26 кг за рот наистина са малко нали ?
26 кг за ротвайлер пък макар и женски си е направо обезпокоително...моят щурчо е на 6 месеца и тежи 37 кг(не е дебел ей!!!...жилав е като пръчка и пълен с енергия...15 км разходки дневно не му стигат)..колкото за празимек и там трябва да се внимава защото при някаи кучета(бобтейл,коли и хъски) минава през хематоенцефалната бариера и може да предизвика епилептиформени гърчове...За мен най-добър баланс като цена и полза е Канидона..ееее Цестал + е много добър ама не всеки може да си го позволи...А на слабичката дама аз за всеки случай бих и пуснал изследвания...хемоглобин,левкоцити,диференциална кръвна картина, урея,креатинин и чернодробни ензими...И в тази връзка...никога не започвайте каквото ида е лечение без направени изследвания...особено с антибиотици....рискувате да си убиете животното си насила....
Аз преди си я обезпаразитявах само с Цестал + и Дронтал +,но ветаринаря ми каза да я обезпаразитявам само с Празимек през лятото зареди Дирофилариозата ! Ето линк да я видите моята дама: http://forum.dog.bg/...mp;#entry603915

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 28 March 2009 - 08:10 PM
azzzy, в Mar 28 2009, 06:21 PM, написа:
Тя е висока 62 см ! Ами както написах по-горе първо се качих на кантара сам след това се качих с кучето на ръце и резулата беше покъртителен ! Няма как кантара да е претеглил с 10-20 кг по малко ! Най-много 1-2 кг по-малко !

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 29 March 2009 - 04:46 PM
navar, в Mar 29 2009, 11:32 AM, написа:
покрай опититеми да осиновя кучката в Сеславци,в един мой пост бях написал че във фермата ми кучката ще живее повече от добре, в резултат на което получих ядосано лично съобщение от потребител чието име няма да назова,щот след тва се изяснихме..
та в съобщението пишеше най общо че такива като мен мъчат животните,ползвайки ги постоянно за разплод,че стоят недохранени,без ваксини,в клетки и фермите са най ужасното място в което може да живее едно куче..но за мое нещастие кучката в сеславци била кастрирана и аз нямало да мога да я ползвам за долните си цели,и за трупане на печалба ....
явно за дамата това беше пръв мой пост който чете ,и не знаеше че аз всъщност говоря за друг вид ферма :) в която кучетата живеят и работят в условия каквито повечето кучета само сънуват....
е после се разбрахме де,ама в началото ситуацията беше трагикомична..
Навар,ако условията на живот за куче при теб са толкова добри,може ли да ти пратя Тори заедно с няколко чувала храна

Публикувано: 29 March 2009 - 05:17 PM
Публикувано: 29 March 2009 - 09:01 PM
Mahorec,аз като си представя сега Тори колко ще отслабне като се затопли направо лошо ми става ... ! На няколко километра от вкъщи има река и се чудя дали като се затопли да не пусна Тори малко да поплува,за да направи малко мускулчета все пак ?

Публикувано: 29 March 2009 - 09:22 PM

Публикувано: 29 March 2009 - 09:42 PM
Mahorec, в Mar 29 2009, 07:22 PM, написа:

И не можа да предвидиш,че може да се случи нещо такова

Ben,не знам,снимките ли я правят по-внушителна,но определено бих дал на Тори най-малко 40кг.,но 26 за безобразно малко за ротт,сигурен ли си,че кантарът е бил верен?И колко повече мускули искаш,та тя е адски здрава...
Публикувано: 29 March 2009 - 09:58 PM

Публикувано: 30 March 2009 - 03:01 AM
ben2418, в Mar 28 2009, 06:10 PM, написа:
Миналата година пролетта качих моя дивак на кантар за багаж и показа точно 50 килца, няколко дена по късно направих същият опит като теб с домашен кантар, първо сам, после с кучето и резултатът беше че кучето тежи 36кг. На следващия ден отново отидохме до въпросния кантар за багаж и направих няколко опита, първо само аз, после само кучето, накрая и аз и кучето и резултатът беше един и същ, че кучето е 50кг. Така че, не можеш да се довериш напълно на домашен кантар ,особенно на тези дето са със стрелка и жило ( с дигиталния не съм пробвал, изглежда ми много крехък и не знам дали би издържал)

The Devil u Know is Better than the Angel u Don't!
Публикувано: 02 April 2009 - 12:56 PM

Публикувано: 03 April 2009 - 09:33 AM
Не е дадено от Бог на човека да познава всички закони на живота за да може да определя,кой да живее и кой не!!!А евтаназията е най-големият грях,който човек може да сложи на сърцето си!
МОД.
В този форум се говори ЕДИНСТВЕНО за развъждане под контрола на човека, в частност говорим за контрола и селекцията, упражнявани от Развъдната комисия на НКР. Всяка пропаганда и размисли по темата, различни от написаните по-горе ще се смятат от нас за нарушаване правилата на DOG.BG и в частност на форум НКР.