Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1641 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2009 - 11:27 AM

Вижте какво правят белгийците: Качена снимка
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1642 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 11:40 AM

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 10:27 AM, написа:

Вижте какво правят белгийците: Качена снимка

това предполагам са душачи(говоря за нашийниците)
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1643 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 April 2009 - 11:45 AM

И още снимчици:
http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1644 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 12:44 PM

сега да ви разкажа какво ми се случи преди 4 дена когато разкарвах Саймо.На път за вкъщи Саймо бе ухапан за главата от куче в резултат на което сега муцуната му е подута и го тъпча с антибиотици,защото му тече гной.Най-тъпото в случая е че го нападна куче(едро незнам каква порода е но много прилича на санбернар) което си изкара главата през решетките на една ограда и го захапа ненадеино аз дори не разбрах какво стана,защото бях спокоен че на тротоара не пречим на никого.Та казвам ви това за да се оглеждате за кучета когато вървите по тротоара.Чувал съм,че носът на кучето е много чувствителен и че при по силен удър в носа кучето пуска,е не е вярно защото аз ударих поне 5 юмрука в носа на въпросното куче и то не пусна,накрая откъснах едно клонче от един храст и му бръкнах в носа и чак тогава го пусна.Е това е от мен,пазете си кучовците
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1645 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 06:03 PM

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 09:27 AM, написа:

Вижте какво правят белгийците:

Това не са белгийци. На снимката е единственото в света военно подразделение, специализирано в работата с нашите кучета. Става въпрос за Австрия, където историята на ротвайлера е с давност, равна почти на тази в Германия. Като хора зачитащи реда и осъзнаващи, че породата се запазва единствено в рамките на контролираната селекция, австрийските военни изцяло спазват нелеките правила за развъдна дейност, валидни в Германския ротвайлер клуб. Всички кучета развъдени във въпросното поделение излизат с името на регистрирания във МФК развъдник von Kaisersteinbruch

Военните специалисти (за разлика от нашите) са високо ценени по цял свят и водят семинари по дресура и развъждане дори в далечен Китай. Служебните ротвайлери на австрийската полиция са изцяло от гореспоменатия военен развъдник!

Ето малко нагледен материал:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1646 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 08 April 2009 - 06:09 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Apr 8 2009, 11:44 AM, написа:

сега да ви разкажа какво ми се случи преди 4 дена когато разкарвах Саймо.На път за вкъщи Саймо бе ухапан за главата от куче...

Ужасна случка си приживял дано никога не ти се случва отново.

Един път ние с Ричи се разхождахме той беше още малък някъде на 1годинка. и едно догоаржентино се затичва към нас и захапа Ричи по ухото доста кръв му тека.. имаше рани и по врата а стопанина незнам къде е блял ама чак след няколко минути дойде.

#1647 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 07:46 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 8 2009, 07:03 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 09:27 AM, написа:

Вижте какво правят белгийците:

...На снимката е единственото в света военно подразделение, специализирано в работата с нашите кучета...
Ето малко нагледен материал:

Прекрасни кучета наистина ! Последен въпрос обещавам ! Защо тези обучени ротвайлери са с намордници ? Ето на тази снимка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1648 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 09:06 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 8 2009, 07:03 PM, написа:

На снимката е единственото в света военно подразделение, специализирано в работата с нашите кучета. Става въпрос за Австрия, където историята на ротвайлера е с давност, равна почти на тази в Германия. ... Всички кучета развъдени във въпросното поделение излизат с името на регистрирания във МФК развъдник ”von Kaisersteinbruch”

Много интересни неща споделяш KOKO_ko.
И като сме тръгнали с въпросите да попитам - могат ли да се вземат кученца оттам и как стоят нещата изобщо?
User's Signature

#1649 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 April 2009 - 09:23 PM

Nemo,сега как е Сайман ? Ти не видя ли че има куче там при тази ограда ? Той не реагира ли като видя другото куче или всичко стана буквално за секунди ?
User's Signature

#1650 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 10:14 PM

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 10:23 PM, написа:

Nemo,сега как е Сайман ? Ти не видя ли че има куче там при тази ограда ? Той не реагира ли като видя другото куче или всичко стана буквално за секунди ?

не не го видях то нито лаеше нито е ръмжало просто е чакало възможност да нападне.Мисля ,че и Сайман не го е видял защото не реагира.Ами сега е по добре,но първия ден беше много надут и явно много го болеше.Сега му давам антибиотици и му мажа устата с някакво лекарство.Това куче живее близо до вкъщи и сега когато лае Саймо откача обикаля нервно и ръмжи.Сайман по принцип е много дружелюбен с другите кучета и сега незнам дали ще продължи да е дружелюбен.А Тори как е?Качи ли някое килце?
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1651 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 10:29 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Apr 8 2009, 11:14 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 10:23 PM, написа:

не не го видях то нито лаеше нито е ръмжало просто е чакало възможност да нападне.Мисля ,че и Сайман не го е видял защото не реагира.Ами сега е по добре,но първия ден беше много надут и явно много го болеше.Сега му давам антибиотици и му мажа устата с някакво лекарство.Това куче живее близо до вкъщи и сега когато лае Саймо откача обикаля нервно и ръмжи.Сайман по принцип е много дружелюбен с другите кучета и сега незнам дали ще продължи да е дружелюбен.А Тори как е?Качи ли някое килце?

Мисля че той ще си остане дружелюбен,но просто няма да се понася с това куче ! Я си представи какво ще стане ако това куче успее излезне и Саймо е наблизо ..... По-добре внимавай като минаваш от там !!! Тори спинка а иначе сега като я претегля е 33 кг !! Ротвайлерите не са злопаметни но помнят кой какво зло им е сторил !
User's Signature

#1652 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 01:42 AM

Показване на мнениетоdmm, в Apr 8 2009, 07:06 PM, написа:

Много интересни неща споделяш KOKO_ko.
И като сме тръгнали с въпросите да попитам - могат ли да се вземат кученца оттам и как стоят нещата изобщо?

Че защо да не може? С необходимите контакти всичко може. Те са развъдник като всеки друг, все пак. Неудобството идва оттам, че на опашката стоят специалните части на Австрия, Планинската спасителна служба, митниците и др. И не на последно място: аз куче от там не бих си взел, защото се набляга ПРЕДИМНО на работните качества на ротвайлера, не че не са се пръквали и прекрасни в екстериорно отношение екземпляри ... пак там!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1653 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 01:46 AM

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 05:46 PM, написа:

Прекрасни кучета наистина ! Последен въпрос обещавам ! Защо тези обучени ротвайлери са с намордници?

Последен отговор и аз обещавам: тези обучени ротвайлери са с намордници защото по време на демонстрациите военните са искали да покажат именно обучени ротвайлери с намордници...ако добре ме разбираш какво искам да кажа...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1654 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 03:07 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 9 2009, 02:46 AM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в Apr 8 2009, 05:46 PM, написа:

Прекрасни кучета наистина ! Последен въпрос обещавам ! Защо тези обучени ротвайлери са с намордници?

Последен отговор и аз обещавам: тези обучени ротвайлери са с намордници защото по време на демонстрациите военните са искали да покажат именно обучени ротвайлери с намордници...ако добре ме разбираш какво искам да кажа...

Да,разбрах ! :) Тори днес я видях да си ближе гърдите и там малко по надолу ! Просто се чисти нали ? Защото ако това значи че ще се разгонва няма е зле да оправя оградата !
User's Signature

#1655 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 10:16 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 9 2009, 02:42 AM, написа:

... Неудобството идва оттам, че на опашката стоят специалните части на Австрия, Планинската спасителна служба, митниците и др.

Това ме интересуваше по-конкретно .
Благодарско за ясния отговор. :beer:
User's Signature

#1656 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 09 April 2009 - 11:44 PM

Няма смисъл да спорите за глупости бе хора . Не бъдете толкова сприхави . В крайна сметка виждате , че човека е не достатъчно запознат с породите .
Ако искаш да имаш игрив приятел , който наистина да опсипваш с грижи , любов , нежност си звеми лабрадор . Няма да имаш проблеми и с децата , защото са много добри - желателно еда се гледат в апартамент , защото тази порода като цяло мрази да е сама . Привързват се страшно много към семейството . Абе с две думи СЕМЕЙНИ КУЧЕТА!
Ако искаш предан пазач , който да респектира всеки минаващ си вземи ротвайлер . Тази порода е много предана . Ротвайлерите в повечето случаи имат ЕДИН стопанин . Всички останали ги приема повече като приятели на господаря . Към семейството ротвайлерите са предани и добри , но към външните хора са зли и "гадни" . Породата има много хубави черти , но ако си човек , с не много пари , определено рот не е за тебе , защото грижите за тази порода са огроми . Като започнем от това колко яде и стигнем ехее .. Ротвайлерите са така да кажем за "по-богати" хора , като с това не целя да убидя никой . Ако не съм права поправете ме , защото не съм много наясно с тзаи прода .
Миля ,че най-подходящо в твоя случай е немската овчарка . Тя е прекрасен "пазител" на двора и много любеобилна . Подходяща за възрастни и деца . Не съм имала такава порода , но наблюденията ми са , че са много послушни ,предани и умни . Все пак тези кучета са полицейски . С подходящ подход и достатъчно обич можеш да постигнеш чудеса .
От тук на сетне избора за куче си е твой . Ако бях на твое място бих избрала Голдън ретривър , тъй като това са любимите ми кутрета . Успех
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#1657 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 06:08 AM

Показване на мнениетоmonkata95ss, в Apr 9 2009, 09:44 PM, написа:

Няма смисъл да спорите за глупости бе хора . Не бъдете толкова сприхави . В крайна сметка виждате , че човека е не достатъчно запознат с породите .

Здравей, Монката! Този спор приключи преди близо три месеца. Ти защо чак се сега се включваш така ненадейно?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1658 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 10 April 2009 - 09:28 AM

Ами попаднала съм на темата . Извинявам се - ГРЕШКАТА Е МОЯ . НО все пак нямаше смисъл , дори и преди 3 месеца . А в крайна сметка човека каква порода си е избрал ?
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

#1659 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2009 - 11:29 AM

Показване на мнениетоmonkata95ss, в Apr 10 2009, 07:28 AM, написа:

Ами попаднала съм на темата . Извинявам се - ГРЕШКАТА Е МОЯ . НО все пак нямаше смисъл , дори и преди 3 месеца . А в крайна сметка човека каква порода си е избрал ?

Най-вероятно немска овчарка, щото е крАстоска между ротвайлер и лабрадор, доколото помня...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1660 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 April 2009 - 11:58 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 3 2009, 10:33 AM, написа:

Нека като лекар с 25 годишен стаж и аз да добавя нещичко по темата.Няма нищо по-жалко и нелепо от това човек да се изживява като Господ и по някакви измислени от него критерии да определя кой да ражда и кой не,кое да се селекционира и кое не!

Тъй като си хуманен лекар с дългогодишна практика и житейският ти опит намира логична връзка между човек и куче и тяхното възпроизводство, да драсна и аз някой ред от житейските ми, не-лекарски наблюдения, в които също следва подобна аналогия ...
Моята майка, мед. сестра, има близо 40 годишен трудов стаж в психиатрична болница, където основни пациенти са страдащи от шизофрения. Отделенията там естествено са разделени както на мъжки и женски, така и на тежки и леки случаи. Лекуващият персонал, освен професионалното лечение на такива "трудни" пациенти и с внимателения подход към тях, трябва да следи и за репродуктивния процес при жените-пациенти в болницата, т. е. да не допускат бременност при шизофренично болна. Защо ли?
Данните ми са от миналия век, когато отделенията са били претъпкани, но контролът е бил по-организиран. След демокрацията нещата са се променили с диспансера, нямам пресни данни, а и майка ми отдавна си седи вкъщи и се чуди как да си разпредели пенсийката.
Но имам пресни новини от далеч по-развити страни. Преди няколко месеца гледах по TV-то, че в страни от скандинавския п-в, където е извество, че са много напред изобщо, контролират хората, страдащи от синдром на Даун, да не стават родители. Пак защо ли?
Това, докторе, не знам дали ти е убегнало или не правиш връзка, но и при хората го има!
Правейки съпоставка човек - куче, по-добре е някой да се замисли ЗАЩО не трябва тежко обременено същество да се възпроизвежда, вместо да философства по темата, че някой се правел на Господ!
И да се върна на тема кучета, половия им нагон и вечната човешки глуповатост - доколкото ми е известно, удоволствие от половия контакт изпитват САМО хората, маймуните и делфините. Всички други същества във фауната, в това число и КУЧЕТО го правят, за да оставят своето семе. В природата болното, недъгаво семе няма да оцелее. В социалната среда, в която живее като домашно животно, това е нормално да се контролира от някой, който не просто се има за Бог, а ще мисли и за бедещето на породата и най-вече за бъдещето на предстоящите кутрета!Да създадеш живот е отговорност! Разбирате ли го това изобщо???
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема