РОТ говорилня
Публикувано: 08 April 2009 - 11:27 AM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 08 April 2009 - 11:45 AM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 April 2009 - 12:44 PM

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 08 April 2009 - 06:03 PM
ben2418, в Apr 8 2009, 09:27 AM, написа:
Това не са белгийци. На снимката е единственото в света военно подразделение, специализирано в работата с нашите кучета. Става въпрос за Австрия, където историята на ротвайлера е с давност, равна почти на тази в Германия. Като хора зачитащи реда и осъзнаващи, че породата се запазва единствено в рамките на контролираната селекция, австрийските военни изцяло спазват нелеките правила за развъдна дейност, валидни в Германския ротвайлер клуб. Всички кучета развъдени във въпросното поделение излизат с името на регистрирания във МФК развъдник von Kaisersteinbruch
Военните специалисти (за разлика от нашите) са високо ценени по цял свят и водят семинари по дресура и развъждане дори в далечен Китай. Служебните ротвайлери на австрийската полиция са изцяло от гореспоменатия военен развъдник!
Ето малко нагледен материал:
Публикувано: 08 April 2009 - 06:09 PM
nemooo, в Apr 8 2009, 11:44 AM, написа:
Ужасна случка си приживял дано никога не ти се случва отново.
Един път ние с Ричи се разхождахме той беше още малък някъде на 1годинка. и едно догоаржентино се затичва към нас и захапа Ричи по ухото доста кръв му тека.. имаше рани и по врата а стопанина незнам къде е блял ама чак след няколко минути дойде.
Публикувано: 08 April 2009 - 07:46 PM
KOKO_ko, в Apr 8 2009, 07:03 PM, написа:
Прекрасни кучета наистина ! Последен въпрос обещавам ! Защо тези обучени ротвайлери са с намордници ? Ето на тази снимка:

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 08 April 2009 - 09:06 PM
KOKO_ko, в Apr 8 2009, 07:03 PM, написа:
Много интересни неща споделяш KOKO_ko.
И като сме тръгнали с въпросите да попитам - могат ли да се вземат кученца оттам и как стоят нещата изобщо?

Публикувано: 08 April 2009 - 09:23 PM

Публикувано: 08 April 2009 - 10:14 PM
ben2418, в Apr 8 2009, 10:23 PM, написа:
не не го видях то нито лаеше нито е ръмжало просто е чакало възможност да нападне.Мисля ,че и Сайман не го е видял защото не реагира.Ами сега е по добре,но първия ден беше много надут и явно много го болеше.Сега му давам антибиотици и му мажа устата с някакво лекарство.Това куче живее близо до вкъщи и сега когато лае Саймо откача обикаля нервно и ръмжи.Сайман по принцип е много дружелюбен с другите кучета и сега незнам дали ще продължи да е дружелюбен.А Тори как е?Качи ли някое килце?

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 08 April 2009 - 10:29 PM
nemooo, в Apr 8 2009, 11:14 PM, написа:
ben2418, в Apr 8 2009, 10:23 PM, написа:
не не го видях то нито лаеше нито е ръмжало просто е чакало възможност да нападне.Мисля ,че и Сайман не го е видял защото не реагира.Ами сега е по добре,но първия ден беше много надут и явно много го болеше.Сега му давам антибиотици и му мажа устата с някакво лекарство.Това куче живее близо до вкъщи и сега когато лае Саймо откача обикаля нервно и ръмжи.Сайман по принцип е много дружелюбен с другите кучета и сега незнам дали ще продължи да е дружелюбен.А Тори как е?Качи ли някое килце?
Мисля че той ще си остане дружелюбен,но просто няма да се понася с това куче ! Я си представи какво ще стане ако това куче успее излезне и Саймо е наблизо ..... По-добре внимавай като минаваш от там !!! Тори спинка а иначе сега като я претегля е 33 кг !! Ротвайлерите не са злопаметни но помнят кой какво зло им е сторил !

Публикувано: 09 April 2009 - 01:42 AM
dmm, в Apr 8 2009, 07:06 PM, написа:
И като сме тръгнали с въпросите да попитам - могат ли да се вземат кученца оттам и как стоят нещата изобщо?
Че защо да не може? С необходимите контакти всичко може. Те са развъдник като всеки друг, все пак. Неудобството идва оттам, че на опашката стоят специалните части на Австрия, Планинската спасителна служба, митниците и др. И не на последно място: аз куче от там не бих си взел, защото се набляга ПРЕДИМНО на работните качества на ротвайлера, не че не са се пръквали и прекрасни в екстериорно отношение екземпляри ... пак там!
Публикувано: 09 April 2009 - 01:46 AM
ben2418, в Apr 8 2009, 05:46 PM, написа:
Последен отговор и аз обещавам: тези обучени ротвайлери са с намордници защото по време на демонстрациите военните са искали да покажат именно обучени ротвайлери с намордници...ако добре ме разбираш какво искам да кажа...
Публикувано: 09 April 2009 - 03:07 PM
KOKO_ko, в Apr 9 2009, 02:46 AM, написа:
ben2418, в Apr 8 2009, 05:46 PM, написа:
Последен отговор и аз обещавам: тези обучени ротвайлери са с намордници защото по време на демонстрациите военните са искали да покажат именно обучени ротвайлери с намордници...ако добре ме разбираш какво искам да кажа...
Да,разбрах ! :) Тори днес я видях да си ближе гърдите и там малко по надолу ! Просто се чисти нали ? Защото ако това значи че ще се разгонва няма е зле да оправя оградата !

Публикувано: 09 April 2009 - 10:16 PM
KOKO_ko, в Apr 9 2009, 02:42 AM, написа:
Това ме интересуваше по-конкретно .
Благодарско за ясния отговор.

Публикувано: 09 April 2009 - 11:44 PM
Ако искаш да имаш игрив приятел , който наистина да опсипваш с грижи , любов , нежност си звеми лабрадор . Няма да имаш проблеми и с децата , защото са много добри - желателно еда се гледат в апартамент , защото тази порода като цяло мрази да е сама . Привързват се страшно много към семейството . Абе с две думи СЕМЕЙНИ КУЧЕТА!
Ако искаш предан пазач , който да респектира всеки минаващ си вземи ротвайлер . Тази порода е много предана . Ротвайлерите в повечето случаи имат ЕДИН стопанин . Всички останали ги приема повече като приятели на господаря . Към семейството ротвайлерите са предани и добри , но към външните хора са зли и "гадни" . Породата има много хубави черти , но ако си човек , с не много пари , определено рот не е за тебе , защото грижите за тази порода са огроми . Като започнем от това колко яде и стигнем ехее .. Ротвайлерите са така да кажем за "по-богати" хора , като с това не целя да убидя никой . Ако не съм права поправете ме , защото не съм много наясно с тзаи прода .
Миля ,че най-подходящо в твоя случай е немската овчарка . Тя е прекрасен "пазител" на двора и много любеобилна . Подходяща за възрастни и деца . Не съм имала такава порода , но наблюденията ми са , че са много послушни ,предани и умни . Все пак тези кучета са полицейски . С подходящ подход и достатъчно обич можеш да постигнеш чудеса .
От тук на сетне избора за куче си е твой . Ако бях на твое място бих избрала Голдън ретривър , тъй като това са любимите ми кутрета . Успех
Публикувано: 10 April 2009 - 06:08 AM
monkata95ss, в Apr 9 2009, 09:44 PM, написа:
Здравей, Монката! Този спор приключи преди близо три месеца. Ти защо чак се сега се включваш така ненадейно?
Публикувано: 10 April 2009 - 11:29 AM
monkata95ss, в Apr 10 2009, 07:28 AM, написа:
Най-вероятно немска овчарка, щото е крАстоска между ротвайлер и лабрадор, доколото помня...
Публикувано: 10 April 2009 - 11:58 PM
винету, в Apr 3 2009, 10:33 AM, написа:
Тъй като си хуманен лекар с дългогодишна практика и житейският ти опит намира логична връзка между човек и куче и тяхното възпроизводство, да драсна и аз някой ред от житейските ми, не-лекарски наблюдения, в които също следва подобна аналогия ...
Моята майка, мед. сестра, има близо 40 годишен трудов стаж в психиатрична болница, където основни пациенти са страдащи от шизофрения. Отделенията там естествено са разделени както на мъжки и женски, така и на тежки и леки случаи. Лекуващият персонал, освен професионалното лечение на такива "трудни" пациенти и с внимателения подход към тях, трябва да следи и за репродуктивния процес при жените-пациенти в болницата, т. е. да не допускат бременност при шизофренично болна. Защо ли?
Данните ми са от миналия век, когато отделенията са били претъпкани, но контролът е бил по-организиран. След демокрацията нещата са се променили с диспансера, нямам пресни данни, а и майка ми отдавна си седи вкъщи и се чуди как да си разпредели пенсийката.
Но имам пресни новини от далеч по-развити страни. Преди няколко месеца гледах по TV-то, че в страни от скандинавския п-в, където е извество, че са много напред изобщо, контролират хората, страдащи от синдром на Даун, да не стават родители. Пак защо ли?
Това, докторе, не знам дали ти е убегнало или не правиш връзка, но и при хората го има!
Правейки съпоставка човек - куче, по-добре е някой да се замисли ЗАЩО не трябва тежко обременено същество да се възпроизвежда, вместо да философства по темата, че някой се правел на Господ!
И да се върна на тема кучета, половия им нагон и вечната човешки глуповатост - доколкото ми е известно, удоволствие от половия контакт изпитват САМО хората, маймуните и делфините. Всички други същества във фауната, в това число и КУЧЕТО го правят, за да оставят своето семе. В природата болното, недъгаво семе няма да оцелее. В социалната среда, в която живее като домашно животно, това е нормално да се контролира от някой, който не просто се има за Бог, а ще мисли и за бедещето на породата и най-вече за бъдещето на предстоящите кутрета!Да създадеш живот е отговорност! Разбирате ли го това изобщо???