РОТ говорилня
Публикувано: 05 April 2009 - 04:14 PM
alisa, в Apr 5 2009, 10:33 AM, написа:
Нещо да се похвалите? Как са кучовците какво правят?
Радват ли се на хубавото време?
Моята е добре,сега съм почти постоянно на разходка с нея,ту из балкана-ту из парка,но тази жега я мори много-изморява се доста по-бързо от обичайното.Току-що се прибираме от едночасова разходка с доста тичане и в момента се е разпльокнала на плочките.Макар и изморена,когато я карам да прави нещо-си го прави и се радва,но хич не е жизнена.В интерес на истината се чувства доста по-комфортно в студено време.Въпреки това след 1-2 часа енергията ще й се възвърне и пак ще иска разходка :) .Вашите зверчета понасят ли горещините ?
Публикувано: 07 April 2009 - 08:19 AM
BOSKA Pia FIDELIA - сестра на BOLA PIA FIDELIA, родоначалник на развъждането при мен...
Публикувано: 07 April 2009 - 08:28 AM
KOKO_ko, в Apr 7 2009, 09:19 AM, написа:
BOSKA Pia FIDELIA - сестра на BOLA PIA FIDELIA, родоначалник на развъждането при мен...
Коко,разгледах сайта обаче защо ротвайлерите са без опашки ? Нали FCI определят Стандарта на породата ?

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 April 2009 - 09:43 AM
Morti, в Apr 7 2009, 09:42 AM, написа:

И баба ни Феста е с купирана опашка :)По нейно време беше така:) Виж им датите на раждане:)
Виж тук: http://berlant.chez.com/pagestecy.htm ! Stecy е родена 2001 година,а е с рязана опашка ! Нали от 2000 е забранено купирането на опашки ?

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 April 2009 - 10:45 AM
alisa, в Apr 7 2009, 11:27 AM, написа:
На каква въздраст беше?
Тори беше на 2 години и 4-5 месеца ! Но не съм се занимавал аз ами малкия ми син ! Аз го гледах ама то няма нещо сложно просто той се качва на колелото с дясна ръка за кормилото и с лявата държи повода.Първите някоко пъти тя се дърпаше и искаше да захапе предната гума но тогава той дърпаше рязко повода и след 5-6 такива корекции кучето свикна да се движи паралелно с колелото ! Но в началото много се дърпаше !

Публикувано: 07 April 2009 - 10:47 AM
А питам те защото скоро ще си имам още едно ротче и така набирам разни информации :)
Ще отделям доста от времето си за обучанието му.
Ами Тори как е ?
Какво прави скоро напрадали ли са я?
Публикувано: 07 April 2009 - 10:51 AM
alisa, в Apr 7 2009, 11:47 AM, написа:
А питам те защото скоро ще си имам още едно ротче и така набирам разни информации :)
Ще отделям доста от времето си за обучанието му.
Ами Тори как е ?
Какво прави скоро напрадали ли са я?
Ти можеш да обучиш и Ричи ! Просто като тръгне на някъде дръпни рязко повода и той би трябвало да се стресне ! Но няма да стане след 2-3 опита ! Другото ротвайлерче какво ще бъде ? Женско или мъжко ? :)
Не,не са но се надявам да няма повече такива преживявания !

Публикувано: 07 April 2009 - 10:53 AM
А за Ричи пробвала съм да го уча ама и той тръгва да хапе гумата

И с Ричи преди време ни нападнаха кучета вървим си по ндк и изведнъж към нас се затичват към 7/8 улични кучета глутница между тях имаше и 3 домашни Ричи беше вързан и с намордник.
Добре, че един човек ни се притече на помощ и ги прогони.
Разминахме се без рани.
Публикувано: 07 April 2009 - 03:20 PM
KOKO_ko, в Apr 7 2009, 03:11 PM, написа:
Това значи ли че във всяка държава Стандарта на Ротвайлера е различен ?
След като е забранено,в родината на породата,купирането на опашки трябва навсякаде да е така нали ?
Ако аз съм от Франция и отида в Германия за да си взема ротвайлер развъдчикът би ли ми го продал като разбере че съм от Франция ? Смисъл отивам там да си взема куче и се връщам отново във Франция?

Публикувано: 07 April 2009 - 08:15 PM
ben2418, в Apr 7 2009, 01:20 PM, написа:
KOKO_ko, в Apr 7 2009, 03:11 PM, написа:
Това значи ли че във всяка държава Стандарта на Ротвайлера е различен ?
След като е забранено,в родината на породата,купирането на опашки трябва навсякаде да е така нали ?
Ако аз съм от Франция и отида в Германия за да си взема ротвайлер развъдчикът би ли ми го продал като разбере че съм от Франция ? Смисъл отивам там да си взема куче и се връщам отново във Франция?
Стандартът е един за целия свят, друг е въпросът кой колко го спазва. СМИСЪЛ (каквото и да значи това според теб) взимаш куче от Германия, режеш му опашката и си го показваш само по разни междуселски изложби във Франция, с предварителна договореност със съдията да не те гони от ринга, ако си разбира от работата...същото важи и за развъждането - ако някой си затвори очите що пък не. Както и да е, всяко начало е трудно и е съпроводено със съпротива от страна на каменните глави. В крайна сметка, с малко повече упоритост всичко си дойде на място...