Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1701 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2009 - 07:04 PM

Показване на мнениетоdmm, в Apr 25 2009, 10:45 PM, написа:

Цитат

Моето предложение към модераторите е, ако е възможно да се създаде тема , която да бъде редом с важните теми в началото на форума ни , в която да се акцентира върху последствията и болестите, така че всеки нов член на форума да обръща внимание, и тя да бъде достатъчно сбита и ясна ... Мисля, че ще бъде полезно...

nezi_7966, на мен специално, не ми е писнало ама хич от твоите "бръщолевици". И ти правя евала, че не се срамуваш да пишеш, че те е стигнало това злощастие и се включваш в такива горещи теми. :ba_025:
Предложението ти е отлично! :wd_043: Ще го направим, малко по-късно. Разчитам Коко да поведе хорото, а защо не и ти - погледнато през твоите очи. :mc_004:

ми да, добро предложение!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1702 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 11:29 AM

Офф Тори се разгони .... ! Направо да я вкарам вътре при нас нали ? Поне е по-сигурно !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1703 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2009 - 12:00 PM

Цитат

Направо да я вкарам вътре при нас нали ?

Най-добре и най-сигурно! Пази я много между 7-9тия и 12-14тия ден, че тогава е най-страшно.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1704 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 12:25 PM

Показване на мнениетоdmm, в Apr 27 2009, 01:00 PM, написа:

Цитат

Най-добре и най-сигурно! Пази я много между 7-9тия и 12-14тия ден, че тогава е най-страшно.

Аз се чудя въобще тия дни да я изкарвам ли на разходка че ..... !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1705 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 07:14 PM

Показване на мнениетоben2418, в Apr 27 2009, 01:25 PM, написа:

Показване на мнениетоdmm, в Apr 27 2009, 01:00 PM, написа:

Цитат

Аз се чудя въобще тия дни да я изкарвам ли на разходка че ..... !

много съм далеч от тези проблеми :ab_041: по добре не я изкарвай,че много ще те тормозят.Те на колко време се разгонват?
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1706 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 27 April 2009 - 07:48 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Apr 27 2009, 06:14 PM, написа:

много съм далеч от тези проблеми :ab_041: по добре не я изкарвай,че много ще те тормозят.Те на колко време се разгонват?

Два пъти в годината попринцип пролет и есен.

#1707 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2009 - 01:08 PM

Здравейте!
Незнам дали тук трябвада пиша,но след като е говорилня,сигурно е за всякакви въпроси.
Та по същество-имам три кучета САО,използвам ги за охрана на селски къщи и със такава цел съм ги взел!С породата САО имам 5 години,а с КО близо 10!От КО се отказах,защото чисто работни кучета почти не останаха,наблегнасе на шоу момента,отделно че здрави кучета без двигателни проблеми почти няма!Така дойде и реда на САО-много кучета се внесоха и се развъдиха,много се изговори за тези супер сабачки,но реалността е друга!За пазачи почти нестават,а за здравословните проблеми,не ми сеговори!
От известно време следя няколко породи и се опитвам да разбера какво е водещото което се търси от развъдчиците в БЪЛГАРИЯ!Пояснявам,че не ме интересуват шоу кучета и качества,трябва ми куче със ЖЕЛЯЗНА ПСИХИКА И ФИЗИКА!Все си мисля,че породата ротвайлер е доста подходяща,но това което видях от фоторепортажът на специалката ви,ме разочарова!Например кучетата победители в клас до 18 месеца уж са от някакъв елитен развъдник,а са със набити опашки-ако можеше даги режете като при азиатите,че да нейм личи липсата на характер!Друго което ме впечатлие на на снимката където се сравняват победителите в отделните класове,едното куче е доста космато-почти колкото единият ми азиат!Извинявам се предварително ако някой се е засегнал,но искам да знам кое е водещото в развъдната дейност на вашият клуб-ШОУ или чисто работни качества-спортните дресури също са шоу!
Благодаря предварително!

#1708 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 April 2009 - 01:38 PM

Като човек, който не развъжда, но чете тук от 4-5 месеца, мога да кажа само по въпроса за опашките - не се режат, стандартът е такъв вече от няколко години. И едва ли ще намериш развъждащ ротвайлери (говоря само за чистопородни), който да се съгласи да ти даде куче ако знае, че смяташ да отрежеш опашката. Иначе има потребител тук във форума - navar, който е споменавал, че използва ротове за охрана на стадата си и съм останала с впечатление, че е доволен. Толкова от мен, нека и развъждащите да си кажата мнението.
А изявлението за липсата на характер при ротвайлерите - нямам думи просто, май изобщо не познаваш породата

#1709 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 04:32 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Apr 20 2009, 03:28 PM, написа:

Показване на мнениетоdark_moon, в Apr 20 2009, 03:44 PM, написа:

Показване на мнениетоnezi_7966, в Apr 20 2009, 10:45 AM, написа:

Към Дарк моон: Не мога да разбера защо основното, за което говориш е финансовата страна на нещата. Да не би да си решила да правиш твоето куче машина за раждане?

не мисля да продавам нито едно нейно кученце.не мисля че е редно.но със сигурност ще запазя няколко тъй като не съм готова да се откажа от тази порода.скоро надявам се ще ви разкажа малко повече за нея.

също както когато ти казвахме дружно да не режеш опашката на кучето, за което сега и дума не обелваш, та също както и тогава ти казвам: твоето куче е безпородно и не става за развъждане на породисти кучета. от него могат да се родят единствено подобни на породата кучета. те не могат да се наричат ротвайлери, по смисъла на това, че ...са просто безпородни! те са просто кученца - единственото вярно нещо, което отбеляза...

ОКИ ДОКИ.както казах и в предишния си пост не мисля да печеля или да извличам някаква финансова изгода от Рая и нейните кученца.за 26 години живот и 10 като мислещо логично същество не мисля тепърва да ставам измамница или да изричам куп лъжи които първо никога не съм изричала и после вярвам че когато се лъже малко или много идва и твоя ред да бъдеш лъган.ще се радвам както на моето кутре така и на внучетата и ще им усигуря един достоен и щастлив живот и тъй като ме опрекна че не съм говорила за опашката сега ще кажа че съм решила да си клъцна ръката в знак на олидарност
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1710 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 29 April 2009 - 04:52 PM

dark_moon, тези 10 като мислещо логично същество, кои по-точно са?
Сакън, в знак на "Oлидарност" недей да си клъцваш ръката! Мине не мине, току получиш някой "факс" и изръсиш дивна глупост.
Хубава група се заформихте с Махореца, не ти ли липсва? Защо не ходиш при него...?

rezzmetezz, грамотен не съм...но по-грамотна от теб явно да /което май не е трудно, предвид правописа ти/.
Злобен ротвайлер и аз не съм виждала, но озлобени ротоподобни, благодарение на пр_сти собственици, да.
User's Signature

Качена снимка

#1711 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 06:25 PM

Показване на мнениетоremetalk, в Apr 29 2009, 02:08 PM, написа:

Здравейте!
Незнам дали тук трябвада пиша,но след като е говорилня,сигурно е за всякакви въпроси.....Извинявам се предварително ако някой се е засегнал...

стига да не търсиш някакъв конфликт си добре дошъл да задаваш въпроси, нормално е при положение, че искаш да задаваш въпроси, а също и при положение, че си на път да смениш породата :flagbg:

Цитат

..Например кучетата победители в клас до 18 месеца уж са от някакъв елитен развъдник,а са със набити опашки-ако можеше даги режете като при азиатите,че да нейм личи липсата на характер!...

едно от задълженията на всеки сериозен изложител е да държи под контрол кучето си по време на изложба... е, това е още по-наложително при ротвайлера, който е с липсващ :ea_103: характер според теб...и именно защото на нашите изложби не се толерират оголените зъби и ухапаните кучета и съдии, всеки се стреми да покаже спокойно куче в ринга, а това повярвай ми става с много тренировки и ОЗАПТЯВАНЕ на характера на ротвайлера, който често ни идва в повече, ако ме разбираш за какво говоря...и защото си много наблюдателен се чудя как не забеляза факта, че няма нито едно куче овързано със синджир за мечки, подобно на практиката сред хората извеждащи САО? как не видя, че няма нито едно което да показва зъби на света наоколо, при положение,че на ваша изложба трудно ще се случи човек да не види ходещи на задните си крака зверове? ще кажеш ХАРАКТЕР, нали? е, така е , но това говори повече за характера и манталитета на водача на кучето ... поне според дебелите книги и скромния ми опит!

знай, че "набитите" опашки са от многото спирачки, бити на кучето ... нищо повече. това обаче , както сам каза, няма как да знаеш при положение, че не познаваш породата или пък правиш грубата грешка да сравняваш САО с ротвайлер...

Цитат

..Друго което ме впечатлие на на снимката където се сравняват победителите в отделните класове,едното куче е доста космато-почти колкото единият ми азиат!

на изложбата нямаше нито едно куче с козина извън стандарта. нормално е когато едно до друго застанат апартаментно куче и такова отглеждано на двора нещата да ти изглеждат странни. знай, че ротвайлерът е куче, което спокойно преживява температури от -20С, че и надолу, а това не става без хубав подкосъм и здрава и богата "средно-дълга" по стандарт козина...

Цитат

но искам да знам кое е водещото в развъдната дейност на вашият клуб-ШОУ или чисто работни качества-спортните дресури също са шоу!Благодаря предварително!

водещото е да се намери баланса между двете неща, което е нелека задача, свързана с много усилия от страна на Клуба ни вече много години... а това вече е съвсем друга и не по-малко дълга и занимателна тема. ако искаш да я обсъдим, ще се наложи да се запознаеш със стандарта на породата ни и с правилата за развъдна дейност на НКР...след което, ако имаш други въпроси, с радост ще ти отговоря...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1712 Потребителят е офлайн   remetalk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2009 - 08:33 PM

:rc_036: Свалям шапка-нарочно провокирах с някой моменти от постами,защото така излиза на показ доста от кухнята!С Валери се познаваме,затова и използвах неговите кучета за въпросите си!Хареса ми как ми отговорихте-без излишна агресия и всъщото време точно и ясно!
Определено ме интересуват ротовете,но неозначава,че останалите ми 5 сабачки,ще ги отсвиря!И пак повтарям,че се интересувам от чисто практично приложение,не безумно,но безкомпромисно!И това,че издържат на плюс 40 и минус 20 е един от задължителните критерии!
Ще се включвам за напред-няма да търся конфликти,но няма да ви спестявам и кофти въпросчета!

#1713 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 08:55 PM

Показване на мнениетоremetalk, в Apr 29 2009, 09:33 PM, написа:

Ще се включвам за напред-няма да търся конфликти,но няма да ви спестявам и кофти въпросчета!

:beer: :ba_025: :beer:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1714 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 02:47 PM

Браво!Мисля че това е целта на тоя форум да се обменя полезна информация и да се говори без да се заяждаме.Извинявам се за няколкото коментара които бях написал,но бях подразнен.Имам един въпрос от началото на зимата на моя започна да му пада козината повече отколкото беше през лятото дали е заради сезона и какво е най-добре да му давам за по здрава козина.А колкото до това което обсъждахте за опашките незнам как изобщо някога е било позволено и тук не става дума дали на някой му харесва повече така или не кучето си е родено с тая опашка и никой няма право да му я РЕЖЕ.Ако на някой от тея стопани му старчът ушите родителите му не са му ги итрезали като е бил бебе нали.

#1715 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 07:27 PM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в Apr 30 2009, 03:47 PM, написа:

Имам един въпрос : от началото на зимата на моя започна да му пада козината повече отколкото беше през лятото дали е заради сезона и какво е най-добре да му давам за по здрава козина.

по ПРАВИЛО в началото на зимата козината е трябвало да стане по-гъста и да спре да пада. ако кучето живее в отопляван от парно апартамент или в топла къща, нещата често се объркват. друг вариант е, кучето да има някакъв кожен проблем, за което трябва да потърсиш лекар. в най-лошия лучай храниш кучето с нискокачествена храна, за което първият признак е именно лошото състояние на козината. онова което не виждаш, но се случва е, че кучето ти просто по-бързо се амортизира... в добрите магазини има голямо многообразие от добавки за козина, които трябва да даваш много внимателно ако храниш с хубава храна.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1716 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 07:55 PM

аз също си мислех че е заради парното цяла зима стои на парно ще му взема нещо за козината

#1717 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 10:09 PM

Здравейте изкам да попитам следното: кучето ми както си е послушно и изпалнява всичко което му кажа и изведнъж когато види друго куче остава при него и все едно не говориш на него. Вече е на 2.5 г. има ли някакав начин да се поправи това????? Благодаря предварително.
User's Signature

Aleksandar

#1718 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 10:34 PM

Показване на мнениетоБаката, в Apr 30 2009, 11:09 PM, написа:

...и изведнъж когато види друго куче остава при него и все едно не говориш на него. Вече е на 2.5 г. има ли някакав начин да се поправи това?

има естествено: с много тренировки за послушание!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1719 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2009 - 06:03 PM

Вчера попаднах на обява за чистокръвни ротвайлери с РОДОСЛОВИЕ за 250лв :wg_053: :wc_055:
Поисках да ми кажат кои са родителите и от кой развъдник са НО..... до сега отговор няма.

#1720 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 01 May 2009 - 10:45 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 1 2009, 11:28 PM, написа:

След какво операция се възстановява Нора ?

След кастрация. Отдавна ми прави фалшива блеменност. Млечните й жлези се подуват и излиза секрет от тях. Компреси и мазила не помогнаха. Дълго отлагах, но само се заблуждавах. Разреза й е малко по-голям отколкото трябва, защото яйчниците й са били на високо, но пък имала много малка матка. Сега е добре кучицата. След операцията и излизането от упойка поскимтя от болката, но като цяло се държа мъжки. На третия ден вече си беше същата, но тя интуитивно самата си се пази от бурни игри с кучета. Тези дни ще махаме конците.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема