remetalk, в Apr 29 2009, 02:08 PM, написа:
Здравейте!
Незнам дали тук трябвада пиша,но след като е говорилня,сигурно е за всякакви въпроси.....Извинявам се предварително ако някой се е засегнал...
стига да не търсиш някакъв конфликт си добре дошъл да задаваш въпроси, нормално е при положение, че искаш да задаваш въпроси, а също и при положение, че си на път да смениш породата
Цитат
..Например кучетата победители в клас до 18 месеца уж са от някакъв елитен развъдник,а са със набити опашки-ако можеше даги режете като при азиатите,че да нейм личи липсата на характер!...
едно от задълженията на всеки сериозен изложител е да държи под контрол кучето си по време на изложба... е, това е още по-наложително при ротвайлера, който е с липсващ

характер според теб...и именно защото на нашите изложби не се толерират оголените зъби и ухапаните кучета и съдии, всеки се стреми да покаже спокойно куче в ринга, а това повярвай ми става с много тренировки и ОЗАПТЯВАНЕ на характера на ротвайлера, който често ни идва в повече, ако ме разбираш за какво говоря...и защото си много наблюдателен се чудя как не забеляза факта, че няма нито едно куче овързано със синджир за мечки, подобно на практиката сред хората извеждащи САО? как не видя, че няма нито едно което да показва зъби на света наоколо, при положение,че на ваша изложба трудно ще се случи човек да не види ходещи на задните си крака зверове? ще кажеш ХАРАКТЕР, нали? е, така е , но това говори повече за характера и манталитета на водача на кучето ... поне според дебелите книги и скромния ми опит!
знай, че "набитите" опашки са от многото спирачки, бити на кучето ... нищо повече. това обаче , както сам каза, няма как да знаеш при положение, че не познаваш породата или пък правиш грубата грешка да сравняваш САО с ротвайлер...
Цитат
..Друго което ме впечатлие на на снимката където се сравняват победителите в отделните класове,едното куче е доста космато-почти колкото единият ми азиат!
на изложбата нямаше нито едно куче с козина извън стандарта. нормално е когато едно до друго застанат апартаментно куче и такова отглеждано на двора нещата да ти изглеждат странни. знай, че ротвайлерът е куче, което спокойно преживява температури от -20С, че и надолу, а това не става без хубав подкосъм и здрава и богата "средно-дълга" по стандарт козина...
Цитат
но искам да знам кое е водещото в развъдната дейност на вашият клуб-ШОУ или чисто работни качества-спортните дресури също са шоу!Благодаря предварително!
водещото е да се намери баланса между двете неща, което е нелека задача, свързана с много усилия от страна на Клуба ни вече много години... а това вече е съвсем друга и не по-малко дълга и занимателна тема. ако искаш да я обсъдим, ще се наложи да се запознаеш със стандарта на породата ни и с правилата за развъдна дейност на НКР...след което, ако имаш други въпроси, с радост ще ти отговоря...