РОТ говорилня
Публикувано: 05 May 2009 - 06:42 AM
dark_moon, в May 4 2009, 03:42 PM, написа:

основно условие за участие в киноложка изложба е наличието на родословие. друго такова е кучето да не е с купирана опашка ... има и др. условия, но тъй-като твоето куче не отговаря дотук на нито едно от двете, мисля, че няма смисъл да продължавам с изброяването. ако все пак те интересуват повече неща по темата влез в сайта на БРФК...относно уменията, ето няколко насоки: кучето трябва задължително да е добре социализирано за да се остави да бъде добре огледано от експерт. това включва оглед на тестисите, на зъбите, на цялостното физиологично развитие на животното, както и оценка на характера в рамките на показваното в ринга поведение...
Публикувано: 05 May 2009 - 12:54 PM

П.п. Баката, горния пост е към dark_moon. А твоите кучета кои са? Би ли ги представил.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 05 May 2009 - 01:15 PM

Aleksandar
Публикувано: 05 May 2009 - 01:36 PM
Колко килограма е и на каква възраст е ? :)
А ти можеш да видиш снимки на моя на страница http://forum.dog.bg/...ic=24363&st=720 кажи си мнението :)
Публикувано: 05 May 2009 - 01:55 PM
не искам да отключвам кутията на Пандора, но малко ми е странно как е допуснато кучето на изложба, като е с купирана опашка?!
Иначе, мое неангажиращо мнение, без да съм съдия, и без да се влияеш от него - сигурно на живо Неро е с друга визия, но от снимките ми се струва, че е с малко по-тясна глава, нетипична за мъжки екземпляр, и малко по-светли очи. Това, пак повтарям си е само мое мнение от това, което видях във фотогалерията.
Ако обичаш породата - гледай да си на специалката на есен, когато се съдят 50 и кусур кучета накуп и кое от кое добри. Виждайки ги на едно място, сам ще започнеш да правиш разликите.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 May 2009 - 10:43 AM
KOKO_ko, в May 5 2009, 04:42 AM, написа:
dark_moon, в May 4 2009, 03:42 PM, написа:

основно условие за участие в киноложка изложба е наличието на родословие. друго такова е кучето да не е с купирана опашка ... има и др. условия, но тъй-като твоето куче не отговаря дотук на нито едно от двете, мисля, че няма смисъл да продължавам с изброяването. ако все пак те интересуват повече неща по темата влез в сайта на БРФК...относно уменията, ето няколко насоки: кучето трябва задължително да е добре социализирано за да се остави да бъде добре огледано от експерт. това включва оглед на тестисите, на зъбите, на цялостното физиологично развитие на животното, както и оценка на характера в рамките на показваното в ринга поведение...
благодаря ти.не питах за себе си.просто бях заинтересована тъй като скоро попаднах на репортаж на киноложка изложба в която имаше крък за кучета без родословие и скоро се отвори тема с един мой познат за това и за това питам.на репортажа участваха също така и ротоподобни както се водят и бяха с купирани опашки.беше забавно и водещия каза доста мили думи.за съжаление не разбрах къде се е състояла тази изложба тъй като не ме оставиха да гледам репортажа до край

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 07 May 2009 - 10:52 AM
ZviariK, в May 4 2009, 03:05 PM, написа:
Друг е въпросът, че не си представям кой по-точно е този, който се е почувствал разведрен от "самоиронията" ти.
еми като гледам по добре мисли за възпитанието на твоите деца а не за това на хората и ако искаш да обидиш човек като мен можеш да говориш направо а не да се правиш на толкова дискретна.относно минаването ми в по горни класове за щастие не е било твоя грижа и слава богу.и аре личностните напрадки си ги пази за себе си щото аман от културоводи.земи гледай малко по ведро на нещата че кат гледам си доста начумерен на моменти човек а това не е хубаво.

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 07 May 2009 - 11:50 AM
dark_moon, в May 7 2009, 11:43 AM, написа:
е...куриози всякакви....в крък!

Публикувано: 07 May 2009 - 08:46 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 May 2009 - 11:12 PM
Темата изгуби смисъл за мен, ти дори не се опитваш да пишеш по-правилно. Това също е жалко.