Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1781 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2009 - 11:54 PM

Хора, опичайте си акъла като взимате куче от развъдник и "републикански шампион"!!! Проучете и проверете в НКР или БРФК дали наистина има такъв развъдник. В противен случай ще умрат надеждите ви, а гаранция за здраво и числящо се към породата куче, йок.
Позволявам си да пусна извадка от личната си поща, повлияна от мнението по-горе на MagDeIv.
Който иска да плоди, негова воля, но като го прави, поне да не се присламчва към реално съществуващи развъдници, шампиони и родословия. Не искам да съм груба, но това е поредния цинизъм!
При отправен от мен въпрос, ето какво ми отговори този "развъдник"

Цитат

> Лицензиран Развъдник MagDeIv,
>
> DIANA MITEVA изпрати следното
> запитване за Вашата обява >
> ВЪПРОС / КОМЕНТАР
> Интересувам се на коя държава е
> републикански шампион Яндро??? И как
> стои въпросът със снимките за
> дисплазия на майката и бащата, за да
> имам някаква гаранция, че кучето не е
> обременено? И кога ви е лицензиран
> развъдника и от кой?
Здравейте г-ца/г-жа/Диана Митева.Голяма интрига се създаде в НЕТА относно родословието и шампионската титла на Яндро!!!Аз всъщност съм собственик само на Чара/майката на кученцата/ Въпроса е дали сте наясно как се печели и как се издава този документ и че той не прави кучето доживотен първенец.Титлата му е за България,разбира се!!! Заповядайте в развъдника и ще видите всички документи за родителите.Развъдника ми е лицензиран от БРФК и от FCI , ако това ви говори нещо...Едва ли е важно кога и от кой ми е лицензирал развъдника,нали...В България няма частни фирми за регистрации на развъдници.Мои клиенти от В.Търново ми се оплакаха от словесни нападения от клуб Ротвайлер...Вместо да се опитвате безпочвено да ме компрометирате,ми звъннете по телефона,за да изясним съмненията ви-или може би нямате смелост да споделите открито мнението си....Молбата ми е да няма заяждане и парливи въпроси !!! Кученцата се невероятно качествени,въпреки,че са без родословия.А ако искате гаранция за ,,необремененост,,или каквото и да е-то купете си клубно кученце...
******** - Звъннете ако все още имате съмнения за нещо !
Поздрави MagDeIv

Г-нът дори не ползва името си, ама учи колко трудно стават нещата.
Е, сполай му на Ивелин Николов, поредния размножител!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1782 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 May 2009 - 09:53 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в May 14 2009, 05:19 PM, написа:

Показване на мнениетоMagDeIv, в May 14 2009, 03:39 PM, написа:

Показване на мнениетоalisa, в May 13 2009, 08:40 PM, написа:

И аз проверих в нета не им намирам страницата явно пак поредния измислен развъдник.....

Не е поредния измислен развъдник. Копие на картончето за развъдника ли да публикувам или ???
Колеги-добродушен съм-приемам извинения!!! Не се сърдя-наистина има много измислени развъдници.

Хайде покажи ни копие от картончето, какво толкова? Ако развъдникът ти е регистриран към НКР или в друга FCI - държава - ОК, ако не просто ще си поредния измислен развъдник. Тук са добре дошли всички, спазващи правилата и грижещи се за породата. И обратното ... съответно! Всъщност след като прочетох тази обява, съм сигурен, че е валидно точно това "обратно" ... я виж дали ще познаеш написаното:

Цитат

MagDeIv

Перфектна представителка на чистата порода-ротвайлер
Публикувана: 15:27 / 13.05.2009 г.

Допълнителна информация:
Майката е Чара-55кг.,отлично телосложение и глава,родословна,но за момента не мога да осигуря документа.Бащата е Яндро-72кг. републикански шампион с родословие.Отлично поколение,много здрави кученца,жизнени,едри.Нито едно не е имало с пети пръст.Няма дълги муцуни като "Доберман",точно отсечени РОТВАЙЛЕРСКИ глави,правилни захапки.Малките са родени на 19.03.2009г-вече се хранят с гранули.
Очаквам обаждания от сериозни почитатели на чистата порода.Все пак кучето си остава верен приятел и любимец за цял живот и разстоянията и цената не трябва да са водещ фактор,ако като излезеш на разходка няма нужда да минаваш по безлюдни улици от срам,че ротвайлера ти прилича на доберман,по-едър пинчер или просто помиярАз се гордея с кучетата си-последвайте примера ми!!!
08........град Добрич

та по този повод най-вероятно ще се наложи да ни лишиш от присъствието си и от коментарите ти на тема ЧИСТА порода...каквото и да означава това за теб!

И просто така за спорта: докарай този Яндро и ако наистина се окаже републикански шампион и тежи тези исполински 72 кг давам 100 евро да се почерпиш за здраве...

Запомни си думите,който и да си-изгуби 100 евро.С тези 100 евро по-добре да си закупите литература,която да обогати познанията за регистрациите на развъдници.Ако има и литература за Човешко отношение-купете си и нея-имате нужда!!!Заповядай в гр.Добрич и ще го видиш наживо-Яндро имам впредвид.Има къде да го претеглим дори.Обявата за кученцата е моя.Какво нередно виждате в нея?Прекалено бързо започваш да обиждаш или да се опитваш да ме игнорираш от форума.Не е задължително развъдника ми да е регистриран от НКР.Развъждам и други породи кучета.При регистрацията на развъдник се пишат няколко породи за развъждане и не е задължително да имаш развъдник за всяка порода.За 5 породи или за 10 бих могъл да сложа suffixe ,,MagDiIv,,-ако това въобше ви говори нещо...Радвам се,че досега не съм поддържал връзка с вас.Ако искате да се убедите,че имам регистрация-проверете в БРФК-там имат и копие от молбата,подпис на отговорника по развъдната дейност и т.н. Ако решите-водете развъдник MagDeIv-поредния измислен.Това ни най-малко няма да ми попречи да си издавам родословия .
И моля ви-ако искате да доуточните нещо-имате ми GSM-номерата-обадете ми се!!! Нямам какво да крия !!! Не бъдете силни с празни и обидни думи само кагато сте инкогнито!!!

С уважение: Развъдник MagDeIv

#1783 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 10:12 AM

Показване на мнениетоnavar, в May 15 2009, 05:53 AM, написа:

то хубу размножител,но това което прави си има име в съдебната практика-казва се въвеждане в заблуда,има си и съответно наказание предвидено за подобно деяние...
г-н МагДеИв..в РБ си има федерация по кинология и национален клуб ротвайлер,които са единствените управомощени организации да регистрират развъдници,което пък автоматично се качва в интернет страницата на съответната организация,и въпросния развъдник получава едни цифрички,които съответстват на едно именце...
и само за справка-шампионската титла е доживотна,никой не може да отнеме титлата и оценката на куче за съответната изложба,година и пр..
така че ако въпросния Яндро е ставал шампион-това лесно може да се провери ,тъй като в НКР и БРФК си имат документация за всяка провеена изложба...
самия факт че майката е без родословие,автоматично значи че "развъдникът" ви не е развъдник,защото освен родословието на кучетата се изискват още няколко условия които да бъдат изпълнени-минмум две оценки мн.добър мисля че беше за женски от национални изложби,минимум ИПО 1,задължително снимка за дисплазия..и кво ли още не
ако според вас вие имате развъдник с едно куче без документи....лошо,много лошо а още по лошо е ако хората ви вярват
родословието е документ който кученцата получават още с раждането си,айде да е малко след това,всяко кучило се описва,татуира и така всяко родено по правилата кученце си има съответния документ....

така че имайки предвид че това е клубен форум,поне тук не се опитвайте да режисирате филмите си моля..
п.п. и само за да спестя язвителни забележки-аз също не членувам в НКР,вече и в БРФК не членувам...имам една глутница ротвайлери,но не претендирам че съм развъдчик,и нямам развъдник-въпреки че голяма част от кучетата ми са със всички необходими документи и предпоставки....но като се замисля не продавам и кучета,значи не съм и търговец...помислете вие точно какво сте.лек ден

Абсолютно никога не съм имал намерени да/// поне тук не се опитвайте да режисирате филмите си моля../// или ///то хубу размножител,но това което прави си има име в съдебната практика-казва се въвеждане в заблуда///.

Щом dmm ми е свързала името с развъдника,значи все пак го има!!! Който иска да види кучето,родословието и всичко останало-да заповяда в гр.Добрич. Ще забравя обидите и ще почерпя всички присъстващи !!! Хора сме-опираме един до друг !!! Останете си със здраве !!!

#1784 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 12:10 PM

Може да се напише всичко по-ясно.Например:
...че имате регистриран развъдник чрез Добричкото киноложко дружество или Клуба на мопсовете в БРФК ,за породите мопс , френски булдог , ротвайлер и .....там каквито други породи развъждате ,ако е така?
Това , че развъждате ротвайлери обаче си мисля ,че ви задьлжава да членувате в клуб Ротвайлер и да изпълнявате изискванията им за допускане до разплод!Както и за другитете породи се отнася ,тези които имат клубове.
В тази връзка логично следва извода , че кученцата ,които продавате не са родословни ,щом не членувате в клуб Ротвайлер и щом майката няма родословие и не са изпълнени условията за допускане до разплод.
Като човек който има намерение да развъжда родословни кучета е добре да се запознаете с изискванията за това.
Иначе опорочавате дейността си.
Утре ще изкарате родословни малки от другите си породи , но петното от развъждането на неродословни ротвайлери и свьрзване на името на развьдника ви с тях , ще си стои.
Една от идеите на регистрираните развъдници е , че титуляра ще застане винаги зад запазеното си име ,каквото и да означава това и в каквито и ситуации да попаднат произведените от него кученца.
Но почти във всички Клубни Правилници за развьдна дейност има точка , която забранява на членовете си да произвеждат кученца без родословие.
Има ли шанс да ни представите френските си булдоци в темата за тях?Членувате ли в техния клуб?
User's Signature

Качена снимка

#1785 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 01:11 PM

Показване на мнениетоnavar, в May 15 2009, 10:44 AM, написа:

( бих искал да видя мопс с ИПО..хахаха)

Малко Офф,но все пак е говорилня :ab_041:
Мопс не мога да ти покажа , но наскоро попаднах на това в един форум за френски булдог.
Качена снимка
Това е въпросния пес :ab_041:
Качена снимка
В 9-група -"работен клас " :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1786 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 05:25 PM

Дали ще е възможно да видиме на снимка този Яндро.Няма да коментирам това което прочетох ама малко интересно ми стана(по скоро смешно)72 килограма дали сте мерили рот или нещо друго сигурно ли е?

#1787 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 06:54 PM

Здравейте,днес с моето куче се дърпахме с едно въже и тя взе да ръмжи много злобно.Аз веднага и се скарах и я пернах два пъти по нослето,но беше много леко разбира се ! А тя ми дойде до краката и ми легна по гръб и ме гледаше с онези влажни виновни очички ! Аз я игнорирах за около 30 мин и след това пак си продължихме играта.Но това че така легна значи че ми показва че аз съм "шефа" нали ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1788 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 07:58 PM

да това означава,Саймън ми беше направил същият номер обаче не докато си играем а докато яде и аз направих същото като теб.Сега вече не ръмжи :ab_041:
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1789 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 15 May 2009 - 08:19 PM

Показване на мнениетоnemooo, в May 15 2009, 06:58 PM, написа:

да това означава,Саймън ми беше направил същият номер обаче не докато си играем а докато яде и аз направих същото като теб.Сега вече не ръмжи :ab_041:

И Ричи го е правил този номер...

#1790 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 May 2009 - 08:54 PM

Показване на мнениетоnavar, в May 15 2009, 10:44 AM, написа:

трябва да знаете най важното-НКР издава родословията на кученцата от порода ротвайлер,тогава те стават официално ротвайлери..за целта е нужно заплождане на кучета със сертификат за годност за разплод,което значи както вече писах и двамата родители да са с родословия, снимки установяващи липса на дисплазия, две оценки отличен или мн.добър от национални изложби, ИПО 1...

Изпита за развъдна годност не е IPO 1.Изисква се добра водимост и внимание на кучето,общо послушание и елементи от защитата.Не казвам,че е лесно,но е далеч от IPO.
User's Signature

Качена снимка

#1791 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 09:00 PM

Показване на мнениетоMagDeIv, в May 15 2009, 10:53 AM, написа:

Запомни си думите,който и да си-изгуби 100 евро...Прекалено бързо започваш да обиждаш или да се опитваш да ме игнорираш от форума....

Не, ти си ги запомни, щото май ти се досвидя да дойдеш дотук да ми покажеш този великан :ea_103: :ea_103: :ea_103: Истината е, че показаното на снимката куче не е 72 кг, освен ако не си му вързал пудовка за шията. Иначе да, игнорирал съм те. А че се чувстваш обиден си е твой проблем. Никой не е използвал обидни епитети по твой адрес, затова спести си мелодраматичните изблици...

Цитат

Не е задължително развъдника ми да е регистриран от НКР.Развъждам и други породи кучета.При регистрацията на развъдник се пишат няколко породи за развъждане и не е задължително да имаш развъдник за всяка порода.За 5 породи или за 10 бих могъл да сложа suffixe ,,MagDiIv,

Ако искаш да развъждаш расови ротвайлери в България е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО развъдникът ти да е регистриран в НКР. Сега дори и да искаш това да ти се случи аз с две ръце ще гласувам против. Такива развъждачи като теб през годините видяхме много. Нито ще си първият, нито последният....слагай си суфикси и префикси където си искаш, не и като име на развъдник за ротвайлери обаче...

Цитат

Радвам се,че досега не съм поддържал връзка с вас.Ако искате да се убедите,че имам регистрация-проверете в БРФК-там имат и копие от молбата,подпис на отговорника по развъдната дейност и т.н. Ако решите-водете развъдник MagDeIv-поредния измислен.Това ни най-малко няма да ми попречи да си издавам родословия ....

Радостта ни е взаимна, повярвай ни...и да, това , че не си регистриран към НКР и, че си нарушил най-прости правила при развъждането на нашата порода, КАТЕГОРИЧНО ще ти попречи да СИ издаваш родословия...няма начин просто, това са правилата и на БРФК включително...Единственото в което ти можеш да се убедиш е, че в БРФК ще бъде входирана молба за закриване на "развъдника" ти ... знай, че омелезяването на която и да е от заявените от теб породи автоматично води до закриване на цялостната ти "полезна" дейност ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1792 Потребителят е офлайн   letisiq77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2009 - 10:05 PM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в May 15 2009, 06:25 PM, написа:

Дали ще е възможно да видиме на снимка този Яндро.Няма да коментирам това което прочетох ама малко интересно ми стана(по скоро смешно)72 килограма дали сте мерили рот или нещо друго сигурно ли е?

http://forum.dog.bg/...4...0&start=780
На третия пост е снимката на въпросния Яндро , но и аз като го гледам може да е 52 , но едва ли 72кг.
User's Signature

Качена снимка

#1793 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 May 2009 - 10:50 PM

Показване на мнениетоMagDeIv, в May 15 2009, 11:12 AM, написа:

Щом dmm ми е свързала името с развъдника,значи все пак го има!!! Който иска да види кучето,родословието и всичко останало-да заповяда в гр.Добрич. Ще забравя обидите и ще почерпя всички присъстващи !!! Хора сме-опираме един до друг !!! Останете си със здраве !!!

Аааа моля, нямах това предвид, не се заблуждавай! Точно обратното - не те свързвам ама хич с развъдник. За мен ти си поредния самозван размножител на кучета, за които дори не си си направил труда да проучиш как се създават РОТВАЙЛЕРИ. Продаваш ги на х 40 дни, щото сигурно вече ти идва до гуша да имаш непрекъснато изваждане за качествена храна, да им бършеш акото и пикото на всяка минута, . ..и що да щъкат и да се вихрят у вас, като може някой друг да им бере гайлето срещу 250 лева?! Поне не се изживявай като лицензиран развъдник ТУК и си спести самочувствието и знанията за FCI и БРФК, защото това е клубен форум и е мааалко като гротеска точно тук да учиш стари кучета на нови номера.
navar ти обясни подробно нещата.
Chiita - за последствията, които оттук нататък ще носиш:

Цитат

Утре ще изкарате родословни малки от другите си породи , но петното от развъждането на неродословни ротвайлери и свьрзване на името на развьдника ви с тях , ще си стои.

А KOKO_ko сложи точката:

Цитат

знай, че омелезяването на която и да е от заявените от теб породи автоматично води до закриване на цялостната ти "полезна" дейност ...

Поне всички разбрахме кой си и какви ги вършиш.
Но едно вярно нещо каза:

Цитат

Хора сме-опираме един до друг !!! Останете си със здраве !!!

Да живее интернета! Спести разходката до Добрич. :vh_178:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1794 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 12:02 AM

И това куче е 72 килограма? Да бе добре

#1795 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 03:52 PM

navar, извини ме за въпроса,ти боксьор ли си? :tg_115:

#1796 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 16 May 2009 - 05:26 PM

amsteljlo голям, красавец е твоя!
Има ли родословие?

#1797 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:19 PM

Показване на мнениетоalisa, в May 16 2009, 03:26 PM, написа:

Има ли родословие?

И ако няма кво!? :eg_033: Да го остави на пътя ли?

Значи вие за тва си взимате кучета, а не за да ги обичате без значение кои са родителите / тука вече не визим тебе, Алиса, защото и твоя Ричи не е рдословен/

Скапания лист хартия е мнооого важен ейййй !! Толкова важен, че без него не може да вземете куче и да се радвате взаимно един н адруг :ub_013:

И още нещо: Интересно ми е след като Алиса пусне нейния на женска и вземе бебе или след време си вземе от друго място бебе и пусне снимки тук, дали на нея ще и правите проблем, че е неродословно палето? Ъъ? Може би не, защото се заяждате само с тези, които имат различно от вашето мнение!!
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#1798 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:52 PM

Показване на мнениетоCUKI, в May 16 2009, 07:19 PM, написа:

Показване на мнениетоalisa, в May 16 2009, 03:26 PM, написа:

Има ли родословие?

И ако няма кво!? :eg_033: Да го остави на пътя ли?

Значи вие за тва си взимате кучета, а не за да ги обичате без значение кои са родителите / тука вече не визим тебе, Алиса, защото и твоя Ричи не е рдословен/

Скапания лист хартия е мнооого важен ейййй !! Толкова важен, че без него не може да вземете куче и да се радвате взаимно един н адруг :ub_013:

И още нещо: Интересно ми е след като Алиса пусне нейния на женска и вземе бебе или след време си вземе от друго място бебе и пусне снимки тук, дали на нея ще и правите проблем, че е неродословно палето? Ъъ? Може би не, защото се заяждате само с тези, които имат различно от вашето мнение!!

Слушай сега стани от компютъра и пийни една чаша студена вода,след това виж какво е написала Алиса и помисли малко,а СЛЕД ТОВА виж че просто пита дали има родословие а не че ако няма да го изхвърли на улицата и т.н. Кучето,за което Алиса пита,няма родословие ! Просто си личи апък и виж само това "нещо" около врата му ! Кучето има и 5-ти пръст на задните (както моето) и от там се подразбира че не е родословно ! Не избухвай чак пък толкова ... само са попитали нещо и ти .... като черна станция !
Иначе да Майк наистина е симпатичен ! Той на колко е ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1799 Потребителят е офлайн   pinki_sweet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:52 PM

Здравейте!Аз също съм от Добрич и познавам въпросния Яндро от малък.Всъщност името му е Яндро фон Босилек.Той наистина е доста едро куче но не мога да ви кажа точно теглото му.Доколкото знам се е явявал на две изложби но не зная резултатите му.
User's Signature

Качена снимка

#1800 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 06:57 PM

Ами не го знам този Яндро,но като гледам снимката някакси не мога да му дам 72 кг ! Та вие това куче ще го изкарате по тежко и от мен бе ! :ab_041: Аз му давам 50-55 кг !
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни