Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2141 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2009 - 09:33 PM

Аз пък имам един доста странен, да не кажа и смешен .. проблем. Когато пусна Тара свободна да си тича, тя ме гони. Дотук добре, но не идва защото я викам, а за да ми хапе обувките :dry: Смешно, но ... дори когато вървим на повод тя прави същото - ако не души нещо по пътя или не гледа колите и хората, тя скача да ми хапе краката (по-точно пак обувките). Не мога постоанно да вървя и да се спъвам в нея ...
User's Signature

Качена снимка

#2142 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 July 2009 - 10:47 PM

Притеснявай я по-често с присъствието си докато се храни и пак я удари, ако се повтори ръмжене или посягане да те ухапе, ... но тоя път по сериозно. Бъркай в купата докато се храни, за да разбере, че ти диктуваш нещата и тия номера не вървят. Прави го до затвърждаване. Кучето е зависимо от теб, а не ти от него и ти си човека, който трябва да дирижира вашите отношения. Упоритост, строгост и търпение от твоя страна е решението.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2143 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 July 2009 - 10:03 AM

Показване на мнениетоFrancesca, в Jul 13 2009, 12:11 PM, написа:

Прадаването беше "Темата на Нова" в събота, 11.07.2009 от 19,30ч.

Ето заради такива предавания главите на хората са пълни със страх към тази порода кучета.говоря за ротвайлера тъй като виждам как хората се разцепват като море пред Моисей когато ни видят двете с Рая.Чудя се на кого му е нужен този искуствено насаждан страх към тази порода "която по природа са по агресивни кучета" въпреки че според мен един пинчер е 100 пъти по злобен и опасен от един ротвайлер.Защо се насажда на хората че когато срещнеш рот той непременно ще те разкъса.ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ!Стопанина носи отговорност за поведението на кучето.лично аз съм била свидетел на нападение на куче към човек.Преди то да посегне на случаен минувач кучето многократно бе насъсквано срещу кучето което водеше пострадалия човек с думите "-Ще го разкъсаш ли?А?Ще го убиеш ли?Дръж го!".Според вас кой е виновника кучето или стопанина,който за да увеличи своето его и мъжественост е решил да се доказва через кучето си което явно е възпитано на омраза.Не може куче което е гледано с любов и научено на послушание да постъпи агресивно към човек който не го е предизвикал по никакъв начин а дори и да са предизвикани те не биха посегнали преди да им се подаде команда..ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!Това са изключителни животни на които всеки в този форум се възхищава а и не само тези хора тука ами и много други които са се доближили и са се запознали с преданоста и благородството на тези животни.Според мен подобен род репортаж трябва да бъде направен не да се посочват породите "които са агресивни към хората" ами самите стопани които имат непоносимост към ниското си либидо и проявяват тази безотговорност и простащина.Нека показват тези хора а не да набеждават животинките.

БЛАГОДАРЯ на франческа и лилтед
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#2144 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 10:43 AM

Показване на мнениетоdark_moon, в Jul 16 2009, 11:03 AM, написа:

...на кого му е нужен тозен искуствено насаждан страх към тази порода която по природа са по агресивни кучета въпреки че според мен един пинчер е 100 пъти по злобен и опасен от един ротвайлер...

Да, много мъка има по този свят ... и тези откровени простотии ги пише потребител, регистриран и пишещ във форума ни от 24 октомври 2008 година. Явно не си върши добре работата този форум...първо това момиче осакати кучето си като отряза опашката на кучето си, въпреки многото въпроси, които предварително зададе тук, сега освен всичко друго ни дарява с компетентното си мнение, застъпващо по съвсем естествен начин тезата, че кучетата ни са АГРЕСИВНИ ПО ПРИРОДА ... лоша работа, лоша...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2145 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 10:54 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jul 16 2009, 09:43 AM, написа:

Показване на мнениетоdark_moon, в Jul 16 2009, 11:03 AM, написа:

...на кого му е нужен тозен искуствено насаждан страх към тази порода която по природа са по агресивни кучета въпреки че според мен един пинчер е 100 пъти по злобен и опасен от един ротвайлер...

Да, много мъка има по този свят ... и тези откровени простотии ги пише потребител, регистриран и пишещ във форума ни от 24 октомври 2008 година. Явно не си върши добре работата този форум...

Става въпрос че точно това се насажда в хората.Че са агресивни по природа.Не съм казвала никъде в поста че съм компетентна и наистина и най искрено спри да се заяждаш.И извинявай но кое от казаното е простотия?И за да се разбер че не аз мисля че кучетата са агресвни ще сложа това изречение в кавички за да няма повод за дразнене.И между другото това ли е ролята на мода?
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#2146 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 16 July 2009 - 10:55 AM

Тя е писала, че пинчера е 100 пъти по-опасен от ротвайлера :ab_041: Според мен не е искала нещо лошо да каже, ама ... :wf_039:
User's Signature

Качена снимка

#2147 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 11:22 AM

Значи не ни стигат новорегистрираните потребители, идващи да си правят реклама и т.н., ами вече и модераторите започнаха да се държат грубо с хората, които изказват собствено мнение... Не виждам нищо лошо в написаното от dark_moon (а и сега не искам да говоря точно конкретно, защото нападките не са само към нея). И дори не пишпа това с цел заяждане, просто ми писна да набеждавате някои от потребителите и да се държите с тях по този начин...Нищо лично, нека "спазим добрия тон". Все пак форумът е за животни и тук трябва да обсъждаме, да приемаме, да даваме съвети ... не да спорим и да се караме.

П.С. :)
User's Signature

Качена снимка

#2148 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 16 July 2009 - 12:46 PM

Tara.., кои са тези набедени потребители, за които говориш? Някой е пуснал мнение, друг изказва мнение по повод това мнение. Какъв е проблемът, когато се спазват правилата на форума?
User's Signature

Качена снимка

#2149 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 01:26 PM

Показване на мнениетоTara.., в Jul 16 2009, 12:22 PM, написа:

Значи не ни стигат новорегистрираните потребители, идващи да си правят реклама и т.н., ами вече и модераторите започнаха да се държат грубо с хората...П.С. :)

Уважаема Тара!

Ако ти не разбираш какво казва изречението "...на кого му е нужен тозен искуствено насаждан страх към тази порода която по природа са по агресивни кучета " , то при мен нещата не стоят така. Съвсем друг въпрос е, че момичето ИСКАЛО ДА КАЖЕ НЕЩО ДРУГО ... е, аз чета написаното, а не онова, дето трябвало да бъде написано...

и аз п.с. :) ... и ми кажи какъв вид страх е ТОЗЕН страх...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2150 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 03:43 PM

Май трябва да си мълча. То е ясно, че няма да се разберем. Исках да кажа, че няма нужда да нападате хората, щом нямате основателна причина за това. Заради едни кавички стана олелия .. Това, че знаете какво иска да каже момичето и въпреки това се заяждате (добре де, обръщате специално внимание на това), говори доста за Вас.

Не искам да продължа този безсмислен спор. Просто исках да вметна нещо, но явно човек или трябва да води безкраен спор, или да си замълчи и да свиква. Добре, това и ще направя, за да сте спокойни всички.

:)
User's Signature

Качена снимка

#2151 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 03:50 PM

Показване на мнениетоTara.., в Jul 16 2009, 04:43 PM, написа:

Май трябва да си мълча. То е ясно, че няма да се разберем. Исках да кажа, че няма нужда да нападате хората, щом нямате основателна причина за това. Заради едни кавички стана олелия .. Това, че знаете какво иска да каже момичето и въпреки това се заяждате (добре де, обръщате специално внимание на това), говори доста за Вас.

Не искам да продължа този безсмислен спор. Просто исках да вметна нещо, но явно човек или трябва да води безкраен спор, или да си замълчи и да свиква. Добре, това и ще направя, за да сте спокойни всички.

:)

Тези "едни кавички" аз съм ги сложил, уважаема Тара. Само и само да унагледя защо съм реагирал на написаното от горецитирания потребител...кое, как и защо може да е основателна причина за мен е съвсем отделна тема и не смятам да я обсъждам с Вас. Ако толкова сте загрижена за демократичния дух в нашия форум, се поровете назад из темите и ще разберете колко мъдрости е изръсил досега потребителят, да не говорим за преумните му постъпки и намерения...и да, именно защото съм се нагледал на това което иска да каже, съм си позволил да коментирам ... дано и Вие се поуспокоихте сега!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2152 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 04:10 PM

Аз съм си спокойна...няма нужда да се притеснявате за мен.
User's Signature

Качена снимка

#2153 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 16 July 2009 - 04:41 PM

http://vbox7.com/play:46b74900 лелеее кучето без крака ще остане :eg_033: не е редно това е тежко куче не е пудел та да го карат да подскача така :ud_009:
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2154 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 06:08 PM

Добре бе хора, когато няма какво смислено да нашишете защо само си чешате пръстите по клавиатурата (става въпрос за хората които "просто изразяват мнение")? Ми и мене по някой път много ме изнервят такива коментари и съм сигурен, че не съм само аз. Модератора много правилно ви коригира защото доста често се пише коментар от скука :dry: А после "не искам да водиме този БЕЗСМИСЛЕН спор". Евала на модератораторите за търпението...

#2155 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:43 PM

Показване на мнениетоToHu_MeTaHa, в Jul 16 2009, 05:08 PM, написа:

Добре бе хора, когато няма какво смислено да нашишете защо само си чешате пръстите по клавиатурата (става въпрос за хората които "просто изразяват мнение")? Ми и мене по някой път много ме изнервят такива коментари и съм сигурен, че не съм само аз. Модератора много правилно ви коригира защото доста често се пише коментар от скука :dry: А после "не искам да водиме този БЕЗСМИСЛЕН спор". Евала на модератораторите за търпението...

извинявай не го мисли за личностна нападка но много от хората които нямат ротвайлери влизат във форума и четат коментарите.какво се пише за дадена порода.мисля че е хубаво човек който има подобно куче да докаже че ротвайлерите са добри и любвеобвилни животни.коментара ми не е от скука написан а от изумление как репортерите обрисуват кучетата като "безконтролни зверове" и се чудя защо не направят репортаж за това как кучетата са готови да рискуват живота си заради човека.Докато има умишлено насаден страх към тази порода мисля че е нужно да се споменава че това е глупоста на някой репортер да изкара някой лев със силен репортаж и да опетни всеотдайно куче като ротвайлера.Обърнахте ли внимание на момента в който репортера каза че тези кучета са ползвани за охрана през втората световна война а не каза че те се ползват в спасителните планински служби и са спасили стотици хора.Не съм толкова компетентна като Коко но имам глава и мога да мисля.Според него това са глупости и уважавам мнението но не съм съгласна,което май няма значение.
User's Signature

#2156 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 11:10 PM

Показване на мнениетоХамър, в Jul 16 2009, 03:41 PM, написа:

http://vbox7.com/play:46b74900 лелеее кучето без крака ще остане :eg_033: не е редно това е тежко куче не е пудел та да го карат да подскача така :ud_009:

както многократно пъти е казвал Коко подобен род игри е опасна за кучетата,както прескачането на пейки и тем подобни рискови занимания.Има опасност кучето да счупи крака си и какво ли още не!Напълно съм съгласна с възмущението ти.
User's Signature

#2157 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 July 2009 - 11:49 AM

Показване на мнениетоdark_moon, в Jul 16 2009, 08:43 PM, написа:

извинявай не го мисли за личностна нападка но много от хората които нямат ротвайлери влизат във форума и четат коментарите.какво се пише за дадена порода.мисля че е хубаво човек който има подобно куче да докаже че ротвайлерите са добри и любвеобвилни животни

Правилно мислиш!
Нагласата на хората идва от истории - реално случили се, чути и украсени с всякакви ужасии, а журналистите представят събитията, пречупени през тяхната призма. От нас хората отглеждащи ротвайлер зависи дали искаме да променим това, за да се разчупи леда.
Всички тук знаем, че това е нашата порода, която ни е впечатлила и променила нещо в нас. Но не всички от нас, отглеждащи тази порода, са наясно, че трябва сериозно да се работи върху възпитанието на рота.
Взимайки го от малко пале, човек трябва да даде всичко от себе си, за да направи рота си спокоен и контролируем. Трябва да разбере, че хората се плашат от кучета и особено от тези "убийци". Трябва да знае, че строгият нашийник няма да реши проблемите му с теглене където си иска и лаене по други кучета и хора. Куче, колкото и спокойно да е то, не се поверява в ръцете на дете без контрол,... не се оставя без надзор да си играе на обществено място,... не се оставя само да гради характера си и т. н. Нещата зависят изцяло от Човека!
А докато има такива, които не се замислят върху тези неща, ще има и такива инциденти и ще си витае общественото мнение, че тази порода е опасна.

П.п. И да натъртя, че точно това е заложено в развъдната програма на клубните кучета (НКР). Затова неуравновесени - плахи или агресивни кучета - не се развъждат. Клубни ротвайлери не се дават на всеки, проявил интерес. Дават се след доста сериозни разговори и с договор. И така има контрол.
Ето една огромна разлика между търговци/размножители с цел бързо забогатяване даващи на този, който плати и развъждащите съвсем тенденциозно и строго породата Ротвайлер и даващи не на всеки искащ куче.
User's Signature

#2158 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:53 PM

и в този дух бих искала да поставя тук една статия на която попаднах съвсем случайно.Това категорично доказва чия е вината за инцидентите които се слуват с нападнати хора от кучета!Моля който проявява интерес да прочете тази статия и да се съгласи че няма "природно злобни кучета убийци".dmm ако прецениш че поста е неподходящ за тук моля те остави го в говорилнята за да може да бъде видян от възможно най много посетители в този форум.Благодаря ти.
User's Signature

#2159 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 July 2009 - 01:07 PM

:ud_009: Ние сме в Говорилнята.
И Да, махнах пуснатия линк.
1. Защото не е новина, отдавна го има в сайта и то на доста места
2. Защото няма нищо общо с породата.

dark_moon , проблемът е в човека, не в кучето и вярвам, че много хора знаят това.
Нека се съсредоточим към ротвайлера, просто защото това е неговият форум.
Поне едно нещо да започне отнякъде правилно.
User's Signature

#2160 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2009 - 10:24 AM

Цитат(dmm @ Jul 17 2009, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ud_009.gif Ние сме в Говорилнята.
И Да, махнах пуснатия линк.

ок сори smile.gif
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни