Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2221 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2009 - 10:32 PM

Цитат(xxxmartixxx @ Aug 6 2009, 10:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1.Изчетох цялата тема.2.Така като гледам ти много обичаш ротвайлерите и май те засегнах като казах че НОК са по-умни,за което се извинявам!Ще си задам въпроса по сруг начин-Имали опасност един добре обучен ротвайлер минал през кучешко училище за послушание,охрана и т.н. да прояви агресия към мен, човек от улицата или друго куче без да бъде предизвикан?

Здравей и добре дошъл в форума ! smile.gif Дори и да обучиш рота си (примерно) със специалисти и след това училища и т.н. просто нa животно не може да се разчита 100%,защото то не мисли а действа първосигнално ! Но сега не си мисли че с обучение или без е едно и също,защото обученото и социализирано куче не проява агресия просто ей така към случаен минувач и т.н. ! tb_195.gif
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2222 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 August 2009 - 10:46 PM

xxxmartixxx, виж сега ....
По зададените ти въпроси ще отговоря така - на ротвайлера не му никне кост! Дали ще е злобен или не зависи от Човека му и с каква цел се е спрял на тази порода - дали са комплексите да се доказва на приятелите си чрез кучето или любовта към ротвайлера.

Дали ще се спреш на НОК, РОТ или друг домашен любимец КОТ, ХАМ, ЗАЙ ... трябва да си наясно, че това същество ще живее с теб години наред и ще зависи изцяло от теб какво ще стане като характер и дали ще можеш да се грижиш добре за него.
Между двете породи, силата на захапката е последното, от което трябва да се интересуваш! По-важното е да си дадеш сметка дали ще дадеш всичко от себе си - това е обучение от теб с помощ от добър "съветник" да покажеш на кучето кое е вярното и кое е грешното, ... твърдост, търпение, разходки независимо дали ти се излиза или не в пек и порой, ежемесечни разходи, и не на последно място отговорност.
Това са въпросите върху които е по-важно да се замислиш! Можеш ли да дадеш???
Кучетата са с по-малко недостатъци от нас - хората. Те обичат семейството си безпрекословно и не поставят въпроси и ограничения!!!
Действат инстиктивно, което за много от нас хората това е необятно!

Дали НОК-а е по-умен от РОТ-а??? Ми не е!!!
Ротвайлера е природноинтелигентен, и не лае за щяло и нещяло. Спокоен, респектиращ и готов да защити семейството си без подкана. Ще действа сам, ако усети опастност.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2223 Потребителят е офлайн   xxxmartixxx Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:03 PM

Ето такъв отговор чаках,благодаря ти dmm!Четох и във други форуми и мисля че вече се ориентирах коя порода е за мен(Ротвайлер),но все още ми е любопитно това със захапката така че ако някой знае да пише!!!

#2224 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:03 PM

Цитат(dmm @ Aug 6 2009, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ротвайлера е природноинтелигентен, и не лае за щяло и нещяло. Спокоен, респектиращ и готов да защити семейството си без подкана. Ще действа сам, ако усети опастност.

тази част много ми харесва!!!Напълно съм съгласен-имам приятели с НОК и моите лични наблюдения са,че ротвайлера изобщо не е по-тъп от НОК(абе не мога да разбера от къде идва това ,че ротвайлерите са тъпи???)казват ,че НОК много бързо възприемал.Е да,но според мен всяко куче при подходящ стимул и мотивация възприема бързо.А и съм сигурен ,че обикновен човек не би могъл да използва потенциала на кучето си на 100% ,то не се и налага,все пак това е домашен любимец.Аз например не виждам смисъл кучето ми да разпознава наркотици ab_041.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2225 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 August 2009 - 11:16 PM

Цитат
Много обича да го водим и на женски до сега е оплодил 3

Извинете, но отивам да повърна ...zz_020.gif

След 1-2-3 месеца да не се чудим тук, като се появят питанките на новите стопани, собственици на чистокръвните Алисови мераци - "ротвайлери". eg_033.gif
Чувствам се като част от цялата тази помия, че оставях Алиса във форума. Все си виках дете е, ще се научи, дори и като четох във фотофорума преди време, че си е направила 10 регистрации и така гласува с измама за собствените си снимки, за да спечели "снимка на месеца"... пак си виках детска работа. И тази идиотщина оправдах с възрастта й години наред. Край! STOP!!! Явно дали ще мине година, 2 или 10 Алиса ще си е просто Алиса - малко дребно момиченце . sf_101.gif
User's Signature

#2226 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 August 2009 - 11:32 PM

Цитат(xxxmartixxx @ Aug 6 2009, 08:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да ви питам и нещо относно захапката на ротвайлера.Питам само от любопитство!В youtube гледах едно клипче в което мерят захапката на питбул, немска овчарка и ротвайлер и захапката на рота излезе най-силна(имам предвид най-силно стиска) и накрая показаха че е 328 но не дадоха никаква мерна еденица и въпроса ми е това кг/кв.см ли са и ако не са колко е в килограми?Ще питам и за НОК в подфорума на НОК,че ми е интересно и нейната колко е в кг.Питам,защото знам че на вълка захапката е 300-400кг и ми е интересно с колко е по-силна от на рота и НОК.И пак повтарям питам от чисто ЛЮБОПИТСТВО!!!

Ами не,не е в килограми-това са паундове,а 328lbs е около 150кг.,което е с близо 50кг повече от на овчарката и пита,които се падаха по около 105кг.Това,доколкото знам,е най-силната захапка,записана от домашно куче.Челюстите на рота са адски здрави и може да причинят огромни щети.А на вълка захапката е доста по-силна от на което и да било куче,нормално е.Но,както ти казаха,захапката е последното нещо,което трябва да те интересува,ако искаш домашен любимец.Това е само още една причина да се внимава много с обучението на тези кучета,което е лесно,но задължително.Докато НОК-а е лигав по душа,ротът е с доста сериозен характер и трябва да го "насочиш" в правилната посока.А за обучението,дали професионално обучен рот може да прояви агресия към теб,според мен си зависи и от теб,защото те ще го научат на всичко,ще знае как да се държи в опр. ситуации и т.н.,но ако няма респект към теб и не те счита за господар,може и да стане лошо.Просто трябва да си изградиш връзка с кучето,да се занимаваш с него и да му покажеш къде му е мястото.Не съм специалист,но според мен горе-долу така стоят нещата.На първо място трябва да си изградиш връзка с кучето,след това го води на професионално обучение!BTW,имаше един потребител,който си се занимаваше точно с това,обърни се към него...Надявам се да съм ти помогнал !И не вярвай на глупостите за костта,двете разновидности на породата,вродената агресия и нз си какво още-това са пълни измислици !!!Успех в избирането на порода и дано избереш по-подходящата за теб !!!Но,лично аз,освен ротвайлер друга порода не признавам!!!Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен.

#2227 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 August 2009 - 11:50 PM

Цитат(xxxmartixxx @ Aug 7 2009, 12:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...но все още ми е любопитно това със захапката така че ако някой знае да пише!!!

Захапката ли е водещият фактор за теб?!? ud_009.gif
Да ти "обадя" и друго..., че целта в развъждането на ротвайлера е той да е социален, неагресивен и лесно контролируем. Това означава, че хапането не влиза в тези характеристики.Следователно=> силата на захапката пък ни най-малко.
Моля те, спри любопистството да тормози съзнанието ти. Не ти прави чест, дори и да е само с образователна цел.

User's Signature

#2228 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 11:53 PM

Земи си Хъски бе нема да разбереш кога са те обрали ab_041.gif.От тези породи всички стават за пазачи тук е въпрос на личен избор.По принцип Догото и Рота са по респектиращи от НОК поне за мен smile.gif

#2229 Потребителят е офлайн   xxxmartixxx Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 08:47 AM

Цитат(dmm @ Aug 6 2009, 09:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(xxxmartixxx @ Aug 7 2009, 12:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
...но все още ми е любопитно това със захапката така че ако някой знае да пише!!!

Захапката ли е водещият фактор за теб?!? ud_009.gif
Да ти "обадя" и друго..., че целта в развъждането на ротвайлера е той да е социален, неагресивен и лесно контролируем. Това означава, че хапането не влиза в тези характеристики.Следователно=> силата на захапката пък ни най-малко.
Моля те, спри любопистството да тормози съзнанието ти. Не ти прави чест, дори и да е само с образователна цел.

Захапката в никакъв случай не е водещ фактор за мен всичко беше само любопитство,но спирам вече с това!

#2230 Потребителят е офлайн   ДАНИЕЛБОНЕВ Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 07 August 2009 - 11:24 AM

Що ми триете мненията бе пед...и такива е..ни!Та колкото до алиса не е незаконно да пуска такива теми!Така че си е...те м....та!

МОД.

В този форум подобен език не е приет за приличен. Няма как да продължите да пишете тук.

#2231 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 11:39 AM

Цитат
Що ми триете мненията ...

Моля,осъЗНАЙТЕ СЕ ! flagbg.gif flagbg.gif Започвам да ви обяснявам:
1 Не,не е незаконно да пуска обяви,но тя ЛЪЖЕ хората с тях !
2 Ако не сте забелязал това е клубен форум и тук не се одобрявя междусъседското развъждане!
3 За да се появят расовите ротвайлери на бял свят,родителите им се изследват за дисплазия и т.н. след това се проверява дали са правилно социализирани и ако всичко мине както трябва се допускат до разплод !
4 Ето така се появяват РАСОВИТЕ ротвайлери.Не може просто защото някой притежава ротоподобно куче да го разпложда и да пише обяви навсякъде сякаш кучето й е разплодна машина.Никой не осъзнава как всъщност вреди на породата ... flagbg.gif .... Затова после ще пишат по вестниците за ротвайлер нападнал и (не дай Боже) разкъсал! Надявам се вникнахте в това което исках да Ви кажа ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2232 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 07 August 2009 - 08:13 PM

Ама как да се осъзнае,та това е фалшив профил личи си от всякаде r_181.gif tb_195.gif
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2233 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 August 2009 - 08:38 PM

Ако си се спрял на ротвайлер, избирай внимателно мястото от къде ще го вземеш и дали ще си вземеш наистина ротвайлер, че куцо и сакато плоди и предлага "чистокръвни" такива. md_064.gif
User's Signature

#2234 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 08:34 PM

Точно щях да питам модераторите дали не се разправят със самата Алиса .......
User's Signature

Качена снимка

#2235 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 14 August 2009 - 11:24 AM

Малки, сладки ... думи нямам wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#2236 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2009 - 01:17 PM

Здравейте,
май съм най нова тук.
Поздрави за малките бебешочета.
Нека са много здрави, силни и добрички . flagbg.gif
User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#2237 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2009 - 09:48 AM

Малеееееее wub.gif wub.gif какви топченца са wub.gif много са едрички wub.gif мама Мира как е ? Успява ли да ги изхрани тези разбойници wub.gif ? Да им намерите добри и грижовни стопани ! wub.gif smile.gif wub.gif
User's Signature

#2238 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 18 August 2009 - 08:59 PM

Не ми е прясна случката, но още ми държи влага та да споделя ...
В квартала от сигурно поне 8-9 години си живее един бездомник. За толкова години оцеля на улицата. Помня го трикрак от самото начало. Предната му лапа е ампутирана малко под торса.
Минаваме скоро с кучица покрай неговата територия и той отдалече се обажда с лай и тича към нас. Мойта и тя се включи. Общуват си с лаене на тема кой е по-по-най и след кратко облайване и двамата спряха. Кварталните търтеи-безделници насядали пред кафето гледат сеир, но нищо не предприемат. След като продължихме мирно и кротко по пътя си, единият ми вика:
- Що не го пусна да му види сметката!
Аз: Защо? Кучето си пази територията, нормално е поведението му.
Оня: Ми то може да те ухапе.
Аз: Ми видя, не ме ухапа.
Оня: Дано другия път да те ухапе.
От безсилие, че не можа да си разнообрази ежедневието това успя да измисли.

Та в този ред на мисли, все се сещам за една мисъл на Наполеон:
Глупакът има едно голямо предимство пред образования човек ... Той винаги е доволен от себе си!
be_107.gif be_107.gif be_107.gif
User's Signature

#2239 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 August 2009 - 01:36 PM

Ха хахааа хареса ми мисалта на Наполеон ba_025.gif а ти защо се хабиш да обяснаваш на безделните защо лае кучето,на тях им дай beer.gif две бири и музиката да свири smile.gif
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2240 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 August 2009 - 11:31 PM

Цитат(Хамър @ Aug 25 2009, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ха хахааа хареса ми мисалта на Наполеон ba_025.gif а ти защо се хабиш да обяснаваш на безделните защо лае кучето,на тях им дай beer.gif две бири и музиката да свири smile.gif

Бях в настроение за общуване ab_041.gif
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема