РОТ говорилня
Публикувано: 15 July 2009 - 09:33 PM

Публикувано: 15 July 2009 - 10:47 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 16 July 2009 - 10:03 AM
Francesca, в Jul 13 2009, 12:11 PM, написа:
Ето заради такива предавания главите на хората са пълни със страх към тази порода кучета.говоря за ротвайлера тъй като виждам как хората се разцепват като море пред Моисей когато ни видят двете с Рая.Чудя се на кого му е нужен този искуствено насаждан страх към тази порода "която по природа са по агресивни кучета" въпреки че според мен един пинчер е 100 пъти по злобен и опасен от един ротвайлер.Защо се насажда на хората че когато срещнеш рот той непременно ще те разкъса.ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ!Стопанина носи отговорност за поведението на кучето.лично аз съм била свидетел на нападение на куче към човек.Преди то да посегне на случаен минувач кучето многократно бе насъсквано срещу кучето което водеше пострадалия човек с думите "-Ще го разкъсаш ли?А?Ще го убиеш ли?Дръж го!".Според вас кой е виновника кучето или стопанина,който за да увеличи своето его и мъжественост е решил да се доказва через кучето си което явно е възпитано на омраза.Не може куче което е гледано с любов и научено на послушание да постъпи агресивно към човек който не го е предизвикал по никакъв начин а дори и да са предизвикани те не биха посегнали преди да им се подаде команда..ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!Това са изключителни животни на които всеки в този форум се възхищава а и не само тези хора тука ами и много други които са се доближили и са се запознали с преданоста и благородството на тези животни.Според мен подобен род репортаж трябва да бъде направен не да се посочват породите "които са агресивни към хората" ами самите стопани които имат непоносимост към ниското си либидо и проявяват тази безотговорност и простащина.Нека показват тези хора а не да набеждават животинките.
БЛАГОДАРЯ на франческа и лилтед

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 16 July 2009 - 10:43 AM
dark_moon, в Jul 16 2009, 11:03 AM, написа:
Да, много мъка има по този свят ... и тези откровени простотии ги пише потребител, регистриран и пишещ във форума ни от 24 октомври 2008 година. Явно не си върши добре работата този форум...първо това момиче осакати кучето си като отряза опашката на кучето си, въпреки многото въпроси, които предварително зададе тук, сега освен всичко друго ни дарява с компетентното си мнение, застъпващо по съвсем естествен начин тезата, че кучетата ни са АГРЕСИВНИ ПО ПРИРОДА ... лоша работа, лоша...
Публикувано: 16 July 2009 - 10:54 AM
KOKO_ko, в Jul 16 2009, 09:43 AM, написа:
dark_moon, в Jul 16 2009, 11:03 AM, написа:
Да, много мъка има по този свят ... и тези откровени простотии ги пише потребител, регистриран и пишещ във форума ни от 24 октомври 2008 година. Явно не си върши добре работата този форум...
Става въпрос че точно това се насажда в хората.Че са агресивни по природа.Не съм казвала никъде в поста че съм компетентна и наистина и най искрено спри да се заяждаш.И извинявай но кое от казаното е простотия?И за да се разбер че не аз мисля че кучетата са агресвни ще сложа това изречение в кавички за да няма повод за дразнене.И между другото това ли е ролята на мода?

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 16 July 2009 - 11:22 AM
П.С. :)
Публикувано: 16 July 2009 - 01:26 PM
Tara.., в Jul 16 2009, 12:22 PM, написа:
Уважаема Тара!
Ако ти не разбираш какво казва изречението "...на кого му е нужен тозен искуствено насаждан страх към тази порода която по природа са по агресивни кучета " , то при мен нещата не стоят така. Съвсем друг въпрос е, че момичето ИСКАЛО ДА КАЖЕ НЕЩО ДРУГО ... е, аз чета написаното, а не онова, дето трябвало да бъде написано...
и аз п.с. :) ... и ми кажи какъв вид страх е ТОЗЕН страх...
Публикувано: 16 July 2009 - 03:43 PM
Не искам да продължа този безсмислен спор. Просто исках да вметна нещо, но явно човек или трябва да води безкраен спор, или да си замълчи и да свиква. Добре, това и ще направя, за да сте спокойни всички.
:)
Публикувано: 16 July 2009 - 03:50 PM
Tara.., в Jul 16 2009, 04:43 PM, написа:
Не искам да продължа този безсмислен спор. Просто исках да вметна нещо, но явно човек или трябва да води безкраен спор, или да си замълчи и да свиква. Добре, това и ще направя, за да сте спокойни всички.
:)
Тези "едни кавички" аз съм ги сложил, уважаема Тара. Само и само да унагледя защо съм реагирал на написаното от горецитирания потребител...кое, как и защо може да е основателна причина за мен е съвсем отделна тема и не смятам да я обсъждам с Вас. Ако толкова сте загрижена за демократичния дух в нашия форум, се поровете назад из темите и ще разберете колко мъдрости е изръсил досега потребителят, да не говорим за преумните му постъпки и намерения...и да, именно защото съм се нагледал на това което иска да каже, съм си позволил да коментирам ... дано и Вие се поуспокоихте сега!
Публикувано: 16 July 2009 - 04:41 PM

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."
Публикувано: 16 July 2009 - 06:08 PM

Публикувано: 16 July 2009 - 07:43 PM
ToHu_MeTaHa, в Jul 16 2009, 05:08 PM, написа:

извинявай не го мисли за личностна нападка но много от хората които нямат ротвайлери влизат във форума и четат коментарите.какво се пише за дадена порода.мисля че е хубаво човек който има подобно куче да докаже че ротвайлерите са добри и любвеобвилни животни.коментара ми не е от скука написан а от изумление как репортерите обрисуват кучетата като "безконтролни зверове" и се чудя защо не направят репортаж за това как кучетата са готови да рискуват живота си заради човека.Докато има умишлено насаден страх към тази порода мисля че е нужно да се споменава че това е глупоста на някой репортер да изкара някой лев със силен репортаж и да опетни всеотдайно куче като ротвайлера.Обърнахте ли внимание на момента в който репортера каза че тези кучета са ползвани за охрана през втората световна война а не каза че те се ползват в спасителните планински служби и са спасили стотици хора.Не съм толкова компетентна като Коко но имам глава и мога да мисля.Според него това са глупости и уважавам мнението но не съм съгласна,което май няма значение.

Публикувано: 16 July 2009 - 11:10 PM
Хамър, в Jul 16 2009, 03:41 PM, написа:

както многократно пъти е казвал Коко подобен род игри е опасна за кучетата,както прескачането на пейки и тем подобни рискови занимания.Има опасност кучето да счупи крака си и какво ли още не!Напълно съм съгласна с възмущението ти.

Публикувано: 17 July 2009 - 11:49 AM
dark_moon, в Jul 16 2009, 08:43 PM, написа:
Правилно мислиш!
Нагласата на хората идва от истории - реално случили се, чути и украсени с всякакви ужасии, а журналистите представят събитията, пречупени през тяхната призма. От нас хората отглеждащи ротвайлер зависи дали искаме да променим това, за да се разчупи леда.
Всички тук знаем, че това е нашата порода, която ни е впечатлила и променила нещо в нас. Но не всички от нас, отглеждащи тази порода, са наясно, че трябва сериозно да се работи върху възпитанието на рота.
Взимайки го от малко пале, човек трябва да даде всичко от себе си, за да направи рота си спокоен и контролируем. Трябва да разбере, че хората се плашат от кучета и особено от тези "убийци". Трябва да знае, че строгият нашийник няма да реши проблемите му с теглене където си иска и лаене по други кучета и хора. Куче, колкото и спокойно да е то, не се поверява в ръцете на дете без контрол,... не се оставя без надзор да си играе на обществено място,... не се оставя само да гради характера си и т. н. Нещата зависят изцяло от Човека!
А докато има такива, които не се замислят върху тези неща, ще има и такива инциденти и ще си витае общественото мнение, че тази порода е опасна.
П.п. И да натъртя, че точно това е заложено в развъдната програма на клубните кучета (НКР). Затова неуравновесени - плахи или агресивни кучета - не се развъждат. Клубни ротвайлери не се дават на всеки, проявил интерес. Дават се след доста сериозни разговори и с договор. И така има контрол.
Ето една огромна разлика между търговци/размножители с цел бързо забогатяване даващи на този, който плати и развъждащите съвсем тенденциозно и строго породата Ротвайлер и даващи не на всеки искащ куче.

Публикувано: 17 July 2009 - 12:53 PM

Публикувано: 17 July 2009 - 01:07 PM

И Да, махнах пуснатия линк.
1. Защото не е новина, отдавна го има в сайта и то на доста места
2. Защото няма нищо общо с породата.
dark_moon , проблемът е в човека, не в кучето и вярвам, че много хора знаят това.
Нека се съсредоточим към ротвайлера, просто защото това е неговият форум.
Поне едно нещо да започне отнякъде правилно.

Публикувано: 21 July 2009 - 10:24 AM

И Да, махнах пуснатия линк.
ок сори