Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2181 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2009 - 01:37 PM

http://forum.dog.bg/...t...st&p=662817

Ето нещо по темата,пускам го тук,защото не мисля,че всички четат във бул-форума

#2182 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 July 2009 - 02:34 PM

Прочетох го отгоре отгоре /че имам много работа, а не ми се остава да спя в офиса/ и май не съм съвсем съгласна. Когато имам повечко време и седна да прочета бавно и внимателно написаното мога да оборя голяма част от него - ако искаш изречение по изречение .....
User's Signature

Качена снимка

#2183 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 July 2009 - 09:16 PM

Цитат(Azazel @ Jul 24 2009, 02:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://forum.dog.bg/...t...st&p=662817

Ето нещо по темата,пускам го тук,защото не мисля,че всички четат във бул-форума

Признавам си, че прочетох двата поста отгоре-отгоре, но разбрах накъде вървят нещата....
1. За "омертата" на развъдчиците няма да крия факта, че е така за някои развъдчащи дадена порода. Още помня един бг. развъдник на борзой какво беше направил преди време, какви кучета запложда, какъв резултат дава и т.н. Няма да пускам линк към темата, защото не търся и не искам интриги. Има и такива развъдчици, които при дефект в поколението, спират екземплярите от развъждане. ВИНАГИ ще има развъдници и развъдници. Това опира до Човек - до лично отношение и лични принципи. Затова не е правилно всички да се слагат под един знаменател.

2. За изгубените породни качества при различните породи - да, кучетата са служили на човека в древни времена, някога. Днес са в полза роду на тесен кръг ползватели - за лов или спец части. За останалите са просто домашни любимци.
ДНЕС, прехраната отдавна се осигурява чрез финикийски знаци, не чрез презследване и убиване на животни като необходимост,... а за охрана в къщи има N-брой устройства и фирми, осигуряващи сигурност. Битът е различен, времената са други и техниката е развита, затова работните качества на кучетата не са приоритет.
Всички тук (изключвам единствено navar) просто си гледаме кучета като домашни любимци.
При положение, че си имаме ротвайлер, който живее в къщи сред нас, при семейството и е в непрестанен контакт с хората по улиците, в населени места, и в повечето случаи е куче-компаньон, защо са му работни качества? Няма как ротвайлера да се "труди" и да се утвърждава в 21ви век. За охранител, пратен в някой склад, вързан на верига, ега си му и ползата от работни качества!!!
Предвид, че живеем в гъсто населени места, едно лесно управляемо куче е първото към което трябва да се стремим.
Напълно съм съгласна с shadow - едното не пречи на другото, но спазвайки стъпка по стъпка.
Преди две години кучицата не позволи да влязат в къщи крадци посред нощ. Без да е учена на това. Просто инстинкт, спящ някъде там, но проявил се когато трябва. Това се е случило едн път, надявам се и такъв да си остане. Но пък ежедневно се разминавам с хора, които имат страх от породата.

П.п. Иренче, нема се косиш. md_064.gif Задължително е по-далеч да се разхождате от детски площадки и деца, освен ако не ви "притеснят" те с присъствие. ab_041.gif
Ето едно детенце, което оня ден дойде и попита дали може да погали кучето. Е, погали, пък и си поигра ... доволни бяха и двете. af_089.gif
http://www.croxbox.b...
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2184 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 07:06 AM

Абе то трябва и общината да определи специални места за разходка на дом.любимци-ама не.За това ние (кучкарите дето чоплят семки)събрахме пари и взехме едно общинско място под наем за да ги разхождаме спокойно.

п.п По въпроса за малки и големи,предназначение,работни качества и т.н.-Аз търся в кучето същество което да обичам и да ме обича безрезервно и за това кучетата ми са "плюшени играчки".Не обичам малки кучета(искам да си погаля животинката без да се налага да залягам).

#2185 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 10:07 AM

Цитат(navar @ Jul 24 2009, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
аз,не че нещо ама...кат си говорим за закони,и общински наредби..
разхождането на кучета в детски градини,училищни дворове и детски площадки е забранено-ако някой се интересува ще намеря точния член

НАРЕДБА № 39 ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ КОМПАНЬОНИ, СЪОБРАЗЕНИ С ТЕХНИТЕ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ ОСОБЕНОСТИ (раздел II, чл. 8, ал. 1.1 и 1.2)
http://park4pets.com...urce.php?id=143

Н А Р Е Д Б А № 1 - ЗА ПОДДЪРЖАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД... (раздел III, чл. 23, ал. 1.1)
http://www.obs.plovd...n...&Itemid=356

Хубаво ще е, когато законите започнат да се СПАЗВАТ, не да се КОМЕНТИРАТ ...

#2186 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 11:03 AM

Цитат(navar @ Jul 25 2009, 09:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
иренааа, изобщо не ставаше дума за твоите кучета,а по принцип :)

аз също не съм говорил за твоите кучета smile.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2187 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2009 - 08:49 PM

Искам да ви попитам (понеже отворихте темата за социализацията ... ) - наша Тарка много обича хората (но си има предпочитания към расите, сещате се dry.gif ) и винаги мята опашка и скача към хора, които си е харесала. Естествено доволните минувачи веднага дофтасват да я галят без да ме попитат дали искам или не! Аз я дръпвам към мен и я държа изкъсо, но тя застава на задни лапи и привлича внимание. Заставам по ъглите, когато минаваме покрай хора, но те идват при нас eg_033.gif Това вредно ли е за кучето, ако искам да подминава хората, не да тръгва след тях и в същото време да не е озлобена към тях? И как да я накарам да не им обръща внимание?
И още нещо - вече не знам къде да я разхождам - малка е още, гледам да се ограничавам само из кватрала или малко по-далеч. Нямаме НИКАКВИ паркове и градинки, където кучето може да се запознае със себеподобни, да потича на воля ... dry.gif Искам да знам хората като мен - които живеят в малки градове (не че моя е много малък) и нямат подобни места, предназначени за кучетата и техните стопани - къде се разхождат? dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#2188 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 July 2009 - 10:32 AM

ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif вчера при хранене на Хамър и другото ми куче Сара стана инцидент,който не ми дава мира-бясна съм и незная как да постъпя...Живея сама и се гледам 2 кучета на двора,по-старата ми овчарка и "малкият" Хамър.Такааа той е много лаком и винаги си опустшава купата с храна първи и дебне докато Сара ми се радва да хапне каквото може и от нейната,аз не одобрявам това и винаги при команда "НЕ" той лапа колкото може за последно и се оттегля,но вчера не ме послуша и продължи,отново му казах но тои не спря,тогава го бунтнах на страни и той ме изръмжа(чела съм тук много по темата и както беше казала dmm му нанесах доста стабилен удар за да туширам поведението му към мен,в отговор той се хвърли върху мен за да ме захапе,а аз го сграбчих с две ръце за бузите и го натиснах към земята с крака,той не спираше да се опитва да ме нахапе и ръмжеше и оголваше зъбите си-просто полудя!!Повдигнах го и го бутнах към земята за да се осъзнае,крещях му "не "сприсе" "мирно" и след 1,2 мин борба се успокои,пуснах го и се изправих,а той седна веднага леко зад мен и ми заблиза ръката..много е подута и немога да я свия на юмрук,искам днес пак да опитам да си му ровна в купата,но с тази ръка няма как да го туширам много е зле сега,но мисля и да не губя време,кажете да изчакам да ми мине-защото ако го одаря пак с нея ще я пукна този път,а а ко изчакам може да е прекалено късно бече....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2189 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 10:49 AM

Цитат(Хамър @ Jul 28 2009, 08:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Не се хваща за бузите,а за врата и явно шамара не е бил достатъчно стабилен....не съм чел темата от начало,но за колко голямо куче говорим?

#2190 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 July 2009 - 10:52 AM

шамара беше юмрук и ако съдим по ръката ми с тези кравоизливи си беше наистена силен,за врата не стана, нямаше как беше срещу мен,а хамър е на почти 8 месеца.
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2191 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 July 2009 - 10:39 PM

Не знам защо бях останала с впечатление, че кучето ти е на 4-5 месеца!
От сегашното ви премеждие смятам, че си изпуснала връзката във вашата йерархия и правиш нещата не както трябва. Кучето ти не е пречупено и такива случки биха могли да ескалират към по-лошо. Няма как да ти се помогне от тук. Нещата куцат при двама ви и е добре да има опитен човек, който на момента, в ситуация като тази и като наблюдател, да ти покаже къде бъркаш.
Нямате ясни позиции с Хамър кой къде е във вашите отношения. Ти може и да си мислиш, че проблема е само за храната, но според мен не е само това. Кучето ти е във възраст, в която ако сега не подходиш сериозно, след време може да четем : изяде ми ръката.

Моят съвет е: Търси съвети "на живо" от опитни хора.
User's Signature

#2192 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2009 - 09:49 AM

Цитат(Хамър @ Jul 28 2009, 11:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
шамара беше юмрук и ако съдим по ръката ми с тези кравоизливи си беше наистена силен,за врата не стана, нямаше как беше срещу мен,а хамър е на почти 8 месеца.

Не ми се иска да вярвам.че точно dmm е препоръчала удари с юмруци о то с такава сила,че да ти останат синини.....доста садистично....а може да бъде и оскатяващо!!!.А ако искаш и най-доброто куче да посегне да те хапе-стисни го с ръка за бузата!

МОД.

За сетен път даваш не само безмислени, но и вредни съвети. Ще те помолим да ни спестиш виртуалната си логорея, в противен случай, ще ни се наложи отново да те сложим на "трупчета" ... този път ще е за по-дълго, а ако и това не подейства, най-вероятно ще се наложи да последваш съдбата на мекуреца...

#2193 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 July 2009 - 10:59 AM

Предлагам, да спрем с виртуални съвети към Хамър , защото не се тълкуват правилно от нея. Като се съветва шамар, значи е шамар, а не юмрук. Стискане за бузата незнам какво точно е това "упражнение", но не съветвам да се прави.
Хамър, шамара е за да се стресне кучето, да усети неодобрение и разбере, че греши. Юмрука показва твоята безпомощност, която кучето ти е усетило и се е защитило. Но и от тук нататък ще спре да ти има доверие и ще продържава да те напада. Така се получава агресията - от неправилно градене на характера. Кучето ти започва да става един тиранин и само правилен подход, много труд и време, ще ви помогнат. Затова не губи време, а търси незабавно помощ на живо.

User's Signature

#2194 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 July 2009 - 02:19 PM

Незная тук в сливен да има такива лица,ако имаш такава имформация,та дори и в околието ще се радвам да ме насочиш с номер или каквато и да е връзка с компетентен човек smile.gif Имам някаде грешка зная..даже понякога си мисля че много лошо му влияе голямото ми куче,той не и дава да се приблежи до мен,може и от ревност да е ,може и аз да съм сгафила, а може и още куп причини,но смея да отбележа че винаги кучетата ми са получавали най-доброто от мен както и аз от тях и не се бях сблъсквала с подобно отношение...ще направя абсолютно всичко за да се чустваме и двамата сигорни един с друг..Благодаря ви само вие сте ми!!!!
User's Signature

#2195 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 29 July 2009 - 02:48 PM

Вениту,чети внимателно и не създавай интриги моля те,не съм казала,че дмм е дала съвета за юмрука.-ЧЕТИ АКО ОБИЧАШ
User's Signature

#2196 Потребителят е офлайн   ToHu_MeTaHa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2009 - 11:36 PM

Имах подобен проблем. При бъркане в купата с храна на кучо той посягаше да ме хапе. Първия път ме ухапа, при което изяде шамара и се оттегли назад (без повече нападки). Втория път само се спусна към ръката ми без да ме хапе и пак отнесе шамарче. Сега докато яде ако се приближа към него се отдръпва от купичката. Случвало ми се е да си влезе и в колибката и там търпеливо да изчака да си отида. А да забравих да спомена, че от тогава всеки път му давам първо да хапне малко от ръката ми, после команда "седни", чакам няколко секунди и "яж". Незнам до колко ми е правилен подхода, но си мисля, че дава резултат.

#2197 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 10:43 AM

Цитат(Хамър @ Jul 29 2009, 03:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вениту,чети внимателно и не създавай интриги моля те,не съм казала,че дмм е дала съвета за юмрука.-ЧЕТИ АКО ОБИЧАШ

Хамър!

Съвсем правилно си постъпила с кучето. Лошото в ситуацията е единствено изпълнението, а не намерението ти. Аз на твое място щях да съм много-много по-категоричен (ако ме разбираш какво искам да кажа)...За съжаление ротвайлерът е доминантно куче и ако не се овладее, подобен проблем може да даведе до катастрофални резултати. Затова намери спешно човек, който НАГЛЕДНО да ти покаже, КАК да сложиш кучето на място. Много категорично, без садизъм и без НИЩО ЛИЧНО! Просто това е техният свят...или той те смачква, или ти него...няма средно положение!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2198 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 10:55 AM

Днес Мира от Тишевица е в 60-ти ден от бременноста wb_052.gif мисля че бременноста трае 65 дена ! Скоро отново ще има малки Тишевчета ab_041.gif ! ab_041.gif
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2199 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 11:25 AM

ами да силен удар,кое ти е толкова чудно?Когато Сайман ме изръмжа аз направих същото и го ударих доста силно.Реакцията му не беше на куче което го е заболяло,а на куче което се осъзна,че е направило нещо което не бива да прави.Виждал съм го да пада,да стъпва върху бодли ,да си удря главата и още куп болезнени работи ,трябва да призная ,че не бях виждал куче с толкова висок праг на болка.Та за конкретната ситуация според мен силния удар си е напълно уместен...
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2200 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 July 2009 - 11:26 AM

Цитат(dmm @ Jul 29 2009, 11:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Предлагам, да спрем с виртуални съвети към Хамър , защото не се тълкуват правилно от нея. Като се съветва шамар, значи е шамар, а не юмрук...

винету, моля те спри да се заяждаш.

Цитат(ben2418)
Днес Мира от Тишевица е в 60-ти ден от бременноста wb_052.gif мисля че бременноста трае 65 дена ! Скоро отново ще има малки Тишевчета ab_041.gif ! ab_041.gif

Честито и успех, да се свършва бързо и безпроблемно! md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема