РОТ говорилня
Публикувано: 24 July 2009 - 02:34 PM
Публикувано: 24 July 2009 - 09:16 PM
Ето нещо по темата,пускам го тук,защото не мисля,че всички четат във бул-форума
Признавам си, че прочетох двата поста отгоре-отгоре, но разбрах накъде вървят нещата....
1. За "омертата" на развъдчиците няма да крия факта, че е така за някои развъдчащи дадена порода. Още помня един бг. развъдник на борзой какво беше направил преди време, какви кучета запложда, какъв резултат дава и т.н. Няма да пускам линк към темата, защото не търся и не искам интриги. Има и такива развъдчици, които при дефект в поколението, спират екземплярите от развъждане. ВИНАГИ ще има развъдници и развъдници. Това опира до Човек - до лично отношение и лични принципи. Затова не е правилно всички да се слагат под един знаменател.
2. За изгубените породни качества при различните породи - да, кучетата са служили на човека в древни времена, някога. Днес са в полза роду на тесен кръг ползватели - за лов или спец части. За останалите са просто домашни любимци.
ДНЕС, прехраната отдавна се осигурява чрез финикийски знаци, не чрез презследване и убиване на животни като необходимост,... а за охрана в къщи има N-брой устройства и фирми, осигуряващи сигурност. Битът е различен, времената са други и техниката е развита, затова работните качества на кучетата не са приоритет.
Всички тук (изключвам единствено navar) просто си гледаме кучета като домашни любимци.
При положение, че си имаме ротвайлер, който живее в къщи сред нас, при семейството и е в непрестанен контакт с хората по улиците, в населени места, и в повечето случаи е куче-компаньон, защо са му работни качества? Няма как ротвайлера да се "труди" и да се утвърждава в 21ви век. За охранител, пратен в някой склад, вързан на верига, ега си му и ползата от работни качества!!!
Предвид, че живеем в гъсто населени места, едно лесно управляемо куче е първото към което трябва да се стремим.
Напълно съм съгласна с shadow - едното не пречи на другото, но спазвайки стъпка по стъпка.
Преди две години кучицата не позволи да влязат в къщи крадци посред нощ. Без да е учена на това. Просто инстинкт, спящ някъде там, но проявил се когато трябва. Това се е случило едн път, надявам се и такъв да си остане. Но пък ежедневно се разминавам с хора, които имат страх от породата.
П.п. Иренче, нема се косиш.

Ето едно детенце, което оня ден дойде и попита дали може да погали кучето. Е, погали, пък и си поигра ... доволни бяха и двете.

http://www.croxbox.b...

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 25 July 2009 - 07:06 AM
п.п По въпроса за малки и големи,предназначение,работни качества и т.н.-Аз търся в кучето същество което да обичам и да ме обича безрезервно и за това кучетата ми са "плюшени играчки".Не обичам малки кучета(искам да си погаля животинката без да се налага да залягам).
Публикувано: 25 July 2009 - 10:07 AM
разхождането на кучета в детски градини,училищни дворове и детски площадки е забранено-ако някой се интересува ще намеря точния член
НАРЕДБА № 39 ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЖИВОТНИ КОМПАНЬОНИ, СЪОБРАЗЕНИ С ТЕХНИТЕ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ И ПОВЕДЕНЧЕСКИ ОСОБЕНОСТИ (раздел II, чл. 8, ал. 1.1 и 1.2)
http://park4pets.com...urce.php?id=143
Н А Р Е Д Б А № 1 - ЗА ПОДДЪРЖАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД... (раздел III, чл. 23, ал. 1.1)
http://www.obs.plovd...n...&Itemid=356
Хубаво ще е, когато законите започнат да се СПАЗВАТ, не да се КОМЕНТИРАТ ...
Публикувано: 25 July 2009 - 11:03 AM
аз също не съм говорил за твоите кучета

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 25 July 2009 - 08:49 PM

И още нещо - вече не знам къде да я разхождам - малка е още, гледам да се ограничавам само из кватрала или малко по-далеч. Нямаме НИКАКВИ паркове и градинки, където кучето може да се запознае със себеподобни, да потича на воля ...

Публикувано: 28 July 2009 - 10:32 AM

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."
Публикувано: 28 July 2009 - 10:49 AM
Не се хваща за бузите,а за врата и явно шамара не е бил достатъчно стабилен....не съм чел темата от начало,но за колко голямо куче говорим?
Публикувано: 28 July 2009 - 10:52 AM

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."
Публикувано: 28 July 2009 - 10:39 PM
От сегашното ви премеждие смятам, че си изпуснала връзката във вашата йерархия и правиш нещата не както трябва. Кучето ти не е пречупено и такива случки биха могли да ескалират към по-лошо. Няма как да ти се помогне от тук. Нещата куцат при двама ви и е добре да има опитен човек, който на момента, в ситуация като тази и като наблюдател, да ти покаже къде бъркаш.
Нямате ясни позиции с Хамър кой къде е във вашите отношения. Ти може и да си мислиш, че проблема е само за храната, но според мен не е само това. Кучето ти е във възраст, в която ако сега не подходиш сериозно, след време може да четем : изяде ми ръката.
Моят съвет е: Търси съвети "на живо" от опитни хора.

Публикувано: 29 July 2009 - 09:49 AM
Не ми се иска да вярвам.че точно dmm е препоръчала удари с юмруци о то с такава сила,че да ти останат синини.....доста садистично....а може да бъде и оскатяващо!!!.А ако искаш и най-доброто куче да посегне да те хапе-стисни го с ръка за бузата!
МОД.
За сетен път даваш не само безмислени, но и вредни съвети. Ще те помолим да ни спестиш виртуалната си логорея, в противен случай, ще ни се наложи отново да те сложим на "трупчета" ... този път ще е за по-дълго, а ако и това не подейства, най-вероятно ще се наложи да последваш съдбата на мекуреца...
Публикувано: 29 July 2009 - 10:59 AM
Хамър, шамара е за да се стресне кучето, да усети неодобрение и разбере, че греши. Юмрука показва твоята безпомощност, която кучето ти е усетило и се е защитило. Но и от тук нататък ще спре да ти има доверие и ще продържава да те напада. Така се получава агресията - от неправилно градене на характера. Кучето ти започва да става един тиранин и само правилен подход, много труд и време, ще ви помогнат. Затова не губи време, а търси незабавно помощ на живо.

Публикувано: 29 July 2009 - 02:19 PM

Публикувано: 29 July 2009 - 02:48 PM

Публикувано: 29 July 2009 - 11:36 PM
Публикувано: 30 July 2009 - 10:43 AM
Хамър!
Съвсем правилно си постъпила с кучето. Лошото в ситуацията е единствено изпълнението, а не намерението ти. Аз на твое място щях да съм много-много по-категоричен (ако ме разбираш какво искам да кажа)...За съжаление ротвайлерът е доминантно куче и ако не се овладее, подобен проблем може да даведе до катастрофални резултати. Затова намери спешно човек, който НАГЛЕДНО да ти покаже, КАК да сложиш кучето на място. Много категорично, без садизъм и без НИЩО ЛИЧНО! Просто това е техният свят...или той те смачква, или ти него...няма средно положение!
Публикувано: 30 July 2009 - 10:55 AM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 30 July 2009 - 11:25 AM

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си
Публикувано: 30 July 2009 - 11:26 AM
винету, моля те спри да се заяждаш.
Честито и успех, да се свършва бързо и безпроблемно!