Искам да ви питам и нещо относно захапката на ротвайлера.Питам само от любопитство!В youtube гледах едно клипче в което мерят захапката на питбул, немска овчарка и ротвайлер и захапката на рота излезе най-силна(имам предвид най-силно стиска) и накрая показаха че е 328 но не дадоха никаква мерна еденица и въпроса ми е това кг/кв.см ли са и ако не са колко е в килограми?Ще питам и за НОК в подфорума на НОК,че ми е интересно и нейната колко е в кг.Питам,защото знам че на вълка захапката е 300-400кг и ми е интересно с колко е по-силна от на рота и НОК.И пак повтарям питам от чисто ЛЮБОПИТСТВО!!!
Ами не,не е в килограми-това са паундове,а 328lbs е около 150кг.,което е с близо 50кг повече от на овчарката и пита,които се падаха по около 105кг.Това,доколкото знам,е най-силната захапка,записана от домашно куче.Челюстите на рота са адски здрави и може да причинят огромни щети.А на вълка захапката е доста по-силна от на което и да било куче,нормално е.Но,както ти казаха,захапката е последното нещо,което трябва да те интересува,ако искаш домашен любимец.Това е само още една причина да се внимава много с обучението на тези кучета,което е лесно,но задължително.Докато НОК-а е лигав по душа,ротът е с доста сериозен характер и трябва да го "насочиш" в правилната посока.А за обучението,дали професионално обучен рот може да прояви агресия към теб,според мен си зависи и от теб,защото те ще го научат на всичко,ще знае как да се държи в опр. ситуации и т.н.,но ако няма респект към теб и не те счита за господар,може и да стане лошо.Просто трябва да си изградиш връзка с кучето,да се занимаваш с него и да му покажеш къде му е мястото.Не съм специалист,но според мен горе-долу така стоят нещата.На първо място трябва да си изградиш връзка с кучето,след това го води на професионално обучение!BTW,имаше един потребител,който си се занимаваше точно с това,обърни се към него...Надявам се да съм ти помогнал !И не вярвай на глупостите за костта,двете разновидности на породата,вродената агресия и нз си какво още-това са пълни измислици !!!Успех в избирането на порода и дано избереш по-подходящата за теб !!!Но,лично аз,освен ротвайлер друга порода не признавам!!!Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен.