Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#161 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2008 - 09:08 PM

Днес друго куче сдави Лиза, тя се отърва с три метални скоби ( не знам как точно се казват) на едното ушенце и с голяма уплаха. И друг път сме се разхождали с другото куче ( мъжко, на една година, малко по-едро от Лиза, с неопределена порода)  и стопанката му, но е нямало проблеми. Въпросното куче си беше завряло главата в една дупка и нашия бебок отиде да му се радва, при което в следващия момент се чу ръмжене, Лиза беше повалена и захапана и квичеше от болка. Днес се чудя дали да не пускам Лиза до кучета изобщо. Тя като види куче и е пусната, отива да му се радва, друг е въпросът, че като по-едрите кучета я плашат като се заиграят леко по-грубичко с нея и тя започва да квичи и да бяга. Иначе е много игрива и е много дружелюбна към средно големите и малки породи кучета, от по-големите кучета я е страх понякога. Преди два дни дори се затича към едно бездомно куче, което я облайва всеки път да си играе с него и ако не я бях викнала, сигурно щеше да бъде нахапана. След днешната случка ми иде да избягвам всякакъв контакт с кучета, вътрешно се обвинявам за случилото се, но не съм сигурна дали не и правя лоша услуга като избягвам контакта с други кучета, много се притеснявам да не я наранят, а и моето бебешорче остава да бъде хапано и "бито" и грам не се опитва да се защити. Според вас дали да не избягвам всякакъв контакт с кучета освен с едно съседко пекинезче, което няма как да и направи нещо?

#162 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2008 - 09:32 PM

Да ви се похваля, имаме напредък и то без да се налага да търсим професионална помощ, а бях тръгнала да се обаждам, само изчаквахме Лиза да стане на 6 месеца. Гледах наново определени серии със Сизър Милан, попрочетох по-стари статии писани от мил. Осъзнах, че като минава кола или човек и аз се стягам предварително и предавам напрежението на кучето ми и насочвам вниманието му към даден минувач или кола и то се изнервя много, става несигурно. Направо не мога да  позная Лиза сега, разходките ни минават супер, без напрежение и тя е доста по-уверена. Не обръща внимание на минувачите, освен може би на ромите и ако някъде види кон с каруца. Само не дава непознат за нея човек да я гали, отива да го подуши и лизне и ако човекът посегне към нея да я погали го излайва, но не така злобно както преди и не скача. Някак си е станала много по-кротка и уравновесена и у дома, но въведохме и нови правила за нея.

#163 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2008 - 10:12 AM

Според мен попринцип не е много полезно да я пускаш да си играе постоянно с някакви си кучета. Първо,че понякога може и да не откликне като я викнеш и да е вече късно...Второ,има вариант игрите с кучетата да и станат по-интересни от игрите със теб,което ще възпрепятства доста от процеса на обучение на кучето.Пък и мисля,че е много тъпо да си пуснеш кучето без повод да се шари нагоре надолу и като види куче да хуква към него да си играе,защото може на другия стопанин да не му е много приятно,а може и неговото куче наистина да е злобно и да навреди жестоко на твоето.Казвам го като пример,който е доста пресничък в моето съзнание.Един ден си работехме на поляната с моето куче и още един ротвайлер,при което по алеята премина един човек с биийгъл.Като видя кучетата и реши да пусне своето от повода с идеята да дойде при нашите кучета да си поиграят.Само че идва момента,в който ако не бяхме хванали нашите кучета онова сладко бийгълче можеше да бъде разкъсано.Не казвам,че нашите кучета са злобни или,че ще му навредят,но в кучешкия свят е възможно да се случи всичко.А тук ще предам и една реплика и съветите на много полезен за мен човек,който ми каза "играта между две кучета е най-малоумното нещо,не се учат на нищо,а има само едно хаотично и безумно хапане и въргаляне" и наистина шансът,когато са се заиграли да ти обърне внимание на теб намалява до минимум,което може да струва много и за безопасността на кучето.Ако се притесняваш от това какво ще кажат хората ако откажеш на някой да си пуснеш кучето да си поиграе с неговото или да го помолиш да си дръпне неговото куче,си измисли адекватни отговори от рода на "моето куче е болно" или ред подобни измислици,които всъщност ще имат много добър ефект и повярвай ми повече няма да те притесняват  ;D
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#164 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:08 AM

Да,но нали именно с игра с други кучета твоето куче се социализира ;)Ако не го пускаш да си играе и е постоянно на повод няма да е особено социализирана гледка :rolleyes:Имам еин такъв пример пред блока B)
Може би по-добрия вариант е да се попита кучето дали е агресивно и дали ще напраиви нещо на твоето! Но няма как да се избегнат такива случки когато кучето е бебе и се вре при всеки:)И ние имаме такъв случай от детските години ;D ;D ;D

ПП.Можеш да си купиш един 10 м.повод или въже!Така ще имаш постоянен контрол къде ходи и  при кого,а тя пък свободно ще си тича.Това е и много хубав начин да я научиш да идва при първо повикване:)))

#165 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:12 AM

Lynx, пускам я адски рядко да си играе с други кучета и то кучетата, с които си е играла се броят на пръстите на ръцете ми. По улиците винаги е на повод, но на един 6 месечен ротвайлер само разходка на повод не му е достатъчна и то в рамките на 2 часа. Пускам си кучето само по един черен път извън града, където няма хора и кучета или адски рядко има. Първата среща с кучето, което я ухапа нямаше как да я избегна, защото се появи из невиделицата и беше без повод и тогава нямаше проблеми и се засякохме още 2 пъти и се присъединиха към нас, по принцип е уравновесено и спокойно куче и само тичаха заедно, не са се боричкали до случката, не знам какво му стана изведнъж. А бездомното куче беше на въпросния черен път. Не се оправдавам, беше си безрасъдно от моя страна да я пускам с по-голямо куче. Яд ме е на мен и определено си взех поука от случая. Аз лично се ядосвам на стопани, които са си пуснали кучетата и не могат да ги контролират.Случвало ми се е моето куче да е на повод и да ни се натресат големи пуснати кучета като НОК, БОК, хъски, при положение че моето тежеше едвам 10 кг  и няма да ти казвам колко са ми приятни такива ситуации  :angry:. Гледам моето да не се натрапва на никои, затова си ходи все на повод, пуснато е само по въпросния черен път и като го викна идва при мен. Иначе досега Лиза си е играла се с по-малки от нея на възраст и размер кученца (питбулче, пекинез, ротвайлерче и едно гонче), но винаги първо съм говорила със стопаните преди да си пуснем кучетата. Много пъти съм отказвала на други стопани да дам тяхното куче да подуши моето или пък съм държала моето на страна и съм ги изчаквала да минат или просто съм се отдалечавала с моето отдалече.

#166 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:13 AM

И един въпрос- когато кучето ти беше нахапано-ти какво направи?Започна ли да успокояваш твоето куче?

#167 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:21 AM

Цитат

Може би по-добрия вариант е да се попита кучето дали е агресивно и дали ще напраиви нещо на твоето! Но няма как да се избегнат такива случки когато кучето е бебе и се вре при всеки:)И ние имаме такъв случай от детските години ;D ;D ;D

ПП.Можеш да си купиш един 10 м.повод или въже!Така ще имаш постоянен контрол къде ходи и  при кого,а тя пък свободно ще си тича.Това е и много хубав начин да я научиш да идва при първо повикване:)))

Питах стопанката на въпросното куче преди да се присъединят към нас първия път. Иначе кучето си идва при мен като я повикам дори по време на игра.

#168 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 11:28 AM

Цитат

И един въпрос- когато кучето ти беше нахапано-ти какво направи?Започна ли да успокояваш твоето куче?

Тя така се беше изплашила и започна да бяга дори и от мен и трябваше да я викна няколко пъти да осъзнае, че съм аз. Цялата трепереше, хванах си я и си я гушнах, за да мога да разгледам дали има наранявания, защото много зловещо я беше захапало за врата.

#169 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 February 2008 - 11:40 AM

Цитат

Според вас дали да не избягвам всякакъв контакт с кучета освен с едно съседко пекинезче, което няма как да и направи нещо?

Моето мнение е, да избягваш контакти с непроверени кучета по принцип!!! Не се доверявай на приказки от сорта  - моето куче е добро.
А Лиза е още в бебешката си възраст и най-подходящи са игрите с кучета на възраст, близка до нейната - и пак да са подходящи, щото има и бебета, който от малки, доста  доминират и  "пипат грубичко".
Между другото, някъде бях чела, че кучетата усещат седем настроения на човека. Не си ги спомням всичките, но едно от тях беше страха. Ако теб те е страх, то веднага ще бъде усетено от кучето ти и няма начин да не рефлектира върху него. Затова, винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#170 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2008 - 12:25 PM

Цитат

Да,но нали именно с игра с други кучета твоето куче се социализира ;)Ако не го пускаш да си играе и е постоянно на повод няма да е особено социализирана гледка :rolleyes:

Мила Morti,
не съм казвала изобщо,че кучето трябва постоянно да е на повод и да не му се позволява да е в близост с други кучета!!! Аз пускам моето куче в парка без проблем,но винаги когато видя,че се приближава друго куче я викам или я хващам докато не разузная цялата ситуация.И все пак мисля,че трябва да преценявам кога и с кое куче да и позволявам да си играе.Не мисля,че постоянната игра с други кучета е точно начин да се социализира.Ето,ще те питам нещо,което поне знаеш много добре.Когато си на "полигона" колко често позволяваш на Алма  да си играе с другите кучета (дори когато не работите и не пречите на другите).И все пак мисля,че цялата  ситуация там (без безумна игра) е доста добра социализация за кучето.В парка и навсякъде другаде,където извеждаш кучето ,трябва според мен да има горе-долу същите правила.Ако кучето постоянно се впуска в такива игри ти му ставаш безинтересна.Предавам ти много поздрави от УЧИТЕЛЯ  ;)

Цитат

Моето мнение е, да избягваш контакти с непроверени кучета по принцип!!! Не се доверявай на приказки от сорта  - моето куче е добро.
А Лиза е още в бебешката си възраст и най-подходящи са игрите с кучета на възраст, близка до нейната - и пак да са подходящи, щото има и бебета, който от малки, доста  доминират и  "пипат грубичко".
Между другото, някъде бях чела, че кучетата усещат седем настроения на човека. Не си ги спомням всичките, но едно от тях беше страха. Ако теб те е страх, то веднага ще бъде усетено от кучето ти и няма начин да не рефлектира върху него. Затова, винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.

С това съм абсолютно съгласна!

Цитат

Lynx, пускам я адски рядко да си играе с други кучета и то кучетата, с които си е играла се броят на пръстите на ръцете ми. По улиците винаги е на повод, но на един 6 месечен ротвайлер само разходка на повод не му е достатъчна и то в рамките на 2 часа. Пускам си кучето само по един черен път извън града, където няма хора и кучета или адски рядко има. Първата среща с кучето, което я ухапа нямаше как да я избегна, защото се появи из невиделицата и беше без повод и тогава нямаше проблеми и се засякохме още 2 пъти и се присъединиха към нас, по принцип е уравновесено и спокойно куче и само тичаха заедно, не са се боричкали до случката, не знам какво му стана изведнъж. А бездомното куче беше на въпросния черен път. Не се оправдавам, беше си безрасъдно от моя страна да я пускам с по-голямо куче. Яд ме е на мен и определено си взех поука от случая. Аз лично се ядосвам на стопани, които са си пуснали кучетата и не могат да ги контролират.Случвало ми се е моето куче да е на повод и да ни се натресат големи пуснати кучета като НОК, БОК, хъски, при положение че моето тежеше едвам 10 кг  и няма да ти казвам колко са ми приятни такива ситуации  :angry:. Гледам моето да не се натрапва на никои, затова си ходи все на повод, пуснато е само по въпросния черен път и като го викна идва при мен. Иначе досега Лиза си е играла се с по-малки от нея на възраст и размер кученца (питбулче, пекинез, ротвайлерче и едно гонче), но винаги първо съм говорила със стопаните преди да си пуснем кучетата. Много пъти съм отказвала на други стопани да дам тяхното куче да подуши моето или пък съм държала моето на страна и съм ги изчаквала да минат или просто съм се отдалечавала с моето отдалече.

Orchid,
ако постъпваш така е добре,но според мен няма място за реплики от рода "появи се изневиделица" или "случи се много бързо",защото в този ред на мисли може утре кучето ти да бъде блъснато от кола,осакатено от някой и т.н.Трябва винаги да си нащрек и да следиш постоянно какво прави не само твоето куче,но и всички наоколо.Трябва да си готова за всяка една опасност и да си готова да реагираш.Пак повтарям,че не е нужно да си държиш кучето постоянно на повод и не съм твърдяла изобщо такова нещо,но трябва да имаш достатъчно утвърден контрол върху кучето,защото това наистина може да спаси живота му.
Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:07 PM

Цитат

Пак повтарям,че не е нужно да си държиш кучето постоянно на повод и не съм твърдяла изобщо такова нещо,но трябва да имаш достатъчно утвърден контрол върху кучето,защото това наистина може да спаси живота му.
Поздрави!

Не казвам, че си твърдяла. Просто това е моят и на моя приятел избор. Като по-малка създаваше проблеми по улиците (бях пуснала и отделна тема за това) и предпочитам винаги да е до мен на повод макар и вече да е спокойна и кротка навън. Нямам и 100% доверие като има тичащи и викащи деца наоколо. Все пак белята става веднъж, макар и Лиза да не е агресивна и не би захапала, но все пак да не забравяме, че е животно. Има си места, където е безопасно и за нея и за всички останали за пускане. Поне това е моето мнение, макар и кучето ми да е миличко и любопитно, но недоверчиво и тя самата не би се доближила прекалено близо до непознат човек.

#172 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:07 PM

Цитат

..... винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.

точно.това е много важно! Трябва да се държиш така ,все едно нищо не е станало.Иначе кучето ще си каже- леле стана нещо много страшно ;D и допълнително се спича ;)

#173 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:13 PM

Цитат

Цитат

..... винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.

точно.това е много важно! Трябва да се държиш така ,все едно нищо не е станало.Иначе кучето ще си каже- леле стана нещо много страшно ;D и допълнително се спича ;)

Знам, че сте прави, но реагирах импулсивно. Като спомена това, част от проблемите, които имахме с Лиза преди, се дължаха на факта, че все я пазехме и гушкахме навън и успокоявахме, особено с движещите се коли, и прекалено много я пазехме като малка от всичко.

#174 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 01:21 PM

Цитат

1.не съм казвала изобщо,че кучето трябва постоянно да е на повод и да не му се позволява да е в близост с други кучета
2.И все пак мисля,че трябва да преценявам кога и с кое куче да и позволявам да си играе.Не мисля,че постоянната игра с други кучета е точно начин да се социализира.
3.Ето,ще те питам нещо,което поне знаеш много добре.Когато си на "полигона" колко често позволяваш на Алма  да си играе с другите кучета (дори когато не работите и не пречите на другите).
4.Ако кучето постоянно се впуска в такива игри ти му ставаш безинтересна.
5.Предавам ти много поздрави от УЧИТЕЛЯ  ;)

Турнах номерца,за да ти отговоря конкретно  :wub:
1.Не съм и твърдяла ,че си казала,че трябва да в винаги и смао на повод,не ме разбра.Исках д акажа,че е хубаво кучето да се среща и играе с други кучета.Това е начин да се социализира,не да е дивак,който не може да контактува и играе с никой:)
2. Така е,трябва да с еподбират кучетата с които да играе.Както казва dmm е добре да са "проверени". А играта и срещите с други кучета е ЧАСТ от социализацията на едно куче!както е и при хората!
3. За полигона-почти  винаги си тръгвам последна от полигона.изчаквахме всички да си свършат тренировката и пускаме (аз и който е останал накрая) кучетата да дивея,да играят,да гонят топки,чинии, кой каквото има!Разпускат след като са се потрудили:)))Това им е любима част!
4.Ти си тази,която трябва дори и на клоун да се правиш,но да задържаш вниманието на кучето върху себе си!!!Винаги,по всяко време.Дори и на тренировки когато имам все повече и повече дразнители покрай теб,ти трябва да си му интересна и теб да гледа! Когато Алма беше малка точно на идиот съм се правила само и само да съм и интересна!
5. Мерси съм:)))Поздрави го и ти:)))

#175 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2008 - 03:37 PM

Цитат

Турнах номерца,за да ти отговоря конкретно  :wub:
1.Не съм и твърдяла ,че си казала,че трябва да в винаги и смао на повод,не ме разбра.Исках д акажа,че е хубаво кучето да се среща и играе с други кучета.Това е начин да се социализира,не да е дивак,който не може да контактува и играе с никой:)
2. Така е,трябва да с еподбират кучетата с които да играе.Както казва dmm е добре да са "проверени". А играта и срещите с други кучета е ЧАСТ от социализацията на едно куче!както е и при хората!
3. За полигона-почти  винаги си тръгвам последна от полигона.изчаквахме всички да си свършат тренировката и пускаме (аз и който е останал накрая) кучетата да дивея,да играят,да гонят топки,чинии, кой каквото има!Разпускат след като са се потрудили:)))Това им е любима част!
4.Ти си тази,която трябва дори и на клоун да се правиш,но да задържаш вниманието на кучето върху себе си!!!Винаги,по всяко време.Дори и на тренировки когато имам все повече и повече дразнители покрай теб,ти трябва да си му интересна и теб да гледа! Когато Алма беше малка точно на идиот съм се правила само и само да съм и интересна!
5. Мерси съм:)))Поздрави го и ти:)))

Мдааа,улесни ме  :wub:
Съгласна съм,вече се поизяснихме  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 03:41 PM

;)

#177 Потребителят е офлайн   deadkyr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 08:59 PM

Здравеите на всички искам да ви попитам от къде си взимате нашийници за вашите ротове,защото аз определено не мога да намеря по голям на моя Демон - в няколко магазина попитах и те все ми казват,че няма и ще докарат отивам аз другата седмица и пак няма,а не продават нито по големи нито отделни прешлени!!!вече се чудя какво да правя!?

#178 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 09:10 PM

провери по ветеринарните.аз от там намерих отделни прешлени
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#179 Потребителят е офлайн   deadkyr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 01:23 PM

мерси

#180 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 03:55 PM

тук има страхотни нашийници някой има ли идея някаде в BG или по точно в София каде може да се намери нещо подобно
http://rottweiler-do...e...&cPath=6_10
User's Signature

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема