ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 20 February 2008 - 09:08 PM
Публикувано: 20 February 2008 - 09:32 PM
Публикувано: 21 February 2008 - 10:12 AM

Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.
Публикувано: 21 February 2008 - 11:08 AM
Може би по-добрия вариант е да се попита кучето дали е агресивно и дали ще напраиви нещо на твоето! Но няма как да се избегнат такива случки когато кучето е бебе и се вре при всеки:)И ние имаме такъв случай от детските години ;D ;D ;D
ПП.Можеш да си купиш един 10 м.повод или въже!Така ще имаш постоянен контрол къде ходи и при кого,а тя пък свободно ще си тича.Това е и много хубав начин да я научиш да идва при първо повикване:)))
Публикувано: 21 February 2008 - 11:12 AM
Публикувано: 21 February 2008 - 11:21 AM
Цитат
ПП.Можеш да си купиш един 10 м.повод или въже!Така ще имаш постоянен контрол къде ходи и при кого,а тя пък свободно ще си тича.Това е и много хубав начин да я научиш да идва при първо повикване:)))
Питах стопанката на въпросното куче преди да се присъединят към нас първия път. Иначе кучето си идва при мен като я повикам дори по време на игра.
Публикувано: 21 February 2008 - 11:28 AM
Цитат
Тя така се беше изплашила и започна да бяга дори и от мен и трябваше да я викна няколко пъти да осъзнае, че съм аз. Цялата трепереше, хванах си я и си я гушнах, за да мога да разгледам дали има наранявания, защото много зловещо я беше захапало за врата.
Публикувано: 21 February 2008 - 11:40 AM
Цитат
Моето мнение е, да избягваш контакти с непроверени кучета по принцип!!! Не се доверявай на приказки от сорта - моето куче е добро.
А Лиза е още в бебешката си възраст и най-подходящи са игрите с кучета на възраст, близка до нейната - и пак да са подходящи, щото има и бебета, който от малки, доста доминират и "пипат грубичко".
Между другото, някъде бях чела, че кучетата усещат седем настроения на човека. Не си ги спомням всичките, но едно от тях беше страха. Ако теб те е страх, то веднага ще бъде усетено от кучето ти и няма начин да не рефлектира върху него. Затова, винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 February 2008 - 12:25 PM
Цитат
Мила Morti,
не съм казвала изобщо,че кучето трябва постоянно да е на повод и да не му се позволява да е в близост с други кучета!!! Аз пускам моето куче в парка без проблем,но винаги когато видя,че се приближава друго куче я викам или я хващам докато не разузная цялата ситуация.И все пак мисля,че трябва да преценявам кога и с кое куче да и позволявам да си играе.Не мисля,че постоянната игра с други кучета е точно начин да се социализира.Ето,ще те питам нещо,което поне знаеш много добре.Когато си на "полигона" колко често позволяваш на Алма да си играе с другите кучета (дори когато не работите и не пречите на другите).И все пак мисля,че цялата ситуация там (без безумна игра) е доста добра социализация за кучето.В парка и навсякъде другаде,където извеждаш кучето ,трябва според мен да има горе-долу същите правила.Ако кучето постоянно се впуска в такива игри ти му ставаш безинтересна.Предавам ти много поздрави от УЧИТЕЛЯ ;)
Цитат
А Лиза е още в бебешката си възраст и най-подходящи са игрите с кучета на възраст, близка до нейната - и пак да са подходящи, щото има и бебета, който от малки, доста доминират и "пипат грубичко".
Между другото, някъде бях чела, че кучетата усещат седем настроения на човека. Не си ги спомням всичките, но едно от тях беше страха. Ако теб те е страх, то веднага ще бъде усетено от кучето ти и няма начин да не рефлектира върху него. Затова, винаги бъди уверена и при такива ситуации не я гушкай, гали и т.н. всякакви утехи, а спокойно я вържи за повода и си продължете обичайните занимания.
С това съм абсолютно съгласна!
Цитат
Orchid,
ако постъпваш така е добре,но според мен няма място за реплики от рода "появи се изневиделица" или "случи се много бързо",защото в този ред на мисли може утре кучето ти да бъде блъснато от кола,осакатено от някой и т.н.Трябва винаги да си нащрек и да следиш постоянно какво прави не само твоето куче,но и всички наоколо.Трябва да си готова за всяка една опасност и да си готова да реагираш.Пак повтарям,че не е нужно да си държиш кучето постоянно на повод и не съм твърдяла изобщо такова нещо,но трябва да имаш достатъчно утвърден контрол върху кучето,защото това наистина може да спаси живота му.
Поздрави!

Публикувано: 21 February 2008 - 01:07 PM
Цитат
Поздрави!
Не казвам, че си твърдяла. Просто това е моят и на моя приятел избор. Като по-малка създаваше проблеми по улиците (бях пуснала и отделна тема за това) и предпочитам винаги да е до мен на повод макар и вече да е спокойна и кротка навън. Нямам и 100% доверие като има тичащи и викащи деца наоколо. Все пак белята става веднъж, макар и Лиза да не е агресивна и не би захапала, но все пак да не забравяме, че е животно. Има си места, където е безопасно и за нея и за всички останали за пускане. Поне това е моето мнение, макар и кучето ми да е миличко и любопитно, но недоверчиво и тя самата не би се доближила прекалено близо до непознат човек.
Публикувано: 21 February 2008 - 01:07 PM
Цитат
точно.това е много важно! Трябва да се държиш така ,все едно нищо не е станало.Иначе кучето ще си каже- леле стана нещо много страшно ;D и допълнително се спича ;)
Публикувано: 21 February 2008 - 01:13 PM
Цитат
Цитат
точно.това е много важно! Трябва да се държиш така ,все едно нищо не е станало.Иначе кучето ще си каже- леле стана нещо много страшно ;D и допълнително се спича ;)
Знам, че сте прави, но реагирах импулсивно. Като спомена това, част от проблемите, които имахме с Лиза преди, се дължаха на факта, че все я пазехме и гушкахме навън и успокоявахме, особено с движещите се коли, и прекалено много я пазехме като малка от всичко.
Публикувано: 21 February 2008 - 01:21 PM
Цитат
2.И все пак мисля,че трябва да преценявам кога и с кое куче да и позволявам да си играе.Не мисля,че постоянната игра с други кучета е точно начин да се социализира.
3.Ето,ще те питам нещо,което поне знаеш много добре.Когато си на "полигона" колко често позволяваш на Алма да си играе с другите кучета (дори когато не работите и не пречите на другите).
4.Ако кучето постоянно се впуска в такива игри ти му ставаш безинтересна.
5.Предавам ти много поздрави от УЧИТЕЛЯ ;)
Турнах номерца,за да ти отговоря конкретно :wub:
1.Не съм и твърдяла ,че си казала,че трябва да в винаги и смао на повод,не ме разбра.Исках д акажа,че е хубаво кучето да се среща и играе с други кучета.Това е начин да се социализира,не да е дивак,който не може да контактува и играе с никой:)
2. Така е,трябва да с еподбират кучетата с които да играе.Както казва dmm е добре да са "проверени". А играта и срещите с други кучета е ЧАСТ от социализацията на едно куче!както е и при хората!
3. За полигона-почти винаги си тръгвам последна от полигона.изчаквахме всички да си свършат тренировката и пускаме (аз и който е останал накрая) кучетата да дивея,да играят,да гонят топки,чинии, кой каквото има!Разпускат след като са се потрудили:)))Това им е любима част!
4.Ти си тази,която трябва дори и на клоун да се правиш,но да задържаш вниманието на кучето върху себе си!!!Винаги,по всяко време.Дори и на тренировки когато имам все повече и повече дразнители покрай теб,ти трябва да си му интересна и теб да гледа! Когато Алма беше малка точно на идиот съм се правила само и само да съм и интересна!
5. Мерси съм:)))Поздрави го и ти:)))
Публикувано: 21 February 2008 - 03:37 PM
Цитат
1.Не съм и твърдяла ,че си казала,че трябва да в винаги и смао на повод,не ме разбра.Исках д акажа,че е хубаво кучето да се среща и играе с други кучета.Това е начин да се социализира,не да е дивак,който не може да контактува и играе с никой:)
2. Така е,трябва да с еподбират кучетата с които да играе.Както казва dmm е добре да са "проверени". А играта и срещите с други кучета е ЧАСТ от социализацията на едно куче!както е и при хората!
3. За полигона-почти винаги си тръгвам последна от полигона.изчаквахме всички да си свършат тренировката и пускаме (аз и който е останал накрая) кучетата да дивея,да играят,да гонят топки,чинии, кой каквото има!Разпускат след като са се потрудили:)))Това им е любима част!
4.Ти си тази,която трябва дори и на клоун да се правиш,но да задържаш вниманието на кучето върху себе си!!!Винаги,по всяко време.Дори и на тренировки когато имам все повече и повече дразнители покрай теб,ти трябва да си му интересна и теб да гледа! Когато Алма беше малка точно на идиот съм се правила само и само да съм и интересна!
5. Мерси съм:)))Поздрави го и ти:)))
Мдааа,улесни ме :wub:
Съгласна съм,вече се поизяснихме :palec:

Публикувано: 25 February 2008 - 08:59 PM
Публикувано: 12 March 2008 - 03:55 PM
http://rottweiler-do...e...&cPath=6_10