Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#221 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 July 2008 - 10:54 PM

Написаното по-горе от мен беше продиктувано от това:

Цитат

....Трябва да я вдигна за да я нося понеже съм измил пода и прави стъпки. Тя веднага започва да ми ръмжи и да прави опити да ме захапе.....

За мен не е правилно, за да си преместиш кучето от стая в стая да го носиш на ръце, вместо да го учиш да те следва.

Цитат

... Един стопанин трябва да може да вдигне /и манипулира всякак/ кучето си без да предизвиква агресия у него. Особено когато това куче предстои да стане много голямо и сериозно, както е един ротвайлер. Вдигай я, обръщай я по гръб, не и разрешавай да "печели позиции".....

А с това съм напълно съгласна!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#222 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 July 2008 - 09:11 AM

точно така, аз винаги съм печелил в игрите ни, никога не съм и позволявал на прасето да си мисли че е по силна. когато съм й ядосан нещо разбира какво трябва да направи и ляга, тоест иска да ми каже че аз съм по силния и те така...

#223 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2008 - 10:07 AM

Цитат

Написаното по-горе от мен беше продиктувано от това:

Цитат

....Трябва да я вдигна за да я нося понеже съм измил пода и прави стъпки. Тя веднага започва да ми ръмжи и да прави опити да ме захапе.....

За мен не е правилно, за да си преместиш кучето от стая в стая да го носиш на ръце, вместо да го учиш да те следва.

Да, кучето трябва да те последва като му кажеш, но ти трябва да можеш да го вдигаш . Недопустимо е едно вече пораснало куче да те ръмжи по- какъвто и да е повод, а и малкото също. Аз мисля, че кучето ти трябва да дава да го вдигаш, да го пипаш,където си поискаш и да можеш да му ровиш в устата. И моята ме е ръмжала по-какви ли не поводи, вкл. и за вдигане и носене, но слава богу се справихме с това.

#224 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 July 2008 - 01:17 PM

Благодаря на всички за съветите, скоро ще сложа повече снимки и клипове на тия сладури :)

#225 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 19 July 2008 - 03:18 PM

Нито агресия, нито пороява на характер. Само проява на тези навици кои вече учи от теб  ;)
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#226 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 09:54 PM

shaarkyy, айде аз пак като на барабан палката да попитам: защо това прекрасно куче е със строг нашийник?
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 02:29 AM

Цитат

shaarkyy, айде аз пак като на барабан палката да попитам: защо това прекрасно куче е със строг нашийник?
Ами,така я извеждам,но като стигнем до поляните и го махам,а на снимките е с него,защото я пуснах набързо,за да я снимам,докато не се е появил някой минувач,защото някой мърморят понякога,случвало ми се е да измърмори някой,само защото съм минал по пътя с нея,без причина,все едно,че ще скочи и ще изяде всичко живо по пътя,въпреки че не е пусната,случвало ми се е още като беше малка и колкото и да обяснявам на хората че е малка и че няма как да я изпусна и че нищо няма да направи,те все си знаят своето,а иначе от строгия нашийник няма нужда,защото отдавна не се дърпа и се е научила да ходи редом :->)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 01:31 AM

Ще използвам темата,да ви попитам и аз...Значи,имам ротвайлерка на 54 дни...Проблемът е,че е много зла!При мен го има същото ръмжене,при вдигане,но де да беше само това!Кучето буквално не дава да му се порадваш!Като се опитам да я погаля,веднага започва да хапе.Първоначално си мислех,че си играе и е нормално,но напоследък започна да ми ръмжи и да ме лае и взех да се притеснявам,да не си остане такава,че като порасне,не ми се мисли :o...Понякога ме ядосва и като се развикам,се кротва за момент,но след малко-пак.При извикване идва рядко,най-често трябва да пляскам с ръце или да шумкам с нещо,за да дойде.Постоянно ръфа всякакви неща,а зъбетата й вече взеха да стават остри,та вече имам доста драскотини по ръцете :(.Кажете какво да правя!Нормално ли е такова поведение,за двумесечно (няма и толкова) бебе ?На мен ми се струва,че не е...Все по-често започва да ми ръмжи.Какво да предприема,за да спра тази агресия :(?

#229 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 12:03 PM

Цитат

а иначе от строгия нашийник няма нужда,защото отдавна не се дърпа и се е научила да ходи редом :->)

Тогава защо сте със строг нашийник?

#230 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 01:18 PM

Цитат

Цитат

а иначе от строгия нашийник няма нужда,защото отдавна не се дърпа и се е научила да ходи редом :->)

Тогава защо сте със строг нашийник?
Ами просто така си я изкарваме откакто и взехме строгия,все с него,но мисля да и взема друг,аз незнам само докато се научи да ходи редом ли се слага строгия,или може и след това
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 01:45 PM

Здравей, и при мен е АБСОЛЮТНО същия проблем. Когато реагира така я пошляпвам за да спре НО така става още по-агресивна. Иначе ако и повиша тон и се скарам, веднага спира но за кратко. При мен в началото винаги идваше на момента а сега на 3 пъти един да дойде. Прочетох куп теми за агресията при кучетата но така и не оспях да се справя с това. Все още търся решение, ако има някой да помага.

#232 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2008 - 03:59 PM

А някой изобщо пробва ли да награди кучето като "спре за миг"? Веднага, на секундата. После да му предложи замяна с играчка за дъвчене. То много бързо ще разбере кое е доброто поведение.
Второ- какво правите като ви хапе? Занимавате се с него все повече и повече. Значи когато иска да се занимавате с него, ще ви хапе. Опитайте щом ви хапе силно да го игнорирате. Ако са в кучилото другото кутре ще изпищи и ще спре играта. Хапещият ще разбере, че когато е груб - няма игра, няма купон.
Веднага щом хапещото застине учудено на вашата реакция похвалете и наградете.
Престанете с тази агресия у такива малки бебета.

#233 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 04:26 PM

Аз мисля, че на тази възраст става дума за игривост, а не за агресия... И моя звяр много хапе... ПОпилява ме и много боли вече, защото става по-силен. Аз настоятелно му се карам всеки път и се опитвам да разграничавам играта от сериозния тон. Започва да се усеща някакъв напредък, защото, когато стане груб и го игнорирам, но не е лесно де... Шляпването ако е леко го разиграва още повече, затова само игнора може да го накаже!  :huh:

#234 Потребителят е офлайн   des1slav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 05:22 PM

Цитат

А някой изобщо пробва ли да награди кучето като "спре за миг"? Веднага, на секундата. После да му предложи замяна с играчка за дъвчене. То много бързо ще разбере кое е доброто поведение.
Второ- какво правите като ви хапе? Занимавате се с него все повече и повече. Значи когато иска да се занимавате с него, ще ви хапе. Опитайте щом ви хапе силно да го игнорирате. Ако са в кучилото другото кутре ще изпищи и ще спре играта. Хапещият ще разбере, че когато е груб - няма игра, няма купон.
Веднага щом хапещото застине учудено на вашата реакция похвалете и наградете.
Престанете с тази агресия у такива малки бебета.

Изобщо несъм съгласен с теб! Тук не става въпрос за хапане по време на игра, това всяко куче го прави. Но да посегнеш към кучето си и то да започне да те ръмжи, да посяга злобно да хапе щом го вдингеш. Това е нещо съвсем различно. Извинявай но имам 11 ловджийски кучета а 9 съм ги отгледал от малки и идеално знам кога едно куче ръмжи по време на игра и кога с заплашителен тон! Това за играчката си прав, но несе проявява само в играта с разни предмети а в доста други ситуации в които неможеш просто да замениш някакъв си предмет с друг. Това с игнора също не е решение (в моя случей) защото кучето лесно ще си намери друг упонент с който да си играе. В този момент в неговите очи аз ще съм отстъпилият пред неговите зъби, член на глутницата. Мисля че знаеш какво означава това.

#235 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2008 - 06:09 PM

Целта ти не е само да покажеш на кучето какво да НЕ прави, а също и какво да прави.
Ако непрекъснато го пресираш и пошляпваш естествено, че ще е недоволно.
А ако наистина е такъв страшен двумесечен доминант най-ефективният начин е да го обучаваш на стандартните команди.

#236 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 July 2008 - 08:40 PM

Цитат

.....Понякога ме ядосва и като се развикам,се кротва за момент,но след малко-пак.При извикване идва рядко,най-често трябва да пляскам с ръце или да шумкам с нещо,за да дойде.Постоянно ръфа всякакви неща,а зъбетата й вече взеха да стават остри,та вече имам доста драскотини по ръцете :(.Кажете какво да правя!Нормално ли е такова поведение,за двумесечно (няма и толкова) бебе ?На мен ми се струва,че не е...Все по-често започва да ми ръмжи.Какво да предприема,за да спра тази агресия :(?

Не става ясно как те ядосва или по-скоро: Какво очакваш/даваш  от/на едно 2 месечно бебе?
От обяснението ти разбирам, че ти го овикваш едно хубаво (предполагам, точно когато кучето ти търси внимание от теб), а после искаш да дойде и да те слуша?!. Замисляш ли се, че кучето ти се стресира и плаши в такъв момент? Така губиш доверието му!!!
Най-важното е да изградиш връзка с кучето си. То е твой приятел, а ти за него водач, който трябва да "спечели" тази позиция, но не с бой и викове, а като го учиш на вярно-грешно, последователно, спокойно и търпеливо (това е все едно да учиш дете на азбуката. Нали не очакваш чудесата да се случат от раз?!).
Освен теб то си няма никого и търси контакт и игра с теб. Обръщай му повече внимание. Играйте си и успоредно с това го обучавай. Мятай му играчки, говори му, подавай елементарни команди : Ела, Седни, Не. Когато те хапе - показвай, че това НЕ ТРЯБВА да го прави, като подаваш команда НЕ. Но без игри и отношение към него няма как да стане това. С викане още повече.
В никакъв случай не крещи и не удряй. Така от ефект, ще получиш дефект - неуравновесено куче.
Търси контакт. Кучето не е робот. И то иска внимание и социализация. ;)

П.п. Точно сега е времето, в което от теб зависи дали ще имаш спокойно и уравновесено, или наплашено и несоциално  животно.
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 July 2008 - 08:53 PM

Цитат

Здравей, и при мен е АБСОЛЮТНО същия проблем. Когато реагира така я пошляпвам за да спре НО така става още по-агресивна. Иначе ако и повиша тон и се скарам, веднага спира но за кратко. При мен в началото винаги идваше на момента а сега на 3 пъти един да дойде. Прочетох куп теми за агресията при кучетата но така и не оспях да се справя с това. Все още търся решение, ако има някой да помага.

След толкова пошляпвания не чакай да идва.
СПРИ С ТЕЗИ НЕЩА!

Цитат

Целта ти не е само да покажеш на кучето какво да НЕ прави, а също и какво да прави.

.....да добавя БЕЗ ШАМАРИ!
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 01:19 AM

Да ви кажа как успях да овладея моята кучка...Когато тръгне да хапе,завирам пръст навътре в устата й,като казвам "Пусни!".Сега,когато ме ухапе силно и кажа "пусни",тя отхлабва (в повечето случаи ;D).Също така,установих,че по време на игра я дразня прекалено много и затова започва адското лаене и ръмжене.Сега,когато играя с нея,съм малко по-"сдържан" и чувам ръмжене все по-рядко.Освен,това,не съм сигурен,че това е агресия,а не проява на характер,понеже,като й бъркам в купата с храната,няма грам ръмжене,или лаене,или нещо подобно.Освен това,когато ме няма вкъщи и се върна,кучката се радва адски много :blink:.Аз забелязвам огромен напредък.Само да ви попитам,има ли нещо лошо в това,когато ме хапе,аз да й бъркам в гърлото,за да пусне.Определено има ефект,но може ли да стане нещо на кучето?

#239 Потребителят е офлайн   orchid Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 08:19 AM

Цитат

Само да ви попитам,има ли нещо лошо в това,когато ме хапе,аз да й бъркам в гърлото,за да пусне.Определено има ефект,но може ли да стане нещо на кучето?

Защо не пробваш като те хапе да извикаш нещо например "ааа" все едно те боли много.  Моето куче като беше на 2-3 месеца се усещаше и спираше и започваше да ме ближе. Дори ми се е случвало да се ударя в шкаф и да извикам от болка и кучето идва да ме спасява и ближе. Игнорирането също много помогна при нас. Дори и сега понякога на игра съвсем лекичко, закачливо и предпазливо се пробва да ми захапе пръстите, но след едно "не" или "пусни" веднага спира, защото знае, че ако не спре ще излезна от стаята и дори и да ме следва няма да и бъде обърнато внимание. Но общо взето игнорирането помогна да се научи на команда "не", която е разковничето в случая.

#240 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2008 - 11:33 AM

Всъщност не е нужно на кучето да се забрани да хапе напълно. Трябва да се научи да хапе "нежно".
То още не може да контролира силата на захапката си, пък и кучетата имат по-висок праг на болка от нас. Кутретата в кучилото се учат взаимно кое е грубо и кое - приемливо.
Така същевременно ще се постигне и ефектът да взема лакомство от ръка културно, без да оставаш без пръсти, което пък може да се случи ако изобщо му се забранява да докосва ръката ти със зъби.

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни