Цитат
.....Понякога ме ядосва и като се развикам,се кротва за момент,но след малко-пак.При извикване идва рядко,най-често трябва да пляскам с ръце или да шумкам с нещо,за да дойде.Постоянно ръфа всякакви неща,а зъбетата й вече взеха да стават остри,та вече имам доста драскотини по ръцете :(.Кажете какво да правя!Нормално ли е такова поведение,за двумесечно (няма и толкова) бебе ?На мен ми се струва,че не е...Все по-често започва да ми ръмжи.Какво да предприема,за да спра тази агресия :(?
Не става ясно как те ядосва или по-скоро:
Какво очакваш/даваш от/на едно 2 месечно бебе?
От обяснението ти разбирам, че ти го овикваш едно хубаво (предполагам, точно когато кучето ти търси внимание от теб), а после искаш да дойде и да те слуша?!. Замисляш ли се, че кучето ти се стресира и плаши в такъв момент? Така губиш доверието му!!!
Най-важното е да изградиш
връзка с кучето си. То е твой приятел, а ти за него водач, който трябва да "спечели" тази позиция, но не с бой и викове, а като го учиш на вярно-грешно, последователно, спокойно и търпеливо (това е все едно да учиш дете на азбуката. Нали не очакваш чудесата да се случат от раз?!).
Освен теб то си няма никого и търси контакт и игра с теб. Обръщай му повече внимание. Играйте си и успоредно с това го обучавай. Мятай му играчки, говори му, подавай елементарни команди : Ела, Седни, Не. Когато те хапе - показвай, че това НЕ ТРЯБВА да го прави, като подаваш команда НЕ. Но без игри и отношение към него няма как да стане това. С викане още повече.
В никакъв случай не крещи и не удряй. Така от ефект, ще получиш дефект - неуравновесено куче.
Търси контакт. Кучето не е робот. И то иска внимание и социализация. ;)
П.п. Точно сега е времето, в което от теб зависи дали ще имаш спокойно и уравновесено, или наплашено и несоциално животно.