Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#241 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 July 2008 - 04:43 PM

Сега, когато чета тези постове и се чудя как моето куче на 2 години и месеци без да съм го учил ме хапе на игра съвсем внимателно и никога не си позволява да стисне, а взима ли храна от ръката ми не я докосва със зъби, а с език  ;) или просто то си идва с времето  B)

#242 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 05:48 PM

На мен днес за първи път ми се случи моя сладур да ме ръмжи лошо...-когато се опитах да му отнема кокала, от който вече беше взел достатъчно (а е малък да изяжда целия...). Когато почна да ме ръмжи, хванах го за врата и му викнах "не" и му взех кокала, после му го дадох пак. След няколко минути като отидох пак до него, той пусна кокала пред мен... Или е много схватлив, или е било случайно...:) Но дотам с ръмженето беше...

#243 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2008 - 06:59 PM

Цитат

На мен днес за първи път ми се случи моя сладур да ме ръмжи лошо...-когато се опитах да му отнема кокала, от който вече беше взел достатъчно (а е малък да изяжда целия...). Когато почна да ме ръмжи, хванах го за врата и му викнах "не" и му взех кокала, после му го дадох пак. След няколко минути като отидох пак до него, той пусна кокала пред мен... Или е много схватлив, или е било случайно...:) Но дотам с ръмженето беше...

Браво на теб! Адекватно си постъпила. И занапред - взимай му кокала и му бъркай в паницата , докато се храни, за да свиква.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#244 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2008 - 02:56 PM

Мойта преди време ми ръмжеше като й хвана паницата,но тогава й я взимах и след малко й я връщах.спря да ме ръмжи,обаче скоро не съм опитвала и да си кажа честно малко ме е страх да й бъркам по яденето докато се храни...трябва да опитам и ако ме ръмжи пак да я уча,че неискам да й взема храната,а трябва да ми се довери.Неразбирам обаче защо кучетата го правят? Та нали ние им даваме храна,защо ни е да им я взимаме?!? сигорно си им е в кръвта да си пазят "плячката"..... :huh:

#245 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 July 2008 - 04:46 PM

Цитат

....скоро не съм опитвала и да си кажа честно малко ме е страх да й бъркам по яденето докато се храни...трябва да опитам и ако ме ръмжи пак да я уча,че неискам да й взема храната,а трябва да ми се довери.Неразбирам обаче защо кучетата го правят? сигорно си им е в кръвта да си пазят "плячката"..... :huh:

Да, в кръвта им е, не се изненадвай. ;)
Но това е твоето куче, а ти негов Водач. Трябва да можеш да правиш с него ВСИЧКО, включително да му бъркаш в купата, без то да ти ръмжи. Така си извоюваш мястото в "глутницата".

Цитат

Та нали ние им даваме храна,защо ни е да им я взимаме?!?

Кучетата не разсъждават така. За него - това е негово и само негово. Ако не си си утвърдила позицията, че ти си над него -ще я пази с всички сили, а може и да те ухапе, в сремежа си да си я отвоюва. Така ще направи не само с теб, но и с друго куче. Такъв е кучешкия свят. Затова е много важно да му се показва от малко, кой диктува правилата - не с бой, не с насилие. Имаше някъде клип, как кучетата показват кой-къде е в йерархията, как печелят в техния свят. Ако го намеря, ще го пусна, но не обещавам (беше много отдавна).
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 09:28 PM

Доколкото знам ротвайлерите не обичат много децата и сега като гледам мойта се уверявам...ако минаваме покрай възрастен човек не й прави впечатление,но ако минем до малко дете тя започва да гледа странно,да се дърпа към него...днес докато говорех с една жена,кучето си лежеше в краката ми съвсем спокойно,но след малко идва детето й(сигурно на около 5годинки) и с едно цвете тръгна да "гъделичка" кучето по носа,аз естествено хванах кучето още по-изкъсо и докато си отворя устата да кажа да се помести,Тара се изправи и съвсем тихо изръмжа,но това уплаши и майката,и детето.разбирасе нормално е да се подразни,но ако някой по-възрастен човек го направи ще се заиграе(виждала съм,че е така),но на детенцето не реагира много "на игра"...мисля че не ми остава друго освен да внимавам с децата....??

#247 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 10:00 PM

Цитат

Доколкото знам ротвайлерите не обичат много децата

Глупости.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 12:35 PM

Добре де,не че не ги обичат ама не са им много присърце..... B)

#249 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 12:42 PM

При моето куче не съм забелязъл нищо такова, даже гледа по-лошо някоя бабка, която я е страх и ми крещи защо минавам покрай нея, а на децата които вижда, че го харесват и му подвикват им се радва  ;)

#250 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 August 2008 - 11:07 PM

Цитат

http://www.youtube.c...feature=related
User's Signature

#251 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 11:44 PM

Цитат

Цитат

:wub: Разтапям се!
П.П. Щом и собственичка на рот си мисли, че може да оправдае поведението на кучето си, като лепне етикет на породата... нещата не вървят на добре.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#252 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 August 2008 - 11:59 PM

Цитат

П.П. Щом и собственичка на рот си мисли, че може да оправдае поведението на кучето си, като лепне етикет на породата... нещата не вървят на добре.  :-

Мдааа, тъжно, много тъжно.

П.п. Но пък се надявам да няма повече такива лепнати етикети от съфорумци.;)
Спомням си, преди години, как мойта ме забравяше, за да играе с децата. Ех, какви времена бяха :samodovolen:..... Сега въпросните деца са вече тинейджъри и само я погалят и бързат за техните си занимания ;D ;D ;D
User's Signature

#253 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 11:45 AM

абе вас човек да не ви попита нещо и да не ви разкаже нещо....веднага започвате да си говорите наслука и както на вас ви изнася...нито лепвам етикет,нито казвам нещо лошо,нито пък обидих някого с думите си...не е нужно да ми показвате клипчетата,гледала съм ги отдавна и казвам мнението си след това,така че пак нищо не се променя...жалко не за "етикета" а за държанието ви към "съфорумците"...ако имате мнение предполагам че можете да се изказвате и по тактично,ама щом не можете ок....НИЩО ЛИЧНО.... B)  ;)

#254 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 August 2008 - 05:19 PM

А аз пък оставам с впечатлението, че каквото и да напиша, винаги ще си ми в опозиция. :-
Ни най-малко искам да се карам, още повече да те обиждам и все още се чудя с какво предизвиках твоя гняв?! :rolleyes:
Сигурно, с това, че ти показах, че възпитаните ротвайлери си играят с деца и ОБИЧАТ деца, като ти отговарям  на чуденките за детемразещите РОТ-ове.
Е, извинявай, че изнамерих няколко клипчета, а ти си ги гледала отдавна и си наясно с нещата.
Ти всъщност какво попита? Или май нищо не попита?!

П.п. Да не си помислиш, че се заяждам, но просто ще ми интересно да споделиш какво очакваше - да споделим мнението ти или какво? Просто сподели - търсиш съпричастност, отговор, решение??? :blink:
User's Signature

#255 Потребителят е офлайн   luKY Икона

Публикувано: 03 August 2008 - 06:10 PM

Привет на всички  :blink: !
Имам си един красавец в нас на 3 месеца вече, всичко е точно с ваксините и причие ...
Само, че имам някалко проблема с Арес  :rolleyes: !
Кучето съм го взел на 45 дни от майката и си го гледам в апартамент ... Докато има хора в апартамента си позволява да гризе всичко. Вече 3 чифта маратонки и 1 чифт джапанки си отидоха от него. :P и прави само бъркотии  :'( . Когато остане само в апартамента, незнам какво и как го прави, но все едно е минал ураган. ;D Голям дивак е :huh: . Бях при ветеринаря, който му направи всички процедури и той ми каза, че ще е така докато не му избият постоянните зъбки ;) ? Искам да попитам дали това ще се оправи с времето, когато му избият зъбчетата?
Ето го и 2-я проблем ... Когато го изкарвам с мен, грам не ме слуша. Върви където си иска. Постоянно трябва да го гоня или да го нося, защото решава да легне някъде или да яде боклуци от улиците :o Това е най-лошото, защото не мога да го контролирам, а ако е на каишка се дърпа като ненормално и ми е жал да го влача и трябва да го нося, защото ако го пусна ви написах какво става по-горе ... На каишка се мъча да го водя поне месец и повече, но без ефект.Препоръчаха ми да го дам на дресура, но не са ми ясни методите на въпросните дресьори и как постигат тяхното послушание ? Тук също се нуждая от вашата помощ ;) . На мен лично кучето ми харесва без опашчица и я махнахме, ако това е от някакво значение?
Иначе са много красиви. Кучето винаги си изяжда всичко, което му сложа в купичката! Храня го 2 пъти на ден - сутрин и вечер. Апетит не му липсва.   :yahoo: !
Общо взето е това за кученцето ми. Хич не са малко проблемите, но се надявам да ги изчистя с ваша помощ :sos: !

Текстът е кирилизиран от Мод.

#256 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 08:41 PM

Значи първо и най-важно тук се пише на кирилица!!!  ;)

Да ти е живо и здраво бебето и много да те слуша  :yahoo:

За гризането на мебели, моето куче живее навън, а като беше по-малък съвсем малко беше вкъщи, така че няма как да споделя личен опит, освен това че докато стата на 5-6 месеца си гризеше отвора на къщичката от горната страна, сменихме му дъските, после пак малко погриза и спря, така че това ще отшуми. Когато е само някои казват да се затваря в някоя стая и навсякъде да се сложат играчки, и по възможност да се пусне телевизор или радио, да го занимава...

Относно разходките, моя също имаше подобни проблеми - отначало го беше страх да слезем до поляните, като тръгнеше някое куче да си играе с него и се навираше под най-близката кола. Също и боклуците много ги обичаше, особенно някоя торбичка омазана с баничката която е била в нея-целите ги нагълтваше, след това излизаха по естествен път  ;D по 1 от двата възмжни изхода. Не се и връщаше когато му кажа... Важно е да упорстваш.

А за опашката по принцип вече трябва да са с опашки кучетата, понеже е забранено рязането, но вчера срещнахме едно 4 месечно ротвайлерче, което също беше с рязана опашка, така че явно ще мине дооста време докато се поправи това. Аз на моето куче даже много му харесвам опашката, защото освен че разбирам емоциите му и някога, когато е във високи треви го виждам само по опашлето  :P .

#257 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 August 2008 - 09:33 PM

Здравей  luKY,
Добре дошъл тук и дано мястото ти стане приятно. ;)
Жив и здрав да ти е Арес и дълги години да те радва!  :->)
Ще има радост и щастие, но и бели и ядове и притеснения около него. Не очаквай да е гладко, че иначе няма и да ти е интересно. :P
На първо място е най-важното да разбереш, че това е твоето куче и трябва да имаш контрол отсега над него. Изгради сериозна връзка между вас. Това се постига с постоянство, търпение и мноооого общуване между вас. Гризането на покъщнината е от една страна нормално за куче-бебе, но от друга страна е липса на внимание от собственика. Обръщай му повече внимание. Играй си с него. Стани неговия център на внимание. Показвай му кое е позволено и кое не е. Не го оставяй да прави каквото си иска. ТИ ТРЯБВА ДА ГО УЧИШ!!!
Навън бъди само с него в началото, без твои приятели, без излишни "дразнители". Това е разходката на Арес и цялото ти внимание трябва да е за него. За теб е ежедневие да си навън, но за него не е. Бъди търпелив и постоянен. Много общувай с него навън. Приготви си лакомства. За предпочитане са кремвирши, шунка или подобни месни (без подправки в тях ), нарязани на малки палченца. Когато си доволен от него, дай му едно лакомство в устата, подплътено с някоя добра дума: Браво, Добро момче и т.н. Това е с цел поущрение, а не за наяждане. Ако не прави това, което искаш, казваш НЕ. Трябва да научиш кучето си какво му е позволено и какво не. Винаги "награждавай", когато си доволен, винаги "НЕ", за да не прави това, което си е наумило.
Много е трудно да се пише и обяснява, но се надявам да си ме разбрал.
За обучение от профисионалисти - приветствам идеята ти. Добре си се насочил, но обучението трябва да се прави успоредно с инструктор, куче и ти. Съветвам те да не си пращаш кучето някъде за 1-2 месеца и да чакаш да ти върнат куче-робот. Търси такива инструктори, които да те научат теб какво да правиш. Това е в дъното на нещата. Ако ти имаш куче, ти трябва да си неговият лидер. Кучето трябва да слуша теб, не инструктора, който го е обучавал.
Не пишеш от къде си. В София и Пловдив има добри инструктори, които ще те научат на много неща. ;)
За опашлето, аз не одобрявам такова изказване :Така ми харесват повече .... но вече си го сторил.

П. п. Ползвай кирилизатора. ;)
User's Signature

#258 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 06:41 PM

luKY, да ти е живо и здраво кутрето и повярвай ще ти е мнооого интересно и забавно с него даже когато прави бъркотии  ;D на мойта даже й се смея като видя че е разнасяла това-онова  ;D
Имам един въпрос....понякога й давам доста лакомства за награда и сега се замислих дали наистина няма да си помисли че я храня ,а не че я поощрявам ??

#259 Guest_Boxxxer_*

• Група: Гости

Публикувано: 29 August 2008 - 10:40 PM

Здравеите имам боксер на 1 година и имаме проблем голям се каса повода няма и седмица и си заминава някои ако може да ми помогни  :sos: :sos: :sos:

#260 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 10:47 PM

Цитат

откакто и взехме строгия,все с него

Строгият нашийник е САМО средство за обучение, Кучето не се води постоянно с него, особено ротвайлер!
User's Signature

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема