ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 06 April 2009 - 02:58 PM
Публикувано: 06 April 2009 - 05:54 PM
винету, в Apr 6 2009, 12:49 PM, написа:
2.Нашийника не позволява бързо обръщане и посрещане на нападение откъм гърба(често доминиращото куче се качва на гърба на другото и именно там се получават първите рани)....и все пак да не забравяме типичното за ротвайлера "захапване през рамо"....с нашийника това не става.....и това съм го проверил (за съжаление на гърба на моя покоен любимец)...
Това за процентите за рамената не знам колко са и как е изчислено, но е факт - впрегнато през гърдите и рамената чрез нагръдник , цялата сила се съсредоточва в една точка - закачения там край на повод ,а той обаче завършва в ..ръката ти.При силно и особено при рязко дърпане с нагръдник трябва да си 120кг противотежест ...иначе незнам как ще стане .Та исках да кажа ,че си противоречиш.
Точно воденето с нашийник позволява бързо и рязко да обърнеш кучето в желанатa посока -аз така години се справях с един ,дето викаш "силен и дебел врат" . Пък и с нагръдник как ще корегираш чрез повода -също не се сещам, щото на мен примерно това ми е важно -да го джасна рязко назад когато трябва.
В интерес на истината рот не съм водила.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 07 April 2009 - 11:39 AM
Публикувано: 07 April 2009 - 02:37 PM
винету, в Apr 7 2009, 10:39 AM, написа:
Категорично НЕ СИ ПРАВ!
Публикувано: 08 April 2009 - 07:41 AM
И пак казвам ....не споря!!!Само излагам факти!А и във форума съм не за да споря ,а да споделям факти,да търся тяхното обяснение и да обогатявам познанията си......
Публикувано: 08 April 2009 - 10:48 AM
Лек и спорен ден !
Публикувано: 08 April 2009 - 11:24 AM
винету, в Apr 8 2009, 05:41 AM, написа:
И пак казвам ....не споря!!!Само излагам факти!А и във форума съм не за да споря ,а да споделям факти,да търся тяхното обяснение и да обогатявам познанията си......
Вързано куче с нагръдник.Има опсност да го изгризе,а също и да се измъкне от него.
Публикувано: 08 April 2009 - 11:25 AM
В квартала има една възрастна жена с едно дребно кученце /безпородно/, винаги кучето й е с този аксесоар, а хората се заливат от смях, че тази "дребосъчка" е зла и опасна, а кучицата едвам е спасена от изяден уличен боклук. Сега живее втори живот. Но мнозинството не прави връзка, че намордника има и друга функция, освен предпазване от ухапване.
А за строгия нашийник не смятам за редно да се използва от неопитни хора. И да се фръцкаме със снимчици по форумите. Той има строго определено предназначение, употребявано единствено от добър инструктор. За лаиците нямащи опит, не е проблем да ползват душач. С него също се постигат отлични резултати без излишно нараняване. Целта от корекциите е да се сепне кучето и то да разбере командата, а не да му се причинява болка, за да се откаже от намеренията си.
НОК-а на моя позната е стигал до кървене със строг нашийник, но не се е отказвал от лай, нервност и доминантно поведение, нищо, че го боли.
Строгият нашийник не е мода! Не е и средство за възпитание в неопитни ръце и за широка употреба!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 April 2009 - 11:25 AM
винету, в Apr 8 2009, 05:41 AM, написа:
п.п.Сега видях - строг нашийник и метален намордник - моля ви махнете тези средновековни работи.писано е вече сто пъти поне във форумите тук защо.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 08 April 2009 - 11:28 AM
chanev92, в Apr 8 2009, 08:48 AM, написа:
Лек и спорен ден !
Необходимостта от строг ще отпадне веднага щом махнете флексито.Крайно неудобно за приучаване на кучето на добра водимост.Мек повод и нашииник показан от Koko Ko ще Ви свършат много по-добра работа.
Публикувано: 08 April 2009 - 11:47 AM
Лек ден !
Публикувано: 08 April 2009 - 12:09 PM
chanev92, незнам кой ти е крив в този хубав слънчев ден, но не си го изкарвай тук. Пише се съвсем учтиво, без укори и нападки. Това, че ти се виждат думите ни за обидни, сори, ама не и в този филм.
И за сведение на засегнатите:
Изяла съм доста "шамари" от опитни хора, които са ми показвали грешките, които съм правила с моето куче. Не ми е било приятно, но след техните "удари" съм се изправила, изтръскала и научила, що годе на нещо. Без да се сърдя и без да обвинявам, че ТЕ мислят различно от мен! И добре, че ги имаше, когато грешах!
Лек ден и на теб!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 April 2009 - 12:57 PM
ПС : Все пак има разлика м/у : " Недей така, защото иначе .." и "КАК МОЖЕ ТАКА , за какво си си взел въобще куче... и тн."
Публикувано: 08 April 2009 - 01:30 PM
Когато тичаме, закачам дългия повод на нагръдника и го връзвам на колана на раницата ми. Когато се водим сред хора и кучета, закачам късия повод на нашийника.
Извеждал съм и само с нагръдник и къс повод, и резултата е мускална треска и непрекъснати викове по момчето.
Освен това не мога да си представвя корекция с повода, ако е закачен за нагръдника. Бълха го ухапала :)
Публикувано: 24 April 2009 - 10:10 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 April 2009 - 09:26 PM
МОД.
Не ни отваряйте работа с вредните си съвети. Искрена молба. Най-вероятно за десети път. Разбираме, че цените високо личния си опит, но когато той може да навреди на незапознатите хора, предпочитаме да не го споделяте, не и тук поне...
Публикувано: 02 May 2009 - 06:46 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !