Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#521 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Икона за мнението  Публикувано: 02 May 2009 - 08:34 PM

Аз съм с няколко повода имам къс верижен и дълъг и дебел верижен.
Нямам възможност да съм с някакви кожени поради причината, че Ричи почва да се лигави и да ги яде и затова използваме само верижни.
А иначе имаме няколко вида нашииници кожен, верижен и душач.

#522 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 09:05 PM

Вие кои поводи мислите че са най-здрави ? Според мен коженият е на първо място.
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#523 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2009 - 09:15 PM

Според мен верижен.

#524 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 09:21 PM

Показване на мнениетоalisa, в May 2 2009, 07:34 PM, написа:

Нямам възможност да съм с някакви кожени поради причината, че Ричи почва да се лигави и да ги яде и затова използваме само верижни.

и рамо преди яде6е изоб6то вси4ките си поводи и за това прибегнах към малко гаден и не толкова вкусен метод за него;намазах повода със люта 4ушка и се отказа за нула време.а ина4е сега сме със планинско въже
User's Signature

Качена снимка

#525 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 02 May 2009 - 09:39 PM

Показване на мнениетоgalla, в May 2 2009, 07:21 PM, написа:

Показване на мнениетоalisa, в May 2 2009, 07:34 PM, написа:

и рамо преди яде6е изоб6то вси4ките си поводи и за това прибегнах към малко гаден и не толкова вкусен метод за него;намазах повода със люта 4ушка и се отказа за нула време.а ина4е сега сме със планинско въже

Хитри сте хихихи

#526 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 May 2009 - 08:54 AM

ами аз съм с ето такъв повод.Много е здрав и много тежи :ab_041: (през времето когато го пускам да побяга аз го нося и не ми е много кеф :ab_041: )Мисля да го сменя с кожен.Е сегашният ми повод има и един друг плюс и той е,че когато се приближаваме кам непознати хора те се чувстват по спокойни,че няма да ми се скъса повода.Аз искам да ви попитам какви намордници ползвате вие,ако имате снимки още по-добре :)
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#527 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 May 2009 - 10:55 AM

Ето такъв ползваме ние.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#528 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2009 - 10:16 AM

[quote name='ben2418' date='May 2 2009, 07:46 PM' post='619013']
Коко,Навар,Дмм,Немо,Алиса,Винету вие с какви поводи сте ?
[/quote
Металният повод е здрав,но неподходящ за водене "редом"(трудно и неудобно се задържа с лявата длан)...затова предпочитам кожен или плетен от изкуствени влакна...
p.s.Моля търговецът на кучета(пардон!!!.....модът) да ме остави поне един постинг да напиша без да слага неуместни редакции.....

#529 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 May 2009 - 10:40 AM

Рядко пиша в този клубен форум и сега ще бъд съвсем извън темата,но се дразня когато развъждащите по правилата,тези,които опазват породата,да бъдат наричани търговци.
Иначе за меките поводи съм напълно съгласна.
За строгите нашииници някой беше казал,че се използват от професионалисти,за да се сепне кучето и да разбере командата.Всъщност ползват се много след като я е разбрало куч,само и единствено за коригиране,а не за приучаване.
User's Signature

Качена снимка

#530 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2009 - 12:18 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в May 5 2009, 08:40 AM, написа:

Рядко пиша в този клубен форум и сега ще бъд съвсем извън темата,но се дразня когато развъждащите по правилата,тези,които опазват породата,да бъдат наричани търговци.

явно и аз ще се отплесна от темата но какви трябва да се наричат след като развъждат и продават кучетат .всеки които продава си е търговец не зависимо какво...
User's Signature

Качена снимка

#531 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 May 2009 - 12:20 PM

Galiadogs, хубаво правиш, че разясняваш кое след кое следва стъпка по стъпка. Това имах предвид и аз, въпреки че писах по-рано за корекции с душач. Стротият нашийник е последното до което се прибягва, а не първото с което се започва. И че строгият нашийник, сложен на някое куче във всекидневието му, само показва, какъв е стопанина.
Мисля, че и двете сме на едно мнение, но писано по различен начин. :rolleyes:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#532 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 05 May 2009 - 12:23 PM

galla, правиш ли разлика между развъждащ дадена порода (според клубни правила) и размножител на кучета (според ничии правила и никакви познания)???
Давам ти жокер - все едно сравняваш слон с мравка! :af_089:
User's Signature

#533 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2009 - 04:10 PM

Показване на мнениетоdmm, в May 5 2009, 11:23 AM, написа:

galla, правиш ли разлика между развъждащ дадена порода (според клубни правила) и размножител на кучета (според ничии правила и никакви познания)???

определено правя разлика и по какъвто и на4ин да наречеш един "развъждащ дадена порода(според клубни правила)" тои си е търговец туи като продава а не подарява нали..не мисля 4е тук има някъв спор във това.явно просто думата търговец не ви харесва тъикато търговеца е свързан с полу4аването на пари от каквато и да е стока а за развъжда6тия по правилата ,ку4етата са стока (явно ви е трудно да го кожете )но колкото и грубо да зву4и така е.
П.С." Давам ти жокер - все едно сравняваш слон с мравка! :af_089:"
в живота така ли се отнасяш с хората . това че админа ви е направил модератори с колегата ти не мисля че ви дава права да говорите(по скоро пишете)на хората по толкова груб начин все пак сте възрастни хора.когато сметне6 че някои не е прав кажи му го, но трябва ли винаги да го правите по толкова груб начин и да изтъквате познанията си и това чв сте мод(между другото това съм го забелязала предимно в колегата ти но и притеб го има тук там)надявам се да не съм превишила правата си като потребител но за това е форум ;всеки да изказва мнението си(но не то4но в "нашииник и повод")

МОД.

Получаваш второ официално предупреждение за писане на "маймуница". (Правило н-р 12 в нашия форум) Ако смяташ, че тонът на модераторите тук е груб, ще те помолим да влезеш в темата за правилата в нашия форум и отново да ги прочетеш много внимателно, за да не се сърдиш после, че нямаш достъп до тук!

Темата за търговците на кучета е отдавна обсъждана във форума и няма да търпим поредния уж засегнат потребител да разпалва отдавна угаснали огньове. Ако не си разбрала каква е разликата между човека, развъждащ по правилата на НКР и този, плодящ кучета за търговия, си е твой проблем. Единственото което ти остава е да препрочетеш писаното и да се съобразиш с мнението на администрацията и модераторите по темата.

User's Signature

Качена снимка

#534 Потребителят е офлайн   espinoza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ротвайлер, пор, ситроен, PHP, MySQL
Публикувано: 05 May 2009 - 04:58 PM

Показване на мнениетоgalla, в May 5 2009, 05:10 PM, написа:

търговеца е свързан с полу4аването на пари от каквато и да е стока
Точно тук е разликата, но явно малко хора го осъзнават.
Другата разлика е, че търговеца прекупува и препродава стоката, а развъждащия, производителя и т.н. създават сами със собствени сили и пот на челото, в случая, обичаното от Вас (евентуално) животно.
galla никой никъде по света няма да ти подари какъвто и расов екземпляр да е. Най-малкото което е ще иска "да си избие" вложените средства.
А за модовете, направо съм им се чудила как са изтърпявали неграмотноста на повече от 50 % от участниците. Понякога така ме е срам, че живея в България.
User's Signature

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

#535 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2009 - 05:19 PM

Показване на мнениетовинету, в May 5 2009, 11:16 AM, написа:

Коко,Навар,Дмм,Немо,Алиса,Винету вие с какви поводи сте ?

Металният повод е здрав,но неподходящ за водене "редом"(трудно и неудобно се задържа с лявата длан)...затова предпочитам кожен или плетен от изкуствени влакна...
p.s.Моля търговецът на кучета(пардон!!!.....модът) да ме остави поне един постинг да напиша без да слага неуместни редакции.....

Моля уважаемия потребител винету да ме извини, за това, че известно време няма да може да пише в нашия форум...без редакции и без нещо лично...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#536 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 05 May 2009 - 05:30 PM

определено правя разлика и по какъвто и на4ин да наречеш един "развъждащ дадена порода(според клубни правила)" тои си е търговец туи като продава а не подарява нали..не мисля 4е тук има някъв спор във това.явно просто думата търговец не ви харесва тъикато търговеца е свързан с полу4аването на пари от каквато и да е стока а за развъжда6тия по правилата ,ку4етата са стока (явно ви е трудно да го кожете )но колкото и грубо да зву4и така е...

Определено си в грешка... Всеки уважаващ себе си "развъждащ дадена порода (според клубни правила)" би предпочел да не продаде нито едно от "произведените" си кученца, пред това, те да попаднат в безотговорни стопани. След известно време да вземе свое кученце, оказало се "твърде необмислена и голяма отговорност" за новите си стопани, да помага със съвети, напътствия и т.н. на стопаните на "произведените" си кученца, когато му се обадят с питане или проблем.

Хабиш сили, нерви и никога, подчертавам никога не печелиш от вложеното в кинологията (за разлика от истинската търговия с животни!). Но пък се радваш след това като виждаш щастливите хора, взели от твоята "стока"... И винаги ще има недоволни, дето мислят, че всичко което лети се яде и могат да обезценят труда ти!!! :ea_103:

ПС. Виждам, че МОД вече се е включил, докато съм писала поста си. Моля ако го сметне за ненужен, да го изтрие, за да не пречи на основното в тази тема - а именно "Нашийник и повод".
User's Signature

Качена снимка

#537 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2009 - 05:45 PM

Показване на мнениетоpaloma_blanka, в May 5 2009, 06:30 PM, написа:

определено правя разлика и по какъвто и на4ин да наречеш един "развъждащ дадена порода(според клубни правила)" тои си е търговец туи като продава а не подарява нали..не мисля 4е тук има някъв спор във това.явно просто думата търговец не ви харесва тъикато търговеца е свързан с полу4аването на пари от каквато и да е стока а за развъжда6тия по правилата ,ку4етата са стока (явно ви е трудно да го кожете )но колкото и грубо да зву4и така е...

Хабиш сили, нерви и никога, подчертавам никога не печелиш от вложеното в кинологията (за разлика от истинската търговия с животни!). Но пък се радваш след това като виждаш щастливите хора, взели от твоята "стока"... И винаги ще има недоволни, дето мислят, че всичко което лети се яде и могат да обезценят труда ти!!! :ea_103:

ПС. Виждам, че МОД вече се е включил, докато съм писала поста си. Моля ако го сметне за ненужен, да го изтрие, за да не пречи на основното в тази тема - а именно "Нашийник и повод".

dmm, espinoza, paloma_blanka ... трънлив е пътят, наистина!

:ba_025: :ba_025: :ba_025:

Нека оттук насетне пишем по основната тема. Тази намирам за отдавна изчерпана! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#538 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 02:03 AM

Поредният форум в нета,където различното мнение се награждава с БАН.....Жалко...

#539 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 09 May 2009 - 12:04 PM

Жалкото е, че не се разбира, че колкото повече незачитащи правилата има, толкова и банове ще има. Нещата са взаимосвързани. Въпроса опира до култура и етика. Ето един пример с galla. Зададох простичък въпрос, на който не получих аргументиращ отговор, но пък без да съм изисквала, получихме квалификация. Кой е виновният в случая?!
Този форум става нападателен, само защото не се учи от него, а се спами, заявяват се гръмко неща, които биха навредили на други потребители, самочувствие, че на никой нищо не може да му се направи и оттам идват проблемите. Който пита и иска съвет, му е обърнато внимание, макар и после да не се включи, за да каже поне едно: помогна ми, не ми помогна. Ама като става въпрос за неправилни съвети и провокиране към мисловна дейност - разбира се, виновни има и те са все модовете. Хайде да се спрем малко с хвърлянето на камъни в чуждите градини. Съвсем добронамерен съвет. Стига сте създавали конфликти!
User's Signature

#540 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 11:14 PM

Показване на мнениетоmariana, в May 9 2009, 03:03 AM, написа:

Поредният форум в нета,където различното мнение се награждава с БАН.....Жалко...

А...изплува мариана...добре дошла...гледам, че отново си се заела да се правиш на онеправдана и обидена...защо поне не разказа дали продължавате да си ядете акитата и до какво доведе боя с пластмасова пръчка във вашия случай?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »