Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#501 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2009 - 02:58 PM

И аз съм ЗА,че с нагръдник кучето се удържа много по-трудно.Когато съм с нашийник нямам проблеми с удържането,но когато сме на защита,където трябва да използвам нагръдник- изоравам полигона в удряне на спирачки и пак е имало случай да не успея да удържа кучето си!

#502 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 06 April 2009 - 04:03 PM

И според мен кучето се удържа по трудно с нагръдник.Винету не се съмнявам в опита и познанията ви на тема кучета но това което казвате е само на теория.

#503 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2009 - 05:54 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 6 2009, 12:49 PM, написа:

1.70% от силата на кучето е в раменния пояс.Нагръдника при силно дърпане повдига раменния пояс и лишава кучето от тези 70 %.С нашийника при силен и дебел врат кучето те влачи на воля.Проверено!
2.Нашийника не позволява бързо обръщане и посрещане на нападение откъм гърба(често доминиращото куче се качва на гърба на другото и именно там се получават първите рани)....и все пак да не забравяме типичното за ротвайлера "захапване през рамо"....с нашийника това не става.....и това съм го проверил (за съжаление на гърба на моя покоен любимец)...

Това за процентите за рамената не знам колко са и как е изчислено, но е факт - впрегнато през гърдите и рамената чрез нагръдник , цялата сила се съсредоточва в една точка - закачения там край на повод ,а той обаче завършва в ..ръката ти.При силно и особено при рязко дърпане с нагръдник трябва да си 120кг противотежест ...иначе незнам как ще стане .Та исках да кажа ,че си противоречиш.
Точно воденето с нашийник позволява бързо и рязко да обърнеш кучето в желанатa посока -аз така години се справях с един ,дето викаш "силен и дебел врат" . Пък и с нагръдник как ще корегираш чрез повода -също не се сещам, щото на мен примерно това ми е важно -да го джасна рязко назад когато трябва.
В интерес на истината рот не съм водила.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#504 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 11:39 AM

Ами аз пиша това,което съм опитал..5 години водих кучето си с т нашийник и силата на дърпане беше много по-голяма...Аз също мислех,че с нагръдника ще тегли повече,но си промених мнението след като го сложих...Нагръдника просто сякаш го укроти...може само при моето куче да е било така...но сега и при второто ми куче видях пак същия феномен..до 5 месеца беше с нашийник,а от 5-я нататък с нагръдника съм по-добре....Колкото до спирането...когато дръпнеш рязко нашийника не можеш да вдигнеш раменния пояс и кучето тегли с 4 крака...с нагръдника при рязко дърпане раменния пояс с вдига и остава силата само на задните крака,която е по-малка от тази на предните....това са ми мотивите да твърдя,че нагръдника удържа по-лесно...ама не е задължително да съм прав!

#505 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 02:37 PM

Показване на мнениетовинету, в Apr 7 2009, 10:39 AM, написа:

...с нагръдника при рязко дърпане раменния пояс с вдига и остава силата само на задните крака,която е по-малка от тази на предните....това са ми мотивите да твърдя,че нагръдника удържа по-лесно...ама не е задължително да съм прав!

Категорично НЕ СИ ПРАВ!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#506 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 07:41 AM

Може и да не съм прав!!!...само още един факт.Ротвайлерите на мой познат редовно късаха синджирите с които бяха вързани в двора му докато бяха на нашийник(е!.... не одобрявам вързването на ротвайлер на двора,ама той си решава как да си гледа кучетата)....смени нашийниците с нагръдници и повече скъсан синджир нямаше.....значи опъването е по-слабо...ама нали и аз сам го усетих при смяната на нашийник с нагръдник(моят също е чупил карабинка при рязко дърпане докато беше с нашийник)....А защо агресивните стафове и питбули е за предпочитане да се водят с нагръдник???
И пак казвам ....не споря!!!Само излагам факти!А и във форума съм не за да споря ,а да споделям факти,да търся тяхното обяснение и да обогатявам познанията си......

#507 Потребителят е офлайн   chanev92 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 10:48 AM

Виждам огромното неодобрение към строгите нашийници, но не съм напълно съгласен. Дори на разходка излизаме с него. Преди всички да сте ми скочили какво изтезателство е това над кучето ще ви обясня как процедирам. Сара е почти на годинка и е много добронамерена към всеки и всичко. Точно затова все повече време се разхожда освободена от повода (който е флекси) а и дори когато е хваната с флексито комбинацията е такава, че в 99% от времето нашийника и е максимално разтворен. Все пак детския й акъл надделява от време на време и когато сгафи я дръпвам хубаво и бързо-бързо се осъзнава. Все пак когато постигнем максимално ниво на разбирателство, т.е. като спрат детските пориви ще и сменя нашийника, но не виждам защо да го правя сега. Отскоро я извеждам и с намордник. Още от първото излизане не се противи, защото намордника е перфектен за нея. Метален, отпред има решетка, има място пред муцуната и може да си я отваря спокойно когато и е горещо. Дори и изключително лигава, не виждам причина да не се научи да носи задължителните по закон средства. Намордника съм и го сложил за да бъдат по-спокойни хората като я видят свободна, но в Б-я всичко е наопаки и някои повече се плашат като я видят. Това мен не ме засяга защото съм по-спокоен за себе си и нея.

Лек и спорен ден !

#508 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 08 April 2009 - 11:24 AM

Показване на мнениетовинету, в Apr 8 2009, 05:41 AM, написа:

Може и да не съм прав!!!...само още един факт.Ротвайлерите на мой познат редовно късаха синджирите с които бяха вързани в двора му докато бяха на нашийник(е!.... не одобрявам вързването на ротвайлер на двора,ама той си решава как да си гледа кучетата)....смени нашийниците с нагръдници и повече скъсан синджир нямаше.....значи опъването е по-слабо...ама нали и аз сам го усетих при смяната на нашийник с нагръдник(моят също е чупил карабинка при рязко дърпане докато беше с нашийник)....А защо агресивните стафове и питбули е за предпочитане да се водят с нагръдник???
И пак казвам ....не споря!!!Само излагам факти!А и във форума съм не за да споря ,а да споделям факти,да търся тяхното обяснение и да обогатявам познанията си......

Вързано куче с нагръдник.Има опсност да го изгризе,а също и да се измъкне от него.
User's Signature

Качена снимка

#509 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 11:25 AM

Това с намордника е ясно - щом хората видят куче с такъв, червената лампа им светва единствено, че то хапе.
В квартала има една възрастна жена с едно дребно кученце /безпородно/, винаги кучето й е с този аксесоар, а хората се заливат от смях, че тази "дребосъчка" е зла и опасна, а кучицата едвам е спасена от изяден уличен боклук. Сега живее втори живот. Но мнозинството не прави връзка, че намордника има и друга функция, освен предпазване от ухапване.
А за строгия нашийник не смятам за редно да се използва от неопитни хора. И да се фръцкаме със снимчици по форумите. Той има строго определено предназначение, употребявано единствено от добър инструктор. За лаиците нямащи опит, не е проблем да ползват душач. С него също се постигат отлични резултати без излишно нараняване. Целта от корекциите е да се сепне кучето и то да разбере командата, а не да му се причинява болка, за да се откаже от намеренията си.
НОК-а на моя позната е стигал до кървене със строг нашийник, но не се е отказвал от лай, нервност и доминантно поведение, нищо, че го боли.
Строгият нашийник не е мода! Не е и средство за възпитание в неопитни ръце и за широка употреба!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#510 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 11:25 AM

Показване на мнениетовинету, в Apr 8 2009, 05:41 AM, написа:

А защо агресивните стафове и питбули е за предпочитане да се водят с нагръдник???
Точно обратното.Те пък как готино ще си теглят като са с нагръднииик..рай им е!проблемно куче с нагръдник -няма начин.Само манипулиране през нашийник и повод.
п.п.Сега видях - строг нашийник и метален намордник - моля ви махнете тези средновековни работи.писано е вече сто пъти поне във форумите тук защо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#511 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 08 April 2009 - 11:28 AM

Показване на мнениетоchanev92, в Apr 8 2009, 08:48 AM, написа:

Виждам огромното неодобрение към строгите нашийници, но не съм напълно съгласен....Това мен не ме засяга защото съм по-спокоен за себе си и нея.

Лек и спорен ден !

Необходимостта от строг ще отпадне веднага щом махнете флексито.Крайно неудобно за приучаване на кучето на добра водимост.Мек повод и нашииник показан от Koko Ko ще Ви свършат много по-добра работа.
User's Signature

Качена снимка

#512 Потребителят е офлайн   chanev92 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 11:47 AM

Водимостта на кучето си е добра. Команди изпълнява. Ходил съм при специалист, който ми е показал как се борави със строгия нашийник, както и с намордника (както споменах от първото слагане не се противи). Когато излизаме на разходка обаче, целта ми е кучето да обикаля свободно. Затова го пускам, но ако нямам тази възможност флексито ми идва на помощ, защото разполага с + няколко метра. При обучение винаги е с дълъг 3-4 метров повод, но това няма да обяснявам, както казах ходил съм при специалист и от време на време го посещаваме да види как се справяме. Аз съм сигурен в правотата си да я разхождам по този начин и целта на коментара ми беше да ви направя забележка, че понякога се нахвърляте без да сте напълно наясно със ситуацията. Също така се нахвърляте на новаците, понякога прекалено несправедливо. Не забравяйте, че те се обръщат към вас с цел да научат нещо и да се поправят, а не да ги изкарват пълните некадърници. Ако се бях включил във форума преди 6-7 месеца, най-вероятно щяхте да сте ме изяли с парцалите и щях да съм изключително несигурен в това което върша. Всичко това са моите виждания за 2 часа отделени на форума. Явно не праи добро впечатление, когато отвориш страница и първото, което виждаш е : "Ти си пълен некадърник" при това от един от главните действащи съфорумци.
Лек ден !

#513 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 April 2009 - 12:09 PM

Пак някой е сърдит!!!
chanev92, незнам кой ти е крив в този хубав слънчев ден, но не си го изкарвай тук. Пише се съвсем учтиво, без укори и нападки. Това, че ти се виждат думите ни за обидни, сори, ама не и в този филм.
И за сведение на засегнатите:
Изяла съм доста "шамари" от опитни хора, които са ми показвали грешките, които съм правила с моето куче. Не ми е било приятно, но след техните "удари" съм се изправила, изтръскала и научила, що годе на нещо. Без да се сърдя и без да обвинявам, че ТЕ мислят различно от мен! И добре, че ги имаше, когато грешах!

Лек ден и на теб!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#514 Потребителят е офлайн   chanev92 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 12:57 PM

Не, не, съжелявам, че съм прозвучал така. Аз не мога да се сърдя на някого с когото съм си писал 2-3 реда днес. Просто преди да пиша в тази тема първия си коментар се рових из останалите теми. Това, което писах, беше съвет и той съсем не беше отправен лично към теб (ако може на "ти"). Просто не искам да споменавам никове. Всъщност към теб останах с най-добри впечатления като отношение към останалите. И сега пак да пожелая лек ден, аз отивам да я разходя убавицата.

ПС : Все пак има разлика м/у : " Недей така, защото иначе .." и "КАК МОЖЕ ТАКА , за какво си си взел въобще куче... и тн."

#515 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 01:22 PM

Все пак имам питане...колко от пишещите тук са сменили нашийник с нагръдник и са проверили ефекта от това????Защото аз го направих ....и не развивам теории,а пиша факти....проверени при скромната бройка от 2 ротвайлера....

#516 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 01:30 PM

Аз извеждам постоянно и с нашийник и нагръдник.
Когато тичаме, закачам дългия повод на нагръдника и го връзвам на колана на раницата ми. Когато се водим сред хора и кучета, закачам късия повод на нашийника.
Извеждал съм и само с нагръдник и къс повод, и резултата е мускална треска и непрекъснати викове по момчето.

Освен това не мога да си представвя корекция с повода, ако е закачен за нагръдника. Бълха го ухапала :)

#517 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 April 2009 - 10:10 PM

Любопитно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#518 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 09:26 PM

Ами аз пиша само от практически наблюдения....

МОД.

Не ни отваряйте работа с вредните си съвети. Искрена молба. Най-вероятно за десети път. Разбираме, че цените високо личния си опит, но когато той може да навреди на незапознатите хора, предпочитаме да не го споделяте, не и тук поне...

#519 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2009 - 10:28 PM

втора част игри със Саймо :da_005:
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#520 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2009 - 06:46 PM

Коко,Навар,Дмм,Немо,Алиса,Винету вие с какви поводи сте ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни