kristalina, в 04 February 2011 - 11:05 AM, написа:
kristalina, в 04 February 2011 - 11:05 AM, написа:
...  да го науча да развива "злоба под команда" .... "Далеч съм от мисълта да озлобявам Марк!"... за да не отиде да ги разцелува и тях,както прави с всичко живо,което му е в периметъра.....

....Направо сме резилни!...45 кг блондинка "пази" почти 40 кг ротвайлер.....

Не, не сте резилни. Точно обратното! Радвай се, защото в случая кучето показва типични за работните породи качества. Това с удебелените букви е обикновен оксиморон. В света на кучетата няма "злоба под команда" , а ако съществуваше, нямаше начин как да ти се размине и озлобяването на кучето. Те са като нас хората. Няма добър зъл човек, както няма и такова куче!
Цитат
С ВСИЧКО ДРУГО СЕ СПРАВЯМЕ...
 - това можеш да го твърдиш, само ако случайно умеееш да правиш нещата от горните четири клипчета ...
Изобщо цялото ти писание горе е крайно опасно по смисъла си, както за околния свят, така и за теб самата и кучето ти.  Ротвайлерът доста късно узрява и става  "сериозен" , но когато това се случи, няма как да не го разбереш. Лошото на едно такова разбиране е, че най-често става изведнъж, сварва ни неподготвени и е за сметка на сериозни травми, освен ако отрано не се бяхме опитвали да направим точно обратното: да социализираме животното и всячески да се опитаме да предотвратим злобата у него - било вродена или такава "под команда"... 
Затова, ако искаш кучето ти да бъде твой телохранител се заеми сериозно с това, а не се опитвай да го комбинираш с "имам си домашен любимец дето е "злобен под команда" !

Моят съвет към теб е да тренираш сериозно общо послушание и когато напреднеш достатъчно, че да имаш едно овладяно животно, започни и работа с умел и опитен фигурант, който ще намери начин да научи животното правилно и по направление да ползва зъбите си. 
Всичко останало е игра с огъня и НИКОГА не е довело до нещо добро. Вие също няма да сте изключение. 
Ако си от Варна, влез във връзка с малко пренапрегнатата по темата  @
ShiBumi_GirL и ако се окажеш достойна да те запознае с нейния тайнствен дресьор, опитай заедно с него да изградиш едно спокойно куче, което в сериозна ситуация няма да остане безучастно, повярвай ми ...