Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#821 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2011 - 08:15 PM

Показване на мнениетоvili_k, в 07 May 2011 - 07:43 PM, написа:

... Има неприятния навик когато се прибере някой от нас да ни посреща скачаики,а 30 кг. да скачат по тебе......си е ....Като цяло е дружелюбна и спокойна освен когато яде което главно ме притеснява ....тогава става ЗВЯР.Става друга Тайра не е нашата, не дава да припариш покрай нея ръмжи лае а,гърбът и настръхва и дори ухапа мъжът ми преди два дни .Явно изпускаме нещо във възпитанието и.Моля кажете какво?

Имате много сериозен проблем. Случки като вашата са класика и са поредния пример за това, как не трябва да прехвърляме опита си с възпитанието на човешки деца върху създаването на навици у едно куче. Сега е ухапала мъжа, утре сте вие и децата ви наред. Прочетете внимателно цялата тема и ще си отговорите на много от въпросите които зададохте, а също и на такива, които тепърва ще зададете по принуда. Има цяла отделна тема за агресия и доминантно поведение, четете и вземайте мерки.

Ако и след прочетеното не намерите сили да се държите с кучето по "кучешки", по-добре го махнете възможно най-скоро или потърсете помощта на специалист.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#822 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 May 2011 - 08:46 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 07 May 2011 - 06:15 PM, написа:

потърсете помощта на специалист.

+1
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#823 Потребителят е офлайн   vili_k Икона

Публикувано: 07 May 2011 - 11:01 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 07 May 2011 - 08:15 PM, написа:

Показване на мнениетоvili_k, в 07 May 2011 - 07:43 PM, написа:

... Има неприятния навик ...

Имате много сериозен проблем. Случки като вашата са класика и са поредния пример за това, как не трябва да прехвърляме опита си с възпитанието на човешки деца върху създаването на навици у едно куче.

Благодаря за бързия отговор,осъзнавам за проблема и затова реших да потърся мнения и когато трябва подходящ специалист. Може да ви прозвучи наивно,но до преди да имаме Тайра слагах всички породи под един знаменател "КУЧЕ".Всъщност можем да решим проблема като я дадем на приют,изхвърлим на улицата или най-малкото вържим цял живот на верига в двора,НО искаме добре възпитан ротвайлер (в случая) част от семейството,приятел на децата ни и не на последно място пазач за дома ни и много се надявам да успеем в това с подходящи съвети дори и пряко със специалист.

#824 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 03:19 PM

Поради това, че сте нова във форума - един съвсем добронамерен съвет: Думи като приют, верига и на улицата не използвайте (дори на майтап), когато става въпрос за вашето куче. Иначе, послушайте Коко! Аз вече го слушам и моята тригодишна Тайра започва да става мечтаното куче;)

#825 Потребителят е офлайн   Fame Икона

Публикувано: 19 May 2011 - 05:53 PM

Здравейте,това ще ми е първата тема която ще пиша:) . Значи скоро ще ставам сопственик на малко ротваилерче :ad_018: . Имам голям двор и ще му отделя голямо пространство което ще засея с райграс , но се питам дали ще е хубаво да има и малко цимент (става въпрос за там където ще му е къщичката) . Чета много статии на ден за тази порода кучета и сабирама сякаква информация която ще ми е полезна защото съм решил да се заема сериозно с отглеждането и възпитанието на моето куче :)

#826 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2011 - 06:04 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#827 Потребителят е офлайн   Fame Икона

Публикувано: 19 May 2011 - 06:13 PM

Много ти благодаря :)

#828 Потребителят е офлайн   lenzone_nas Икона

Публикувано: 28 May 2011 - 09:31 PM

Как да отуча кучето си да хапе,хапе дори мен и е на почти 7 месеца??? ХЕЛП!
User's Signature

Качена снимка

#829 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2011 - 09:45 PM

Показване на мнениетоlenzone_nas, в 28 May 2011 - 09:31 PM, написа:

Как да отуча кучето си да хапе,хапе дори мен и е на почти 7 месеца??? ХЕЛП!

Ше го отучиш да хапе дори и теб като прочетеш 34-те страници на темата, където пишеш. После прочиташ темата за агресията и доминантното поведение и нещата ще започнат да ти се избистрят лека - полека... Успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#830 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2011 - 09:01 AM

Здравейте,
писах в темата за агресия и доминантно поведение, но никой не ми отговори, явно никой не чете вече там, затова прехвърлям въпросът си тук към знаещите. Имаме ротвайлерче на 3 месеца, от известно време забелязвам, че когато се заиграе с някоя играчка или си гризе кожения кокал винаги търси краката ни, ляга върху тях и така си ги гризе, пробвах да си преместя краката на няколко пъти, дори отидох в другият край на стаята, но тя си взе кокала дойде при мен и отново легна върху краката ми и продължида си го гризе. Та.. въпросът ми е това опит за доминантно поведение ли е и трябва ли да й го позволявам или да го коригирам. Благодаря предварително на тези които вземат отношение по въпроса.

#831 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2011 - 09:21 AM

Показване на мнениетоeldist, в 13 September 2011 - 09:01 AM, написа:

Здравейте,
писах в темата за агресия и доминантно поведение, но никой не ми отговори, явно никой не чете вече там, затова прехвърлям въпросът си тук към знаещите. Имаме ротвайлерче на 3 месеца, от известно време забелязвам, че когато се заиграе с някоя играчка или си гризе кожения кокал винаги търси краката ни, ляга върху тях и така си ги гризе, пробвах да си преместя краката на няколко пъти, дори отидох в другият край на стаята, но тя си взе кокала дойде при мен и отново легна върху краката ми и продължида си го гризе. Та.. въпросът ми е това опит за доминантно поведение ли е и трябва ли да й го позволявам или да го коригирам. Благодаря предварително на тези които вземат отношение по въпроса.

Да не иска да си играете?И можеш ли безпроблемно да му вземеш това,което му е в устата?

#832 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2011 - 09:11 PM

Определено не иска да си играе, просто си ляго токо и си го гризка. А иначе - преди време не успявахме да вземем нищо от нея, но с постоянни корекции и с учене на команда "пусни" с наградка все по-често успяваме.

#833 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2011 - 10:05 AM

Тогава се възползвай от ситуацията и като ти легне с нещо в краката я учи на "пусни".Да стане "по-честото" още по-често.И ще е проява на доминантност,но от твоя страна :ab_041:

#834 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 11:00 AM

Благодаря за бързия отговор, ще се възползвам от съвета :md_064:

#835 Потребителят е офлайн   liuboslava Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2011 - 02:17 PM

Здравейте, ние си имаме Барон той е на 6 месеца и е сравнително добричък,не лае много,ръмжи единствено като искам да му взема нещо от устата малко ме ръмжи,но проблема ни е, че като излезем на вън като го пусна като му кажа ела тук не се връща а иначе в къщи винаги идва и незнам как да го науча, а също и някой начин да ми кажете как да го науча да ми връща играчка или пръчка като му хвърля, умничък ми е, лесно усвоява...надявам се да ми помогнете :)
User's Signature

Качена снимка

#836 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2011 - 10:25 PM

Моят скромен съвет е - разхождай кучето първо на повод. Пускай го, след като сте походили повечко, т.е. той да приеме разходката, следвайки твоите правила, за да знае, че излизането навън е както ти диктуваш, а като се поизмори, можеш да го пуснеш от повода първоначално на уединено място, докато се увериш, че е разбрал какво се иска от него. Като го освободиш от повода, го викай един два пъти и изчакай да дойде, т.е. не да му повтаряш името постоянно. Мен лично, много са ми били смешни някакви хаотични и многократни повиквания от собственици, а кучето им дори и не чува зова им и следва една гонитба, достойна за цирково представление... Повикването по име не е команда. То е по-скоро привличане на внимание, с което не трябва да се злоупотребява и повтаря многократно, тъй като кучето ще започне да игнорира чутото. Много ще ти помогне граденето на връзка с теб и кучето ти, което трябва да правиш във всеки един момент - вкъщи или навън, независимо къде се намирате. Постоянно показвай какво одобряваш и какво не. Възнаградавай желаното от теб действие с хапка кремвиршче, примерно. Нежеланото "наказвай" с рязко подръпване на повода, рязко и твърдо НЕ, или обръщане по гръб, в поза на подчинение - според ситуацията . Както казваш сама - това е умно куче /което важи изцяло за Ротвайлера/, но подхванато в правилната посока, не знаеш още какви неща ще научиш от кучето си сама. :wub:
Ако го научиш на това, ще ти е по-лесно и носенето на играчки. :md_064:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#837 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 10:11 PM

Показване на мнениетоliuboslava, в 16 September 2011 - 12:17 PM, написа:

..................ръмжи единствено като искам да му взема нещо от устата малко ме ръмжи,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

това е голям проблем :ea_103:

#838 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 09:53 PM

Показване на мнениетоMorti, в 17 September 2011 - 10:11 PM, написа:

Показване на мнениетоliuboslava, в 16 September 2011 - 12:17 PM, написа:

..................ръмжи единствено като искам да му взема нещо от устата малко ме ръмжи,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

това е голям проблем :ea_103:

... бе аз казал ли съм ти на теб нещо за тоя пръст дето го размахваш , а, баби ?:eg_033:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#839 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 18 September 2011 - 07:53 PM, написа:

,,,,,,,,,,,,

... бе аз казал ли съм ти на теб нещо за тоя пръст дето го размахваш , а, баби ?:eg_033:

и аз те ооооооооооооо-бичам ,деди :df_061: :ag_204: :gd_044:

#840 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 November 2011 - 12:38 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 28 November 2011 - 08:56 PM, написа:

:незнам защо трябва да се хапят гуми,дървета,железа и др.когато на пазара вече има такъв богат избор от хапалки,салами и ръкави(не вярвам немците например да са по прости от нас).Надявам се да съм ви бил полезен.

защото струват не малко пари....я колко по-лесно е да ръфа някоя гума или някой дървен кол.
Нищо,че след време няма да му останат зъби :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема