Цитат
ВИЕ МЕ ПИТАТЕ ДОСЕГА ДАЛИ Е БИТ С ПЛАСТМАСОВА ПРЪЧКА,АЗ ВИ ОТГОВАРЯМ,ЧЕ ДО ОНЗИ ДЕН НЕ МУ Е ПОСЯГАНО С ТАКАВА.Т.Е.ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ И ПЪРВИЯТ ПЪТ.НЕЗНАМ КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ.ВЯРНО Е ЧЕ АЗ СЪМ ТАЗИ КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ И ВИ ОТГОВАРЯМ МИСЛЯ ДОСТА ЯСНО НА ВЪПРСИТЕ.
Не се стърпях и ще се намеся.Отговорът можеше да бъде много прост - да,бит е с пластмасова пръчка САМО ВЕДНЪЖ,но боят не беше сериозен и особено ефективен!Когато някой се опитва да ви помогне трябва да бъдете максимално ясна и да отговаряте точно,а не поради желанието си да се оправдаете да задавате риторични въпроси.Следващият път,когато се опита да ви охапе,да ви изръмжи или да ви оголи зъби го сритайте толкова брутално,че да не си помисли да го направи отново!И това всеки път,докато наистина не разбере кой е шефа.Опитайте се да му вземете купичката,да бъркате в нея и да си правите,каквото пожелаете с храната на кучето докато се храни,но с едно на ум-позволи ли си да ми скочи-ще го смажа от бой!И наистина да го направите!Предавам ви думите на един много мъдър човек,който ми помага да осъзная всичките си грешки в отглеждането на кучето и който се опита да Ви даде съвет,но не получи прости отговори на простичките си въпроси!!Тук не говорим за безпричинно биене на куче и тормоз поради слаба нервна система на собственика,а за корекция,която няма да позволи на кучето да е лидер(какъвто трябва да бъдете Вие) и да знае къде е мястото му в йерархията!
Цитат
Доста написани от вас неща в форума прочетох и в голяма част от тях си личи иронията ви към незнаещите,неможещите и питащите (в голяма част-не във всички постове).Може много да разбирате от кучета и в частност от породата ротвайлер,но в постовете ви съвети не видях.Хубав ден ви пожелавам!
А това вече ме разби...иронията не е към незнаещите,неможещите и питащите,а към тези от тях,които хем търсят помощ,хем си мислят,че знаят ПО-ДОБРЕ и когато се опиташ да ги посъветваш те задават въпрос от рода "ама не е ли по-добре иначе" или "това не мисля,че ще подейства" или
Цитат
Мислите ли 4е това е варианта???Аз сериозно питам за съвет.На 5,5 м. е-дано не съм закъсняла. :rolleyes: