Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#81 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2008 - 01:53 PM

Цитат

Здравейте и от мен,не съм влизала отдавна.Майки ве4е е на по4ти 6 месеца.От няколко дена имам огромен проблем  с него.Когато се храни не мога да мина покрай него и недай си боже да посегна да му взема купата!В4ера ухапа съпругът ми и то доста сериозно.Как да се справя с това положение :angry: :angry: :angry:

силно ли го ухапа?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#82 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 02:49 PM

Да,доста сериозно-резултата е синина и следи от зъби до кръв.Като минаваме покрай купата му се запо4ва едно ръмжене и ляга върху нея като 4е да я защити от посегателства и следващтата стъпка е направо хапане със злоба.И това е няколко дена.Друг вид агресия не проявява,но това е доста сериозно.Благодаря ви ако някои може да ми помогне

#83 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 03:31 PM

Цитат

Да,доста сериозно-резултата е синина и следи от зъби до кръв.Благодаря ви ако някои може да ми помогне...

А мъжът Ви преби ли до напикаване сладкия Майки след нападението ?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#84 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 03:46 PM

Мислите ли 4е това е варианта???Аз сериозно питам за съвет.На 5,5 м. е-дано не съм закъсняла. :rolleyes:

#85 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 03:59 PM

Цитат

Мислите ли 4е това е варианта???Аз сериозно питам за съвет.На 5,5 м. е-дано не съм закъсняла. :rolleyes:

Аз Ви зададох простичък въпрос на който получих въпрос вместо отговор!
Аз само попитах нещо конкретно без да казвам какво мисля. Вие сте тази която имате нужда от помощ доколкото разбирам...от това че имате този проблем разбирам също така че много малко разбирате от кучета да не говорим от породата ротвайлер ... ако искате да питате просто питайте и приемете съветите на хората с опит (каквито има немалко тук) ... от балтавене по форумите особена файда няма повярвайте ми!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#86 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 04:07 PM

Прав сте,извинявам се за тона си.Да,Майки е ял бой и е ска4ал да хапе пак.Не знам доколко боят ще оправи нещтата.Преди години имах дог-с него съм нямала проблеми в това отношение.

#87 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 04:20 PM

Цитат

Да,Майки е ял бой и е ска4ал да хапе пак.Не знам доколко боят ще оправи нещтата...

Виждам че желанието Ви да изказвате собствено и то слабо аргументирано мнение е по-силно от Вас самата...аз лично започвам да се уморявам и да губя желание да се опитвам да помогна ВЪПРЕКИ Вас самата...хайде сега за последно:

попитах Ви не дали е ял бой а дали е бил пребит до напикаване? между едното и другото има сериозна разлика особено при ротвайлера който е доминантно и много сериозно животно когато бъде оставен да си мисли че е господар в къщата което ВЕЧЕ Е ФАКТ във Вашия случай
по този повод: ако ми отговаряте конкретно ще Ви задавам още конкретни въпроси от които ще следват както нови такива така и евентуални изводи и съвети от моя страна ... хайде да опитаме сега за трети път да видим какво ще се получи!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#88 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 04:37 PM

Бит е с пластмасова пръ4ка и на всеки удар е ска4ал да хапе отново,но до напикаване-не

#89 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 04:53 PM

Цитат

Бит е с пластмасова пръ4ка и на всеки удар е ска4ал да хапе отново,но до напикаване-не

сега без да се засягате ще се опитам да продължа:

това с пластмасовата пръчка е доста садистично но ако сте започнали е трябвало да завършите "урока" до напикаване ... от случилото се Вашето куче е научило следното: бият ме - боли жестоко - ама и аз не им се дадох - И ЗАПОМНИХ ВСИЧКО! - особено че не им се дадох - и сега всеки път когато пак се опитат да ме тормозят защото АЗ СЪМ ШЕФА аз ще се защитавам и налагам още по-категорично (разбирай ЯРОСТНО) - особено когато МИНАВАТ ПОКРАЙ МЕН КОГАТО СЕ ХРАНЯ ЗАЩОТО ТОВА Е МОЯТА ХРАНА - храната на шефа и аз по ИЗВОЮВАНО право си я пазя само за себе си...

в света на четириногите "наказанията" са нещо избягвано, нещо сравнително рядко и до тях се стига само при неизбежност продиктувана от социален ранг, желание за размножаване, защита на храна, територия, потомство и още немалко други неща... доминаращият индивид често ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО поглежда заплашително, оголва зъби, изръмжава, в краен случай всичко това накуп и ЧАК ТОГАВА БРУТАЛНО СМАЗВА ВСЯКАКВО НЕПОДЧИНЕНИЕ и то без ползване на подръчни средства като пластмасови пръчки и пр.

хайде сега следващ макар и със сигурност риторичен въпрос: досега само съпругът Ви ли се е опитвал да се възползва от това садо-мазо :rolleyes: устройство в опит да вкара Майки в правия път? 
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#90 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2008 - 05:15 PM

Не,онзи ден се опита да ухапе и мен,защото ядеше един морков.Ударих го по дупето с ръка няколко пъти,като отново след всяко посягане от моя страна следваше ръмжене и оголване на зъби от негова със свити назад уши.Но с пръ4ка не е бит досега.

#91 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 09:59 AM

Цитат

Но с пръ4ка не е бит досега.

Последно бит с пръчка или не? ... щото само един пост по-горе ми писахте ЧЕ Е БИТ С ПЛАСТМАСОВА ПРЪЧКА?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#92 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 11:00 AM

Досега не са използвани подобни средства за възпитанието му,като изключим въпросният бой.

#93 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 11:25 AM

Цитат

Досега не са използвани подобни средства за възпитанието му,като изключим въпросният бой.

вижте, Мариана ... как да Ви го кажа иначе ... въпросите които задавам са точно такива каквито ги четете ... така или иначе сте попиляли и разсипали най-важното което изгражда правилната връзка ЧОВЕК - КУЧЕ а то е ДОВЕРИЕТО...ВЗАИМНОТО ДОВЕРИЕ ... така или иначе най-вероятно ще си правите каквото сте си решили без значение от това колко се пъна да Ви помогна ... това че ми казвате че кучето не е бито с пластмасова пръчка не е същото като : само веднъж е бито с пластмасова пръчка ... знаете ли какво ... извинявам се на целия форум че се опитах да Ви помогна но някак нямам нерви от хора като Вас ... полунабили животното с което живеят ... полупогалили ... полуотгледали ... полуотговорили и полупопитали ... пожелавам Ви успех и прескачайки един много дълъг епизод с въпроси и полуотговори (не мога да скрия че ми е жал за кучето и че тайничко съм на негова страна) ще Ви посъветвам или да намерите подходящи стопани за Вашето куче или да се сдобиете с бронирани ватени гащи и тихичко или пък съвсем да не се движите около НЕГО когато то спи,  храни се или пък е просто нетърпеливо за едно или друго нещо ...признавам си:

[move]ПОБЕДИХТЕ МЕ![/move]
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#94 Потребителят е офлайн   }{opukc Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 January 2008 - 11:48 AM

[quote author=mariana link=topic=11828.msg332830#msg332830 date=1201178972]
Да,доста сериозно-резултата е синина и следи от зъби до кръв.Благодаря ви ако някои може да ми помогне...

[quote author=KOKO_ko link=topic=11828.msg332857#msg332857 date=1201181504]А мъжът Ви преби ли до напикаване сладкия Майки след нападението ?
[/quote]

Към това бих добавил/освен бой до напикаване/ и самоизтискване на аналната жлеза!!!!
Комбинацията от двете Ви гарантира винаги един мнооооого любезен ротвайлейр за цял живот. B)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

[move][glow=red,2,300]НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ ИЛОМЕТЪР![/glow]

#95 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 11:54 AM

ВИЕ МЕ ПИТАТЕ ДОСЕГА ДАЛИ Е БИТ С ПЛАСТМАСОВА ПРЪЧКА,АЗ ВИ ОТГОВАРЯМ,ЧЕ ДО ОНЗИ ДЕН НЕ МУ Е ПОСЯГАНО С ТАКАВА.Т.Е.ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ И ПЪРВИЯТ ПЪТ.НЕЗНАМ КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ.ВЯРНО Е ЧЕ АЗ СЪМ ТАЗИ КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ И ВИ ОТГОВАРЯМ МИСЛЯ ДОСТА ЯСНО НА ВЪПРСИТЕ. 

досега само съпругът Ви ли се е опитвал да се възползва от това садо-мазо :rolleyes: устройство в опит да вкара Майки в правия път?
[/quote]

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Последно бит с пръчка или не? ... щото само един пост по-горе ми писахте ЧЕ Е БИТ С ПЛАСТМАСОВА ПРЪЧКА?

Цитат

#96 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 12:08 PM

Цитат

ВИЕ МЕ ПИТАТЕ ДОСЕГА ... онзи ден се опита да ухапе и мен,защото ядеше един морков.Ударих го по дупето с ръка няколко пъти...

само за протокола,Госпожо ... кучето Ви гарантирано не е искало да Ви ухапе защото си е хапвало вкусен морков...но това е друга тема а и аз вече се предадох и само заНАИСТИНАПОСЛЕДНО да кажа: Вие дори и към мен падналия на земята не можете да бъдете снизходителна! Признах се за победен и се отказах от привилегията да се опитвам да Ви разбера ... или ме доубийте или намажете раните ми с мехлем и ме оставете с достоинство да напусна арената ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#97 Потребителят е офлайн   mariana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 12:28 PM

Доста написани от вас неща в форума прочетох и в голяма част от тях си личи иронията ви към незнаещите,неможещите и питащите (в голяма част-не във всички постове).Може много да разбирате от кучета и в частност от породата ротвайлер,но в постовете ви съвети не видях.Хубав ден ви пожелавам!

#98 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2008 - 12:49 PM

Цитат

ВИЕ МЕ ПИТАТЕ ДОСЕГА ДАЛИ Е БИТ С ПЛАСТМАСОВА ПРЪЧКА,АЗ ВИ ОТГОВАРЯМ,ЧЕ ДО ОНЗИ ДЕН НЕ МУ Е ПОСЯГАНО С ТАКАВА.Т.Е.ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ И ПЪРВИЯТ ПЪТ.НЕЗНАМ КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ.ВЯРНО Е ЧЕ АЗ СЪМ ТАЗИ КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ И ВИ ОТГОВАРЯМ МИСЛЯ ДОСТА ЯСНО НА ВЪПРСИТЕ.

Не се стърпях и ще се намеся.Отговорът можеше да бъде много прост - да,бит е с пластмасова пръчка САМО ВЕДНЪЖ,но боят не беше сериозен и особено ефективен!Когато някой се опитва да ви помогне трябва да бъдете максимално ясна и да отговаряте точно,а не поради желанието си да се оправдаете да задавате риторични въпроси.Следващият път,когато се опита да ви охапе,да ви изръмжи или да ви оголи зъби го сритайте толкова брутално,че да не си помисли да го направи отново!И това всеки път,докато наистина не разбере кой е шефа.Опитайте се да му вземете купичката,да бъркате в нея и да си правите,каквото пожелаете с храната на кучето докато се храни,но с едно на ум-позволи ли си да ми скочи-ще го смажа от бой!И наистина да го направите!Предавам ви думите на един много мъдър човек,който ми помага да осъзная всичките си грешки в отглеждането на кучето и който се опита да Ви даде съвет,но не получи прости отговори на простичките си въпроси!!Тук не говорим за безпричинно биене на куче и тормоз поради слаба нервна система на собственика,а за корекция,която няма да позволи на кучето да е лидер(какъвто трябва да бъдете Вие) и да знае къде е мястото му в йерархията!

Цитат

Доста написани от вас неща в форума прочетох и в голяма част от тях си личи иронията ви към незнаещите,неможещите и питащите (в голяма част-не във всички постове).Може много да разбирате от кучета и в частност от породата ротвайлер,но в постовете ви съвети не видях.Хубав ден ви пожелавам!

А това вече ме разби...иронията не е към незнаещите,неможещите и питащите,а към тези от тях,които хем търсят помощ,хем си мислят,че знаят ПО-ДОБРЕ и когато се опиташ да ги посъветваш те задават въпрос от рода "ама не е ли по-добре иначе" или "това не мисля,че ще подейства" или

Цитат

User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#99 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 01:33 PM

Браво,Lynx -много точно си го казала.И по-важното е,че много бързо си разбрала това,което те е учил стандартно неразбраният учител :P
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 January 2008 - 02:48 PM

Цитат

Браво,Lynx -много точно си го казала.И по-важното е,че много бързо си разбрала това,което те е учил стандартно неразбраният учител :P

Нааали :) Въпросът е да вникнеш в нещата преди да си сгрешил необратимо  :'( А учителят е този,който трябва да слушаме с идеята да го надминем един ден :) А той е неразбран,защото ние не сме достатъчно дорасли,за да го разберем и след време,когато осъзнаем,че е бил прав,ще сме още по-щастливи,защото сме го послушали и не сме си изпатили като всички онези САМОНАДЕЯНИ хорица  ;)
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни