Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#921 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 December 2012 - 08:18 PM

Да се запиша тук.По стечение на обстоятелствата в момента гледаме ротвайлер.Кучето е женско, много слабо, на всичкото отгоре и с тумор на млечните жлези.До колкото разбрах, това е често срещано заболяване при тях.Предстои операция и ми е притеснено.Момичето иначе, като цяло е спокойно, но малко ревниво.Днес клекнах да я галя и кучана, с който съжителства се навря при нас.Това явно я предизвика да реагира и го хапна за муцуната.В първия момент се ужасих, че ще го сдави, слава богу пусна го.Към момента нямам възможност да я отделя, напълно.Прекалено много са ни животните.Ще се радвам, ако получа мнения и съвети от хора с опит в отглеждането на тази порода.
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#922 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 January 2013 - 07:34 PM

Въпросът може би е глупав, но нормално ли е кучето да върви зад водача? Берта върви на разходка предимно зад мен, независимо дали е на повод или не.
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#923 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 09:08 PM

Показване на мнениетоjaspermmm, в 01 January 2013 - 07:34 PM, написа:

Въпросът може би е глупав, но нормално ли е кучето да върви зад водача? Берта върви на разходка предимно зад мен, независимо дали е на повод или не.

Нормално е. Браво на Берта. Честита Нова 2013 година! :tb_195:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#924 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 January 2013 - 10:40 PM

За много години! Благодаря за отговора! Имам още един въпрос към момента.На Берта и предстои операция, след която искам да я прибера в апартамента, поне докато се възстанови.Тук изобилства от котки, отделно кучетата.В началото ще бъде сама в стая.Въпросът ми е, удачно ли е при запозанството с останалите четириноги, Берта да е с намордник? Изобщо как трябва да процедирам в този случай?
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#925 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 January 2013 - 10:53 PM

Може би е по-добре да изчакате със запознанствата след като свалят конците.Близо 10 дни след операцията едната ми кучка беше много раздразнителна и налиташе на останалите обитатели.Първо не ги познаваше,второ може би е изпитвала болка.
Идеята за намордник не е лоша,но може да опитате да ги запознаете навън с кучетата на неутрална територия.
Успех с операцията :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#926 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 January 2013 - 01:15 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 January 2013 - 10:53 PM, написа:

Може би е по-добре да изчакате със запознанствата след като свалят конците.Близо 10 дни след операцията едната ми кучка беше много раздразнителна и налиташе на останалите обитатели.Първо не ги познаваше,второ може би е изпитвала болка.
Идеята за намордник не е лоша,но може да опитате да ги запознаете навън с кучетата на неутрална територия.
Успех с операцията :ba_025:

На неутрална територия струва ми се нещата биха минали по-гладко./разходки навън/.Аз нямам никакъв опит с този вид кучета, още повече, че тя е вече на близо шест години и вече с изграден характер.За двете по-дребни кучета не се притеснявам толкова, незная дали съм права.Просто едната женска в къщи е доста по-доминантна и ревнува, когато се обръща внимание на друго куче/котка.Не смятам да пускам Берта в близост до останалите първите два-три дни.Тя малко или много би се чувствала неуверено на нова територия.Искам запознанството да мине възможно най-гладко, с възможно най-малко сътресения.Благодарим!Дано Берта се оправи!
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#927 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 January 2013 - 08:16 AM

Показване на мнениетоjaspermmm, в 02 January 2013 - 01:15 AM, написа:

Просто едната женска в къщи е доста по-доминантна и ревнува, когато се обръща внимание на друго куче/котка.

Ами вариантите са два: или не ги събирате никога или се пробвате с надеждата да няма проблеми от това. Ако решите да опитате, направете го на неутрална територия и за двете кучани и ако мине гладко, за което силно ви стискам палци, заедно ги приберете в "квартирата". И оттам насетне - бъдете нащрек да не си спретнат някой рунд през първите дни.

Ротвайлерът е умно създание и бързо научава какви са правилата в глутницата. Често сам се справя с някои изпитания. Друг е въпросът, който е малко известен сред широката маса, че може да бъде като котеце, само където не мърка.:smile:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#928 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2013 - 08:25 AM

На мъркане почти вече го докарваме освен,че се и галим като котка :ab_041: Подозирам,че го копира това поведение от 3-те котки :ab_041:
Така сериозно-ревниви са или поне моя.Когато и другите кучета са наоколо иска да му се обръща внимание на него,да не му пипат неговите играчки.Опитва се да им се прави на шеф,но Вие затова сте там да й покажете какви са границите.Какво е позволено и какво не.Моите 3мата са големи и не се притеснявам да ги оставям заедно дори когато не съм там,защото женските го търпят до един момент и после ако е прекалил бързо го поставят на мястото му.
Това,което трябва според мен е време,търпение и спокойствие за да свикнат заедно.
Успех и пуснете снимка да я видим кучаната :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#929 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 January 2013 - 11:33 AM

Благодаря за отговорите!Един път вече ги изкарахме, Берта реагираше спокойно, Багира /другата кучана/ и се озъби веднъж, скарах и се и я изгоних.
Принципно ще ги наблюдавам почти постоянно на първо време,но дали ще успея да предотвратя някакви сериозни поражения, ако се стигне изобщо до там, незная.Иначе Берта върви до мен, независимо, че имаше и друг човек с нас,спира когато спра и не бяга след другите кучета.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#930 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 04:43 PM

Здравейте,

Бих искал да попитам за мнението ви за така наречените строги нашийници?

Поздрави
Красимир

#931 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2013 - 06:09 PM

Спорен мен са безсмислени за ежедневна употреба.При всекидневна употреба, кучето привиква към болката (това чувство се притъпява) и все едно си е с обикновен нашийник."строгия" нашийник става за тренировка, за всекидневните нужди е най-добре спорен мен нашийник тип "душач" или кожен , лично при мен кучето като е с кожен нашийник се чувства по-покойно.

#932 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2013 - 09:22 AM

Аз лично съм ползвал строг нашийник по време на тренировка.След доста опити да ходим на ред нещата все не ми се получаваха.Предполагам причината е била в мен.С помощта на строгия нашийник кучето ми започна да ходи до мен , точно за 2 тренировки.От тогава не съм го ползвал.
Предпочитам кожения нашийник за разходка и тренировка.А когато жена ми го извежда използва душача.Така се чувства по-сигурна.
Та ако ти трябва за тренировка го използвай.Като е хубаво някой по опитен/май-най добре някой треньор/ да ти покаже точно как се използва.
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#933 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2013 - 10:19 AM

Благодаря,

Искам да го използвам само по време на тренировка. Иначе смятам и аз да взема за ежедневен кожен нашийник,
че текущия ни е тесен вече.

Поздрави
Красимир

#934 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2013 - 11:53 PM

Чували ли сте за спорта уейт пулинг?
И въобще нещо свързано с носене,дърпане или теглене на тежести? Позачетох се в една тема в друг подфорум за теглене на гума,за носене на самарче с тежести.
Подходящ ли е такъв вид спорт за рота?
Как се започва,с какви тежести?
Единственото,което разбрах е,че трябва да се дърпа не с нагръдник,защото можело да се получи изкривяване и неправилно разпределение на тежеста,а с хамут.
Някой от Вас практикувал ли е подобни занимания?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#935 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2013 - 01:41 AM

да, някои от нас си спортуват с кучетата... дали било това бягане, плуване, дърпане или прочее :) хамута ако не си с две леви ръце и сам можеш да си го направиш , в интернет има снимки дори и с рот за това кои размери се взимат.с тежестите се започва като всяко начало - от нулата :)

#936 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2013 - 10:26 AM

Какво дърпате-гума или....?
С каква тежест започна като килограми или съвсем някакви малки грамове-300,500?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#937 Потребителят е офлайн   Dzveru Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 02:39 PM

300 , 500гр. рота ще ги носи/дърпа като бръмбар сламка:md_064: .
На моя на 2 пъти са му закачал гума от кола (185/65R14) , от любопитство , и си я дърпаше без проблем.
Интересно ми беше от тая тема за дърпането на гума защо се препоръчва да се дърпа по-дълго време , а не да се увеличава тежестта?Може би защото става въпрос за хъски?
Но ако се цели покачване на мускулна маса с дърпане на тежести според мен би трябвало след лека загрявка да се сложи по-сериозна тежест и да се дърпа на кратко разстояние.Прави се малка почивка , макс 2 мин. и пак дърпане.Като всяка следваща серия от дърпане да се покачва тежестта .
Аналогия правя разбира се с човешките тренировки в фитнеса и с това как изглеждат краката на един маратонец и един спринтьор.Кучето обаче си е друга бира та може и да не съм прав :smile:
Ако има някой по-запознат моля нека сподели.Ще ми е интересно как би трябвало да се провеждат едни правилни кучешки тренировки.
Въпреки че може би такива издевателства/тренировки на рота май не са му необходими , освен ако не ходи на състезание за най-силния рот в света :smile:
User's Signature

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"

#938 Потребителят е офлайн   criminal Икона

Публикувано: 02 March 2013 - 03:58 PM

Здравейте, радвам се че попаднах на този форум, има доста полезна информация, и съвети. От една седмица имам Ротвайлер, той е на 2,7 г. историята, как съм се сдобила с него е обичайната, за жалост собственика няма възможност и време да се грижи за него. Ще се радвам ако някой ми отговори на няколко въпроса. С женските кучета няма никакъв проблем, играят си, гонят се даже е джентълмен дава си и пръчката, но не така стои въпроса с мъжките. И то с тези които са с неговите габарити, от малките не се впечатлява толкова много. Вчера го бях пуснала на една поляна и нямаше никой, но от някъде изскочи един ретривър. Подушиха се даже се заиграха но изведнъж ретривърът започна да го ръмжи и лае. Нашия като го погна, и като взе да го притиска помислих си "край изяде го", но забелязах че не посяга да го захапва. Дойде на 5-6 викане "ела тук". Как ви се вижда това поведение? Може ли да се коригира или да се примиря и да не го пускам при други мъжки? Другото което ми направи впечатление е, че не проявява обичайните признаци, като прибиране на ушите назад, ръмжене или озъбване преди да нападне. Той дори и не лае, за 1 седмица веднъж само съм му чула гласа, и то беше заради някаква бомбичка. Ще помоля и някой да ми даде съвет за хранене и добра храна, че е малко слабичък. Не искам прасе, но чак пък да му личат ребрата, не е нормално. Може и на ЛС. Благодаря!

#939 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 March 2013 - 04:25 PM

Дзвер,
нямам поставена цел защо искам да дърпа.Даже не знам дали искам да дърпа :ab_041:
Четох в пит форума,че не е някакво мъчение за кучетата,а даже много им харесвало и се забавлявали.
Искам първо да се информирам кое ,как и да преценя дали е подходящо за моя тиквеник и дали не мога нещо да го повредя ако започнем да правим леки тренировчици.
Четох за носене на тежка верига на врата-как Ви се струва?
Искам да му разнообразявам ежедневието.
2 пъти седмично ходим на обучение в група,1 път седмично хапе на ръкав,започнахме и обучение на следа,правим разходки по 3-4 пъти на ден,но е много енергичен и все му се играе.
Затова се заинтересувах от тегленето-хем да му е забавно,хем да се изморява.
Нямам намерение,а и не очаквам да натрупа кой знае каква мускулна маса или пък да отвори гърдите.Той си е комар,първо,че беше изтърсака,второ и като го няма генетично заложено.
Казаха ми да плува,обаче като не иска да влиза в тая пуста МОКРА вода :ab_041:
За тежестите ми беше интересно дали ако реша да дърпа да почне направо с гума,някак ми се струва много тежко като никога не е дърпал....то не че знам колко тежи една автомобилна гума де :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#940 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2013 - 05:20 PM

Показване на мнениетоDzveru, в 02 March 2013 - 01:39 PM, написа:

300 , 500гр. рота ще ги носи/дърпа като бръмбар сламка:md_064: .
Ако има някой по-запознат моля нека сподели.Ще ми е интересно как би трябвало да се провеждат едни правилни кучешки тренировки.

:ab_041: Като 'бръмбар сламка', кат 'шлифер в жежко време' или кат 'куче мазен вестник'...все тая...Важното е друго и точно поставено в случая :ba_025:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни