ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 28 December 2012 - 08:18 PM
Публикувано: 01 January 2013 - 07:34 PM
Публикувано: 01 January 2013 - 10:40 PM
Публикувано: 01 January 2013 - 10:53 PM
Идеята за намордник не е лоша,но може да опитате да ги запознаете навън с кучетата на неутрална територия.
Успех с операцията

Публикувано: 02 January 2013 - 01:15 AM
ShiBumi_GirL, в 01 January 2013 - 10:53 PM, написа:
Идеята за намордник не е лоша,но може да опитате да ги запознаете навън с кучетата на неутрална територия.
Успех с операцията

На неутрална територия струва ми се нещата биха минали по-гладко./разходки навън/.Аз нямам никакъв опит с този вид кучета, още повече, че тя е вече на близо шест години и вече с изграден характер.За двете по-дребни кучета не се притеснявам толкова, незная дали съм права.Просто едната женска в къщи е доста по-доминантна и ревнува, когато се обръща внимание на друго куче/котка.Не смятам да пускам Берта в близост до останалите първите два-три дни.Тя малко или много би се чувствала неуверено на нова територия.Искам запознанството да мине възможно най-гладко, с възможно най-малко сътресения.Благодарим!Дано Берта се оправи!
Публикувано: 02 January 2013 - 08:16 AM
jaspermmm, в 02 January 2013 - 01:15 AM, написа:
Ами вариантите са два: или не ги събирате никога или се пробвате с надеждата да няма проблеми от това. Ако решите да опитате, направете го на неутрална територия и за двете кучани и ако мине гладко, за което силно ви стискам палци, заедно ги приберете в "квартирата". И оттам насетне - бъдете нащрек да не си спретнат някой рунд през първите дни.
Ротвайлерът е умно създание и бързо научава какви са правилата в глутницата. Често сам се справя с някои изпитания. Друг е въпросът, който е малко известен сред широката маса, че може да бъде като котеце, само където не мърка.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 January 2013 - 08:25 AM

Така сериозно-ревниви са или поне моя.Когато и другите кучета са наоколо иска да му се обръща внимание на него,да не му пипат неговите играчки.Опитва се да им се прави на шеф,но Вие затова сте там да й покажете какви са границите.Какво е позволено и какво не.Моите 3мата са големи и не се притеснявам да ги оставям заедно дори когато не съм там,защото женските го търпят до един момент и после ако е прекалил бързо го поставят на мястото му.
Това,което трябва според мен е време,търпение и спокойствие за да свикнат заедно.
Успех и пуснете снимка да я видим кучаната

Публикувано: 02 January 2013 - 11:33 AM
Принципно ще ги наблюдавам почти постоянно на първо време,но дали ще успея да предотвратя някакви сериозни поражения, ако се стигне изобщо до там, незная.Иначе Берта върви до мен, независимо, че имаше и друг човек с нас,спира когато спра и не бяга след другите кучета.
Публикувано: 22 January 2013 - 06:09 PM
Публикувано: 23 January 2013 - 09:22 AM
Предпочитам кожения нашийник за разходка и тренировка.А когато жена ми го извежда използва душача.Така се чувства по-сигурна.
Та ако ти трябва за тренировка го използвай.Като е хубаво някой по опитен/май-най добре някой треньор/ да ти покаже точно как се използва.

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"
Публикувано: 01 March 2013 - 11:53 PM
И въобще нещо свързано с носене,дърпане или теглене на тежести? Позачетох се в една тема в друг подфорум за теглене на гума,за носене на самарче с тежести.
Подходящ ли е такъв вид спорт за рота?
Как се започва,с какви тежести?
Единственото,което разбрах е,че трябва да се дърпа не с нагръдник,защото можело да се получи изкривяване и неправилно разпределение на тежеста,а с хамут.
Някой от Вас практикувал ли е подобни занимания?
Публикувано: 02 March 2013 - 01:41 AM
Публикувано: 02 March 2013 - 10:26 AM
С каква тежест започна като килограми или съвсем някакви малки грамове-300,500?
Публикувано: 02 March 2013 - 02:39 PM

На моя на 2 пъти са му закачал гума от кола (185/65R14) , от любопитство , и си я дърпаше без проблем.
Интересно ми беше от тая тема за дърпането на гума защо се препоръчва да се дърпа по-дълго време , а не да се увеличава тежестта?Може би защото става въпрос за хъски?
Но ако се цели покачване на мускулна маса с дърпане на тежести според мен би трябвало след лека загрявка да се сложи по-сериозна тежест и да се дърпа на кратко разстояние.Прави се малка почивка , макс 2 мин. и пак дърпане.Като всяка следваща серия от дърпане да се покачва тежестта .
Аналогия правя разбира се с човешките тренировки в фитнеса и с това как изглеждат краката на един маратонец и един спринтьор.Кучето обаче си е друга бира та може и да не съм прав

Ако има някой по-запознат моля нека сподели.Ще ми е интересно как би трябвало да се провеждат едни правилни кучешки тренировки.
Въпреки че може би такива издевателства/тренировки на рота май не са му необходими , освен ако не ходи на състезание за най-силния рот в света

Машина ... не човек ... бензин ... не кръв ... двигател ... а не сърце ... !!! "Газ до края и душата в рая"
Публикувано: 02 March 2013 - 03:58 PM
Публикувано: 02 March 2013 - 04:25 PM
нямам поставена цел защо искам да дърпа.Даже не знам дали искам да дърпа

Четох в пит форума,че не е някакво мъчение за кучетата,а даже много им харесвало и се забавлявали.
Искам първо да се информирам кое ,как и да преценя дали е подходящо за моя тиквеник и дали не мога нещо да го повредя ако започнем да правим леки тренировчици.
Четох за носене на тежка верига на врата-как Ви се струва?
Искам да му разнообразявам ежедневието.
2 пъти седмично ходим на обучение в група,1 път седмично хапе на ръкав,започнахме и обучение на следа,правим разходки по 3-4 пъти на ден,но е много енергичен и все му се играе.
Затова се заинтересувах от тегленето-хем да му е забавно,хем да се изморява.
Нямам намерение,а и не очаквам да натрупа кой знае каква мускулна маса или пък да отвори гърдите.Той си е комар,първо,че беше изтърсака,второ и като го няма генетично заложено.
Казаха ми да плува,обаче като не иска да влиза в тая пуста МОКРА вода

За тежестите ми беше интересно дали ако реша да дърпа да почне направо с гума,някак ми се струва много тежко като никога не е дърпал....то не че знам колко тежи една автомобилна гума де

Публикувано: 02 March 2013 - 05:20 PM
Dzveru, в 02 March 2013 - 01:39 PM, написа:

Ако има някой по-запознат моля нека сподели.Ще ми е интересно как би трябвало да се провеждат едни правилни кучешки тренировки.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.